Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Enturbulated SP

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Clarus Animus Alapítvány támogatásával várhatóan jövő februárban új leleplező könyv jelenik meg egy magyar ex-szcientológus tollából, aki bátran, arccal-névvel felvállalja a vele történteket. Friss és aktuális történetről van szó, amely több év után a közelmúltban ért véget. Sok könyvet és…..
Enturbulated SP 2018.12.06 20:48:51
@PTS level III.: Ezzel ne fáradj, nekem megvan pdf-ben, ide tettem fel ha valakit esetleg érdekelne:
https://mega.nz/#!jBEymAqS!VwjioBTSMOoe_5sDJKxWAPay2mlOCplPxMtuW3P0xwM
Idén nyáron, 55 éves korában elhunyt Fritzlauf Lajos, a Magyarországi Szcientológia Egyház egykori emblematikus figurája, az „egyház” titkosszolgálati, jogi és PR-feladatait ellátó autonóm szervezeti egysége, a Különleges Ügyek Irodája (Office of Special Affairs, OSA) közép-európai kirendeltségének…..
A témában két teljes cikk is olvasható a neten: Az EU bíróság döntött - még a Jehova tanúi sem menekülhetnek a GDPR elől Jehova tanúja is lehet személyes adatkezelő A szcientológusok adatkezelésének megítélését is komolyan érintő bírósági ítélet született az Európai Unió Bíróságán a finn…..
Forrás: a szcientológusokhoz közel álló civilhetes.hu - Vallásközi párbeszéd találkozó a barátság világnapja alkalmából Ez történt: A Vallásközi párbeszéd az erkölcsökről című eseményen a zsidó, az iszlám, az egyesítő egyház, az adventista és a szcientológia vallások képviselői, valamint egy…..
Eljutott hozzám az a 4 dokumentum, amelyet a szcientológia egyházi szervezetek munkatársainak egyfajta "munkaszerződésként" alá kell írniuk. Információim szerint ezeket pár évvel ezelőtt, 2012-2013 táján vezették be. Innen letölthetőek: Jelentkezés vallási szolgálatraNyilatkozat vallási szolgálat…..
Enturbulated SP 2018.05.24 21:36:33
@ZakMcKracken: Ez egy nagyon jó kérdés, én is elgondolkoztam már rajta.
Elvileg sehogy, vagyis ha a hatóságok tényleg komolyan gondolják ezt az egészet akkor cudar világ jön a kamuegyházra.
A papírforma szerint most ugyan erősen szopóágra fognak kerülni, ugyanakkor ahogyan idáig sem tudtak rajtuk jogilag fogást találni a hatóságok én tartok tőle, hogy ezt is megússzák valahogy.

A gyakorlatban ez most ugye úgy néz ki, hogy mindenkiről és mindenkinek a mindenkijéről is minden adatot amihez csak hozzáférnek írásban rögzítenek, ezeket különböző mappákba lefűzik majd szépen kiküldik az európai központjukba meg az USA-ba. Vagyis Gipsz Jakab adatai akár szcientológus volt csórikám akár csak valamelyik ismerőse, hozzátartozója mesélt róla önfeledten az orgban gyakorlatilag egy nemzetközi kereshető adatbázisba is bekerülnek, ahonnan nem nagyon szoktak bármit is törölni. Eleve azt sem mondják meg mit is tárolnak egyáltalán nemhogy töröljék. Hiszen LRH megmondta a tutit ez ügyben is tehát jól van az úgy, a hülye akadékoskodó wogok meg elmehetnek a francba, kit érdekel a nyavajgásuk. Legalábbis eddig ez volt a gyakorlat, csak ezt mostantól nem nagyon fog így működni, mert Gipsz Jakab bepanaszolja őket és akkor rájuk száll a hatóság, kapnak egy szép kövér csekket és valószínűleg az is kiderül mennyire nem kompatibilis semmilyen törvénnyel az adatkezelési gyakorlatuk, és akkor lesznek igazán kakiban.
Szóval ha van egy csöpp eszük az első ilyen eset előtt szépen eldöntik, hogy továbbra is ragaszkodnak az LRH által meghatározott eljáráshoz ami mostantól eléggé orosz rulett jellegű játékká fog válni, vagy kivételesen elkezdik betartani a törvényeket mert holnaptól kezdve ez a kettő kölcsönösen kizárja egymást. Nekem úgy tűnik bármelyiket is választják hosszú távon nincs jó döntés számukra, de ismétlem, ez csak a papírforma. Úsztak ezek már meg ennél rosszabb szitukat is (pl. az Operation Snow White utáni időszak) aztán mégis élnek és virulnak. Mindenesetre izgalmas időszaknak nézünk elébe :)
Előzmények: A szcientológia és utóhatásai (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad 0. rész - A félelem kalmáraiA szcientológia és utóhatásai, 2. évad 1. rész - Thetánok fiatal testekben (18+)A szcientológia és…..
Ezt a közleményt adták ki. Különösebb hozzáfűznivalóm nincs - mint az kiolvasható a közleményből, semmi eredménye nem lett. A Magyarországi Szcientológia Egyház közleményeBudapest, 2018. április 25., szerda (MTI OS) Vallási irataikat követelték a szcientológusokA NAV Bűnügyi igazgatóságának Huszti…..
Enturbulated SP 2018.04.27 08:18:18
@Damiel: Igazad van de ők sajnos ezt nem így látják, sőt szerintem valahol még élvezik is ezt a tüntikézést ami szerintük nyilván része a szent küzdelemnek amit az "elnyomókkal" folytatnak a világ megmentéséért. Ráadásul végre kaptak egy kis médiafigyelmet és nem az aktuális szemétségeikkel vannak tele a médiumok hanem most a gonosz hatalom által igazságtalanul üldözött szegény ártatlan vallás szerepében tetszeleghetnek a nyilvánosság előtt, ami nem mellesleg remek PR lehetőséget is biztosít nekik és ezt ők ki is használják rendesen.
Ha a hatóságok nem tudják ezeket az ellenük folyó eljárásokat határozottan és következetesen úgy végigvinni, hogy a végén minden kétséget kizáróan bebizonyosodjon a bűnösségük és a kártékonyságuk, és nem kapnak valami igazán komoly büntetéseket és szankciókat amiktől padlóra kerülnek akkor legvégül ők fognak jól kijönni az egészből, ahogy ez már külföldön sajnos többször meg is történt.
Nem vagyok nyugodt ez ügyben, nincs még lefutva ez a meccs.
Enturbulated SP 2018.04.27 20:48:20
@Damiel: Egyetértünk, én is így látom, tényleg kb. ennyi a szci és nem több. A közép/hosszú távú kilátásaik is nagyjából így néznek ki szerintem is. Csak az a baj, hogy ezek alapján már évtizedekkel ezelőtt be kellett volna dőlniük mert pont ugyanazt csinálták mindig is amit most de mégis itt vannak, élnek és virulnak, ha csak ezen a döglődés szinten de akkor is. A szlogenjük mindenesetre lehetne ez is: "Mi nem haldoklunk mi így élünk" :)

A már bent levőket én sem sajnálom, akinek pont ez kell legyen vele boldog, mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni és úgy cseszni el az életét ahogy akarja. De csak a sajátját! Viszont a kifosztásos-agymosásos technika lényegéből adódóan bizony általában a környezetükben lévők életét is alaposan tönkreteszik, hosszan lehetne erre sorolni a példákat. Nekem azzal van bajom, hogy ki tudja mikor omlik majd össze ez a gyalázatos biznisz és addig még valószínűleg rengeteg család és kapcsolat megy majd tönkre ahol ártatlan (nem szci érintettek) szívják majd meg. Az dühít, hogy miért ilyen impotens minden ország kormánya és igazságszolgáltatása, hogy sehol sem tudják jogszerűen bezáratni a boltot egyszerűen csalás miatt. Ugyanis amit ezek művelnek az nettó csalás. Az pedig, hogy mindennek a tetejében még egyháznak is nevezik magukat így adómentességet is élvezve folytatják a balekok ipari méretű kifosztását és hülyítését az már tényleg vérlázító. Hogy lehet ez egy jogállamban eltűrni? Szóval az emberi és civilizációs minimum nevében (tisztességes adófizető állampolgárként is) igenis elvárom az aktuális kormányomtól, hogy csalás miatt szüntessék meg ezt az egész kamuegyházat és ne arra kelljen várni, hogy majd csak egyszer tönkremennek és lehúzzák a rolót maguktól is.
Előzmény: Kitüntetést kapott az egyik szcientológus vezető az OPNI bezáratásáért (2010) Az új cikk itt olvasható: OPNI-konteo: A Lipót bezárásának 10. évfordulójára  ..
Enturbulated SP 2018.01.15 11:18:47
@Kincse-: Azt nem lehet tudni, hogy valóban kapott-e kezelést vagy sem de hogy nagy szüksége lett volna rá az biztos :)

Egyébként ezt egy világosabb pillanatában ő maga is kérte:
www.spaink.net/cos/LRH-bio/psych.gif
Chris Owen írásának fordítása, mely eredetileg 2017. december 5-én jelent meg Tony Ortega szcientológiaellenes aktivista blogján Chris Owen történész megdöbbentő és részletes beszámolója egy kevéssé ismert, de igen kemény kormányzati fellépésről, melyet többé-kevésbé következmények nélkül megúszott…..
Enturbulated SP 2018.01.11 09:44:27
@DoriB69: Ne legyél ebben annyira biztos. Bár mindig lesz egy maroknyi ember aki hinni fog benne, vagyis "igény" valamilyen szinten sajnos lesz rá viszont ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak előbb-utóbb a kritikus szint alá csökken a tagok száma és akkor bedől a rendszer. Ugyanis ez egy pénzszivattyú, aminek a működtetéséhez a lényegéből adódóan rengeteg pénz kell, ebből következően ha nem tud profitot termelni mert az amúgy elég magas működési költségek nagyobbak mint a bevételek akkor menthetetlenül összeomlik. Egy ponton túl már kevés lesz a rengeteg hamisított statisztika és a "világméretű terjeszkedésről" szóló hazug propaganda ha az ürességtől kongó orgokat sorban kell majd bezárni mert nem lesz pénz a működtetésükhöz. Onnantól már nem tudják tovább üzemeltetni ezt a gyalázatos rendszert.

Hogy ez mikor fog bekövetkezni azt senki nem tudja most megmondani de előbb-utóbb valahol valamelyik kormány elkezd bekeményíteni nekik, talán épp most a mienk, ha van egy kis szerencsénk. Egyszer csak valahol eldől majd az a bizonyos első dominó és utána már nem lehet ezt a folyamatot megállítani.
Enturbulated SP 2018.01.11 18:54:55
@DoriB69: Az a helyzet, hogy eleve rossz szempontból kérdezel, mintha az lenne az alapállás, hogy a szcientológia kimúlásával az emberiség elvesztené az egyetlen támaszát, mentsvárát és reményét pedig ez a megközelítés több szempontból is hibás.
Miért is kellene helyette bármi más? Épp az lenne az elsődleges cél, hogy be kéne fejezni minden olyan "vallásnak" és valamennyi önjelölt világmegváltó gurunak annak a hülyeségnek terjesztését, hogy bármilyen konkrét út követése majd elvisz bárkit is a megvilágosodás, a szellemi szabadság meg a mittudoménmilyen szuper képességekkel való rendelkezés állapotába. Ugyanis nincs ilyen recept, mindenkinek saját magának kell ezt a bizonyos utat megtalálni ami az ő fejlődéséhez vezet, legyen az valláson keresztül vagy intellektuálisan közelítve, vagy intuitíve, netán a tiszta megértésen keresztül, de egy biztos, minden VALÓDI út, amin haladva tényleg fejlődni tudsz az csak és kizárólag a saját magaddal történő valóban őszinte szembenézésen alapul.

Még egyszer hangsúlyoznám, nagyon fontos egyszer és mindenkorra tisztában lenni azzal a szikár ténnyel, hogy Hubbard állításával (és ezzel a szcientológia legalapvetőbb fundamentumával) ellentétben nincs univerzális, mindenki számára megfelelő tuti recept. Nincsen ilyen, érted? Ezt ígérni egyszerűen csalás, sok pénzért ígérni pedig gusztustalan szemét mocskos nagy csalás.

Sajnos mindig is lesznek olyanok akik nem tudnak/akarnak szembenézni magukkal és úgy gondolják sokkal kényelmesebb egy "biztos úton" haladni, ahol szépen fogják a kezüket és úgy vezetik őket a célhoz (ráadásul közben még az univerzumot is megmentik) és nem kell a valódi önismeret nehéz és kényelmetlen, rögös útját egyedül végigjárni. Nekik való a szcentológia és az egyéb idióta szekták, ők majd valószínűleg elmennek a hitgyülibe vagy a jehovások közé, ez sajnos elég valószínű de ez ellen nem sokat lehet tenni. Mondjuk így is jobban járnak, más szekták annyira azért nem húzzák le őket anyagilag mint a sczi :)

Ha engem kérdezel tudok konkrét megoldásokat mondani ami szerintem működik de ez az én utam és egyáltalán nem biztos, hogy számodra is ez a megfelelő épp ezért nem is szeretnék erről beszélni. Pont ezt magyarázom, a dolog lényege éppen az lenne, hogy mindenkinek saját magának kell megtalálni az ő saját útját. Tuti univerzális megoldásokat pláne sok pénzért pedig csak és kizárólag csalók ígérgetnek. Ilyen csalók mindig lesznek amíg van célközönség ami sajnos kifogyhatatlannak tűnik, de a civilációs minimum nevében ezek ellen a társadalomnak mindig is küzdenie kell(ene).
Minden tiszteletem dr. Császár-Nagy Noémi, PhD szakpszichológusé, aki az utóbbi idők egyik legjelentősebb szakvéleményét írta meg a szcientológiáról.  30 oldal, de minden szava üt (a dokumentum többi részét a hivatkozott jogszabályok teszik ki). Itt lehet…..
Enturbulated SP 2018.01.05 09:47:51
Remek és hiánypótló ez a szakértői vélemény, már nagyon kellet egy ilyen, le a kalappal a hölgy előtt.
Ahogy nézem szépen kezdenek alakulni a dolgok, cudar világ jön a szcientológusoknak ha minden úgy fog történni ahogy azt most a dolgok jelenlegi állása alapján valószínűsíthető. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy odafent kiadták a szcientológiára a kilövési engedély, szerintem eléggé egy irányba mutatnak a történések: zárolták a székházukat, vagyis garantáltan be fogják tudni hajtani rajtuk az esetleges bírságokat 1,5 Mrd ft-ig, amivel önmagában hazavágnák ezt a pénzszivattyút. Emellett folynak a NAV, az Adatvédelmi Hatóság és a Nemzetbiztonsági Hivatal összehangolt vizsgálatai is ellenük, ennek során került sor most ennek a szakértői véleménynek a megszületésére is ami megint egy szép nagy szög a szcientológia koporsójába. Ez aztán tényleg "mérföldkő jelentőségű", no nem amolyan szcientológus módra, hanem ezzel most valóban egy olyan eszköz került végre a hatóságok kezébe amely alapján (meg persze az ezután várhatóan következő további szakvélemények alapján) egyrészt jól meg fogják bírságolni őket, de ami ennél is ütősebb lesz, akár be is tilthatják a tevékenységüket! Még a végén kiderül, hogy tényleg jogállamban élünk és rájuk is vonatkoznak a törvények :)

Amint a szakértő hölgy is több helyen megállapította, azon túlmenően, hogy nettó sarlatánság sőt minden valószínűség szerint kártékony amit művelnek (mily meglepő) az eljárások és "kezelések" többsége egyáltalán nem vallási tevékenység (nahát!) hanem egészségügyi szolgáltatás(!) és mint ilyen, végzettséghez, engedélyhez és akkreditációhoz van kötve. Vagyis nem is végezhetnék, mert semmilyen szinten nem felel meg a vonatkozó törvényeknek amit művelnek. Hoppá! Na ezzel lesznek szerintem megfogva... Ha minden jól megy kapnak egy akkora bírságot, hogy ugrik a székház és utána szépen közlik velük, hogy a tevékenységük ilyen-olyan engedélyhez és végzettséghez meg szakvizsgához kötött tevékenység, és vagy lesznek szívesek ezeket beszerezni és és tevékenységüket legalizálni, továbbá a megfelelő ellenőrző szervek által átláthatóvá és kontrollálhatóvá tenni, vagy le lehet húzni a rolót.
De szép is lenne...

Az a 40 milkós adatvédelmi bírság szerintem csak egy gyenge kis bemelegítés volt ahhoz képest, amit majd itt még kapni fognak. Aztán mehetnek majd tüntetni a vallásszabadságért mind a 800-an :)
Enturbulated SP 2018.01.05 09:51:26
@Reformeress: "Mondjuk, nem mindennel értek egyet - szerintük például nem meditálhatunk, nem végezhetünk mindfulness gyakorlatokat szakpszichológus nélkül- de ismerni kell a szabályokat és a határokat."

Az, hogy te otthon vagy egy közöségben meditálsz nem ugyanaz a kategória, mint ha egy állítólagos "egyházban" "vallási tevékenység" keretén belül kapsz minden szakszerűséget és tudományos hátteret nélkülöző "kezelésekt", mert ez jogilag egészségügyi tevékenységnek minősül és erre szigorú törvény is és jogi szabályozások vonatkoznak amelyekben még véletlenül sincs olyan kitétel, hogy "a magukat 5. Buddhának kinevező hibbant szélhámosok agymenései alapján is nyugodtan végezhetőek", így amit a szcientológusok csinálnak az már büntetőjogi kategória, kuruzslásnak hívják.

Ettől te még nyugodtan meditálhatsz otthon, az csak jót tesz és teljesen törvényes is :)
Enturbulated SP 2018.01.05 10:44:34
@Damiel: Nem nekem szól ugyan a kérdés de szerény véleményem szerint ez nagyon jó ötlet, hátha máshol is megmozdulnak a hatóságok. Egyébként szerintem ha itt nálunk egyedülálló módon végre hatékonyan sikerül visszaszorítani ezt a kamuegyházat akkor ez egyfajta láncreakciót is elindíthat mert külföldön is is joggal teheti majd fel a kérdést az adófizető állampolgár a saját kormányának, hogy ha a magyaroknak sikerült akkor nálunk miért nem csinálnak végre valamit ellenük?
Nagyon izgalmas időszak elé nézünk azt hiszem :)

Szerintem legalább Tony Orteganak mindenképpen el kellene küldeni, Reformer úgyis kapcsolatban van vele gondolom meg is fogja tenni. Ez az anyag tényleg van olyan súlyú, hogy külföldön is hasznát vennék.
BEVEZETŐ Ez egy hosszabb lélegzetű útmutató lesz, mely a szcientológia egyház otthagyása óta összegyűjtött személyes tapasztalataimon alapul, és elsősorban ex-szcientológusoknak szól. Természetesen mindenki abban hisz, amiben akar. Senkitől nem vitatom el a jogot arra, hogy higgyen abban, amit L.…..
Enturbulated SP 2017.12.26 21:18:02
@Viktor Eremita:
Ez nekem is szemet szúrt, elég nehezen tudom róla elképzelni, hogy szcientológus volt, ráadásul OT szintű. Sosem tagadta, sőt ha jól emlékszem az említett könyvében is megírta a bevezetésben, hogy régebben volt egy nehéz periódus az életében de nem hinném, hogy ilyen mélyre süllyedt volna :)
Zárolva A frissen lekért tulajdoni lapján ez látható az épületnek:..
Enturbulated SP 2017.12.22 15:24:33
@Gyaloghuszár: Azért ennek a mondatnak is megvan a diszkrét bája:
"A gyónások azt a célt szolgálják, hogy az emberek szenvedése feloldódjon, ezek a lehető legbizalmasabb dolgok, és akkor ők gátlástalanul elkezdenek ebben vájkálni." (NAV)
(...itt most elszámoltam 100-ig, hogy szalonképesen tudjak írni)

Na szóval... Bizalmas dolgok, ugye, gyökerek? Először is, gyónásnak csúfolni egy hazugságvizsgálóra kötött szerencsétlen irányított kihallgatását az azért elég erőteljes elrugaszkodás a valóságtól, de nevezhetjük akár ocsmány mocskos gátlástalan pofátlan hazudozásnak is. Aztán mindezt leírni, kiküldeni külföldre ahol mindez kereshető adatbázisba kerül az említett szerencsétlen balek és az ő összes megemlített ismerőse(!) névvel, címmel, konkrét esetleírással, na az meg nettó bűncselekmény, nem mellesleg pedig szintén orbitális nagy gusztustalan szemét pofátlanság is. És mindezek után még ők sajnáltatják magukat, amikor a hatóságok végre (mert egyébként azt sem értem miért nem rúgták már seggbe ezt a szemét csaló bandát min. 10 évvel ezelőtt) nagy nehezen méltóztattak fellépni ellenük. Az eszem megáll... Ja, egyébként pedig szegénykék csak jót akartak, meg segíteni másoknak "hogy továbbhaladjanak a maguk választotta szellemi fejlődésben" (hogy nem szakad rájuk az ég ekkorát kamuzásnál!), de a csúnya gonosz hatalom ÁVH-s módszerekkel(!!!) folyton akadályozza őket, meg üldözi az ő vallásukat(!)... Hát hogyne.

Mentem hányni.
Enturbulated SP 2017.12.22 15:36:49
@znagy6666: Mi van ezzel a 2,5 milliárdos letéttel? Ezt még nem hallottam, van még infód erről?
Enturbulated SP 2017.12.22 16:06:25
@znagy6666: OK, köszi, most már értem mire gondoltál. Igen, ezzel a bejegyzéssel amit a NAV rátett az org tul. lapjára vehetjük úgy, hogy van egy ilyen értékű garancia a jövőbeli (remélhetőleg csillagászati összegű) bírság kifizetésére, amit majd várhatóan kapnak.
A szcientológia 1990-ben vetette meg a lábát Magyarországon, azóta különösebb érdeklődést nem tanúsítottak a többi kisegyház iránt. Most, hogy baj van, hirtelen jól jönnének a barátok és a szövetségesek. Kapcsolatot építeni nem 1-2 hét alatt kell (és nem is nagyon lehet), úgyhogy marad a megszokott…..
Enturbulated SP 2017.12.06 16:15:44
Először is, valaki szólhatna már nekik, hogy itt nem a "vallásuk miatt üldözik őket" és nem is azért, mert az említett zakkant sci-fi író áltudományos hablatyával hülyítik az embereket, mert bármennyire is nyilvánvaló ócska gazemberség és nettó csalás amit művelnek sajnos nem büntetőjogi kategória. Viszont az, ahogyan a "világ legetikusabb szervezete" az ügyfelek adatait begyűjti, kezeli, tárolja és továbbítja külföldre(!) az egyértelműen igen. Most erről van szó, Xenu, a bolygó megmentése meg a degenerált világképük itt senkit sem érdekel.

Ezzel a szép veretes hazugsággal megint kitettek magukért: "Erősödnek a hangok, hogy bizonyos vallások károsak Magyarországon, elindult egy negatív hangulatkeltés".
Ezzel kapcsolatban ezt üzenném nekik innen:

Miről beszéltek ti nyomorultak? Milyen hangulatkeltés indult el bizonyos vallások ellen? Pontosan kikre gondoltatok? Soroljatok már fel pár egyházat akiket épp üldöznek!

De nektek nem kell emiatt izgulnotok, még ha lenne is ilyen üldöztetés titeket ez biztosan nem érintene mivel nem vagytok vallás. Álságos módon vallásnak álcázott biznisz szekta vagytok, a legócskább fajtából. Az pedig, hogy végre megmozdultak a hatóságok és fellépnek ellenetek az pusztán azért történik mert ez a dolguk, sőt kötelességük. Tudjátok, így működik a jogállam. Bűnt követsz el - megbüntetnek. Ennyi.
Ahhoz képest, hogy ti nem egyszerűen csak belevizeltek a medencébe de ezt nagyon régóta és egyenesen a trambulinról teszitek örüljetek annak, hogy eddig megúsztátok a büntetést és csak most rúgnak seggbe titeket.

Egyébként a vallások köszönik szépen jól vannak, egyik egyház sem panaszkodik semmilyen üldöztetésről vagy a vallásszabadság bármilyen korlátozásáról. Ha csak egy kicsit is ismernétek a történelmet és tisztában lennétek a mai magyar valósággal tudnátok, hogy itt évtizedek óta senkit és semmilyen szervezetet nem üldöztek vallási alapon és természetesen most sincs ilyen szándék vagy törekvés. Ja, hogy ti régóta és nyíltan tesztek a törvényekre, minden figyelmeztetés és kisebb-nagyobb büntetések ellenére is folytatólagosan megszegitek azokat és ezért most egy újabb szép nagy (tegyük hozzá, jól megérdemelt) büntetés néz ki nektek? Mi ezzel a probléma? És mi köze van a szimpla köztörvényes bűncselekményeiteknek bármilyen valláshoz vagy azok állítólagos "üldözéséhez"?

Elég gyenge ez a mostani próbálkozásotok, amivel magatok mellé akarjátok állítani a kisegyházakat. Túl nagy sikerre azért itt ne számítsatok ugyanis ők nincsenek olyan helyzetben mint ti. A vallás-nem vallás témán túlmenően a fő különbség köztük és közöttetek az, hogy ők betartják a törvényeket ezért egyszerűen nincsenek ilyen problémáik. Ez a hazug és szánalmas nyavalygás meg demonstrálás és fenyegetőzés helyett amit mostanában műveltek talán egyszer meg kéne próbálni nektek is, ez még nem jutott eszetekbe?
Enturbulated SP 2017.12.06 20:27:18
@Brigsi, @Brail Kast: Köszi :)

Szerintem eljut ez így is hozzájuk, biztos vagyok benne, hogy folyamatosan elemzik a kamuegyházuk médiamegjelenéseit és az ilyen fórumokat is.

Ha már itt tartunk volt még egy mondat, amin hangosan felkacagtam: "Az utóbbi évek tendenciája folytatódik, az állam és az egyházak szétválasztásának kudarcát láthatjuk."

Ennek a fószernak tényleg elgurult a gyógyszere. Egyszerűen nem tudja miről beszél, vagy ha tudja pofátlanul hazudik.
Ugyanis egyrészt ez a bizonyos szétválasztás már 1946-ban látványosan és 100%-osan megtörtént (bár előtte sem volt már olyan nagyságrendű világi hatalma az egyháznak mint pl. a középkorban) és azóta pont nem afelé haladnak a dolgok, hogy az állam és az egyház újra egyesüljenek. Hol élnek ezek?
Másrészt, ha mégis igaza lenne és valóban ez a folyamat zajlana akkor ez pont az egyházak erősödését jelentené (növekedne a világi befolyása) tehát megint csak nonszensz lenne vallásüldözésről beszélni. Szóval teljes a képzavar itt is...

Arról már nem is beszélve, hogy nem az állam és egyházak hanem az állam és EGY egyház (itt nálunk ez konkrétan a katolikus egyház) szétválásáról beszélünk. Egyébként ők annak idején nem nagyon tűrték a konkurenciát, és tényleg már csak zárójelben, ha a katolikus egyház fénykorában próbálkoztak volna ennek a gagyi űroperettnek a vallásként történő menedzselésével hamar a máglyán találták volna magukat, de a későbbi korokban is minimum egy gályán vagy börtönben.

Figyelj ide, Lange, elmondom egyszerűbben, hogy megértsd: Nincs itt ezzel semmi gond, állam és egyház rég szétváltak, nyugi. Ugyanakkor a jelenlegi tendencia az általad vizionált ökörséggel szemben pont annak az ellenkezője, ugyanis itt nyugaton kezd teljesen a háttérbe szorulni minden vallás, viszont tombol a gátlástalan vadliberalizmus. De ez nektek csak jó, és ahelyett, hogy vallásüldözésről meg ÁVÓ-s módszerekről hadováltok, amelyekről egyébként a jelek szerint halvány gőzötök sincs különben nem állítanátok párhuzamba az ellenetek jelenleg teljesen köztörvényes bűncselekmények miatt folyó és egyébként tökéletesen törvényes hatósági eljárással, inkább örüljetek ennek a nagy szólás- és vallásszabadságnak ami ezzel együtt jár és amiben jelenleg mindannyian élünk, és ezt nagyon komolyan mondom, ugyanis ezeknek köszönhetitek, hogy minden kártékonyságotok ellenére még szabadlábon vagytok. Ezt kéne inkább értékelni.
Igazából csak kapkodom a fejem, mert a szcientológiáról lassan több cikk jelent és jelenik meg mostanság, mint eddigi magyarországi fennállásuk óta összesen. És még nincs vége - még kettő vagy több tévéműsorban is leszek, több újság is megkeresett, ráadásul úgy tűnik, hogy napról napra egyre több…..
Enturbulated SP 2017.10.24 18:13:23
@norbert79: Szerintem ezt a bírságot most nem ússzák meg, úgy látom a hatóságok eléggé rákészültek erre az akcióra. Engem inkább az érdekelne mi lesz a továbbiakban? Mert ok, most kaptak egy nagy bírságot, ezt kifizetik, és utána? Mert ezek valószínűleg ezután is pont ugyanúgy fogják gyűjteni és dokumentálni az adatokat mindenkiről, meg mindenkinek a mindenkijéről ahogyan eddig is hiszen ez van lefektetve az irányelvekben és ettől nem térhetnek el. Akkor pár hónap múlva újabb razzia lesz vagy mi?
Üdv mindenkinek, itt Reformer-ess, ami a Reformer női verziója. Reformer abban a megtiszteltetében részesített, hogy közreműködhetek írásaimmal. Már korábban is megjelent egy oknyomozó vendégcikkem, ami sikeresen kiverte a biztosítékot az illetékeseknél. Ez is azok között az írások között van aminek…..
Enturbulated SP 2017.10.21 19:35:57
@Reformeress: Gratulálok, nagyon jó az írás, remélem még sok hasonlót olvashatunk majd itt tőled.

@Straighttalk: Azért a Védákat és a buddhizmust nem említeném egy mondatban Hubbard-al, sőt egy napon, de ha stílszerűek akarunk maradni akkor még egy évszázadon belül sem. Azt pedig, hogy ő, mint ezen filozófia rendszerek alapos ismerője "próbált rendet rakni"... Ez még viccnek is gyenge.
Ahhoz ugyanis LRH-nak először meg kellett volna érteni a tanítások valódi értelmét és mondanivalóját legalább alapszinten, ami elég nyilvánvalóan nem sikerült neki. (Vö. valódi spiritulitás-egópolírozás).

Maradjunk annyiban, hogy szépen átemelt pár számára szimpatikus és használhatónak vélt elemet a keleti tanításokból (ahogyan a pszichológiából és még néhány más tudományágból is) és ezt "egészítette ki" a saját beteg fantáziálgatásával. Ezért tűnik úgy a felületes szemlélő számára, hogy jé, milyen sok a hasonlóság a szci és a keleti filozófiák között, akkor ez biztos valami tök jó dolog.
Hát, nagyon nem. Ha egy tányér finom leveshez hozzáadunk egy vödör moslékot az eredmény csak moslék lesz.

Csak annyit még a témához zárójelben, az óind filozófiai hagyományokat már mások is összefoglalták, ez a védánta. Szerettem volna hasonlatot írni, hogy ehhez hogyan aránylik LRH "munkássága" de sajnos nem találtam megfelelőt, ezt nézd el kérlek :)
Enturbulated SP 2017.10.24 17:19:50
@Straighttalk: Biztosíthatlak, van összehasonlítási alapom, nem a levegőbe beszélek. Pont semmi közöd hozzá de elárulom, családi érintettség okán volt "szerencsém" behatóan tanulmányozni a szcientológiát. Egyébként Hubbard spiritualitásban elért szintjének megállapításához nem kellett volna ennyire belemennem (nem is ezért tettem), bőven elég beleolvasni bármelyik írásába, az egész attitűdjéből sugárzik, hogy a színes és fantáziadús meséi ellenére valójában egy fölhdözragadt gondolkodású, teljesen materialista szemléletű, egyébként komoly pszichés problémákkal küszködő ember volt akinek a saját mentális szétesésének saját maga által jól dokumentált folyamatát is sikerült pénzzé és hatalommá konvertálnia :)

Persze, értem én, thetán, meg reinkarnáció, meg az ember szellemi lény és hasonló nagyívű kijelentések... Ugyan már. Némelyik ilyen zavaros baromságának még a forrását is lehet tudni, ahonnan ezeket vette de mivel a tanítások valódi üzenetét és értelmét nem értette meg, ezeket szerencsétlen olyan szinten zagyválta össze a saját beteg fantáziájával, hogy az eredeti forrás ismeretében kínszenvedés még olvasni is az agymenéseit.

Az egyik kedvencem ezek közül, hogy LRH szerint a régi bölcsek a megvilágosodást csak nagy nehézségek árán és csak átmenetileg tudták elérni de szerencsére itt van nekünk ő aki a szokásos szerény módján közli velünk, hogy erre is van megoldás: "A Szcientológiában sikerült elérni ezt az állapotot. Sikerült elérni, méghozzá nem átmenetileg – visszaesésnek kitéve –, hanem a teljes tudatosság és képesség stabil szintjén, amit nem korlátoznak balesetek vagy leépülés. És nem csak keveseknek."
És ebben nem az a durva, hogy ezt nyilván tényleg így is gondolta, hanem hogy még mindig vannak olyanok akik ezt simán el is hiszik neki.

Ja, és persze azt se felejtsük el, hogy személyében tisztelhetjük Buddha 5. reinkarnációját (saját bevallása szerint persze), amivel azért van egy aprócska kis gond, a buddháknak ugyanis nincs reinkarnációjuk. De hát sajnos ez is az egyik hátránya a félműveltségnek, különösen, ha emellett még nárcisztikus pszichopata is az illető, hogy időnként túltolja a biciklit és nyilvánvaló hülyeségeket beszél.

És még hosszan tudnám sorolni...
Úgy látszik, a szcientológia "egyházzal" továbbra sem lehet tárgyalni. A konkrét kérésre a kapcsolatmegszakítással kapcsolatban egyáltalán nem reagáltak (és szerintem nem is fognak, mert nincs rá jó válaszuk), tehát eszük ágában sincs bármit is változtatni vagy helyrehozni. Pont, mint eddig. Ők…..
  1. Az adatvédelmi hatóság vizsgálata ... még zajlik. Ahogy az eredeti közleményben is szerepelt, tájékoztatni fogják az eredményről a közvéleményt. Ennek kapcsán annyit tudok mondani, hogy aki megpróbálkozott az adatai (pld. az elérhetőségei) töröltetésével, vagy tájékoztatást kért tőlük ez…..
Ezt juttatták el az MTI-hez: A Magyarországi Szcientológia Egyház Központi Szervezet közleménye Budapest, 2017. február 9., csütörtök (OS) - A Magyarországi Szcientológia Egyház megdöbbenéssel olvasta Dr. Péterfalvi Attila, a NAIH elnökének megalapozatlan nyilatkozatait és következtetéseit, és…..
Enturbulated SP 2017.02.10 18:13:38
Cikk az Index.hu-n: A szcientológia egyház uszítással és gyűlöletkeltéssel vádolja Leah Remini színésznőt Lement 7 rész Leah Remini leleplező dokumentumsorozatából, és már csak egy különleges epizód van hátra. Ahogy a fenti cikkből is kiderül, kezd eldurvulni a konfliktus a színésznő és az…..
Enturbulated SP 2017.01.17 15:19:19
@neduddki21: www.youtube.com/watch?v=9HKihuHPiec
Ez az első rész, jobboldalt látod a többit is.
Van egy nagyon kellemetlen mellékhatása annak, ha huzamosabb időt töltünk el a szcientológiában. A személyiségünk egyre jobban fog hasonlítani L. Ron Hubbardéra. Hubbard egy klasszikus karizmatikus con man (szélhámos) volt, aki bombasztikus frázisokkal, nagy lelkesedéssel, drámai hangsúlyokkal és…..
Enturbulated SP 2017.01.17 15:14:19
@Nyitottszemmelelőre: Gratulálok a kezdeményezéshez, nagyon korrekt és tisztességes ajánlat, kulturált formában! Érdeklődve várom a fejleményeket. Gondolom itt rajtam kívül többen is kíváncsiak lennének Kasza T. reagálására ezért arra kérnélek légy szíves majd tájékoztass minket ha esetleg válaszolt ez a derék maszterdzsedáj! :) Amin mondjuk én erősen csodálkoznék, azon meg még inkább ha bevállalná a megmértettetést de ki tudja, hátha...
Megnéztem az "ideális org" 2015-ös mérlegét (az Országos Bírósági Hivatal "civil szervezetek keresőjében" lehet megnézni és letölteni ezeket). Ez a nonprofit vallási egyesület egy év alatt 290 millióról cirka kétmilliárdra (!) növelte a rendelkezésére álló pénzeszközök mennyiségét, így összvagyona…..
Kapcsolódó cikkek: Nyugdíjkassza (Élet és Irodalom cikk) Az emberek elől eltitkolt tudás (blogbejegyzés ugyanebben a témában)   A szcientológiában és annak környékén felbukkanó (többnyire önjelölt) "konzultánsok", "tanácsadók", "coachok" stb. sorsát mintha egy nyugtalanító, az energiamegmaradás…..