Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr.Man

82 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dr.Man Mindig van tovább! 2022.01.13 23:29:35
42 éves férfi vagyok, aki azt mondhatom mára már sok mindent megéltem az életben. Túl vagyok váláson, kudarcon, betegségen, számtalan padlóról felálláson, anyagi csődből való újraéledésen, szembe néztem az alkohollal, a fájdalmaimmal, de legfőképp Önmagammal...
Kevesebbe fáj bármelyik már jól ismert pakkunk, amivel kivásárolhatod magad és blogposztjaidat a Blogketrecbe az Indexen, a Blog.hu Címlapra, és a Blog.hu más tartalmi ajánlóiba az idei ünnepi- és konzumidőszak java alatt! A 20% kedvezményt december 6-ig megjelenő posztjaidra kérheted, mikor…..
Egy csodás szeptemberi nap volt, amikor a feleségemmel együtt elmentem Palya Bea énekes workshopjára. Igazából ő kapta ajándékba, de megkérdezte lenne-e kedvem elmenni vele? Mivel ő a mindenem és sok őrültségbe hagytam már magam belerángatni általa nem mondhattam nemet! Ekkor még nem tudhattam, hogy…..
Dr.Man Csöndedre lelni... 2018.10.18 16:23:16
Dr.Man Mered-e még? 2018.09.14 23:36:57
Dr.Man Amikor szomjazik a lélek... 2018.08.01 02:54:54
A társadalmi bégetés egyre hangosabb! Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy ne adj akkor is igazat valakinek, aki emelvényen áll, ha nincs igaza! Erről szólt a slam! ;) Köszönöm az idődet! ;)..
Nemrégiben csatlakoztam én is egy családon belüli erőszak ellen harcoló motoros csoporthoz (Szelíd Motorosok), ahol csupa harcos nő és férfi tesz a maga módján a bántalmazások és zaklatások ellen. Van egy rendezvény az Angyalhír emlékséta, amelynek létrejöttét és…..
Dr.Man 2018.05.29 22:35:39
@zuulululu: Az ötlet nem tőlem származik és nem egyedi eset. A külföldi téma írókat is érték támadások korábban jogvédő szervezetek részéről, hiszen ennek hiányában hímsoviniszta mondandót feltételeztek az írásokban. Hát ilyen érzékeny ez a világ...Szerettem volna elkerülni, hogy azon férfitársaim, akiknek ez a cikk valóban segítségként íródjon ennek okán csorbát szenvedjenek. Másrészt ahogyan írtam is én magam is támogatok olyan szervezeteket, akik a nőket és gyermekeket védelmezik és nem szerettem volna, ha kiöntjük a gyereket a fürdővízzel és valami teljesen értelmetlen női-férfi vita elviszi a fókuszt a mondandóról!
Dr.Man 2018.05.29 23:14:09
@zuulululu: Nincs ellentmondás! Ebben az esetben az apa döntése volt, hogy a keresetet nem emiatt indította meg. Mivel szégyellte a dolgot...Az csak később lett világos számára, hogy az erőszak folytatódik azzal, hogy hiába egyeztetett időpontot úgy alakította a nő, hogy ne sikerüljön találkozni valami kamu indok miatt. Lehet ez már a férfiin is múlik, de ha kérte volna a gyermekelhelyezésben, hogy a nő erőszakos viselkedése miatt szeretné a gyermeket és ehhez társul esetleg bizonyíték, akkor a jog nem mérlegelt volna... a gyerek biztonsága mindenek fölött a jogban...inkább erről szólt!
Dr.Man 2018.05.30 21:20:18
@iszap: Valójában Te mit szeretnél? bennem ez a kérdés merült fel leginkább???
2018.március...Slam Poetry Budapest Klub...A feleségemnek szólt a slam.....
Bántalmazónak, zaklatónak lenni manapság már nem is annyira kifizetődő dolog, hiszen amióta a szelídmotorosok is beszálltak a családon belüli erőszak és a zaklatások elleni küzdelembe, igen csak fel kell kötni a gatyáját annak, aki megpróbálja mégis erőszakban tartani a családját, nőket,…..
Tegnap találkoztam Istennel. Felszáltam az 55-ös buszra. Ő éppen egy babakocsiban ült és keservesen sírt a tömegtől. Néztem őt, csak bámultam és gyönyörködtem benne. Párat még szipogott, aztán az egyik imbolygó kapaszkodó álomba ringatta. Aztán átszálltam a 4-es, 6-osra és megint találkoztam…..
  Miközben a választások utáni mocskolódás kitölti az emberek életét és balról-jobbra, jobbról-balra bizonygatjuk, hogy vajon ki csalt? Ki nem? Miért utálom? Miért nem? stb. Addig szerintem kevesen tudnak róla az országban, hogy tavaly augusztusi (2017) adatok szerint 100.000 embernek bizonytalan,…..
Dr.Man 2018.04.12 23:01:54
@Gleccsertetű: Hát sokszínűek vagyunk mi itt ezen a kis bolygón, ez ettől igazán izgalmas! ;) Nekem sem raktak még a zsebembe, de pl a malájok sem, amikor volt a cunami, azért mégis együttérzéssel gondoltam rájuk, bár nem fizettek a TB kasszába! Egy honfitársam esetében meg még durvább bennem az empátia! Bocs, nem akarok ilyen ismeretlen csúnya szavakat mondani neked! Azért nyugtass meg, ha ott feküdne előtted holtan nem lépnéd át ugye egy csipesszel az orrodon?
Dr.Man 2018.04.12 23:07:49
@Jakab.gipsz: A társadalmi felelősség hiánya, a szülők hiányossága egyrészről a nevelésben, amit mi örökítünk tovább, másrészről a közöny értékké tétele globális szinten! Szerintem, ha egy családban van identitástudat a hazája iránt, akkor az ott élők iránt is van! Lehet másképp is magyarázni, de az meg az én értékrendemtől távoli. Nem tudom nem fáj, mondhatnám a fület paskoló pá pá pá reklámot is...Nem lát, nem hall! Amiről úgy csinálok, hogy nincs, az pedig van!
Bizonyára nem vagyok ezzel egyedül, hogy furcsán érzem magam, amikor a hétvégi választásokra gondolok? Van, hogy felfordul a gyomrom és van, hogy összeszorul a szívem. Mindenhol szembe találom magam a választási plakátokkal, a jelöltekkel, a propagandát szidó és védő ideológiákkal, a média Fight-al…..
A kapcsolódó korábbi cikket itt találjátok: http://drman.blog.hu/2017/11/04/gondolatok_az_apasagrol_apa_es_fia_vers További szép napot mindenkinek és jó elmélkedést! ;) Köszönöm az idődet ma is!..
El tudod képzelni azt a szituációt, amikor Leonidász áll a szorosban, miközben a Perzsák már gyülekeznek és a katonáihoz szól, hogy - „Srácok szerintem majd holnap reggel átbeszéljük mi legyen, ma úgy is elfáradtunk már, minek kapkodni a dolgokkal” - monológgal? Nehezen ugye? Akkor miért van az,…..
Olyan világban élünk, ahol a tudatosság és a tudatos emberi létezés egyre kevesebb értelmet kap. Válj egy rendszer rabszolgájává, vagy tégy bármit csak ne gondolkodj! Erről szól a következő Slam.....
Sokszor találkozom férfitársakkal, akik arról panaszkodnak, hogy baromi nehéz az igazi teremtő erejüket megtalálni, alkalmazni és stabilitást létrehozni a saját életükben. Milyen területeket érint a teremtés egy férfi életében? Mi kell ahhoz, hogy szabadon tehessük, amit szeretnénk és birtokában…..
Az elmúlt hetekben egy furcsa projektbe kezdtem bele. Jártamban, keltemben miközben utaztam valahová gyakran megálltam, mindig egy szóra a hajléktalanoknak adni valamit, vagy pénzt, vagy egy kedves szót. Azt vettem észre, hogy először teljesen meglepődtek azon, hogy bemutatkoztam és megkérdeztem…..
  Hegyi Zoltán - Shizoo, Prágai Tamás díjas író, költő, slammer, blogger volt a vendégem, akinek írói munkásságába, életbölcsességeibe, privát életének mély szegmenseibe és a most kiadásra kerülő verseskötetébe is betekintést kaphattam. Ismét egy különleges ember, különleges életéről készült filmet…..
(foto: Süveg Márk - engedélyével, és saját fotótárából) Süveg Márk (Saiid) volt a vendégem, az Akkezdetphiai rap együttes alapítója, Dj, Producer, kétszeres Slam Poetry OB győztes, a hazai zenei, slam és írói élet ikonikus szereplője. Interjú filmemben egy olyan különleges módon ismerhetitek meg…..
Gondolatok és egy vers az apaságról...kommentár nélkül.....
A Slam végén megkértem a nézőket, hogy küldjünk pozitív kommentet Szihalomnak a nemrégiben kapott internetes troll támadás után! Pozitív üzenetet, amely kiolthatja azt a sok negatív rosszindulatú megjegyzést, amit jogtalanul és indokolatlanul kaptak a social médiában, csupán mert egy troll úgy…..