Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Motorogre

0 bejegyzést írt és 470 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A csütörtöki kormányinfó szerint, már a külföldi rendszámú személygépkocsik sem tankolhatnak az „olcsó” üzemanyagból. Mondanám, hogy bombaként robbant a hír, de ebben a „háborús vészhelyzetben” ez nem túl „divatos” kifejezés. Arról nem is beszélve, hogy (legalábbis) a benzin igencsak…..
Motorogre 2022.05.28 21:14:43
@eßemfaßom meg áll: piaci ár ?? Hogy érted, a 480-on is van brutál margin .. jövedéki adónak hívják. A költségvetés így is szépen keres...
Motorogre 2022.05.28 21:16:36
@Etniez: úgy érted hogy ha az olasz Lambó-ból kipattan az utas Mariska ... akkor olcsó?
Motorogre 2022.05.28 21:17:42
@Etniez: Tanulnék biza, de a hozzászólásod ebben nem segít. Az hogy magyar gépjármű, az most "lényegtelen" ?
Melyik a legnépszerűbb, leggyakoribb kerti növény? A rózsa, a leander, a levendula vagy éppen a tuja? Egyik sem, a prímet ugyanis a gyep viszi, hiszen a az elfoglalt alapterületet tekintve egész biztosan nincs preferáltabb növény a fűnél. De vajon ez mindig így volt? Mikortól jellemző a…..
Mivel elég sok az elégedetlenkedő, és az utóbbi évek nagy kérdése, a meleg házasság is egyre elterjedtebb, gyakran merül fel a kérdés, hogy vajon lehet-e a poligámia visszatérése a következő szexuális normát érintő változás? Egyáltalán vissza kellene-e térnie?..
Motorogre 2022.05.21 10:08:59
@élhetetlen: persze, mindenki ismer furcsa eseteket, nem tagadom hogy ezek a deviáns dolgok a mai családi életben is jelen vannak. Volt vietnami aspiránsom, aki azért hajtott hogy majd otthon fussa egy második asszonyra .... De ha a deviancia válik általános normává, akkor nagy lesz a baj. Lehet mindenféle szabályzásokat kitalálni (az új nej elfogadásához a meglévő feleségek többségi vagy egybehangzó akaratnyilvánítása kell ?? stb.) , de hallani kellene a nők (feleségek) véleményét, és alaposan átgondolni a gyereknevelésre gyakorolt hatásokat is. A keresztény országokban nagyon drasztikus gondolkozásmódbeli változást jelentene a poligámia (ugye a női egyenjogúság alapján mindjárt többférjűség is....) ... szerintem nem aktuális.
Motorogre 2022.05.21 17:50:15
@élhetetlen: na jó, meggyőztél, hajrá poligámia (mint jogszerű promiszkuitás).
De lehet egy utóiratom?
Ugye az egyenjogúság megmarad, azaz
... jöhet új férj, és a régi férj eldöntheti hogy elfogadja vagy elválik
tézis is igaz marad ?
Hamarosan megalakul az újabb Orbán-kormány, a névsor már meg van, a területek elosztása még nem biztos, de már szivárognak az információk. Viszont ezek az információk azt sejtetik, hogy nem vár túl sikeres 4 év a fővárosra. Miért? Áttekintjük! A hírek arról szólnak, hogy a budapesti ügyek Lázár…..
Motorogre 2022.05.20 09:10:38
@chrisred: tudtam, csak nem sejtettem !!
Motorogre 2022.05.21 10:01:38
@cvsvrs: nem baj ha valaki tájékozatlan, javaslom
a) E. Schmalenbach: Die Kontenrahmen (1924 ) - miről is szól a kettős könyvelés,
b) Pénzügytan - Multiplikátor-hatás - kötelező tartalékráta,
Ha már ismered ezeket, akkor kilépek.
A poszt témáját illetően: a fővárosi finanszírozási gondok fennállnak... könyveléstől függetlenül :)
Motorogre 2022.05.21 17:40:36
@cvsvrs: ok, értem én a humort, vegyük akkor viccesre:
Kérem hogy ezentúl ha bárki a "budapesti választói többségről" ír, szól, beszél, akkor a T. Nagyérdemű úgy szíveskedjen ezt érteni, hogy valamilyen választói többségi halmaz (bolsevik ?? nem mensevik....) aminek Motorogre nem eleme.

mert én elsősorban a fővárosbeli légifolyósók mellé zajvédő falakat szeretnék !!
                       Ha a gyermekét egyedül nevelő nő életének része kívánsz lenni, el kell fogadnod, hogy nem mindig te leszel az első helyen. Ha ezt a szabályt betartod, máris kellő teret engedtél párodnak. Bár Posztolónk szépen játszik, mégis kételyei vannak.                              …..
Barcelona kikötőjében magasodik a 47 méter magas szobor amely Amerika felfedezőjének állít emléket. Az új tervek szerint az egész kikötőt és annak környékét is parkosítanák,  a katalán főváros az utóbbi években nagyon sokat tesz, annak érdekében hogy csökkentse a klímaváltozás hatásait a város lakói…..
Motorogre 2022.05.15 13:32:36
@Rollende Landstrasse: a számítások szándékosan tévesek voltak, Japánt (Zipangu-t) kb. Montreál helyére jelezték - mert ennél hosszabb tengeri út a kor eszközeivel nem volt lehetséges ... A királyi tanács 6 éven át elemezte, feltárta az összes hibát/tévedést - de végül a kapzsiság győzött (mert a konkurencia már a Jóreménység fokánál járt, úton a mesés Indiába).
És egy keveset említett történet: neje révén Madeira kisebb szigetnén élt - egy hajóroncson csak az elsőtiszt volt túlélő. Ezt saját hálószobájában helyezte el, gondosan ápolta és három héten át folyamatosan beszélgettek - a tengerész jobban lett, elkezdett sétálni a birtokon és ekkor hirtelen kínhalált halt (mérgezés?). Sokan úgy vélik, egy amerikai utazást mondott el Kolombusznak...
Miért létezik a tér és az idő? Merthogy nem léteznek, azért! Megjelent egy riport ezzel a James Orr nevű filozófussal. Általában fenntartással fogadom a filozófusokat, hisz annyi "rossz filozófia" van a világban, hogy igazából már szinte lehetetlen "jó filozófiát" találni, de ez a riport pláne…..
Motorogre 2022.05.14 11:07:17
@arthurthedent: tök mindegy ma már, hogy hipotézis vagy sokak által két évsziázadik elfogadott elmélet volt-e: Rumford megfúrta, bármi lett légyen is. A poszt szempontjából mindegy.
Motorogre 2022.05.14 19:01:57
@arthurthedent: picit hozzászólva: minden matematikai axióma olyan, hogy a valódiságát, realitását széles körű tapasztalat igazolta/igazolja. Azt, hogy két különböző ponton át egy és csak egy egyenes húzható .... - senki nem bizonyítja (tehát axióma) de senki se kétli - gondolom TanBá se.
kösz a kommented.
Motorogre 2022.05.15 10:22:48
@arthurthedent: nem az a feladata, hanem hogy valós problémák megoldásához nyújtson segítséget, eszközt. De eltávolodtunk a poszttól (amivel maxi egyetértek, a filozófia 99% kamu, áltudomány) , s az axiómák kapcsán is más a látásmódunk - így elköszönök.
fáymiklós B-től a-ig 2022.05.13 07:14:00
Nem tudom megmutatni azt, amiről szó van, mert léptek a hatóságok, és mindenféle korlátozásokat léptettek érvénybe az adidas sportmelltartó reklámjával kapcsolatosan. Az eszme az volt, hogy nem a melltartót kell megmutatni, hanem ami benne van, hogy mindegyik más, de azért a sportruházati vállalat…..
Motorogre 2022.05.14 18:43:42
@Kovacs Nocraft Jozsefne: az "eredeti" egyszer leült elé a parkettára ... kivezették..
de a kérdésedre válasz: itt már vakarják, 00:30-tól . A vakarás (csikizés) rongálásnak számít ?

www.arte.tv/en/videos/092036-003-A/look-but-don-t-touch/
Motorogre 2022.05.15 10:20:14
@Kovacs Nocraft Jozsefne: sajnos én nem értem hogy a kis hölgy mit akart ezzel kifejezni. Talán a művészet sznobizmusát .... már Yoko Ono óta nem értem, s talán nem is akarom.
De a posztra visszatérve: ahol nincsenek éles határok, definiciók ott bármi és az ellenkezője is lehet igaz - nekem az Adidas reklám semmi erotikusat nem jelent.
Azt tudjuk, hogy néz ki most a regatta. De milyen volt korábban? Pláne az első évtizedeiben?..
Az orosz cári cím körüli vita sokszor azon megy, hogy egyáltalán létezik-e vagy sem. Miért is érdekes ez a vita?..
Motorogre 2022.05.14 18:55:33
@nayzoli: korrekt. Nem értek egyet pl. Padlogaz-zal sem: a külpolitikai stabilizálás nem az államformától függ .... v.ö.: Ukrajnában zajló USA-Orosz konfliktust... de ez már kivezet a poszt témájából.
Rendhagyó cikkel jelentkezünk, elvégre már a Stop STD! kampány nevében is ott van, hogy elsősorban a szexuális úton terjedő fertőzések ellen küzdünk. Ennek ellenére most egy olyan anyaggal készültünk, amiben megmutatjuk, hogy a nemi betegségek világa sem teljes „sötétség”, van annak „világos”, azaz…..
Meglepő, de néha muszáj külön hangsúlyozni, hogy a bizalom a zárt kapcsolatok legfontosabb része, mert páran ezt nem fogják fel. És egészen biztos, hogy nem lesz tartós a dolog, ha folyamatosan újjá kell építeni az intimitást. A másik kidumálása egy haldokló kapcsolat szimptómája.   Ha esetleg…..
panelmedve Berki halála 2022.05.06 16:00:26
Kép forrása: szegedma.hu Az alig 41 éves egykori labdarúgó, FTC-vezér majd médiaceleb csütörtökről péntekre virradó éjjelen halt meg, egyelőre teljesen ismeretlen okból, IX. kerületi, társasházi lakásában. Botrányos életet élő, büntetőfékező (emiatt elítélt), politikával is kísérletező, gyanús…..
Motorogre 2022.05.09 21:51:19
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: valakikröl nem esik itt szó, pedig vastagon benne vannak a torténetben: azok a szerkesztők, rendezők, müsorigazgatók, akik azt hiszik hogy a közönségnek az igénytelen, teljesítmény, hitelesség és respekt nélküli senkik (ejtsd: celebek) gondolataira, véleményére van szükség ! Az Adélok, Edinák, Győzők a média-szerkesztők mellett társtettesek ... a nép elbutításában, hamis célok iránti sanda vágyak felkeltésében. Már nincs hova átkapcsolni - a bulvár folyik a csapból is, pestiesen szólva. Talán e halál mögött is egy kedélyes szerkesztő áll, aki bedumálta ennek a nárcisztikus mamlasznak hogy jól úton jár ...
11 év után számos gond felmerülhet egy párkapcsolatban, és ezt Posztolónk is megerősíti. Párja elégedetlen a fizetésével, álmai vannak, de rátermettsége nincs, viszont nagyon ügyel arra, hogy a pasiján kívül másoknak megfeleljen. Mindehhez nem igazán hiányzik több probléma, pedig van.   Ha…..
Motorogre 2022.05.09 18:14:25
Sokan vezetünk rendszeresen és legtöbben napi szinten autózunk a nagyvárosokban vagy a közutakon. Van, aki naponta száz kilométereket, a többség azért ennél valamivel kevesebbet tölt az utakon. Mindenesetre mindannyiunkban kialakul egy-egy markáns vélemény a többiekről, a többi autós vezetői…..
Motorogre 2022.05.08 08:02:48
@lobaszopiatej: egyszóval: akik gátlástalanul parkolósávnak nézik a kerékpárutat, vagy komótosan utasra vadászva feltartanak ... de ha van fogás, akkor meg retinahasító villogással mennek a hátsódba, kiló-husszal a Soroksárin végig... , járdasziget másik oldalán vagy a JÁrdán előznek ... kreativan.
Miért is hívjuk őket profinak? Erőszakos tolakodó agresszív szerencsétlenek, akik pár forint fizetésért veszélyeztetik sok közlekedő biztonságát.
Motorogre 2022.05.08 08:04:48
@Le a spammerekkel: nem a buszvezető tehet róla - hanem aki úgy bővíti a fővárosi kerékpárút hálózatot olcsón, hogy a buszsávra felfest néhány sárga biciklit.
Miért nem? Miért lennének már sérthetetlenek? Miért lennének büntethetetlenek? Az ember azt várná, hogy egy egyházi vezetőre szigorúbb szabályok vonatkoznak, hogy a tőlük elvárt erkölcsi szint magasabb mint mások ellen, elvégre ők az erkölcsi tanítók, az erkölcsös élet lovagjai. Vissza, vagy…..
Posztolónk nem kívánja még valóra váltani párja esküvőre vonatkozó álmait, és attól fél, hogyha a csaj mindezt úgy tálalja a családjának, hogy őt előnytelen fényben tünteti fel, az addig megszokott mosolyoknak vége szakad.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű…..
The Milkman 160 2022.05.04 13:33:15
Hír: A magyar települések 43 százalékán 160 ezer forint alatt volt a nettó átlagfizetés 2020-ban, ezek közül 12 százalékban a 120 ezer forintot sem érte el – számolt a GKI Gazdaságkutató Zrt. Hmm. 160. Vérnyomásnak sok, fizetésnek kevés. Nagyon kevés. Bár előfordulhat, hogy valakinek azért megy fel…..
Motorogre 2022.05.06 09:00:01
@Nancsibacsi: ... tényleg összeméri őket a piac?? Az üres lelátók előtti meccsek költségeit (ideértve a a luftrugók fizetését is) tényleg fedezik a jegy- és közvetítői jogdíj-bevételek?

Ha a foci hazánkban egy kijelölt töltelék a tv-csatornák műsoridejéhez, akkor ezen médiák nyereségessége függvényében lehet megítélni. Látható hogy a tévék a lehető legolcsóbban akarják a műsoridőt "megoldani" .. ennek lehet a foci is egy eszköze. De olcső?

Máshol a hoki, a kosárlabda is közönség-kedvenc, é s nyereséget termel. Ha voltál már USA kosármeccsen, tudod hogy az nem csak 40 perc ... hanem több órás show.
A posztban taglalt "társkeresés" csak komoly kapcsolatokra vonatkozik, az alkalmi dolgok nem tartoznak ide, azok talán majd egy másik poszt témáját adhatják a későbbiekben. A 40 feletti társkeresés teljesen másként "működik" mint fiatalon. Ebben a korban ugyanis - legyen szó férfiról vagy nőről -…..
Motorogre 2022.05.01 14:16:00
@Magányos Farkas_: a "válogatás" végső soron szükséges is, nem elítélendő (ha nem a kihasználás céljával történik) - hiszen egy-két fotó meg 500 karakter nem sokat mond el egy emberről, sőtt: szinte semmit. De lehet a válogatást is korrekten csinálni, pl. az Eukleidészi geometria szabályai szerint ... Csak semmi párhuzamosság !
Azt, hogy van-e un. kémia, csak személyes talin lehet feltérképezni... és még ez is csak igéret....
Akár online, akár klasszikus, a felnőtt társkeresés nehéz dió: mert mást akarnak a felek. A Nő anyagi jólétet, feltétlen elfogadást, saját kocsit, Maldiv-szigeti nyaralást ..azaz hogy az Ő szürke személyét ilyen magasra értékelje a férfitársadalom. A Férfi meg bejárónőt, szakácsnőt, ritkán pótanyát keres elsősorban.
Jobban meg kellene előzni a válást, megőrizni a meglévő kapcsolatokat -. mert sivár világ őszülő hajjal egyedül maradni... nem jók a kilátások.
Ui: az Ezüst pakompart más...., :)
Motorogre 2022.05.03 12:05:34
@Almandin: tudod én egy 50+ dögös, jól szituált nő vagyok, és bizony a 30+ kertészlegények érdekelnek ... tűzoltó is jöhet ! Részedről OK így ?
Motorogre 2022.05.03 12:05:53
@Magányos Farkas_: igen, lehet egy millió .. és ez ma már társadalmi szintű probléma. Pl. az idős egyedülállókat el kell látni szociális szolgálatoknak, karitatív szervezeteknek, no és a magány súlyos betegség (a covidnál ez előtérbe is jött) ami jelentősen rövidíti az életet is.
Régen volt egy közmondás, a férfiaknak címezve: Ha nem nősülsz meg úgy élsz mint egy Király ... de úgy halsz meg mint egy kutya.
Hajdan a gazdasági kényszer (v.ö. Illyés Gyula művei) is együtt tartotta a családokat, megtanulták kezelni a konfliktusokat és együtt öregedtek meg, jóban-rosszban kitartottak (mert kellett...) egymás mellett. Ma már nem: a jómód, a függetlenség és az önértékelés hiánya miatt meggondolatlanul beadják a válópert ... és utána marad a keserű magány, keresgélés ... reménytelenség. Tisztelet a kivételnek.
Földünkön körülbelül 13 ezer atomtöltet van jelenleg, mégpedig 9 ország birtokában (90 százalékok az USA és Oroszország tulajdonában). A 9 ország közül csak 4 képes arra, hogy három módon is célba juttassa atomtölteteit (nukleáris triász): ballisztikus rakétákkal (szárazföldről), tengeralattjárókról…..
Motorogre 2022.05.03 11:47:30
@DEFCON_: igen, így értem. De ha valaki egyszer azt hiszi, hogy 100%-ban képes... no ekkor a tökéletesség lesz a VÉG.
Megjött a tavasz, rügyeznek a madarak, csiripelnek a fák... és virágoznak a lassújelek. Idén a 106-os vonal került (eddig) leginkább sorra, ahol szinte egyik napról a másikra olyan mértékben omlottak össze a közlekedés feltételei, hogy annak a fenntartása csak részlegesen maradt lehetséges. Az egész…..