Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Motorogre

0 bejegyzést írt és 696 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       Az exek kezelése sokat elárul valakiről, és ezt most Levélírónk is alá tudja támasztani, ugyanis, a pasija két exével is tartja a kapcsolatot, de főleg csak azért, hogy cikizhesse őket a hátuk mögött. Ekkor elgondolkodik az ember, hogy ha minden volt nőjével ilyen valaki,…..
Az orosz harkály még mindig kopácsol Ukrán drónok támadást indítottak Oroszország horizonton túli radarja ellen, már kettőt is lelőttek Mordvinföld területén. Tekintettel arra, hogy a régióban nincsenek különösen fontos objektumok, nagy valószínűséggel ez egy próbálkozás volt a konténer radar…..
Motorogre 2024.04.21 19:54:37
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Érdekes felvetés, mert ha 1) a polgári frekvenciát zavarják, akkor katonailag sok előnyt nem szereznek, csak a pizzafutárok kóvályognak .. 2) ha a katonai frekvenciát, akkor ez lényeges , de itt jön(ne) a Te azonnali atomtámagásod ... szóval nem tudjuk.
Motorogre 2024.04.22 09:14:35
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ugy olvasom hogy a 1575 MHZ a nagy pontosságú katonai rendszer, és a polgáriaknak egy 1227 MHZ kevéssé pontos adás van. De nem vagyok szakértő. A műholdak elleni támadás már más kategória lenne mint egy zavaró csínytevés - reméljük sose kerül rá sor.
Motorogre 2024.04.22 16:31:55
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen, jól látjuk (mi dilettánsok): a polgári frekvencián nincs kód, csak a műhód azonosítója és a pontos idő. A katonai frekvencián még egy kód is van - és ennek az alkalmazása igényli hogy a földi eszközben legyen kompatibilis szoftver. Igen, bárki bármilyen jelet tud fogni - de a dekódoláshoz/használathoz kell ez a szoftver, és ez lehet a Nagy Titok. Hogy meddig? Majd egyszer megint sűllyed egy acélcápa, elhagyják de elfelejtik a vízbe dobálni a Titkot - és lesz e-Enigmánk ! A jó az lenne, ha a poszter mint szakértő adna felvilágosítást . De akárhogy is, érdekes a téma, köszönjük.
  Amikor feltesszük a kérdést: „Kicsoda Orbán Viktor?”, elfogult és egymásnak homlokegyenest ellentmondó válaszokat kapunk. Sokan vannak, akik váltig állítják, hogy Orbán Viktor egy küldetéses ember, egy hős, aki mindentől megvédi a magyarokat, aki grandiózus terveket rejteget nadrágja zsebében,…..
Motorogre 2024.04.03 09:21:39
Érdekes írás, köszönjük. Reméljük az objektivitás határain belül maradt – ma erre nagy az igény. Kiegészítésként felvetem hogy az értelmiség nem csak a humán-értelmiséget jelenti. A rendszerváltást követően pl. az orvostársadalom felismerte – tisztelet a becsületes kivételeknek – hogy a paraszolvencia terén a korábbinál nagyobb lehetőségeik nyílnak meg, kitermelte magából a 100-150 orvosbárót, akik a nyugat-európai orvosoknál sokszorosan többet kerestek, miközben a fiatal cselédkönyvesekről leszakadt a papucs is. A műszaki értelmiségiek tehetségesebb és/vagy nyelvet beszélő része a bejövő multiknál kapott a korábbihoz busás fizetést, megjelentek a cégautók korlátlan magánhasználattal – a mérnök-kamarák mindig vitatott szerepe és jogosultságai elhalványodtak. A pedagógus-társadalom is kettévált – a szaktárgyat jól ismerő, szorgalmas és karizmatikus kevesek vagyonokat kerestek (és keresnek ma is!) felvételi előkészítőn, ZH-felkészítésen vagy magán nyelviskolákban.
Azaz az értelmiségi csoportok különböző aránya jelentős anyagi előnyként élte meg a rendszerváltást, ezért apolitikussá vált.
Antall úr emlékét sajnos be kell homályosítsa hogy utat nyitott az intézményes korrupciónak (és az is, hogy az állam-adósság elengedését úri módon köszönöm-nem-kérem.)
Az, hogy a bűnösöket őrizetbe veszik – természetesnek kellene lenni ma is. A Btk minden pontja üldözendő, tehát pl. ha a korrupt orvost bilincsben vezetik el (amennyiben a kényszerintézkedés feltételei fennálltak) akkor ezen nincs semmi kivetnivaló. Az hogy a sajtó ezen háborog – csak ront a morálon. Az Irástudóknak nagy felelőssége van!
                       Az újrakezdések mindig rizikósak, hiszen annak valami oka csak volt, ha a szakítás egyszer már ki lett mondva. A pasi tudja magáról, hogy nem fog változni, és valószínűleg azok az okok sem, amik miatt szétmentek. Most az újrakezdés egy dolgot hozott: rengeteg kételkedést,…..
Rátz László, a talán leghíresebb magyar matematika tanár, 1863. április 9-én született Sopronban. Édesapja, Rátz Ágost vaskereskedő volt, édesanyja Töpler Emma. Iskoláit Sopronban végezte, s ott is érettségizett 1882-ben a soproni Evangélikus gimnáziumban, majd a gimnázium után 1883 és 1887 között…..
James Gallagher százados és legénysége 1949. március 2-án fejezte be a február 26-án elkezdett Föld körüli repülést az Egyesült Államok légierejének Boeing B-50 Superfrortress nevű Lucky Lady II elnevezésű gépével...
Ha késve is, utólag utána olvastam, hogy mit, hogyan kell(ene) intézni, milyen hivatali engedélyek beszerzése kell(ene) ahhoz, hogy egy régi, életveszélyes gáz-vízmelegítőt új, energiatakarékos és biztonságos készülékre cserélhessen az egyszerű állampolgár. Nos, a helyzet elkeserítő: szinte…..
                       Levélírónk nem a kudarcokban méri magát, így optimizmusa töretlen, és megunta már azokat a kapcsolatokat is, amik elindultak ugyan, de nem futottak ki sehova, egyszer csak abba maradtak. Rájött, hogy a nők nem mindig a külsőségeket és a stílust keresik, hanem egyfajta…..
A számítógépen kívüli térben is sokféle formában támadják az időseket: túlárazott paplanos termékbemutató kirándulással, öregezéssel (érdemes lehet ehhez megnézni az Unoka című magyar filmet), de emellett az interneten is igyekeznek a bűnözők a gyanútlan, naiv és a digitális térben kevésbé jártas…..
Ezer fel-le futkosó gondolat életről, halálról, írásról. Kedvről, motivációkról és a passzív mégis szétszaggató csendről. 20 éve, illetve még 3 év , illetve 2 év és pár hónap múlva lesz 20 éve. Szenvedéllyé vált mégis, a kedv, a motiváció, sikerek, kudarcok, figyelem , törődés és az erőteljes…..
Motorogre 2024.03.04 21:17:48
@tündér86: Köszönöm a választ, a legjobbakat kívánom ismeretlenül is! Igen, ha segít hogy kiírod magadból - akkor rajta, csak így tovább! Jobbulást!
Nem vagyok szakértő, távolról láttam borderline-os fiatalt, azóta rendbe jött. Úgy tudom 30 éves korra kinövik. Nem tudok tanácsot adni, úgy látom ismered az okokat és van terápia, ez biztató.

Nagyon elítélem az áltudományokat, kinevetem a laposföld-hívőket meg chemtrailosokat stb. De mégis arra gondolok, hogy a mostani fiatalok sokkal több vegyszert ettek meg (zöldség, gyümölcs) és erős sugárözönben nőttek fel (mobil-hálózatok), mint a pl. a boomerek. Vajon ez lehet-e ok? Erre nézve nincs hiteles (lektorált) publikáció sehol.
Azt tapasztalatból mondhatom, hogy a akciófilmek jelszava hamis: "Ami nem öl meg, az megedz." Az emberi psziché kis terhelésre is adaptálódik (pl. szocializációs tanulás), de nagyra összeomlik, és soha nem lesz már a "régi". Hogy miért van széles közönsége pl. a horrornak - nem is értem. A legjobbakat !
A repülés izgalmas élmény, de komoly kihívást jelenthet a szervezetünkre. Valószínűleg már rengetegszer hallottad, hogy repülés alatt igyunk sok folyadékot, hiszen minden travel influenszer állandóan ezt szajkózza. Jó, jó… de vajon miért? via flickr..
Az igen konzervatív kormányunk választási ígéretei között nem is szerepelt ilyesmi, hanem leginkább csak megvédés és megőrzés, ezt lehet csupán rajtuk számonkérni. Amikor két évvel ezelőtt Oroszország megtámadta Ukrajnát, ez teljesen eltolta a választási esélyeket, és a várható 55-45 kimenet helyett…..
Motorogre 2024.03.04 18:28:45
Igényes írás, a problémák valósak és a példák szemléletesek. Remélhetjük hogy lesz folytatás, ahol az okokat és a lehetséges megoldásokat is elemezik?
Pár adalék:
ad 1) a kistelepülési posták népességmegtartó szerepüek lehetnének, ha kibővült feladatkörrel működnének (tudom, elcsépelt amerikai példával élni, de mégis: ott multifunkciós hivatal),
ad 5) a közalkalmazotti létszám a feladatokhoz viszonyítva kb. a szükséges duplája (meglátásom szerint, de v.ö.: pl. a cseh adatokkal), ebből következik az alacsony hatékonyság. No és: káder-temető, a semmittevő rokonoknak ez a kis pénz is ajándék,
ad 6.) tudja kb. mindeni: a rekord-áfa a büntetés a kiterjedt szürkegazdaságért. Ugyan melyik iparos ad ma számlát lakossági ügyfelének? Kb. senki - de áfában mindenki fizeti. Fel kéne hívni a figyelmet, hogy az áfa a "szegények adója " - lásd Wikipédia, vagy vegyünk tömbaranyat: az áfamentes.
ad 7) dehogynem, sok életerős fiatal biciklivel rohangál és pizzát hord házhoz - a boltokban meg nincs eladó, pénztáros se. Ui: az önkiszolgáló pénztárnál mindenki kapjon 3 %! árengedményt, mivel a bolt helyett "kasszázik"
ad 9) nem az új arisztokrácia a fő gond, hanem az erkölcsi züllés: ma az érvényelüléshez nem kell tehetség, tudás, kiváló teljesítmény , semmi - csak kormányzati kapcsolat. Jó írod: belföldi a siker, a világpiacon egyre kevesebb termékünk adható el.
ad 10) korrigálnom szükséges: a rendszerváltást követő években a lengyelek és mi voltunk a minta-ország (pl. PHARE) , mára a poszt-szocialista országok között is csak bulgár barátaink szegényebbek nálunk. Tehát nem maradtunk ahol voltunk , hanem csúsztunk alaposan hátrább (lehet az Y és Z már ezt nem érzi).
Madeira szigetének lenyűgöző tájai között található Monte-palota, egy különleges építészeti és történelmi látnivaló, amely méltán büszkélkedhet Madeira kulturális örökségével. Ez a gyönyörű kastély és kert Funchal közelében található, és évszázadok óta vonzza a látogatókat, nem véletlenül, hiszen a…..
Motorogre 2024.03.01 14:10:27
Tim O’Brien emlékezik  Tim O’Brien amerikai oldalról az egyik legnevesebb, legismertebb veterán író, aki első kötetét nem sokkal hazaérkezése után máris írni kezdte. Legfontosabb könyveit pár évvel ezelőtt már bemutattam, de egy rövid és velős visszaemlékezést is találtam tőle Christian Appy sokat…..
Motorogre 2024.03.01 12:38:13
Érdekes, hogy míg (szerencsére!) van Vasúttörténeti Park, vannak BKV-s nosztalgia villamosok és buszok, de még régi repülőgépekkel is lehet utazni, a budapesti hajózás mintha nem lenne rajta a közlekedésbarátok térképén. Pedig évről-évre egyre kevesebb marad a velünk élő történelemből. Most még…..
                       Egy felszínesen induló, nem sokat ígérő randinak is lehet pozitív kifutása. Posztolónk megismert a neten egy látszólag flegma pasit, akivel nem is akart találkozni, de mivel jobb dolga nem akadt, hát belement. Mit veszíthet? ...Vagy mit nyerhet?                          …..
Motorogre 2024.02.28 18:07:36
@Lorrh: lehet betéptem állatian, de mintha a kommentek rodáznának a posztok között... no sebaj.
Neked : ott a Pont ! :)
Victoria Nuland a CNN 2024. február 20-ai adásában – Abban a kilencéves borzalomban, amit az oroszországi lakosság a Szovjetunió szétesése után elszenvedett, könyékig benne volt a washingtoni és a New York-i döntéshozók keze is. Ugyanúgy, mint az ukrajnai pusztítás megalapozásában. Victoria…..
Kruspér István (Miskolc, 1818. január 25. – Budapest, 1905. július 2.) magyar metrológus, geodéta, geofizikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes, majd tiszteleti tagja  „Kruspér István, aki 1818. január 25-én Miskolcon látta meg a napvilágot. Középiskolai éveit követően Késmárkon jogi…..
                       „Nekem olyan, mintha fogadalmat tett volna, hogy X ideig nem kezd kapcsolatba. Mégis ragaszkodik hozzám, bár öntudatlanul is félrevezet” – Az ostrom már jó ideje tart, és Posztolónk egyre inkább fölöslegesnek érzi az eltelt hónapokba fektetett energiát. Várakozni tovább, vagy…..