Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mintamokus

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha varrógép vásárlást tervezel, bizony nehéz dolgod van, óriási a kínálat. Összegyűjtöttem néhány szempontot, ami segíthet abban, hogy a neked megfelelőt válaszd. Szubjektív az írás, saját tapasztalataim alapján írom, sokat varrok, de nem különleges dolgokat. De talán épp ezért tudok otthoni…..
Közeleg a Föld napja, minden évben eszembe jut, hogy nekünk kis embereknek is illene tennünk pár apró dolgot Földünk védelme érdekében. Ha nem is megváltani a világot, de mégis hiszek a "sok kicsi sokra megy" elvében.Sok okosságot, tanácsot lehet olvasni már a neten, átfutunk rajta, persze,…..
Igen, tudom, sokan hülyeségnek tartják az újévi fogadalmakat, mondván "úgysem fogod betartani", "nem január elsején kell fogadkozni" stb. Én ha nem is teszek fogadalmakat, a nagy tervezgethetnék akkor is rámjön. Ilyenkor előveszem a jövő évi naptáramat és az összes hozzá tartozó tervezőlapot és…..
Mivel jómagam is textillel foglalkozom és gyakran újrahasznosítom is azokat, érdekelt, hogy a textilnek mint hulladéknak milyen esélyei lehetnek még a túlélésre, egy második életre.A HuMusz-házban megrendezett előadáson Hartay Mihály, az egyik magyarországi textilfeldolgozó kft. kommunikációs…..
Hozzájutottam egy klassz pulcsihoz, csak egy baj volt vele, egy kivehetetlen fekete folt volt az elején. Kitaláltam, hogyan tüntessem el. Nem csodaszerekkel próbálkoztam. Itt volt a folt: Jött az ötlet, hogy eltakarom valamivel. De milyen forma, szín, milyen anyagból? Szürke, filc, szív.…..
Nagy falatnak ígérkezett, halogattam is az első elektromos varrógépem megvásárlását. Aztán drága mókuspárom a faalávalóval megoldotta a dilemmát egy IKEA-s varrógép személyében.   A történet ott kezdődik, hogy nekem egy most már réginek számító lábbal hajtós Lucznik 431-es varrógépem van. Pont…..
A héten volt az Európai hulladékcsökkentési hét, ami aktualitását adja e posztomnak. Egy klassz kis kihívásra invitál a szelektalok.hu, ahol bejelölheted azokat a szokásaidat, tevékenységeket, amiket vállalnál a hulladékmennyiség csökkentése érdekében. Itt találod: Kihívásra fel! Nem vallom…..
Egy mini varrótanfolyamot rögtönöztem a múlt héten az óvodásaimnak. Na jó, hogy rögtönöztem, az túlzás, órákig szabtam és készítettem elő a tökalapokat. Szóval tököket varrtunk. Egyszerre 2-3 gyerek dolgozott csak, ha alapos munkát akarunk, ennyi bírható, hogy senkinek ne menjen el a kedve a…..
Varrós blog lévén itt az ideje számba venni azokat az alapeszközöket, amelyek elengedhetetlenek, ha varrni kezdesz. Az én alapkészletem MÉRŐSZALAG, VONALZÓA varrást megelőzi a szabás, ehhez mérni kell. A jó mérőszalag mindkét oldalán számozott, az ellentétes oldalról kezdődően. Egy jó hosszú…..
  Annak apropóján írom ezt a bejegyzést, hogy egyre több vásárlómtól kapok köszönő e-mailhez csatolt fényképeket termékeimről új otthonukban vagy új kisgazdájuk társaságában. Ez nagyon kedves gesztus tőlük. A Meskán pedig több mint 200 pozitív értékelést kaptam vásárlóktól azóta, mióta megnyitottam…..
Ha valaki kézműves tevékenységre adja a fejét vagy csak ez a hobbija, az az idő elteltével egyre többet szembesül azzal, hogy micsoda értéke van. AUTENTIKUS Egyre többen vonzódnak az olyan termékekhez, amik kézzel készültek. Ez visszaröpít azokba az időkbe, amikor még a legtöbb dolog kézzel…..
Ma a Piacok Napján jártam a budapesti Erzsébet téren. Antik, design, kézműves vásár nagy gyűjtőhelye ez, több tematikus piac egyvelege. Az egyveleg az elrendezésen is tapasztalható volt, nem különült el a sorokban az antik a design-tól, a régi az újtól. Nem is baj, egy idő után nagyon bele tud…..
Így augusztus végén beindul a nagy készülődés. Nemcsak az iskola-, de az óvodakezdés is előkészületeket kíván. Én magam is tapasztalom, az elmúlt két hét alatt rengeteg oviszsákra, tornazsákra érkezett megrendelés. Ami miatt sokan megtalálnak szerintem az, hogy a gyerekek neve és jele is kérhető a…..
  A bemutatkozásomban írtam arról, hogy másoknak is meg szeretném mutatni a varrás "varázsát". Nálam így kezdődött, így kúszott az életembe. Gyermekkoromban Cibakházán, a közelünkben lakó Margitka nénihez jártam varrni, nála tanultam meg a varrás alapfogásait. Jó tanítóm volt, nem akart rögtön a…..
Mintamókus varrodúja Magamról 2016.07.28 19:31:00
Kicsit magamról akkor...A Mintamókus név beszédes, olyan vagyok, mint a mókus, jövök-megyek, szorgoskodom, pakolgatok, gyűjtögetek, kicsit nyughatatlan. Már gyerekkorom óta varrok, hét éve nyitottam meg boltomat a Meskán, azóta töretlenül inspirál az, hogy rajtam kívül mások is örömüket lelik…..