Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gondolkoZoli

26 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ember nyugodt, békés életre vágyik. Emberek sokasága élte le úgy az életét, hogy a végére érve elmondhatta: „Gyönyörű életem volt!” Megszületett egy kisvárosban egymást szerető és támogató szülők gyermekeként, aztán óvodába, iskolába járt, jól tanult, és remek kapcsolatot ápolt mind a…..
Már a mozikban a Disney tavaly év végi utolsó nagy dobása a Star Wars saga befejező része, a Skywalker kora. Szerintem a film teljesen vállalható darab, de az biztos, hogy a nézése közben nem a fénykardtól égett hús szagát érezni, inkább egy telerottyintott pelenka bűzét. Tessék megtekinteni, aztán…..
Nem múlhat el a love island paródia nélkül! Egy bolondos "játék"-film az igaz szerelmek villájából...
Létezik egy igen érdekes dokumentum sorozat (Ősi idegenek), mely a Földünkre látogató idegen civilizációk (röviden UFO) ősi nyomait kutatja szerte a bolygón. Az úgynevezett "ősi idegen hívők" (a paleoasztronautika teoretikusai) bizonyítékokat keresnek arra vonatkozóan, hogy a földönkívüliek már…..
Még gyerekkoromban hallottam az egyik barátomtól azt az igen érdekes gondolatot, hogyha egy ember szeretne megőrülni (eleve őrült felvetés, mert hát ki a fene szeretne megőrülni?), az gondoljon bele abba, hogy a világűr végtelen...
gondolkoZoli 2018.07.19 17:06:05
@Zsuzsanna Morris: Köszönöm, örülök, hogy elgondolkoztatott :-)
gondolkoZoli 2018.10.03 19:12:04
@TheDoors: Szia! Köszönöm kérdésed! Kérlek, olvasd el újra az anyagot, mert a kérdésre a választ ott találod! Lehet, hogy nyakatekerten van kifejtve a magyarázat, de attól még ott van. :-)
Szereti valaki, ha hülyének nézik? Ugyan, ki szeretné. Már hülye maga a kérdés is. Szeretjük - nem szeretjük, ebben élünk. Hülyének néznek minket. Van, aki tudja, van, aki nem tudja, és van, aki sosem fogja elhinni, hogy ő bizony palira van véve. Nem is kicsit, nagyon. A kár ugyanis, amit okoznak…..
A világ elég nyakatekert módon működik. Persze, meg lehet érteni, hogy miért működik úgy, ahogy, de a magyarázatot igen nehéz elfogadni. Már csak azért is, mert a „működésének” az alapelve a következő: az önös érdek mindig felülírja a közös érdeket. És ahol a dolgok eszerint az elv szerint működnek,…..
Egy pékség előtt álló, unottan cigiző, kávézó lány ihlette e szabadverset, mely egyfajta társadalomkritikaként is értékelhető. Kezdetben nem versnek szántam, csak lusta, fáradt szófüzérnek, mert az hangulatában passzol a témához, de hát itt-ott becsúszott egy-egy rím, én meg ráhagytam, hadd…..
A kétfarkú kutya-jelenségről akarva-akaratlanul is egy 50 évvel ezelőtti jelenség jut eszembe. 1969-ben öt brit tehetség létrehozott egy különös társulatot, mely aztán a Monty Python Repülő Cirkusza néven vált ismertté az egész világon...
Feleségem teljesen rabja ennek a Candy Crushnak nevezett, cukorkatologatós játéknak. Én már-már függőnek nevezném, és hát ő is látja rajtam, hogy nem örülök neki. Veszélyes dolognak tartom ugyanis a függőségeket. Hogy megértesse velem e játék iránti túlzott affinitását, kanyarított nekem egy…..
  Reggel felébredtem, és arra gondoltam, valami nagy dolgot kellene ma végrehajtani. Most nem olyasmire gondolok, mint ami a múltkor foglalkoztatott: Vajon sikerül-e egy igazi, szabályos dodekaédert kibányászni az orrlukamból?..
A tiszta, éjszakai égbolton fehéren (olykor narancsosan) felragyogó telihold kétségtelenül lenyűgöző látványt nyújt. Én legalábbis imádom megbámulni, és biztos vagyok benne, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Mivel ez a Földhöz legközelebb eső égitest, ezért ezt a legkönnyebb megfigyelni, és az…..
  Kombinált, komlpikált beruházás kivitelezése vette kezdetét Békásmegyeren, mely Magyarország eddigi legdrágább, 130 csilliárd monopolyeurós beruházása. A fejlesztés első fázisában a mélygarázs és az új vásárcsarnok kerül megépítésre...
„A hülyeség a hidrogén mellett a legnagyobb mennyiségben előforduló anyag az univerzumban.” Ezt állítólag Thomas Edison mondta, és egyes feljegyzések szerint azt a kifejezést is használta, hogy „sajtos szendvics”. Talán úgy, hogy „Kérek egy sajtos szendvicset.” Vagy úgy, hogy „Sajtos szendvics?…..
Igen, még mindig az élet nagy kérdésein lovagolok. :-) Sokat foglalkoztat a kérdés, hogy miért érdemes élni? Hogyan érdemes élni? És eldönthetjük-e egyáltalán ezeket a kérdéseket, vagy a valóság úgyis eldönti helyettünk?..
Elnézést kérek, amiért most nem valami magvas gondolat nyomába szegődök, mellyel komoly elgondolkodásra inspirálnálak (lesz abból még, nyugi), hanem inkább egy tévéműsort ajánlok a figyelmedbe. Tudom, ez olyan átlagemberi. Tévét nézni nem sikk. Tévéműsort ajánlani nem igazán méltó egy haladó…..
Hányszor találkoztunk már olyan esettel, amikor valaki kijelentette, „ezt nem lehet megcsinálni”, aztán jött valaki, és megcsinálta. Mi volt a különbség? Az utóbbi ember meg akarta oldani a problémát, az előbbi meg nem. Szóval nincs megoldhatatlan probléma, csupán szándék kell hozzá, hogy…..
      Ha ránézel a testedre majd a kint parkoló autódra, látszólag semmi hasonlóság nincsen. Hiszen az autó vízszintesen elnyúló alakja sehogyan sem akar hasonlítani az ember függőleges elrendezésű délceg formájához. (Ezért is volt nehéz nekem anno feldolgozni a Verdák című mesét). De ahogy a mondás…..
gondolkoZoli 2017.07.03 11:41:35
@Nagy G: Szia! Nyílván ez egy nagyon elnagyolt analógia, ami arra szolgál pusztán, hogy a végső konklúzió értelmet nyerjen, valójában nem lehet minden egyes alkatrésznek tökéletes megfelelőt találni. Ha azt a részét nézzük, hogy az olaj csövekben áramló folyadék, akkor a vérrel volna egyenértékű, de ha kenő szerepét nézzük, akkor ilyen váladék a testben is van a csontok találkozási pontjain, porcok, inak között. Ha a gyorsabb regenerálódás a fő problémád, akkor szerintem joggal álmodsz olajcseréről, hiszen ennek igenis sok köze van az anyagcseréhez. Nagyon nem mindegy, milyen táplálékot viszel be a szervezetedbe. Minden táplálkozás esetén, de gyógyuláskor különösen (regenerálódás, ugye) fontos a nagy mennyiségű vitamin és folyadék bevitel. A vitamin, ha lehet, organikus legyen, ne szintetikus, a folyadék pedig értelemszerűen víz, mégjobb a szűrt víz. És vegyük még hozzá a gondolati anyagcserét, mert az se mindegy, mi van a fejedben, hogyan vélekedsz a világról, önmagadról. Negatív vagy-e és kritikus, vagy pozitív és reményteljes? Az előbbi megöl akkor is, ha helyesen táplálkozol, az utóbbi megment akkor is, ha nem megfelelő a táplálkozásod. A józan ész szerint kell élni, helyesen bánni mind a testünkkel, mind a belső világunkkal. Ha megvan az egyensúly, jobban fogsz működni. Lehet, hogy közhelyesen hangzik, de legalább igaz. Remélem, megválaszoltam a kérdésed. Örülök, hogy írtál, szeretem az értelmes kérdéseket, és örülök, hogy valaki elgondolkodik. Remélem, megmaradsz olvasóim táborában, és tudok még neked hasznos gondolatokat közvetíteni, amikről majd megint lehet értelmes társalgást folytatni :-)
  Sajnálatos módon felvilágosult világunk nem kezeli tényként az ember szellemi mivoltát, mondván, ténynek csak az tekinthető, amit bizonyítékokkal alá is tudunk támasztani. Ez természetes és jogos elvárás, ez ellen vita nincs, még az emberi szellem esetében sem! Mivel azonban az emberi lélekre nem…..
A kérdés rögtön egy tucat újabb kérdést vett fel, mint például: „Miért kellene megmenteni az emberi lelkeket? Talán bajban vannak az emberi lelkek, hogy meg kell őket menteni? Mi is az az emberi lélek? Létezik olyan egyáltalán? És ha létezik, akkor az egy olyan valami, amit meg lehet menteni? Ki…..
gondolkoZoli 2017.04.06 21:44:08
@Jakab.gipsz: Kedves Gipsz Úr! Mint ahogy írtam, VAN a kezünkben eszköz.
gondolkoZoli 2017.04.06 21:56:14
@Elvetemült ellenálló: Jól látod, valóban az igazság a legfontosabb, nem az álhírek, melyek jóformán uralják a médiát, leplezve az igazságot.
Az úgynevezett "agymenésekre" még szánok egy bejegyzést, saját tapasztalataimat szeretném leírni ennek kapcsán.
És hogy ismerkedjünk a pszichológiával? Jó gondolatnak hangzik, de sajnos tévút. Talán majd erről is írok, hogy konkrétan mire gondolok.
U.i.: Érdekes neved van, jó lenne tudni, hogy vajon mivel szemben vagy elvetemülten ellenálló.
Élt egyszer, hol nem volt, volt egyszer egy ember, amolyan tudós figura. Kísérletezett, feltalált, bütykölt, barkácsolt. Hasznos tagja volt közösségének, bármit megcsinált, amit kértek tőle embertársai...
„Egyesek belépnek az életünkbe, majd csöndben távoznak; mások maradnak egy ideig, emléket hagynak a szívünkben, és ettől végképp megváltozunk.” (Ismeretlen szerző)Önzők vagyunk. Mindannyian. Miért mondom ezt? Mert gyakran hajtanak a belső ösztöneink arra, hogy elérjünk valamit, megszerezzünk…..
„A zseni egy százalék ihlet, kilencvenkilenc százalék veríték.” (Thomas Alva Edison)  „Én nem tudok ilyeneket kitalálni.” „Én nem vagyok elég kreatív.” Hallotta már valaki ezeket a mondatokat vagy ehhez hasonlókat? Valószínűleg. Talán mi magunk is mondtuk őket. Mikor úgy éreztük, hogy ehhez vagy…..
  Korábban már foglalkoztam az élet céljával és az emberiség céljával, de most szeretném újra körüljárni ezt a témát egy újabb megközelítésből, mégpedig az egyén szempontjából. Mi lehet az egyén célja? Mondhatnánk válaszként erre, hogy az bizony egyénről egyénre változó lehet, hiszen valaki…..
1 éve már a múlté a Vissza a jövőbe II. 2015-ös jövőképe. Szerintem nincs egyetlen valamirevaló Vissza a jövőbe rajongó sem, aki ne követte volna nyomon a második részben bemutatott jövőt, mármint azt, hogy mi valósult meg belőle, és mi nem. A filmbéli 2015 egy nagyon izgalmas fantáziavilág, csupa…..