Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kendő ereje

305 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem 2-3 éve indult nálam ez a bekattanás. Néha eljártam ruha adományokat válogatni. Ezt úgy kell elképzelni, hogy amikor összekészítesz a szekrényedből egy zsák ruhát, amire neked már nincs szükséged, és jó szívvel és jó szándékkal adományozod, akkor ezek bekerülnek valahová. Mondjuk egy…..
Teljesen hülye vagyok. Ez már biztos. Hogy nekem mindig, minden hülyeségbe bele kell állnom. Mert nekem sosincs jobb dolgom. Lakásfelújítás, költözés, két örökbefogadott bébi kutya, a gyerek, a munka, a háztartás, 4 hete még a műtőasztalon feküdtem és még a barátaim agymenése is…. Brigi barátosném…..
Már megint belefutottam egy okoskodó, dugatlan tyúkba a neten, és elkezdtem gondolkozni azon, hogy vajon ezek miért szaporodnak osztódással, továbbá még azon is, hogy senki, az égvilágon senki írói teljesítményét nem merném megítélni, minősíteni, még úgy sem, hogy "jó" . Ki vagyok én, hogy eldöntsem…..
Egyik este kocsival jöttem haza a 12 órás kórházi műszakomból. A rádióban szólt a zene, imádom a régi muzsikát, amikor megszólalt a telefonom. Ismeretlen szám, de kihangosítva felvettem. Még nem tudtam ki ő, de bemutatkozás helyett azzal nyitott, hogy rám szólt, halkítsam le a rádiót. Ebből a…..
A Kendő Ereje Maga, vagy Te? 2019.01.14 21:09:25
Az alábbi írást, talán Magyarország legidősebb bloggere, az idén 85 éves Kocsis Eszter jegyzi. Amikor a történeteit olvasom nagyanyámék szobájába képzelem magam, ahogy a kemence sutban ülünk, fekszünk melegszünk, mi szakajtónyi apró gyerek, unoka, az idősek pedig petróleumlámpánál beszélgetnek,…..
Tisztelt Hölgyek! Ma is, mint 4 éve nyílt levélben fordulok hozzátok. De most nem vagyok sem pikírt, sem gunyoros, mint akkor, egyszerűen csak hálás. Most köszönetet mondok azért, amit véghezvittetek benn a parlamentben, a rabszolgatörvény szabálytalan megszavazásakor, majd az MTVA székházban is.…..
A Kendő Ereje Emlékkönyvek 2018.09.04 15:50:33
Amikor, még nem lehetett a „kütyün„ őrizgetni az emlékeket, akkor a lányoknak emlékkönyve volt. Kicsit naplóként szolgált, vagy ha nem, akkor is szigorúan titkos könyv volt, nem illett a kicsiknek, de a szülőknek sem a nagylányok könyvét megkaparintva, elolvasni a tartalmát. Kimondottan lányos…..
A Kendő Ereje Iskolás lettem 2018.09.03 08:35:49
  Alig vártam, hogy iskolás legyek, mert az már azt jelentette, hogy nagylány vagyok. Októberben születtem és így évvesztesként 1941 szeptemberben kezdtem meg tanulmányaimat! Ugye milyen finoman fejeztem ki magam? Apám, ezekben az években kisebb megszakításokkal, állandóan katona volt. Ha télen…..
2018. 08. 24.- én nem a horgászoktól és az alacsony vízszint miatt, a partra kilátogató családoktól lett népes az amúgy csendes tököli Duna-part, hanem, attól a 9 erős, marcona roncskutatótól, akik teljes “harci” felszerelésben, vödrökkel, lapátokkal megjelentek a HM Hadtörténeti Intézet, az MH 86.…..
72 éves az apukám, aki 2 éve él idősek otthonában. Az ember öregszik, a teste elhasználódik. Ez az élet rendje. Abban a szerencsés helyzetben van, hogy életéből több évet migránsként külföldön dolgozott. Lehúzott 42 évet hegesztőként, és viszonylag korrekt nyugdíjat kap. A korrektet úgy értem, hogy…..
Ez egy nagyon kedves történetnek indult. Annyi csoportba tesznek bele ismerősök akaratomon kívül, hogy annak se szeri se száma. Így keveredtem bele egy főzős csoportba, úgy 6 hónappal ezelőtt. A történethez hozzátartozik, hogy nem tudok főzni. De tényleg nem. Ne kérdezzétek hogyan, de nálam odaég a…..
A Kendő Ereje Öreg sógorom 2018.02.22 12:45:29
Sára néném férje volt öreg sógorom, aki már akkor amikor elvette feleségül Sára nénémet volt legalább 70 éves. Csősz volt a faluhoz közeli kis szőlős kertben. Közel volt hozzájuk, ahova úgy is el lehetett volna jutni, hogy végigmegy a házuktól vezetett járdán a falu végéig, és egy sikátoron lemegy a…..
A Kendő Ereje 24 év.... 2018.02.14 16:05:41
12 ember feküdt a kórteremben. Egy olyan kórteremben, ahol minden nap meghalt valaki. Emlékszem, a Klinikáknál kellett leszállni a metróról, be a kórházba, fel az emeletre, ott jobbra és a folyosó végén az utolsó kórterem volt. Középen volt pár asztal, székekkel, és körbe az a sok ágy... Nagyon…..
Apám népes családba született, ő volt a „ vakarék „ a legkisebb gyerek. Nővérei közül hárman éltek a faluban akiket szerettem. Jó kedélyű asszonyok voltak, közülük Sára nénémet részesítettem előnyben, mert ő és a lánya Róza egy ideig nagyanyámmal és így velünk is együtt laktak. Sára nénémnek három…..
A Kendő Ereje Ki segít, kinek? 2018.01.23 20:42:29
Úgy döntöttem - mivel a Kubatov-listán jó eséllyel mínuszban vagyok már így is - megosztom a nagyobb közönséggel, hogy mi jött ki belőlem arra a sokadik döbbenetre, mikor azt látom, hogy egy szituációról olyanok írnak, akik (azt hiszem) ott sem voltak, de fényképekkel riogatnak és gyűlöletet…..
Gyerekkoromban hetente mentem valami versenyre. Küldtek. Mert jó voltam. Okos, kitartó, szorgalmas. Cuki is, persze. Bármiben. A végletekig terhelhető. És mindig hoztam a díjat is. Lehetett lengetni. Megdicsértek érte. Fejsimogatás, körbekürtölés, babér-aratás. Csináltam. Elvárássá vált. Nem…..
Az elmúlt 1 órámat azzal töltöttem, hogy teljesen feleslegesen papoltam a gyereknek arról, hogy ha tegnap 39 fokos láza volt, és bár most úgy tűnik kutya baja, egészen biztosan nem mehet ki a hóba a kutyákkal fetrengeni... Fotó: Pixabay Éppen a gyereknevelési elveimen gondolkodtam, mely szerint…..
A Kendő Ereje Borbélyok 2018.01.17 13:30:00
A rokonságban még egy kedvencem volt, Száraz sógorom a borbély, Mariska néném, apám nővérének a férje. Náluk voltam legtöbbet, mert a mögöttünk lévő házban laktak. Takaros kis ház volt az övék, sok szép virággal és az elengedhetetlen borbélyműhellyel. Még nem voltam iskolás, amikor vagy átszöktem,…..
A Kendő Ereje Kovácsok 2018.01.16 13:11:36
Az én gyerekkoromban még sok mesterember volt a faluban, ezek közül néhányat én is közelről ismertem. Olyan, minden lében kanál gyerek voltam, akinek mindent tudni, ismerni kellett. Nagyban hátráltatott a megismerésben, hogy mivel lány voltam és ott ólálkodtam valahol, nemes egyszerűséggel…..
December legvégén tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma az óvodákat és iskolákat, hogy júniusig készítsenek Honvédelmi Intézkedési Tervet (HIT). Ebben részletesen ki kellene dolgozniuk, hogy egy esetleges terrortámadás alkalmával milyen intézkedésekkel gondoskodnának a vészhelyzet…..
Nyílt levél egy anyától Magyar Fruzsina, Szűcs Balázs, L. Ritók Nóra, Iványi Gábor, Tanítanék mozgalom! Nincs más, akihez fordulni tudnék, így tőletek kérek segítséget.... Én, egy anya... Féltem a gyermekemet. Féltem a Honvédelmi Intézkedési Tervtől. Nem akarom, hogy a gyermekemből gondolkodásra…..
A nyilvánossághoz fordulok tehetetlenségemben. Nagymamák, anyák, leendő anyák, és pedagógusok! Nagypapák, apák, és leendő apák! Állítsuk meg ezt az eszeveszett ámokfutást, amit a kormány követ el unokáink, és gyermekeink ellen! Nem tudom hogyan vihetjük végbe, de történelmi…..
  Sokan voltatok kíváncsiak, hogy milyen ruhát viselek idén. Nincs lehetőségem mindig új ruhát venni, így a tavalyi cannes-i estélyimet viseltem a @goldenglobes -on, de a német RTL és az @instylemagazine le is hozta+ @mariahcarey is megdícsérte – írta Insta profilján Vajna Tímea, aki egy…..
A Kendő Ereje Cipészek. 2018.01.08 13:56:55
A faluban sok cipész volt, akik közt akadt olyan is, aki új cipőt csinált méretre. Ez az ember már nem egyszerűen suszter volt, hanem csizmadia. A falusi emberek ha egy kicsit tehetősebbek voltak csizmában jártak. Az sem volt mindegy, hogy milyen volt a csizma szára nem holmi roggyant szárú, hanem…..
Másik kalandos padláslátogatásom Bözsivel történt. Akkor már nagyobbak voltunk mindketten, legalább 6-7 évesek. Akkoriban ő volt az én legjobb barátnőm, nem utolsó sorban azért, mert közel laktak és könnyen át lehetett egymáshoz szaladni, bármikor. Elmeséltem neki, hogy…..