Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atomic power

0 bejegyzést írt és 130 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többen, többször neki mentek Orbánnak: olyan dolgokat tett a múltban, amivel zsarolhatóvá vált és zsarolják is.De miért pont most jöttek elő ezek a vádak és miért pont zsarolással vádolják? Mondani könnyű, a valóságban azonban nem ennyire egyszerű egy ilyen szituáció. A Gyurcsány által emlegetett…..
atomic power 2017.05.22 14:18:33
@wolves84lb:

Az Európai Unió Heidi Tagliavini svájci diplomatanő által vezetett vizsgálóbizottsága 2009. szeptember 30-án kiadott hivatalos jelentése megállapította: a háborút Grúzia kezdte, a grúz állítások az előzetes orosz támadásról hamisak.
A Fidesz alelnöke nem hallott a Kálvin téri afférról, amikor migránsnak néztek egy pizzaárusítót, és egy férfi megütötte pizzás védelmére kelő nőt, de abban biztos: nyavalyás provokáció történt...
atomic power 2017.05.12 20:56:44
Alig egy év van hátra a következő országgyűlési választásig, de már durvul a magyar közélet. Valahol érthető, mert a kormányzópártnak semmi mondanivalója sincs a nemzetnek, helyette durvasággal kompenzál. A Fidesznek - és személyesen Viktornak - nincs stratégiai elképzelése arról, hogyan kellene…..
atomic power 2017.05.10 16:34:59
@Könnyen elkaptuk, uram!:

"........mert ő tart el!
Nomeg az EU."

2010 es 2015 között nagyjaból akkora öszeg ment ki az orszagból adóssagtörlesztésre, mint az eu transzferek összessége ebben az időszakban. Ez a 2002-2010 közötti kormanyzas "sikerének" köszönhető.

"2016-os gazdasági számaink haladták meg először a válság elôttieket....Gyurcsány jobban teljesít."

A magyar real GDP 2014-ben erte el a válsag előtti szintet, mint Csehorszagban es Romaniaban. Spanyolorszagban meg még most sem. Annyira "jobban" teljesített, hogy gazdasagi konjunktúra mellett 2007-ben, az utolsó "békeévben" a masik három "visegrádi" orszag gdp növekedesenek átlaga 19,5 szerese volt a magyar gdp növekedésnek!
"Milliók szegényedtek el azért, hogy neki profitja legyen" – nem Mészáros Lőrincről, hanem Soros Györgyről mondta ezt Orbán Viktor az Európai Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján. Előtte, a plenáris ülésen kérték számon a magyar miniszterelnökön többek között a CEU-törvényt, a menekültügyi…..
atomic power 2017.04.27 16:51:05
@Pop40:

"Ugyanakkor annyiban igazuk van, hogy ha a magyarok hagyják, hogy szűk másfél milla hazaáruló fideszes szar sakkban tartson egy egész országot, akkor nem az ő dolguk intézkedni."

Milyen alapon nevezed te hazaarulónak azokat a honfitársaidat, akik nem a te partalláasod szerint szavaznak?
Ha pedig őket hazaarulónak nevezed, akkor minek tartod a többi választópolgart? Mert aki teret ad a "hazaarulok" működésének, az legalabb annyira "hazaaruló" a te logikád szerint! Gomdolok itt azokra, akik soha nem mennek el szavazni. Ugye: "vetkesek között cinkos aki néma".
Minek nevezed azokat a valasztókat, akik most is a leszerepelt, 2002-2010 között működő kormanypartra adjak a szavazatukat? Ugyanis ők adóssagcsapdaba juttattak aznorszagot. Megduplaztak az allamadóssagot, a munkanelküliseget és a regiós első helyről regiós utolsó helyre juttatták az orszagot par ev alattt, vilaggazdasagi konjuktúra es tetemes privatizaciós bevetelek mellett. Azok a penzek hova tűntek? Mert az output az a nullaval volt egyenertekű!
Ugyhogy csak lassabban a testtel ezzel a hazaarulózással, mert könnyen visszajara fordul.
  Az elmúlt napokban újra felvetődött a választási rendszer újraszabályozásának ötletete, ennek legfőbb szószólóját Gulyás Mártont pedig rögtön számos kritika érte emiatt. Hogy a Fideszt sokkal könnyebb 2/3-addal verni ebben a rendszerben, hogy Orbán úgyse menne bele, hogy először szavazatokat kell…..
atomic power 2017.04.25 17:14:51
@Pop40:

"Egyedül azért vagyok hajlandó leszavazni ezekre a félkegyelmű balosokra, mert a hazaáruló fideszmaffia olajozottan működő lopásánál, egyetembezáratásánál és putyinista illiberál maffiaállamának építésénél még az is jobb, ha valaki semmit nem csinál."

Hát tényleg nem csináltak semmit! Az akkori miniszterelnök erről beszélt is az őszödi beszedében. Ez a semmitevés annyira jól sikerült, hogy azóta is nyögjük a következményeit. Sikerült megcsinálni azt a böszmeséget, amit addig egesz Európában nem tapasztaltunk! Több, mint kétszer nagyobb allamadóssag növekmenyt halmozott fel az általad "felkegyelmű balosoknak" nevezett allamvezetes, mint amennyi kárt a horvatok elszenvedtek a délszlav haborúban, miközben 2 szeresere növeltek a munkanelküliséget. Annyira jól sikerült a mutatvány, hogy gazdasag konjunktúra mellett 2007-ben, az utolsó "békeévben" a masik harom "visegradi" orszag gdp növekedesenek átlaga 19,5 szerese volt a magyar gdp növekedésnek, úgy, hogy közben ment az ész nelküli privatizació!

Hová tűnt ez a rengeteg pénz? Ezt nem keresed?

A stabilitás versenyképessegi tényező! A kormányzas nem gyerekjatek, csak akkor lehet valtani, ha van jobb! Itt azonnal kormanyozni kell, maximalis szakertelemmel es intenzitással, nem lehet fel eveket elszorakozgatni, demokraciara hivatkozva elvitatkozgatni!

"A fideszes csürhénél nincs rosszabb."

2010 után gdp növekedesben nagyjaból lepest tartunk a masik harom visegradi orszag atlagaval. Volt olyan negyedév, amikor meg jobbak is voltunk. Mindamelett kiszabadultunk az adóssagcsapdaból, amibe a "felkegyelműek" vittek bele az orszagot. Sorolhatnám még a pozitívumok listajat.

Szavazz a felkegyelműekre, lelked rajta!
Akart a tököm ünneprontó lenni, de mintha kiveszett volna a realitásérzék az agyakból az úgynevezett ellenzéki oldalon. Csupa lelkes tudósítást lehetett olvasni arról, hogy mennyire megalázó a rezsimnek, hogy a tüntetők hülyét csinálnak belőle, hogy a túltolt propaganda ellen milyen frappáns…..
atomic power 2017.04.18 17:59:36
Hogyan tette tönkre Magyarorszagot a FIDESZ-KDNP:

Lengyelorszag, Csehorszag, Szlovakia 2003-2009 között az egy főre eső GDP volumennövekedesenek tekintetében 28,9 % atlagot teljesített. Magyarország az akkori nagyszerű kormányzás időszakában 8,9%.-ot. Azaz az említett országok 3,25 -ször gyorsabban fejlődtek Magyarorszagnál ebben az időszakban, miközben az allamadóssag nalunk 41.837,2 milliárd euróról 75.700,3 milliard euróra növekedett. A horvat haborús vesztesegek becsült összege 20 milliárd dollár volt! Majdnem 2-szer több államadóssagot halmoztunk fel ebben az időszakban, mint a horvátok vesztesege volt a haborúban. Ráadasul olyan adóssagcsapdaba, adóssagspiralba kerültünk, hogy a 900 milliárdos Bajanai-fele megszorító csomag mellett is tovabb nőtt az allamadóssagunk.

2010-2016 között Lengyelorszag, Csehorszag, Szlovakia az egy főre eső GDP volumennövekedesenek tekintetében 15,4%-os atlagot teljesített, Magyarorszag 14, 3 %-ot. A csehek fejlődese 10, 1 % volt. Szegény csehek, most megnézhetik magukat a jövőt illetően! 2010-2016 között Magyarorszagnak olyan feladatokat is el kellett vegezni, amit a versenytarsaknak nem, a cseheknek sem!

- a magyar magánszektor a világban egyedülálló mértékben csökkentette eladósodottságát. 2013-tól evi 370 milliard forinttal csökkentek a hitelesek terhei.Ez nagyobb, mint a gdp 1,3%-a. /2001 és 2008 között 0-ról 25%-ra nőtt a lakossag külső eladósodottsága./

Míg a felvett hitelek elköltése GDP növelő, addig a hitelek visszafizetése recessziós hatású, hiszen a gazdaság szereplői fogyasztás és beruházás helyett törlesztésre használják jövedelmüket. Nem véletlen, hogy kevés ország próbálkozott meg ezzel. A világ nagy részén ma magasabb adósságállományokkal találkozunk, mint 2008-ban.

- a magyar államadósagon belül fokozatosan csökken a devizakötvények aránya. A külső tartozasallomany a gdp114%-volt 2009-2010-ben. (Sierra Leone-val egy szinten) Versenytarsainknal ez 40-50%. A külső tartozasallomany a gdp-hez viszonyitva a 2009-es 114%-ról 2015-re 70%-ra csökkent.

49%-ról 30%-ra merseklődött az államadóssag külső fizetőeszközben denominált aránya. A magyar államadosság 10%-al alacsonyabb az unio allamadossaganal es 20%-al alacsonyabb az eurozona allamadossaganal a megtermelt jövedelem aranyaban.

- 2012 ota 3% alatt a költsegvetesi hianyunk, 2013. majusaban kikerültünk a túlzott deficit eljarasbol.

Igen, kilátástalan a jövő! Agyatlanok, ne szavazzatok a kormanypartra!
NemGogol Önsorsrontás 2017.04.15 11:53:25
"A tudományban (...) a gondolkodás szabadsága nem terjedhet addig, hogy a tényeket ne vegyük figyelembe. Ha egy nézet ellentmond a tényeknek, vagy egyenesen értelmetlen, mert még önmagának is ellentmond és logikailag is hibás, akkor ilyen nézetet vallani egyszerűen ostobaság." Blaise Pascal  „Az…..
Vendégszerzőnk, Gecse Géza történész írása   Ottlik Géza esete a Magyar-Szovjet Baráti Társasággal – ez jut eszembe arról az interjúról és az Orosz Állami Televízió sajátságos múlt-értelmezéséről, amikor a Vesztyi különböző hosszúságú, más-más tudósítótól, de majdnem ugyanazokkal az…..
atomic power 2016.10.27 09:18:43
@morph on deer: Utólag is, ismeretlenül is tisztelem nagyapádat! Téged is tisztellek differenciált látásmódod okán!
A magyar határkerítés lesz az új szemkilövetés...
atomic power 2016.09.23 19:34:51
@atpijkamo119: "Hazudsz, simán meg lehetett voln állítani őket, ordít róluk, hogy menekültek. Csak orbán nem akarta. Ukrán cigarettacsempészeket is elkapnak."

Kíváncsivá tettél, hogy állìtottad volna meg öket kerítés nélkül? Miért nem akarta megállítani őket a kormany?
Orbán Viktor nem válaszolt arra képviselői kérdésre, hogy milyen üzleti kapcsolatban van Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel és milliárdos vállalkozóval. Ő tudja, hogyan kell megkerülni kínos kérdéseket, még ha ezzel törvényt is sértett. Nyilván sejti, hogy nem tenne jót sem magának, sem a…..
atomic power 2016.09.05 15:36:56
@1ghost: Tudod mi a különbség köztünk? Az, hogy én próbaok ervelni, fenntartva a tevedes lehetőséget, Te meg a szemelyemben sertegetsz, de erveket nem tudsz felhozni. Fel kellene nőni egy vitafórum szintjére! De abban ne remenykedj kedves 1ghost, hogy átveszem a stílusodat. Egyebkent mar ezerszer megirtam ,hogy nem vagyok senkinek a berence.
Ötven éve dolgozom mondatokkal. Kezdetben a sajátjaimmal, most már inkább a másokéival. Néhány napja például Vona Gábor soltvadkerti beszédét tanulmányozhattam. A Jobbik elnöke nyitotta meg az őszi politikai szezont, és ötvenvalahány percig tartotta szóval az értelmiségi hallgatóságot. Meglepően…..
atomic power 2016.09.04 16:03:58
@morph on deer: "A legszebb egyébként még mindig az, hogy a sok szerencsétlen beijesztett, aki szalad szavazni, azt hiszi, hogy ha "nem"-et ikszel akkor már meg is védte - ha Európát nem is, mert az már úgy is halálán van - de a "hazát"!"
Ezen logika szerint az USA es Ausztralia polgarai a legszerencsetlenebbek, legbeijedtebbek, mert ott mar nalunk joval korabban felismertek a veszelyt es drakói intezkedeseket hoztak.
Szerencsetlen, beijesztett emberek helyett javaslom a következő szóhasználatot: önbecsüléssel bíró, a nemzet szuverenitasanak megőrzeset, jövőjet fontosnak tartó, felelős gondolkodasú emberek.
Az, hogy Európa a "halálán" van, annak az az oka, hogy a nyugat - európai politikusok keptelenek a cselekvesre. S ez nem csak a migránskerdesre vonatkozik, hanem szinte az élet minden területere. Engedtessek mar meg, hogy ha valaki a "kútba ugrik, ne ugorjunk utana".
Ha az ellenzek egy resze elbohóckodja a nepszavazast, lelke rajta! " Minel rosszabb, annal jobb! ?" Csakhogy kormanyozni nekik is abban az orszagban kellene, ha valami veletlen soran hatalomra kerülnenek, amely orszag jövője most dől el, hosszú távra!
Egy díjról lehet tudni kitől van, miért kapja az illető, kinek van joga azt átadni, mit is kell érte tenni. A lovagkereszt is ment oda minden olyan személyhez akinek odaítélték, amikor még érték volt a tudás, és ezért elismerés járt. Viselték is akik kapták, hordták érdem szerint, vagy berakták a…..
atomic power 2016.08.25 00:04:53
@MolnarErik:. "Ti tényleg azt gondoljátok, hogy Európában bárkinek is kötelessége elviselni benneteket? A puszta létezésetek egyre is egyre elviselhetetlenebb és irritálóbb."
Megvolt hozzá a karlendítés is?
Sokan néha azon gondolkodnak hogy mi lett volna ha mindent másképp csinálnak vagy ha minden másképp történik. Az elmúlt 26 év távlatából nagyon érdemes ezen elgondolkodni! Képzeljük el hogy milyen Magyarországon is élhetnénk ha annak idején nem az MDF hanem  az SZDSZ nyeri a választást! Lehet hogy…..
atomic power 2016.08.24 16:59:00
@high up!: Az ingának az a tulajdonsága, hogy ha az egyik irányba nagyon kilenditik, akkor iranyvaltaskor a masik szélső helyzetet veszi fel. Történelmi felelősseg terheli a 2002 -től 2010-ig tartó időszak kormányzó elitjét abban, hogy az orszagot olyan állapotba vittek, hogy abból csak egy drasztikus kurzusváltas volt a kivezető út a választók többsege számara. Ezert nem a valasztók a "felelösek", hanem az orszagot a csődbe juttató, volt kormányzati politika. Az emberekben csak a természetes életösztön dolgozott, amikor radikalis változast akartak. Temeszetes módon lendült át az inga a liberalis demokracia allapotaból egy illiberalis rendszerbe. A történelem fogja hosszabb tavon megmutatni, hogy ez a valtas sikeres volt-e. Egyelőre túl keves volt az eltelt idő 2010 óta és túl nagy volt a korabbi rombolas, hogy végleges íteletet mondhassunk. Több illiberalis orszag mutatott sikereket a vilagban: egyik példa erre Szingapúr történte. De vannak mas dinamikusan fejlődő orszagok is, ahol irányított demokracia van, vagy az sem. Chillét is annak idejéban "lenulláztak", majd a Pinochet diktatúra emelte ki a gazdasági kaoszból. /E z persze nem jelenti azt, hogy nem ítélem,el mélyen az erőszakot/. Nobel díjas közgazdaszok szerint a II. Világhaború előtt a vilag leggyorsabb gazdasagi fejlődéset a sztálini SZU produkálta. Ne mindenütt működik a vegytiszta liberalis demokracia, nem lehet az angliai, vagy USA-beli demokraciat egy az egyben lemasolni, minden orszagnak meg kell talalni a szamara legmegfelelóbb struktúrat. Elterő a törtenelmi fejlódes, elterő a nepek karaktere. Az SZDSZ ott követte el a hibát, hogy kreativitas hianyaban egy az egyben leakarta masolni a liberalis demoracia receptjet es zsarolasi potencialjat felhasznalva "megvezette" az MSZP-t. Láttuk az eredmenyt.
A távolmaradás az egyetlen jó döntés ebben a mesterségesen generált csapdahelyzetben. Elmondjuk, miért. 1. A kérdést Habony Árpádék rafináltan úgy tették fel, hogy arra ép ésszel ne lehessen igent mondani. Hát ki az a marha, aki kifejezetten azt akarja, hogy „az Európai Unió az Országgyűlés…..
atomic power 2016.08.20 15:55:11
@odamondó: Én csak azt az egyszerű kerdest tettem fel, hogy indokolja meg, mi a trükk a nepszavazasi kerdesben. Ehhez nem kell leveltarosnak lenni.
atomic power 2016.08.20 16:30:55
@Gallardo: A Kormány azt állitja, hogy az aláiras az önkéntes kvótanak szól. Tény, hogy az eredeti amgol szövegben nem szerepel az önkéntes szó. Én nem tudok ŕola, hogy volt-e olyan miniszterelnök, aki nem írta ala ezt a dokumentumot. Érdekes lenne Fico magatartasa ebből a szempontból. Úgy emlékszem, hogy nem akartak az egesz zarodokumentumot megtorpedozni, mert akkor az angolokkal folytatott unios reformtargyalasok is kútba estek volna. El tudok kepzelni olyan szituaciót, amikor a politikus is szép lehet, de okos nem. Egyébkent a lényeg, hogy bírosagon mindket orszag megtamadta az EU Tanácsaban hozott döntést a kötelező kvótaról.
A videórol meg az a vélemenyem, higy ötletes, de tulajdonkeppen az embereknek a radikalis iszlamtól való félelmere tamaszkodik. A miniszterelnök meg egy "politikailag korrekt" beszedet mondott arab üzletembereknek. Méltatta az iszlam kultúrat, nem azt mondta, hogy a Szaud-Arabiai futballcsapat terroristakbol all!
atomic power 2016.08.20 17:36:10
@Gallardo: Vélemenyem szerint valamennyi migránst előbb-utóbb be fogunk engedni, a népszavazasi kerdes ezt megengedi a parlament hozzájarulasaval, s akkor mindenki elegedett lehet: a jobboldal azert, mert nem serül szuverenitasunk, a baloldal pedig azert, mert a szolidaritas is teljesül. S akkor mindenki megnyugodhat és az energiájat az orszag jövőjére fordíthatja.
Combos feladat vár ránk, – a tizenötmillióra – hiszen írva vagyon, hogy a magyarság feladata megállítani az Európai Uniót! Mindezt Lázár mindenminiszter, vezérünk bal keze, mert a (majdnem szent) jobbját - mint tudjuk, az MNB-ben tartja - nyilvánította ki, ahogy azt az ilyesfajta elrendeléseknél…..
atomic power 2016.08.19 18:54:06
@jandera: Ez olyan kijelentés, amit indokolt tisztességesen, nem mellébeszélve, nem feltetelezésekre, hanem tények alapján igazolni!
A sportesemények olykor a legrosszabbat, olykor pedig a legjobbat hozzák ki a szurkolókból. A vívás és az úszás sikereit követően az olimpiai szereplésünk már a játékok félidejében megosztja az emberek véleményét arról, miként kell látnunk a magyar sport helyzetét, ám azt kevesen vitatják, hogy a…..
atomic power 2016.08.15 18:51:27
@Lucifer Morningstar: GDP arányos államadossag 2002-ben 55,1%, 2010-ben 80, 9 %. Eladósodas 2002 és 2010 között, GDP aranyos adóssagcsökkenes, fenntartható növekedés, maastrichti kriteriumokat eleró, fopyamatosan csökkenő államhaztartasi hiany, rekord alacsony inflacio 2010 utan. Ez nem tetszik?
atomic power 2016.08.16 06:18:48
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A teljesseg kedvéért:

Az MNB devizatartalék csökkenésének legnagyobb részét a lakossági devizahitelek, jelzáloghitelek forintosítása okozta.
A külső adósságot egyre nagyobb mértékben belföldi forrásokból finanszírozza a bank, ami szinten csökkentette a devizatartalekot.
Egy orszag allamadóssaga szempontjabol nem a nettó adóssag a döntő, hanem a GDP aranyos adóssag, ami csőken es az exportvolumen. Vannak orszagok sokkal nagyobb egy főre jutó netto allamadóssaggal, megis jobb az adósbesorolasuk a hitelminősítőknél, mert GDP aranyosan jó a mutatójuk.
Makrogazdasagilag sokat javult a helyzet, ezt kar tagadni!
Tudta? Ma kezdődik a migránskvótás népszavazási kampány. Mert bizony, hivatalosan ma kezdődik. A hiba nem az ön készülékében van, ha nem vett észre semmilyen változást tegnaphoz képest: hosszú hetek óta dübörög már plakátokon, rádió- és tévéhirdetések formájában, szóval sok újra nem kell számítani…..
atomic power 2016.08.15 09:37:21
@Conchobar: A baltiaknak, Lengyelorszagnak es Romanianak nem lehet érdeke egy konfrontacio Oroszorszaggal, mert nem jól jönnenek ki beĺőle! Az mas kérdes, hogy a törtenelmi múlt miatt nagyon félnek Oroszorszagtól, de ez mas kérdes. A jelenlegi Oroszorszagnak sem érdeke a konfrontació, erdekszferajat viszont meg akarja vedeni, mint minden katonai nagyhatalom. Az USA-nak az a baja Oroszorszaggal, hogy a gyengekezű Gorbacsov es a reszeges Jelcin utan van egy olyan vezető, aki nem engedi, hogy orszaga felgyarmatta valjon.
atomic power 2016.08.15 12:31:37
@Conchobar: "Ez mind csak rizsa. Ha valóban félnének Oroszországtól, akkor nem baszogatnák az orosz kisebbséget. Megpróbálnák megtalálni a 'modus vivendi'-t. "Az csak a te agyad produktuma, hogy ezeknek az országok egyes-egyedül kellene konfrontálódni/konfrontálódnak Oroszországgal, mert a valóság az egész más."
Ha nem félnek, akkor miért kerik az USA katonai jelenlétét? Azt nem allitottam, hogy ezek az orszagok egyedül konfrontalodnanak. Ezert kerik a a NATO jelenlet fokozasat, s mindezt úgy aposztrofaljak, hogy nem akarnak Kelet-Ukrajna sorsara jutni. Ha b.......ják az orosz kisebbseget, az bűn! Ha nem felnek es megis eszerint cselekednek, az is bűn. Ha az EU es a NATO ehhez asszisztal, akkor az a legnagyobb bűn!
atomic power 2016.08.15 12:40:04
@Conchobar: "Nem kell ezt túlragozni. Oroszországban (és Kínában is) riválist lát az USA" Nincsen tulragozva, mert sok nemzetközi bajunknak ez az egyik, nem jelentektelen forrasa. Konstruktiv partnersegre lenne szükseg, s nem a masik legyőzésere, földbe döngölesere.
A sport mindig is az egyik legkedveltebb propagandaeszköz volt a hatalom birtokosai számára, ám a magyar kormány az olimpia közvetítések alatt szokása szerint túltolta a biciklit. Olyan intenzitással kampányol ugyanis a legnépszerűbb sportágak versenyei alatt a kvótanépszavazás ügyében, hogy az már…..
atomic power 2016.08.12 14:43:03
@1ghost:

"S, hogy mikor küldjük ezt a hitvány, hazug és velejéig korrupt narancsos bandát orbánnal az élen a pokol fenekére, az mindössze attól függ, mennyi bücsületes, gondolkodó, az országért tenni akaró polgár van az honban."

Most is sok becsületes, gondolkodó, az országért tenni akaró ember van, de ez nem elég. A hatalomváltashoz a következők kellenek:
1/ A társadalomba mélyen beagyazott, a választókkal "napi" kapcsolatban levő párt vagy parttömörülés.
2/ Egység, közös koncepció az orszag előtt álló problemak megoldasaban.
3/ A választók többsege szamara elfogadható jövőkép, vizió, program.
4/ Hiteles, karizmatikus, tehetseges politikusok, akik kepesek a közös célokert egysegben együttműködni.
5/ Pragmatikus, innovatív viszonyulás a szúntelenül valtozó, külső-és belső politikai-gazdasagi kornyezethez.
6/Legalabb egy olyan vezető, akinek szervezőképessege, munkabírasa, mozgósitó képessege, emberismerete, politikai tapasztalata alkalmassa teszi a kormany vezetesere.
A fentiek a teljesseg igenye nelkúl. Amíg ezek legalabb reszben nem teljesülnek, addig "vagyalom" a váltas!
atomic power 2016.08.12 18:36:48
@1ghost: Az EU 2016. februari csúcsertekezletenek a zaronyilatkozataban:
"Vegre kell hajtani a menekültek szétosztásáról hozott döntést, a menedékkérők viszont nem választhatják meg szabadon, hogy melyik tagállamban akarnak menedéket kérni." Ha az elhiresült "Junker keplet" alapjan fogjak elosztani a migránsokat, akkor 5 év alatt 160.000 fő migráns kerülhetne Magyarorszagra. Ez a kalkulacio a Junker keplet és a Magyar Tudomanyos Akademia előrejelzesema alapjan törtenik. Szamitasba veszi, a szetosztandó menekültek csaladtagjait is. A z eddigi hatarozatok, (Europai Unio Tanacsa, Belugyminiszterek Tanacsa) a kotelezo kvotarol sajnos precedenst és batorítast jelentenek a Brüsszeli Bizottsag szamara tobabbi elosztasi mechanizmusok működtetesere.
atomic power 2016.08.12 20:52:28
@Indriq: A Junker képlet nagyon sok tényezőt figyelembe vesz, többek között az elmondottakat is: eredménye 160.000 fő 5 ev alatt. Remeljük csak terv marad!
Az általam amúgy nagyra becsült Ceglédi Zoltán már nem először áll ki amellett, hogy az ellenzék részéről hibás taktika a népszavazás bojkottja, mert szerinte ez azt jelenti, hogy nem csinálnak semmit. Ahogy a hvg.hu-n ma megjelent írásában is fogalmaz: Ez egy politikai verseny, egy…..
atomic power 2016.08.11 13:43:42
@bpbp78: Ha a migránsvalsag miatt destabilizalodik az EU, elmelyül a gazdasagi és politikai válsag, egy újabb haború szelere kerülünk, lehet, hogy nyitva lesz a bolt, de nem lesz majd benne, semmi, akkor gondolkozzunk el., hogy nem lett volna-e jobb elmenni erre a népszavazasra! Nem a vasarnapi bolt nyitvatartas a legfontosabb az eletünkben!
atomic power 2016.08.11 18:38:15
@MEDVE1978: Nagyon jó helyzetertékeles. Hibas vegkovetkeztetes! KÁR!
,
Ismét plakátcunami borította el a magyar települések utcáit és tereit, a televízióból és rádióból pedig harsognak a kormányzati propaganda fizetett hirdetései, akár kormánypárti, akár ellenzéki hangvételű csatornát választunk. A kormány tényleg mindent belead az úgynevezett betelepítési kvóta ellen…..
atomic power 2016.08.10 14:36:14
@felucca02: Marad a gyerek, ha jatszik,
atomic power 2016.08.10 17:25:48
@1ghost: Mi a baj ezzel a mondattal? ÉRVEK?
atomic power 2016.08.10 17:44:39
@1ghost:"Még azt sem tudod, hogy Líviából nem csak a libaiak jönnek át Olaszországba?" Nem írtad meg, hogy mi a baj ezzel a mondattal! Az írójat meg nagyon durvan letromfoltad! Varom a magyarazatot! Egyebkent gusztustalan,,de indoklas nelkúl hitetelen! Mindenkihez így viszonyulsz? Sok sikert hozzá!
Érdekes cikk jelent meg tegnap az Indexen. A legnagyobb hírportál a Závecz Research-csel közösen megkérdezte az embereket Orbán októberi „kvótás” népszavazásáról. Az adatokat nem csak ömlesztve, hanem precízen a pártok szavazóira lebontva közölték. A kutatásból kiderül, amit józan ésszel…..
atomic power 2016.08.06 12:51:34
@atomic power: A szavazasnal mar a kesz tervezetet sorsa fog eldőlni. Az, hogy az milyen lesz, azt befolyasolhatja egy eredményes népszavazas! Erőből persze sok mindent le lehet söpörni, de ha az EU demokratikusan működik, ezt figyelembe kell venni. Meg persze a többi kelet-euròpai orszàg àllaspontjat is.
atomic power 2016.08.06 13:35:54
@chrisred: A demoracianak megvannak az ìrott es ìratlan szabalyai. Az, hogy egy politikai erő mit "eröltet" àt a parlamentben, az az Ö felelőssege, mert a helytelen döntesek következmènyeit viselni kell. Az uniònak is szerintem mèrlegelnie kell, hogy milyen döntèseket hoz, mert belathatatlan következmènye lehet egy "erőből" meghozott döntèsnek. /pl. Unio szètesèse, euròpai haborù veszèlye, stb./
atomic power 2016.08.08 08:16:39
@BéLóg: El kellett volna figyelmesen olvasni azt amit irtam, talan akkor relevansabb lett volna ez az iromany. Az ìrasomban nem volt semmi olyan, ami megcafolhatò. Semmifele aranyokrol, statisztikarol nem irtam, ez a nagy vehemenciaval megìrt szöveg nem az en ìrasomra valasz. Ùgyhogy maradjunk annyiban, hogy semmifele pofonba mem szaladtam bele, nem adtam magas labdat. Mindig nagyon ūgyelek arra, hogy amit àllìtok az igaz legyen. Javaslom olvasd el mègegyszer, amit irtam.
Vendégszerzőnk, Sayfo Omar írása   Őszinte köszönet illeti Speidl Biankát a Mandineren megjelent, Abdelsamad Belhaj iszlám-kutatóval készült interjújáért. Mély, de laikusok számára is érthető analízist olvashattunk a dzsihádizmus és a neoliberális gazdasági rendszer összefonódásának…..
atomic power 2016.08.02 13:37:27
@jános515: Gratulálok! Ez kiütéses győzelem a cikkíró felfogása felett, ha szabad így fogalmazni.