Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Azoramme

22 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anyaként mindig van valami, amin lehet aggódni. Én ebben igazán remek vagyok, minden apróságon napokig tudok agyalni. Legutóbbi aggodalmam tárgya az volt, hogy a kétéves gyerkőc nem szeret olvasni. Néha, néha kezébe vett (adtunk) egy-egy könyvet, lapozgatta, tépdeste az oldalakat, de a képekhez…..
Bár férjem biztos jobban örülne, ha napi blogbejegyzésem tárgya vacsora formájában jelenne meg az asztalon, nem pedig színes papírok, fonalak, ragasztók, festékek, miegymás fogadnák őt esténként, azért én mégsem térek át a gasztroblogolásra. Az ok, amiért most mégis idegen vizekre merészkedik, hogy…..
Víztükör Víz helyesírás 2010.07.20 10:57:00
Víz, vízre, vize, vizek, vizet, vízállás, vízellátás, vízfejű, vízfesték, vízgyógykezelés, víziszony, vízkő, víznyomás, víztükör, élővíz, fenyővíz, folyóvíz, főzővíz, hűtővíz, keresztvíz, királyvíz, mosogatóvíz, szenteltvíz, talajvíz, választóvíz,…..
Add magad Adventi naptár nőknek 2016.11.30 16:30:03
Kedves fiúk, legények, férfiak! Ez a poszt nektek szól. Miután tegnap férfiaknak szóló adventi naptárról írtam, úgy gondoltam, a lányok sem maradhatnak ki. Íme, néhány igen gyorsan és egyszerűen elkészíthető adventi naptár ötlet.   1. Újratöltődő csodadoboz Fogj egy cipős dobozt, ha van…..
Te szoktál adventi naptárt készíteni a párodnak? Ha igen, de az idei még nincs kész, akkor alább találsz néhány jól bevált ötletet. Ha nem, akkor lehet, itt az ideje! Hiszen ki ne örülne minden nap egy kis ajándéknak, apró figyelmességnek?  1. Hagyományos adventi naptár Válassz bármilyen adventi…..
Azoramme 2016.11.30 15:24:38
@Androsz: Hát, ha valaki nagyon ügyes, akkor egy fényképező állvány és a masina önkioldójának segítségével igen jó képeket lehet készíteni. Ha más nincs. De egy jól fotózó barátnő is segíthet. Amúgy meg a szelfizések világát éljük, így akár még az is lehet opció.
Add magad Advent minálunk 2016.11.29 09:49:56
Bevallom, adventi koszorú készítős bejegyzést eredetileg nem terveztem, de miután elkészültem a családnak szánt adventi koszorúkkal, mégis úgy döntöttem, megosztom veletek, idén miket alkottam. Remélem a Ti tetszéseteket is elnyerik :) A mi kedvencünk a csipkés, hagyományőrző színekben pompázó…..
Add magad Amikor a nagypapa alkot 2016.10.27 15:33:09
Az előző posztomban szereplő öltöztetős babához készített kis papírsárkány annyira tetszett a lányomnak (egész nap a feje felett tartva szaladgált vele), hogy gondoltam készítek neki egy igazit. Erről a papírsárkányról van szó Bár gyerekkoromban többször is építettünk Apuval papírsárkányt, most…..
Gyerekkoromban, amikor Anyukám nekiállt sütni, testvéremmel nem csak a sütinek örültünk nagyon, (meg a kinyalható tálaknak :)), hanem kincsként tekintettünk a tortabevonó papírjára is. Akkoriban ugyanis a csomagolás egy öltöztetős babát rejtett, csak ki kellett vágni a csomagolásról, és már…..
Azoramme 2016.10.25 14:32:11
@élhetetlen: Az egyszerűség híveként először én is a hagyományos változatot készítettem el, a kütyük viszont jó szolgálatot tettek, hisz így tartósabb lett a játék. Ez a celofán remek ötlet! Ki is próbálom majd, köszönöm.
Add magad Óriás képkeret 2016.09.25 14:45:06
Emlékszem még a digitális fényképezőgépek előtti korszakra. Egy-egy nyaralás alatt általában egy tekercs filmet használtunk el, akkoriban még nem fotóztunk le minden egyes fűszálat, gondosan beosztottuk a 24 kockát. Ha szerencsénk volt, akkor végül lett 24 jó képünk (persze általában nem lett annyi,…..
Pár napja borongós az idő, és egyre korábban is sötétedik. Nem vitás, itt van az ősz. Lehet ezen búslakodni is akár, de igazán felesleges, hiszen végre újra eljött a társasjátékok ideje. Itt van például a memória játék, ami egy örök klasszikus, nálunk is nagy kedvenc, ám, lássuk be, fogyóeszköz. A…..
kép forrása: blog.hellomagazine.com Lisa Jewell brit írónő könyveivel még a tinikorom végén találkoztam először, amikor még nem téma, hanem borító alapján választottam olvasnivalót. A szokásos lányregényeken már túl voltam, de a klasszikusok borzasztóan untattak. Kerestem valamit, amit szívesen…..
Tudományos tény 1:a csoki boldogsághormont termel  Tudományos tény 2: az emberek a nevüket szeretik a leginkább hallani másoktól A fentiek alapján megállapítható:a névvel ellátott saját készítésű csoki remek ajándék bárkinek Miután tudományos alapokra helyeztem legújabb alkotásom, nézzük, miről…..
Add magad Soha ne add fel? 2016.08.30 17:52:52
Az interneten - még ha nem is keresi az ember - egy nap legalább 5 új, nagyon egyszerű saját készítésű kreatív ötlet jön velünk szembe. A képek általában mindnél csodálatosak, az elkészítése pedig pofonegyszerűnek tűnik. Aztán a lelkes kézműveskedő, mint amilyen én is vagyok, beszerez hozzá mindent,…..
Azoramme 2016.08.31 14:31:46
@Köksal Baba: Kedves Baba! Köszönöm az észrevételed az értelmi szintemmel kapcsolatban. :) Amúgy a csirizes ragasztó körülbelül másnapra száradt meg, nem azért gubancolódott össze. Íme a videó, 1.14-nél: youtu.be/POSG1562IqM az egész gombolyag belekerül a ragasztóba. Neki sikerült. A fizika törvényei csődöt mondtak :D
Azoramme 2016.08.31 14:48:19
@P. Sz. C.: Kedves P.Sz.C.! Így utólag én is mosolygok rajta, készítésük közben viszont nem a nevetéstől volt könnyes a szemem :)
Félresikerült netes receptekkel egy egész könyvet meg lehetne tölteni azt hiszem :)
Azoramme 2016.08.31 14:49:44
@bunkó: Kedves Bunkó! (Micsoda paradoxon :) )
Kár volt, elhamarkodottan kidobni ezek szerint :( Pedig tényleg baromi jól nézett ki. Ha újra kedvet kapok az elkészítéshez, megfogadom a tanácsod! Köszönöm!
Egyik nap egy kedves iparművész barátom hívott fel, hogy kitalált valami újat. Arra gondolt, hogy kismamáknak fog tartani babacipő készítő workshopokat, és invitált, hogy nézzek meg egy ilyen foglalkozást. Nem kellett egy percig sem győzködnie, egyből megtetszett az ötlet, hogy kipróbálhatok valami…..
Add magad Tudom hol laksz 2016.08.25 23:22:39
Mi lesz ebből?     Házszámtábla Ha szeretnél ilyet csinálni, szükséged lesz hozzá a következőkre:- egy fatáblára - sok apró színes kavicsra- festékre, ecsetre- univerzális ragasztóra (olyanra, ami kültérre is felhasználható)- lakkra Először a fatáblát fesd le a kívánt színre, én cseresznye…..
Szülők örömére, gyerekek bánatára mindjárt itt a suli... Ha még nincsenek becsomagolva a füzetek, könyvek, vagy egy-kettő kimaradt, és nincs már kedved belevetni magad a tanszervásár csodálatos forgatagába, akkor íme néhány egyszerű ötlet, hogyan varázsolhatod igazán egyedivé az idei sulis…..
Add magad Cuki kezek és lábak 2016.08.11 07:50:22
A net tele van szebbnél szebb kéz és láblenyomatos képekkel. A kis festékes pacákat bármilyen képpé ki lehet egészíteni. Láttam már ilyen technikával készült madarat, nyuszit, mikulást, virágot, oroszlánt, pingvint, lepkét, dinoszauruszt, love feliratot, és még sorolhatnám. Szóval tényleg bármit ki…..
Add magad 50 első randi 2016.08.07 17:04:27
Ez a bejegyzés olyan rövid lesz, mint amilyen rövid idő alatt el lehet készíteni ezt az évfordulós ajándékot. Hozzávalók:- néhány üvegpohár- égethető üvegfestő filctoll Én arany- és ezüstszínű filcet vettem, és 12 poharat. Felidéztem az első néhány randinkat, illetve az emlékezetesebb eseményeket,…..
  A vasalható gyöngy egy remek találmány. A gyerekek általában nagyon szeretik, ráadásul játék közben fejlődik a szem-kéz koordinációjuk, a finommotorikus mozgásuk, a képzelőerejük és nem utolsósorban a türelmük. Felnőtteknek is jó türelemjáték, ha nincs gyerek a közelben, te magad is készíthetsz…..
Add magad Matatábla 2016.08.01 16:14:51
Ez a bejegyzés rendhagyó lesz, ugyanis nem én készítettem az ajándékot, hanem kaptuk, pontosabban az egy éves lányom kapta szüleimtől. Interneten nézelődtem, és egyszer csak egy videóra bukkantam, amiben egy egy éves gyerek ajándékba kap egy matató táblát, amit nevetve, sikongatva rögtön birtokba…..
Add magad Borsó meg a héja 2016.07.29 17:55:00
Neked is van valaki, akivel úgy vagytok, mint borsó meg a héja? Lehet az a valaki a szerelmed, vagy a legjobb barátod, vagy a lelki társad; ebben a bejegyzésben számukra ajánlok egyedi (vagyis inkább páros) ajándékötletet, ami nem más, mint az "összetartozás póló", amivel világgá kürtölhetitek,…..
Te is ismersz olyat, akire illik a fenti cím?Nekem nem is egy olyan barátom van, aki reggel előbb nyitja ki a kávétartót, mint a szemét.Az alábbi kreációt nekik ajánlom.   Szükséges hozzá néhány csésze, és olyan filctoll, amivel porcelánra lehet rajzolni. Akinek ezt a készletet készítem, nagyon…..
Add magad!?  Jó lenne olyan lazának lenni, hogy mindig magunkat adhassuk. Ugye? Én például nagyon szeretnék vicces, bohókás ruhákban járni az utcán, mert úgy érzem az vagyok én, de általában mégsem vagyok ilyen bátor. Így ez a bohókás stílus megmarad a négy fal között. És nem csak én öltözöm fel…..
Szeretettel köszöntelek blogomon Kedves Olvasó! Örülök, hogy ide találtál, és épp e blog, és egyben életem első blogbejegyzését olvasod!  A mondás szerint jobb adni, mint kapni. E szerint, ha feltenném a kérdést, hogy Te melyik csoportba tartozol, aki adni szeret inkább, vagy aki inkább kapni,…..