Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bashar

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Katonatörténetek 313. - Riadó 2011.11.07 08:00:00
A repülősök és a buffosok közötti antagonisztikus ellentét, a haderőnemek értékrendje közötti különbözőség, továbbá Szögyi bajtárs közismert stílusa garancia arra, hogy még egy ilyen rövid történet is, mint a mai, alkalmas arra, hogy a dicsőséges Október novemberi…..
A Milstoryblog szexuálpedagógiai küldetésének újabb állomásához érkezett, ugyanis a következőkben Kelempájsz barátunk egy, a katonákat közvetlenül érintő, mondhatni közérdekű kérdésről szól hozzánk. Ámbár más blogokban már feldolgozták a szex témáját, most egy…..
Bashar 2011.04.06 10:01:14
@Dogoo: nekünk nyolcadikban a 60 éves biológiatanárunk kezdte el mesélni, az is kiváltképpen színvonalas előadás volt...
Elektro barátunkat ugyancsak megcsapta a nosztalgia, s – roppant dicséretes módon – úgy gondolta, hogy a Milstoryblog közönségével is megosztja keserédes emlékei, valamint fényképei egy részét. Valami azt súgja, hogy számos régi olvasóban/szerzőben fog ez a poszt…..
Az már számtalan történetből kiderült itt, a milstory-blogon is, hogy a bevonulás és az azt követő alapkiképzés örök emléke marad minden katonaviseltnek. Ahogyan azt látni fogjuk, ilyen szempontból törzsgárda-tagunk, Proletair sem képez kivételt. Még sorozáson, ami az…..
Bashar 2010.05.05 13:15:29
@proletair: hogy is van? akit a mozdony füstje ... :)
Bashar 2010.05.05 13:44:19
@proletair: mea maxima culpa, teljes mértékben igazad vagyon :))
Mindig tudtuk (és többször is említettük), hogy a jó katona egyúttal jó pszichológus is, a hadsereg pedig ideális táptalaja az emberi tulajdonságok finom érzékkel történő pallérozásának. Sztupi mai sztoriját (nevelő célzattal) akár a nagy Makarenkó is írhatta volna, pedig…..
Bashar 2010.03.31 11:26:11
@proletair: következő lemiles buli erejéig, egy sör fejében meg lehet tippelni? :D
Bashar 2010.03.31 22:24:42
@Szalacsi_Dezső: ha már váltás, őr miegymás... :)

Éjjel a laktanya kerítésén át próbálnak kiadni ketten egy lopott teherautó féltengelyt. Hirtelen váratlan segítség érkezik, és hárman már boldogulnak.
- Kösz! De hogy kerülsz te ide tulajdonképpen? - kérdezi az egyik tolvaj.
- Az őr vagyok a toronyból. Láttam, hogy nem megy.

ON :)
Nőnap lévén, stílszerűen mi mással is emlékezhetnénk meg a másik, általunk annyira kedvelt, tisztelt, szeretett és becézett nemről, mint egy csajos katonaposzttal, ezúttal Dogoo szerzői közreműködésével. Külön örülnénk, ha a kommentelők között ezúttal az eddigieknél…..
Bashar 2010.03.30 20:57:07
@Darahian: a ZMNE katonai vezetői szakán 3200 m-t kell futni, ott a maximális pontszám 12:30 másodpercért.
Bashar 2010.03.30 20:58:16
@Bashar: *jár. de csak mert az igét lespóroltam a mondat végéről. :)
Obsitos történeteinek főszereplője Merész honvéd, akinek mai sztorija azt a furcsa kijelentést mondatja ki velem, hogy néha 10 nap fogda is jótéteményként fogható fel; persze kell hozzá egy bevállalós bajtárs is... Az élet folytatódott, az idő sem állt meg. Mondtuk is, hogy…..
Bashar 2010.03.24 21:47:54
@nedecz: végigfutottam a területen akkora felbontáson, amíg nem lett túl pixeles a kép mind Earth-el mind Maps-szel de nekem kiválóan mutat mindent.
de ha már Vén Betyár kolléga konteót emlegetett, lehet én csatlakoztam rá véletlenül a két gulfstream IMINT-es rendszerére... :D
Ez a blog nem a napi katonai aktualitásokra szakosodott, de – hosszas vívódás után – úgy döntöttem, nem hagyom ki az elmúlt nap hírét. Arra kérlek benneteket, kommenteljétek ezt a rendkívüli (és szerintem nagyon szomorú) katonasztorit. Biztosan mindenki hallott róla,…..
Bashar 2010.02.17 18:31:47
@tiboru: ezt a mentalitást sem tudom teljes egészében megérteni. minek a paraván?
nehogy lekapják a rektort mokkával a szeme alatt és szarul mutatna a címlapon?
Bashar 2010.02.17 19:05:26
@Todd. PT: gondolom amíg nem állt a paraván, addig megtette, hogy takarta a belátást :) mellesleg a 72-essel mégsem gurulhattak oda :D
Hogy túlságosan ne kényelmesedjetek el, mindaddig, amíg az általatok megszavazott meteós poszt el nem készül, egy újabb vitaanyagot szeretnék a rendelkezésetekre bocsátani, melynek előzményeit egy másik blogból másolom át. A vita központi témája (amit odaát csak egy rövid…..
Bashar 2010.01.26 11:20:19
@hellmutth: jöhetnék lózungokkal, miszerint majd a az EU és a NATO megvéd minket - ahogyan azt ott "fönt" is elgondolták anno, de mindannyian tudjuk hogy ez is csak féligazság. Pontosan annyira, amennyire féligazság az is, hogy erős hadsereg kell Európa közepére. Hova? Ki ellen? és talán a legfontosabb kérdés - ember nézz körül - Miből??? :)
Bashar 2010.01.26 11:50:09
@hellmutth: azthiszem vitatkozhatnánk itt napestig, patt maradna a helyzet - de egy próbát megér :)
Hadiipar: noigen - csak ne hagyd számításon kívül, hogy másmilyen iparágak is léteznek manapság. Mellesleg a mai hadiipar legnagyobb hátulütője - erősítsen meg aki jobban ért a témához nálam - a túlzott automatizáltság. Ott maximum a gyárak felépülésénél tudna a kétkezi munkás valamit zsebre vágni, a termelésből befolyó összeget pedig az állam/magáncég úgy osztaná szét, ahogy neki tetszik (és ezen a téren igencsak szkeptikus vagyok)
a hozzászólásod második felével pedig abszolúte nem tudok egyetérteni. Mindenki ellen jóember? mégis mit akarsz, egy második Trianont?? ráadásul EU/NATO tagként megtámadni mondjuk Romániát...
Gondolkozzunk tovább: a legvalószínűbb végkimenetel több tízezer halott (és akkor nagyon-nagyon alsó szinten kalkulálok), a gazdaság már a béka s*gge alatt. és a legfontosabbat még így is kifelejtetted. A határ túloldalán sem hülyék ülnek (akármennyire is kisebb rendűnek tekinted őket), akik mindezt karba font kézzel hagynák beérni a K-Eu-t meghódító tervedet...
Bocsánat a többiektől ha kicsit hosszú lett és elment más irányba a poszt
Bashar 2010.01.26 12:54:04
@hellmutth: "ah es kiellen mindenki ellen" magyarul ahogy ez vonatkozik Németországra, ugyanúgy vonatkozik az összes többi országra - így Magyarországra is. így bátorkodtam felhozni példaként :)
ez a Trinanon magatoknak akkor egyenlő a Versaillest ti is magatoknak analógia mentén - szerintem, nem? :)
mellesleg bármily' hihetetlen nincs szükségem a wikipádiára, hogy utánanézzek Kemál Atatürk hőstettinek. még sok sok mindent lehetne ehhez a siránkozásos dolgodhoz írni de szerintem itt fejezzük be mert Tiboru ki fog kattanni ránk :)
Az idei év első lemiles közvéleménykutatásán (amelyen a Lemilközösség regisztrált tagjai vehettek részt) mai posztunk főszereplője toronymagasan végzett az élen, megelőzve három másik versenytársat. A név minden magyar irodalomkedvelőnek és Rejtő-rajongónak ismerős lehet. Ki ne tudná, hogy az igazi…..
Bashar 2010.01.11 13:47:53
@tiboru: ne aggódj, mi sem viselünk szemellenzőt - én is poénra vettem :)
egyébként kalandos élete volt ennek a Trebitsch-nek. Amúgy nem is váltak el feleségével (vagy csak a túlzott koncentráció miatt túlsiklottam felette.
Katonatörténetek 113. - Dínó 2010.01.06 08:00:00
Új szerző kopogtat, a szépnevű Anus Pannonius személyében. Első posztjából máris megtudjuk, hogy egyes elöljárók a Flottillánál sem örvendtek túl nagy népszerűségnek, valamint egy újabb verzióban visszaköszön a vv-cuccos katona esete az anyagcserével.  Az alábbi…..
Bashar 2010.01.06 14:21:15
@ZöPö (inda): az első kép is ékes bizonyítéka, hogy lehetnénk világelsők az IMINT-be :D
felesleges volt megvenni a 24-eseknek az UAV-okat :D
Hacsak nem katonacsalád sarjáról van szó, az átlagférfiú a sorozás alkalmával találkozik először azzal az eleinte alaktalan, megfoghatatlan és kicsit ijesztő, mindaddig csak hírből ismert masszával, amit hadseregnek hívunk. Lucius Flavius Arrianusnak ez a találkozás nemcsak az…..
Bashar 2009.12.10 12:10:30
@spájdernecc: sajna eddig szolgálatilag távol, bár tegnap láttam két gyanús katonai történetet a sarki késdobálóba betérni... :)
Katonatörténetek 083. - A konzerv 2009.10.12 08:00:00
Azt ugye mindenki tudja, hogy a konzerv egy olyan, ónozott fémlemezből készült tárolóedény, amelyben általában élelmiszer található, s amelyet megtöltése után hermetikusan lezárnak, a tartalom megromlását megelőzendő. Katonáéknál igen elterjedt. Sorhajóhadnagy kolléga a…..
Az igazi férfiak (és persze a katonák) egyik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy úgy tájékozódnak, mint Winnettou a prérin és úgy használják a térképeket, mint maga Radó Sándor. Ugye egyikőtök sem szeret útbaigazítást kérni, inkább hatodszor is megkerüli a háztömböt, amíg…..
Bashar 2009.10.07 10:00:33
@proletair: de ahogy a vicc is tartja "mi meg külföldre harckocsival járunk". ilyenkor azért nem árt tudni pl a hidak teherbíró képességét :D

A sztori tetszik, de azért lábjegyzetnek azt megemlíteném, hogy a déli határ környékén elég szépen lehetett hallani a birkózást akkoriban.
Bashar 2009.10.07 10:46:06
@proletair: akkor ketten leszünk... :D
hajjj azok a régi szép idők, amikor álomból felverve kellett tudni tereptanból a jelkulcs könyvet...
Lassan itt az ősz, márpedig – ha emlékeztek, de nem lennék meglepve, ha csak töredékes képeitek maradtak volna az ott történtekről – úgy hat hónappal ezelőtt, egészen pontosan nemzeti ünnepünk előestéjén sörrel és más nemes italokkal pecsételtük meg szent…..
Az első részben megismerkedtünk azzal az – egyhangúnak korántsem mondható – életpályával, melynek lokális végpontján, 1962 januárjában ott áll hősünk, Kamal Amin Saabet, Argentínából hazatelepült szír üzletember bőrében és fürkésző tekintetét Damaszkuszra…..
Bashar 2009.04.24 17:38:10
@MTi: amelyek aztán visszarepültek az állomáshelyükre, nem igaz? :D
tiboru: gratula, ismét egy jó cikk
Bashar 2009.04.25 15:18:40
@Bozótnéger: Kedves Bozótnéger, az attól függ, hogy a hírszerzésen belül mely szakágra gondolsz? Mert - ha jól gyanítom - akkor Te a cikkhez hasonlóan, a terepen tevékenykedő urakéra vagy kíváncsi. Mivel az ő feladatkörük a világ válságterületein található - ahol a fejlett technológia természetszerűleg nem igazán elterjedt (és még véletlenül sem gondolok Közép-Ázsiára, Afganisztánra vagy Pakisztán bizonyos területeire... :) - így a kommunikáció illetve kapcsolattartás az összekötőkkel szvsz interneten keresztül nehezen biztosítható.

Üdv: Bashar
 Borsod barátunk, aki a hadtörténet különféle bugyraiban már jócskán elmerült, és már egy másik blogon is megörvendeztetett minket írásaival, ezúttal nagy bátorságáról adott tanúbizonyságot. Egy olyan magyar katonafigura bemutatására vállalkozott, akinek…..
Nem a posztok számát akarom fölöslegesen szaporítani, de úgy gondoltam (na és Peat is noszogatott), hogy most, amikor már a helyszínét és időpontját is tudjuk a blogbulinak, kéne egy külön poszt a jelentkezéseknek, az önkéntes felajánlásoknak és a legfrissebb tudnivalóknak -…..
Mai vitaposztunkkal bizonyos szempontból közszolgálati feladatot látunk el, más megközelítésben pedig becsületbeli kötelességünknek teszünk eleget. Azzal a felhívással fordulunk hozzátok, hogy véleményetek megfogalmazásával, az eltérő álláspontok és szemléletmódok…..
Bashar 2009.01.22 23:23:46
@MTi: ezzel énis egyetértek, de szerintem a racionális és személyeskedő-sértegető vélemények arányát tekintve is a legbarátságosabb úton-módon is csak 1:1-re tudnánk kihozni az állást... :/
Bashar 2009.01.23 16:59:25
@MTi: kikre gondolsz? :)
Bashar 2009.01.23 18:46:19
@MTi: jáájjjj, a LOST-ot nem szeressem :D
Kedves olvasóink, kommentelők, vendégposztolók, satöbbi!Ahogyan azt a kiskorú prostikat futtató egyszeri strici mondta az őt kihallgató erkölcsrendészetis nyomozónak: de felügyelő úr, maga is tudja, hogy nem lehet elég korán kezdeni!Régóta felvetődött egy olyan összejövetel…..
Igen bizony; pont ma egy éve, ebben az időpontban jelent meg az első posztunk, és indult útjára a lemil. Nem akarom túlragozni a dolgokat (az utóbbi időben úgyis elég sok szolgálati közleménnyel untattalak benneteket), úgyhogy legyen annyi elég: az elmúlt 365 napban, 127 poszton…..
Nemzeti lovastengerész-kormányzónk életútja felvázolásának harmadik harmadához értünk, s - akárcsak az elsőt és a másodikat - ezt is mr. nemo, immáron rutinos vendégposztolónk tálalja elétek. Mivel a szerző (a téma érzékenységét, valamint a lemilblog írott és íratlan…..
A Kaukázus és környéke sohasem nevezett a „béke, a biztonság és a nyugalom vidékei” versenyek egyikére sem; rosszindulatú elemzők szerint ezek a szavak minden ottani nyelvből (van vagy huszonöt) eleve hiányoznak. Ez persze erős túlzás, az viszont nem, hogy a Fekete- és…..