Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kunhallmi Agnes.

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szinte a kormányzópárt védjegyévé vált: senkit sem méltat arra, hogy egyenlő feltételek mellett, nyílt vitában védhesse meg álláspontját. Ezért kell számára a médiatúlsúly, ezért csökevényesedett a parlamenti munka törvénygyárrá, ezért vörös posztó a Fidesz számára a fékek és ellensúlyok rendszerére…..
Kunhallmi Agnes. 2018.09.03 12:23:56
@Sean MacTíre: "meg hat a legutolso vitajan durvan beegett. "

Úgy van, az ellenzéknek ebből, és a hasonló ügyekből kéne erőt meríteni, politikai tőkét kovácsolnia.
Mert mit számít az hogy ki hányszor hány harmaddal nyert választásokat, amikor Gyurcsány Ferenc 16 évvel ezelött úgy megalázta Orbánt, hogy azota is Gráczba jár kezelésre. Az ellenzék nem használja ki elége a lehetőségeit. Már rég nemzetközi baloldali ünnepnapá kellett volna nyilvánítani az Orbán 16 évvel ezelötti megalázását. Lehetne ez a "megalázás napja" amit egész Europa szerte minden évben ünnepelnének a liberálisok. Ez méltó válasz lenne Orbán eddigi, és esetleges következő évtizedekben bekövetkező választási sikereire.
Elkészült az új Nemzeti Alaptanterv tervezete. Hiába előremutató, meg gyerekközpontú, ha egyszerűen mindez szembemegy az Orbán-kormány elnyomó politikájával.  Magyarország valahol Vietnám és Pakisztán között. Példát mutatunk Európának!  (WEF)..
Volt az uborkaszezonban fodrozódó „kulturkampf” vitában (micsoda idők, hogy egy ilyen fogalom forgalomba kerülhet és maradhat) egy szöveg, a Szabó Tibor Benjáminé, amely a facebookon keringett, de amelyet érdemes kiemelni a szövegtengerből, reflektálni rá, mert több félreértést, és kommunikációs…..
Már több mint egy hete megkezdte meg négy héten át tartó maratoni szabadságát Orbán Viktor, mégis olybá tűnik, mintha itt maradt volna velünk, hiszen mintha továbbra is mindenbe belekotyogna, osztaná az észt és mozgatja a politika alig látható szálait. Az tény, hogy utolsó nyilvános fellépésén…..
Brazíliában vette videóra egy férfi a különleges élelemszerző akciót, amit a vándorhangyák mutattak be. Csak tippelni tudunk, de durván egymillió hangya alkot láncot a darázsfészektől a tetőig. A videóból az is kivehető, hogy nem valamiféle kötélen másznak a hangyák, hanem a katonák összekapaszkodva…..
Hamarosan jönnek a propaganda beszámolói a hajléktalan-bűnözésről, az otthontalanok okozta járványokról és a fedél nélküliek nemzetbiztonsági kockázatáról. A kormány megint a leggyengébbekből, legvédtelenebbekből kreál virtuális ellenséget...
Van az a mondás, hogy a mór megtette kötelességét, a mór mehet. Esetünkben Gyárfás Tamás játszotta el a hiperlojális hülyét, hogy aztán azt higgye, hogy megúszhassa a múltbéli dolgait. Persze ebben a történetben nem csak a mór érdekes, hanem maga a leszámolás, ami tökéletesen hozza egy politikai…..
Az ügyészség ki tudja milyen megfontolásokból, a Tábornok-perben visszavonulót fújt. Volt ennek előszele. Először a Honvédelmi Minisztérium vonta vissza a büntetőperben bejelentett polgári jogi igényét, majd az ügyészek a vádbeszédben elismerték, hogy a pénzzel kitömött viszkis doboz tényállásnál…..
A jelen helyzetben valószínűsíthető, hogy Orbán Viktor és a FIDESZ sorozatban harmadszor is győzni fognak a választásokon. Mindezt azonban leginkább a következőknek köszönhetik: Még nem felejtette el mindenki a megelőző időszakot, amit Gyurcsány Ferenc neve fémjelzett. Az elmúlt 8 év gazdasági…..
Milyen reményekkel tekintsünk április 8-a elé? Kezdjük ott, hogy nyolc éve ez az első választás, amelyikben benne van a meglepetés lehetősége. 2014-hez képest teljesen más a kampány dinamikája, régóta először nem kizárólag a Fidesz tematizálja a közbeszédet, és most a…..
Egyáltalán mit nevezünk egészségértésnek? És van-e bármi köze ennek a fenntarthatósághoz? Az az ember, aki tisztában van azzal, hogy az egészség mekkora érték, és ezért tesz is nap, mint nap, általában sokkal tudatosabban éli életének más területeit is, például odafigyel a szelektív…..
Április 8-án vasárnap - miután mérlegelted, melyik párt és jelölt áll hozzád a legközelebb, beazonosítottad, hol szavazol és nem felejtetted otthon a személyit és a lakcímedet igazoló okiratot, két szavazatot adhatsz le. Az egyiket a (hivatalos) lakóhelyed szerinti egyéni képviselőre, a másikat az…..
  A Fidesz érdekében megalkotott választási törvény számos választási visszaélésre ad lehetőséget. Sajnos az idei kampányban Óbudán ismét számos ilyen szabálytalansággal kellett szembesülnünk. Kamupártok Azzal kezdődött a történet, hogy a választási rendszer tudatosan óriásira tárt kiskapuit…..
A történelmi filmek gyakori szereplője a politikus. Vannak olyan alkotások, amelyek azokról a rokonokról és barátokról szólnak, akik egy-egy úgynevezett nagy ember tevékenysége mögött álltak, a háttérben. Egy barát, barátnő, feleség meghatározó lehet olykor egy államférfi sorsának alakulásában. Bár…..
"Az elmúlt években feltűnt nekünk a Duna ellenőrizetlen nyugati befolyása. A pontos szám 6 500 000 l/s, ezt nem fogjuk csak úgy lenyelni. Ha minden magyar fél litert iszik meg másodpercenként, akkor is kicsorogna. Erre a problémára nyújt megoldást a Stop Duna kampány.(...)melynek keretében…..
Vajon a pályakezdő újságírók tudják-e, ki az a Baló György? Tudják-e, hogy a nagy öregek (Szepesi György, Vitray Tamás, Szilágyi János, Mester Ákos) közül ő az egyedüli, akitől még tanulni lehet a kérdezés mesterségét? Igaz, hogy műsorát az RTL Klub az éjfél körüli sávba dugta, aki azonban nem…..
Történelmi kísérletnek lehetünk tanúi a következő időkben, ha csendben figyelünk: behódol-e a katolikus egyház egy -- tehetséges, ám nagyhatalmi mércével egyelőre még jelentéktelen befolyással bíró, s az Egyházban még külsős  -- politikus újságírónak, és engedélyezi-e számára az Egyházba lépést…..
Már csak párat kell aludni, és itt a választás, újra jól kifejezhetjük a véleményünket két aprócska tollvonással. Jól. Feltéve persze, hogy erre van szándékunk. Sokan gondolják úgy, hogy nem mennek el szavazni, mert csak. Ez azonban nem egy szerencsés hozzáállás, lássuk, hogy mégis miért kell…..
Kunhallmi Agnes. 2018.03.31 13:00:23
@1ghost: Semmi ertelme szavazni, a fidesz ugyis legyozhetetlen, csak legitimitasukat foglya erositeni minden felesleges szavazat.
Kezdem azzal, hogy én nem tartozom azok közé, akik szigorúan helytelenítik, ha valaki nem vesz részt egy parlamenti választáson vagy népszavazáson. Tiszteletben tudom tartani az álláspontodat, mert szerintem egy többé-kevésbé működő demokráciában teljesen elfogadható az is, ha az emberek bizonyos…..
Egészen döbbenetes interjút adott Horn Gábor, volt SZDSZ-es politikus, Karácsony Gergely tanácsadója a 444.hu-nak, amelyben lényegében beismerte, hogy az MSZP nem a Fideszt tekinti fő ellenfelének, hanem a Jobbikot (és feltételezhetően az LMP-t), hogy soha nem merült fel bennük…..