Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dreamer1702

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az RTL interjúzott egy rövidet Jenson Buttonnal a hétvégi Formula-1-es magyar nagydíj örvén, és kérem szépen, szenzációs hírünk van: a Nagytétényi úton egy titkos laborban megalkották az első hús-vér Google fordítót. Az interjút készítő robot valami olyasféle lehet, mint…..
Alapvetés: iPhone-t két generációként cserélünk, kivéve, ha annyi pénzünk van, hogy mindegyik modellt megvesszük, vagy ha annyira csalódunk a készülékben, hogy egy másik gyártó termékével vígasztalódunk. Máskülönben viszont kétévente van annyi változás az iPhone-nál,…..
dreamer1702 2010.06.20 11:34:26
Twitteren már olvashattátok, hogy rászántam egy estémet a Snow Leopard kivégzésére. Kapcsolatunk viharos szakasza néhány nappal a telepítés után kezdődött, ekkor vettem észre, hogy az újraindítás után egy oldalra rendezi az ikonjaimat az asztalon (később ezt már bármikor meg…..
dreamer1702 2010.01.17 13:43:02
@Ulkesh: leegyszerusitem :)
veszel egy olyan DVD lejatszot aminek van DivX supportja... az illeto DVD lejatszonak kotelessege a DivXet is lejatszania de kozted es a DivX kozott nem jon letre jogviszony... nem te telepited ra a DivX-es codec-et, az csak rajta van (fenti temahoz kapcsolodik)

egyekent snow leopard rulez :D
en tenyleg szeretem
dreamer1702 2010.01.17 13:59:54
@Ulkesh: termeszetesen frissitettem.. nem is errol van szo... par hozzaszolassal fennebb azt irtam, hogy "mondjuk a flash miatt haragszom minden ragadozo macskara :D" erre jott a valasz, hogy "Akkor inkább az Adobe-ra kellene haragudnod, és átkoznod őket!"... es ezzel nem ertek egyet. Szerintem ez az Apple sara... mert a kezdetek kezdeten en nekik fizettem a termekert es nem az adobe-nek, tehat csak rajuk haragudhatok (a penzemert :). egyebkent meg nem tudom, hogy nalad mi a helyzet de az en gepemet most is rendesen megizzasztja egy-egy flashes oldal annak ellenere, hogy rendszeresen updatelem.

kinos, hogy a flashes oldalak neha mennyire megfektetik a safarit.
A legutóbbi frissítés óta nem különösebben éri meg az Apple legnagyobb gépét venni. A Mac Pro 2,66 gigahertzes Core i7-essel és Nvidia GT 120-as grafikus gyorsítóval kerül 670 ezer forintba, míg az iMac 2,8-as procival és a jóval erősebb Radeon 4850-essel, nagyobb merevlemezzel és…..
dreamer1702 2009.11.30 14:43:58
@mcs: lehet, hogy "ott" tevedek, de "itt" nem ;) a mac pro modularis felepitesu ami annyit tesz, hogy a procik a memoriaval egyutt egy kartyara vannak rateve... (tehat nem direkt az alaplapra) ha boviteni akarsz (mondjuk 1 proci helyet 2 szeretnel akkor semmi mast nem kell csinalnod mint kicserelni a kartyat.) = ergo az alapgepbe 2 procit is lehet rakni. a lenyegesen tobb penzbe a bovithetoseg es a "robosztussag" kerul. ugyanakkor megjegyeznem hogy alapvetoen mas piaci szegmensnek van szanva a ket gep, ossze lehet oket hasonlitani de nem erdemes.
Megkaptam kipróbálásra az ApComtól az új, két terabájtos modellt. Alapos tesztről nem nagyon lehetett szó, hiszen ez egy tipikusan olyan eszköz, amivel legalább egy hónapig együtt kellene élni a kapcsolat rejtett nehézségei miatt, és igazi kielégítésről is csak évek múlva…..
Appleblog Mac OS X Snow Leopard 2009.08.28 12:00:00
Dél van. Hivatalosan is megérkezett Magyarországra...
Legalábbis Walt Mossberg szerint. A Wall Street Journal techguruja teszteli az új operációs rendszert, és állítása szerint tévedés, hogy a Snow Leopardot csak Leopardos gépekre lehet update-elni.Az Apple weboldalán azt állítja, hogy akik a Tigert, vagyis a két generációval korábbi…..
dreamer1702 2009.08.28 11:45:35
@sage: 10A432-el kiserleteztem, es par alkalmazas kiakadt. (pl. amit a synology NAS melle adtak, hogy OS X-rol is lehessen buzaralni...) minden OS update-kor szinte mar termeszetes, hogy valami megsiratja a valtast es elkezdodik a patch-ek idoszaka...
Na, amire számítani lehetett, az Apple frissítette az asztali gépcsaládot. Mivel csak egy sima Store-bezárásra került sor, és elmaradt a nagy show-val egybekötött bejelentés, azt lehetett sejteni, hogy inkább apró változtatások, mint meghatározó átalakítások lesznek, ehhez…..
dreamer1702 2009.03.06 09:21:13
mirol is folyik itt a vita ? ki az erossebb ? spiderman vagy superman ? a vegen ugyis mindenkit lever chuck norris... :) szerintem errol a forumrol senki nem probalta meg az uj mini-t... es korabbi tapasztalatok alapjan nem lehet objektiven megitelni egy olyan termeket amit nem is lattal. valojaban szerintem itt masrol folyik a vita... mit is kapjon a fogyaszto? van aki a t€szko gazdasagos izu parizsiara eskuszik (mert sajnos talan mast nem engedhetne meg maganak) es van aki a pick szalamit eszi (mert megteheti). na es persze vannak a filleresek akik ugyan megvehetnek a pick szalamit de megis csak es kizarolag vendegsegben eszik mert ugy olcsobb es maguknak meg akkor is t€szko gazdasagos izu parizsit vesznek ha a beluk fordul ki az izetol. ilyenek vagyunk mi emberek europa ezen reszen. anno en MS Dos 3.0-val kezdtem... aztan volt DR Dos, meg Win 3.0 es 3.11 is..95, 98 aztan NT, XP, Vista es a Win7.0-a betat is kiprobaltam... kivancsi termeszet vagyok... azt kell mondanom, hogy ezek is ragyogoan mukodnek ha jo vasra teszed oket... legyunk oszintek... az M$ operacios rendszerek SEM szeretik a t€szko gazdasagos izu parizsit ! a legtobb problema abbol adodott es adodik ma is, hogy a PC kereskedok nagyresze a legolcsobb alkatreszekbol akar gepet osszerakni (legtobbszor kompatibilitasi teszteles nelkul!) es aztan a user szidja a microsoftot! pedig (neha..!) a microsoft nem hibas. 2008 marciusaban vettem egy macbook pro-t... ez volt az elso apple-os gepem... kivancsi voltam, hogy megis mitol dicserik sokan... most mar tudom. ez igy jo ahogy van, nem tokeletes, de en sem vagyok az. hogy iszonyuan draga ? mihez kepest ? HP Pavilion vagy FSI ? :) ez egy vicc... akik az arat hasonlitjak mas gyartok termekeivel azok legyenek szivesek 1 kategoriaban nezelodni... a Pavilion az a HP "gazdasagos" vonala... keves penzert keveset adnak de ami tobbnek nez ki mint ami valojaban... a user sajat magat probalja atvagni... (szar alaplap, gyenge TFT panel, undormanyos anyagok). azonos kategorian belul az apple termekek atlagosan NEM dragabbak a konkurencianal es az en szubjektiv velemenyem szerint inkabb megerik az arukat mint a PC... akinek nincs ideje es energiaja kiserletezni annak ott a Mac a tobbieknek meg a PC is jo valasztas lehet.
Szemely szerint mar nagyon vartam az uj Mini-t... es amint alkalmam lesz veszek is egyet... odateszem a HTPC melle es majd az ido megmondja, hogy melyiket dobom ki elobb :) Errol jut eszembe... nem tudja valaki, hogy a gyorsabbik proci a minibol (a 2.26 Ghz-es) az milyen proci? van benne virtualizacio vagy nincs ?!
dreamer1702 2009.03.06 09:27:59
@Romanée Conti: seta utan a mini-nek nem kell megtorolni a labat, hogy ne hozza be a sarat a lakasba :) ritkabban szellent es nem hullik a szore :D es mivel takarekos CPU-ja van ezert meg csak nem is tuzel mint a te vizslad :D