Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Daniel Romanov

16 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rutinos „múzeumosként” készülök a látogatásra: cikkeket olvasok, videókat nézek, böngészem a híreket. Átgondolom, hogy miket kérdezzek, úgy érzem szinte már mindent tudok, csak látni szeretném már. Bevallom azonban, ami itt fogad, arra nem vagyok felkészülve. A „legek” intézményeként emlegetik az…..
napidancsi Nagy korona bukta 2020.01.22 08:00:00
    Bár a brit királyi család elsőként felháborodással kezelte Henry sussexi herceg és Meghan Markle igényét azzal kapcsolatban, hogy szeretnének „visszavonultabb”, a sajtó és királyi nyilvánosság elől rejtett életet élni, de világtörténelem és az angol királyi család szempontjából ez mégsem volt…..
    Miközben a szász és német államrendőrség nagy erőkkel nyomoz a drezdai Királyi Palotában történt 2019. november 25-i hajnali betörés után, a világ csak találgatni tud, vajon milyen kincsek kerültek ismételten névtelen, illegális műgyűjtők birtokába?   Szászország miniszterelnöke Michael…..
      1898. szeptember 17-én, a bécsi kapucinus kripta ajtajai rövid időn belül ismét kitárultak. A szigorú Habsburg temetési procedúra alkalmával, Wittelsbach Erzsébet Amália Eugénia, Ausztria császárnéja, Magyarország apostoli királynéja, Csehország, Lombardia és Velence, Dalmácia, Horvátország,…..
Daniel Romanov 2018.09.26 23:14:13
Daniel Romanov 2018.09.27 11:26:30
@pangea: köszönöm, igyekeztem átadni a lényeget!
napidancsi Tu es Petrus? 2018.02.28 13:09:21
2013. február 27-én, XVI. Benedeket, arany pápai mobilján utoljára tolják körbe a szent Péter bazilikában, hogy végleg elköszönhessen pápaként a zsúfolásig megtelt bazilikában híveitől. A misén az idős és megrendült szentatya, a "Te vagy Péter" Palestrina motettára vonult be, hogy az…..
napidancsi Raffaello 510' 2018.02.26 11:56:08
            E hónapban a gazdag római polgárok, egy fényűző barokk pápa VIII. Orbán, Barberini- palotájának lépcsőin egymást érik, hogy láthassák az idén kereken ötszáztíz éves Esterházy Madonnát. Közben nem is gondolnák, hogy ennek kicsiny, Raffaello műremeknek, milyen kalandos sorsa…..
Miközben Törökország a Közel-keleti rend és béke jegyében Szíriát bombázza, a műemlékek sem maradhatnak le a háború borzalmainak listájáról          Mint ismeretes, a török hadsereg 2016. augusztusának végén indította az Eufrátesz Pajzsa nevű, első szíriai hadműveletét, amellyel az Iszlám Államot…..
Miközben a Vatikánban egy argentin pápa, Jorge Mario Bergoglio csendes, de határozott reformja zajlik, addig a világ egyre több, a pápasággal kapcsolatos sorozattól hangos. Hollywood az elmúlt években felfigyelt a témára, mely a történelem során a főpapok sorsához társult. Háborúkat vezettek,…..
Több mint 1700 éve született szent, de egy joviális apókaként ismeri a világ. Oroszország, Görögország és végső soron a keleti ortodox vallás legnagyobb patrónusa és mégis egy piros ruhás ajándékosztó öregemberként él a köztudatban. Csontjaiért szent háborúk dúltak, országok vesztek össze rajta.…..
Közel száz évvel a cári család jekatyerinburgi gyilkossága után még mindig kérdéses a szentté avatott uralkodó család maradványainak valódisága. Legalábbis ezt állítja egy nemrég lezajlott vallási konferencia.   A többszörös újratemetéssel és utólagos méltatással, szentpétervári díszsírhellyel…..
Daniel Romanov 2017.11.30 16:18:08
@Bright side of life: köszi szépen a kiegészítést!
Daniel Romanov 2017.11.30 20:20:20
@kanász: Sajnos konkrét bizonyítékok ezzel kapcsolatban nem kerültek elő. Állítólag Nagy Imre saját önéletírásában megemlíti, hogy 1918-ban Jekatyerinburgban teljesített szolgálatot, de ennél közelebbit nem ír. Magát az önéletrajzot én még nem olvastam.
Pontosan száz évvel ezelőtt, 1917. május 13-án, három gyermek egy kis nyájat őrzött a portugáliai Fátima város melletti, Cova da Iria nevű helyen. A gyermekek Lúcia, unokaöccse Francisco, valamint unokahúga, Jacinta voltak. A déli rózsafüzér-imádság után hirtelen sugárzó fényt láttak,…..
1825. február 18-án, 192 éve született Komáromban a XIX. századi irodalom egyik legnagyobb formátumú alakja, Jókai Mór. Az 1850-es évektől 1904-ben bekövetkezett haláláig számtalan regénnyel, novellával és színdarabbal gazdagította a magyar irodalmat. Jókai azonban nem csak az irodalmi géniuszával…..
Miközben Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter-bazilikában tizenhét új bíboros kreált, a világ számos részéről, a katolikus egyház egyetemességét hangsúlyozva, addig Lengyelországban olyan jelentős állami ünnepséget tartottak, mint Jézus Krisztus lengyel királlyá történő megkoronázását. Andrzej Duda…..
2016. szeptember 4-én, a világ Rómára figyel. A vatikáni Szent Péter téren, Ferenc pápa politikai és vallási vezetők jelenlétében, valamint több tízezer hívő és zarándok előtt szentté avatja Teréz anyát, aki a történelembe a szegények és elesettek megmentőjeként vonult be. Teréz anya küldetését…..
napidancsi Merülj el a múltban! 2016.09.04 13:39:44
Kedves Followerek! Nem szeretjük az elcsépelt információkat, ezért betekintünk a titkok és érdekességek világába. Remélem ti is izgalmasnak és hasznosnak találjátok. Igérem itt megtudhatjátok, amik az útikönyvekből, múzeumi guide-okból és történelemleckékből kimaradtak. Merülj el a…..
  Az Esterházy családot Magyarországon mindenki jól ismeri. Birtokaik, kastélyaik, templomaik az egész Dunántúlon és határainkon túl is ritka főúri hagyatékok. Ősi családfájuk tagjai között szerepelnek törökverő katonák, országbírók, püspökök, hercegprímások és miniszterelnökök. Azt viszont már…..