Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kommentelő ember

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem, bár Donald Trumpot megválasztották, nincs vége ez eddig ismert világnak. Nincs populista ellenforradalom, világméretű elitellenes lázadás, vége a felvilágosodásnak, bezárkózó Amerika, lovak közé dobott gyeplő, idióta, félbolond amerikai elnök...
"Anya, apa! Beszélni szeretnék veletek" - sok szülő számára vészjósló ez a mondat... És vajon mit szólnak, ha a gyerekük azzal folytatja: a saját neméhez vonzódik? Mit (nem) érdemes tenni ilyen helyzetben? Mivel segíthetünk? Ebben mutat irányt Lászlóffy Julianna, pszichológus, akiknek szakterülete…..
Másfél év van a választásokig. Az ellenzéknek záros határidőn belül meg kell állapodnia az együttműködésről. A hótiszta, érintetlen messiás nem jött el a fehér lovon, úgyhogy abból kell főzni, ami van. Mindenkire szükség van - azaz mindenkire, aki a tetteivel bizonyította, hogy valódi ellenzéke a…..
Ahogy azt múlt héten megígértük, összeállítottunk egy elsősegély csomagot azon szülők részére, akik először szembesülnek gyermekük másságával. Mielőtt elkezdtem megírni a cikket, ismét nyakamba vettem az internetet, és utánanéztem, milyen információk állnak rendelkezésre azok számára, akiknek ez…..
A fenti videó nagyot futott a magyar interneten: a Facebookra kitolt, kommentár nélküli felvételt eddig 910 000 alkalommal indítotték el, és több, mint ezer komment érkezett rá. Tudom, hogy nem sokat mondó összehasonlítás, de a vasárnapi Tényeket a teljes lakosságban 657 235, a Duna TV hatórás…..
Lady Gaga látható a The New York Times stílus magazinjának, a T-nek címlapján. Ebben még semmi különös nincs, ahogy azonban az énekesnő kinéz annál inkább. Semmi húsból készült ruha, semmi öt méteres talpú cipő, semmi őrült napszemüveg, vagy kalap, meg úgy általában, semmi különös. Egyszerű farmer…..
Kommentelő ember 2016.10.19 18:01:36
Melegedő Mindent a melegszexről! 2016.10.17 00:03:13
Felhívásunkra temérdek kérdés érkezett a melegek szokásaival, világlátásával, mindennapjaival kapcsolatban. Előző cikkünkből sokat megválaszoltunk közülük, így már csak egy dolog maradt, amiről még nem beszéltünk: a szex! Ki, mit, hova, hogyan, hányszor? Tabuk nélkül! Nem is szaporítanám tovább a…..
Kommentelő ember 2016.10.17 23:56:58
  Egy pár év óta létező felmérés arra irányul, hogy melyik ország mennyiben járul hozzá a világ jólétének növekedéséhez és a konfliktusok valamint egészségügyi, népesedési és környezetvédelmi problémák megoldásához. Ebben a „good country index”-nek elnevezett mutatóban a legjobb országok azok,…..
Orbán ellenében még Vona Gáborra is lehet szavazni. Mert e pillanatban semmi sem előrébb való, mint Orbánt kirobbantani a székéből...
Kommentelő ember 2016.10.11 21:16:15
Kommentelő ember 2016.10.08 16:08:26
@-JzK-: Én nem fogalmaznék ilyen durván. De való igaz, h az ingyen pénznek vagy egy negatív hatása, nevezetesen, nem ösztönzi az embereket a munkára. Sztem az egész családi pótlékot el kellene törölni, és a felszabaduló összeget a gyerekek után járó adókedvezmények formájában újraosztani.

1, ha emelnének rajta, és így magasabb lenne, úgy tűnne, h azért vállalunk gyereket, h jöjjön az ingyen pénz

2, ha ilyen alacsony maradna, akkor meg úgy tűnik, h az állam csak ennyire tekinti befektetésnek a gyerekvállalást (inkább az adó kedvezményt kéne növelni a családosoknak)
Az ezredfordulón a dél-olaszországi Riace gyakorlatilag elnéptelenedett. Az iskola a bezárás küszöbére került, sok ház omladozott, mert az emberek vagy északra, vagy külföldre költöztek a munka és a jobb élet reményében...
Kommentelő ember 2016.10.08 01:15:20
@Brendel Mátyás:
"a tavalyiak sok esetben nem is dolgozhatnak. más esetben meg dolgoznak."
Istenem, de hülye vagy!!
a kis satnya agyadba egy olyan kép van a "tavalyi" migrikről, h mind dolgozna, de csak néhány nem teheti, de aki igen, az dolgozik
hát gratulálok! hülyének tudni kell lenni! neked ez sikerült!
Kommentelő ember 2016.10.08 01:18:03
@Brendel Mátyás:
"egy csomó integrációs kísérlet bevált, csak történelemből hülye vagy. KisKUNság, JÁSZberény, HajdúBÖSZÖRMÉNY."

igen, csak mind milyen áron... :( Suliban neked kimaradt a TÖRTÉNELEM.
Kommentelő ember 2016.10.08 01:20:27
@karandash:
"hímeznek, makraméznak, kötögetnek? Ezek olyan dolog, amiket szellemi fogyatékosok napközijében szoktak csinálni foglalkoztatás gyanánt. Ezt otthon is csinálhatnák Afrikában, ha már annyira profitábilis. De nem az. Sőt, ha szakítanának az elnyomó középkori gyűlöletvallásukkal, görcsöt kötnének a f@szukra és nem szaporodnának, akkor még akár élhető országuk is lenne."
igaz!!
Y-GEN Keresztény néplélek? 2016.09.15 11:30:00
Nem vagyok megkeresztelve és hívő sem vagyok, de lehet, hogy most közelebb érzem magamhoz a pápát, mint amennyire ők valaha is érezték.Rády Magdolna írásaHiszem, hogy az ember alapvetően jó. Sokan próbáltak már sokféleképpen kiábrándítani, de hiszek a hazámban, hiszek a benne…..
Kommentelő ember 2016.09.17 15:58:01
@$pi$: "Nem hiszed el a bibliát..."
Ne haragudjon, de fogalmi zavarban van. :)

vmit elhinni ≠ vmiben hinni

Én csak arra akartam rámutatni, h nem attól lesz mondjuk Ön jó keresztény, h ismeri a bibliai történeteket, hanem h úgy él, ahogy Istennek tetsző.

"te akarod megmondani, hogy a keresztényeknek mit kell hinniük?"

Bocsásson meg, de ilyet nem mondtam. :)
Üdv.
Kommentelő ember 2016.09.16 02:25:56
@bircaman maxval szerkesztő:
A keresztény erkölcs és a mai liberális politika által képviselt elvek sokszor ellentmondanak egymásnak. Tény.

De véleményem szerint, ha valaki liberális kereszténynek vallja magát, akkor vagy inkább a liberális elvek többségével azonosul vagy inkább a keresztény értékek többségével. Ha mind a kettő minden elvét egyszerre vallaná, számos témában önellentmondásba ütközne. Ezért vagy az adott ellentmondásos problémára nincs véleménye, vagy pedig választ a keresztény vagy a liberális elvek nyújtotta lehetőségek közül. Végeredményként pedig a meggyőződése biztosan az egyikhez közelebb húzza őt.
Kommentelő ember 2016.09.16 21:20:32
@TanNé: "egy ember egy bálna gyomrában utazgat"
Ez aranyos! Egy keresztény nem ebben hisz, hanem Istenben. :)

A bibliai történeknek pedig vannak tanulságai, elgondolkodtatnak, útmutatást nyújtanak. Egy mélyebb tartalmú irodalmi műnek sem az a mondanivalója, hogy hogyan utazik a főszereplő.
A Bibliát nem úgy kell olvasni, mint egy kalandregényt.
Üdv.
Kötőszó Ferenc, a botrányos 2016.08.15 06:50:00
Korában Jézus Krisztusra is kétféleképpen reagáltak mindazok, akik találkoztak vele: hittel vagy megbotránkozással. Szerző: Laborczi Dóra Ferenc pápa egy hiteles keresztény és emiatt téma, abszolút hot topic lett egyházon kívül, azon belül megosztó személyiség. A közéleti és morális kérdésekben…..
Kommentelő ember 2016.08.15 23:56:46
@egysmás vigyázz a szádra!
Valószínűleg nem írtam számodra egyértelműen. :) Ne haragudj!
Sok, a demokrata táborhoz tartozó, liberális gondolkodó véli úgy, h a kultúrák, nemzetek, országok, vallások megszüntetése hoz majd el egy szebb világot, ahol majd szerintük mindenki egyenlő lesz. Szerintük ez egy fontos feltétel hozzá.

Talán ismerősen cseng: "Bőrünk alatt egyenlőek vagyunk!" Szokták mondogatni. Ez nem igaz. Mert az emberek még kívülről inkább, de belülről végképp nem hasonlítanak.

Azt valóban, ügyesen mondtad, hogy "Isten előtt minden ember egyenlő" Pál apostol szavaival élve. Nem tudom, mennyire jársz keresztény közösségekbe, de ez a mondat azt jelenti, h Isten előtt mindenki úgyanúgy felel a bűneiért. Tanácsolom neked, h a Bibliát is úgy forgasd, h mellett templomba is jársz. ;)

De a Földön nem lehet mindenki "egyenlő", mert társadalmak nem tudnak úgy működni, hogy mindenki ugyanolyan jogokkal bír, ugyanúgy néz ki, ugyanúgy gondolkodik. Abszurd. Mindig is voltak különbségek emberek között, különösen embercsoportok (kultúrák) között.

A pápa pedig nem állhat be egy olyan társadalmi/politikai ideológia mögé, ami az ő vallását akarja megszüntetni. Mint, ahogy ezt hangoztatják nap, mint nap amerikai liberális körökben: "nemzetek, országok, vallások, kultúrák az emberiséget megosztják, ezért rossz dolgok".

Pont, hogy a ezek adják egy közösség alapját, a benne élők közös értékeit, érdekeit, társadalmi együttélésük szabályait.
Megosztás helyett összefogás, falak helyett befogadás, félelem helyett remény. Hillary Clinton elnökjelölti beszédében elutasította azt a képet, amelyet Donald Trump festett Amerikáról és a világról. Clinton megfogadta, folytatja, amit Barack Obama elnök elkezdett. Megígérte, hogy minden amerikai…..
Kommentelő ember 2016.08.03 12:11:21
Egy dolgot le kell szögeznünk már az elején: a muszlim, és azon belül az arab világ egészen másként tekint Európára, mint azt kontinensünk közvélekedése, sztereotípiákban elképzeli. A Közel-Keleten élő lakosság egyik csoportja, - mely nyugatias, világi, szekuláris életmódot folytat (és így az iszlám…..