Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cégalapító

89 bejegyzést írt és 473 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A domain regisztrációkat három alapeset alapján szokták az emberek intézni:hozzáértő ismerősön keresztülkorábbi megbízhatónak ítélt szolgáltatót megbízvaúj szolgáltatót keresve Hozzáértő ismerős is feltehetően a másik két esetből választhat, bár mivel…..
A hazai piacon is mindenki, a saját céljainak legjobban megfelelő szolgáltatást próbálja megtalálni. Vannak akik sokat keresnek, vannak akik kevés energiát ölnek a tárhely keresésbe.Mivel minden régióban megfigyelhető az árérzékeny piac, így hazánkban is a tárhelyet keresők…..
Egyre több olyan "szolgáltató" jelenik meg az itthoni piacon is, aki tulajdonképpen nem rendelkezik saját eszközparkkal, csak nagyon olcsón külföldi erőforrást bérel. Ezzel teljesen kiszolgáltatva az Ügyfeleit annak, hogy bármikor megszűnhet a szolgáltatása. Egyik enyhén…..
A KMK-kollektíva megint ad egy balhorgot a hazai GDP-nek, a HypeGames ugyanis flash verziót készített az fps játékok ősatyjából, a Wolfenstein 3D-ből! Most már munkaidőben  is kaszabolhatunk egy jót az okleveles náci- és zombivadász Blazkowicz ügynökkel, a csoffadt művirágok…..
Domain kereséseknél érdemes odafigyelni, hogy hol és hogyan keresünk féltett kincsünkre, mert könnyedén lehet, hogy éppen valaki más elhappolja a jó ötletünket. Egy-egy domain elég értékes lehet a maga nemében, de lehet, hogy aki éppen megveszi, csak és kizárólag kereskedelmi…..
  A tárhely szolgáltatók között sajnos jelen vannak olyanok is, akik csak kimondottan az ajánlói jutalék miatt hoznak létre honlapot, amit könnyű felismerni az oldal tartalmáról, mert általában a hosting cég oldalának másolata. Ez az egyik legrosszabb választás lehet, mert…..
Ez a kifejezés már az ADSL-eknél is nagyon hasznos dolognak bizonyult, de vajon az internet másik oldalán, a kiszolgálók oldalán mindenki tudja ezt biztosítani?   De mit is jelent ez a webtárhelyeknél? ADSL-nél régebben úgy ment a szolgáltató váltás, hogy akár 1-2…..
Több csoportra osztható a szolgáltatók köre, amikkel ha nem teljesen értesz egyet, akkor írd meg kommentben: A nagyon nagyok:általában telekom szolgáltatók, 10-100x -os! áron adják, de nagy névtelefonos ügyfélszolgálatuk útvesztő, lásd magyar telekomáltalában nem rugalmasak,…..
A webtárhely szolgáltatásokkal együtt ma már létszükségletnek is elmondható, hogy kell kapni egy adminisztrációs felülethez hozzáférést. Itt többnyire minden fontos webtárhely paraméter állítását el lehet végezni, sokszor a szolgáltatók kiemelik, hogy melyik típusú…..
Ma az email használata, teljesen hétköznapivá vált, de sokan nem a megfelelő email címeket használják cégük esetében sem. Általában ez a kis vállalatokra, és a kevésbé informatika központú cégekre jellemző. Itt sokszor tapasztalni olyat, hogy van saját domain neve, weboldala,…..
Tárhely információk Domain név 2009.07.31 17:13:00
Az első pillnatban természetesnek tűnik, hogy ha beírok a böngészőbe egy weboldal címet, akkor azt, ha nem gépeltem el, akkor működik, és megjelenik a weboldal. E mögött több beállítás is megbújik, amik azért felelnek, hogy a weboldalt a megfelelő szerverről próbálják…..
Úgy gondolom, hogy ennek a blognak az egyik alapvető célja, hogy az alapoktól kicsit világosabbá tegye minden érdeklődő számára, hogy mi is az a webtárhely, mit kell tudnia róla, mire érdemes odafigyelni, mi az az alap dolog, amivel megrendelés előtt tisztában kell lenni.Azért is…..
Cégalapítás Évforduló 2009.06.28 00:16:54
Most zárjuk első éves pályafutásunkat több kevesebb sikerrel. Visszatekintve erre az egy évre, sokat haladtunk előre, sokmindent csináltunk, de még nem eleget. Van még mit tenni, van még mit javítani, és van még hova fejlődni.Nemrégiben rátaláltam a Rubyra és kitaláltam egy jó…..
Most csak egy talált dolgot szeretnék megemlíteni, ami szerintem elég jópofa, mondhatni ötletes és egyben gáz is. Van pár lap.hu oldalam, tudom, tudom, de ezzel is megpróbálkoztam, aztán most jött linkajánlás. Az oldal épp rágcsálóírtásról szól, és ott ez a szöveg…..
Mindenre kiterjedő nyilvántartó rendszer hiányában időszakosan szoktam átszámolni, hogy épp hogy is áll a cég kasszája. Vannak célok, amik nagyjából meg vannak fogalmazva, és eléggé jó érzés, hogyha sikerül teljesíteni. Igazából nem egy kőbevésett szabályok, de…..
Cégalapítás Egy híján ötven 2009.05.24 23:25:06
Visszatekintve az elmúlt egy évet, volt több olyan pont is, ahol egy-egy kisebb fal magasodott, és kicsit el is bizonytalanított a tervtől. Voltak olyan pontok, amik kritikusak voltak, és meg is akaszthatták volna a céget, de szerencsére mindig valahogy túllendültünk a dolgon, és…..
A weboldalak optimalizálásán és a linképítésen kívül nemsokára a termékek mellé 1-1 infóterméket is ingyenesen elérhető teszek Ügyfeleink számára, hogy esetleg a kevésbé tapasztaltabb, de lelkes érdeklődők számára még egy csábító tényező legyen a mi webtárhely…..
Több forrásból is próbálok új ügyfelet szerezni, ami a DM levelektől, a kapcsolati hálón át a SEO-ig mindent bevetünk. Eddig főleg a kiadásmentes ügyfélszerzésből próbáltam új Ügyfeleket toborozni. Az év elején kitűnő forgalmunk volt, meg is lepődtem, hogy mennyire jó,…..
Cégalapítás Hogy megy az üzlet? 2009.05.10 01:13:00
Hát köszönjük szépen nem panaszkodunk... Munka van vele, a kiadások mellé már megjelentek a bevételek is, úgyhogy jó magyar móddal ellentétesen nem siránkozunk. Igaz G mostanában mintha kicsit visszavett volna a tempóból, de erre kitaláltam olyat, hogy most már fixen kéthetente…..
Cégalapításkor G-vel kigondoltunk valamit, hogy merre kellene elindulni, ahhoz mire lesz szükségünk. Természetesen választottunk egyéb szolgáltatásokat, tapasztalat hiányában inkább csak józan paraszti eszünkre hagyatkoztunk. Többek között ilyen volt a banki szolgáltatás díja…..
„Azt a büdös kurva életbe. ilyen kemény szöveget szerintem 82 óta nemmert senki nyilvánosságra hozni” – írta Uj Péter főszerkesztő, és igaza volt. Naszvadi Csaba, a közterület-felügyelet szakembere nem bírta tovább nézni az alkohol Havas Szófiánál is…..
Cégalapítás Cikk a csődről 2009.04.27 10:33:13
Nemrég épp olvastam egy kicsit rossz hírben álló konkurenciáról, hogy rendőrségi razziánál több tucat szerverüket foglalták le. Ez nem csak azt jelenti számomra, hogy egy illegális tartalmakból profitáló cég bukott el, hanem egy potenciális konkurens is, aki nem…..
Mivel lassan egy éve alapítottam cégemet (G-vel), és mostanában úgy éreztem, hogy ismét billentyűzetet kellene ragadnom, hogy megosszam Veletek az élményeket, tapasztalatokat.Talán sokaknak jóhír, hogy a Posta képzeletbeli megreformálásáról már lemondtam, nem akarom…..
Az elmúlt hónapokban Amerikából sorra jönnek az arról szóló hírek, hogy az IT- és webes cégek leépítenek, racionalizálnak, bérbefagyasztanak, próbálnak felkészülni az ínségesebb negyedévekre.Legutóbb például a WebGuild szellőztette meg, hogy az elmúlt fél évben immár…..
Cégalapítás Posta 2009.02.04 23:36:09
Valahogy nem értem ezt a megmaradt Postai rendszert, ahol csak biorobotok ülnek, és képtelenek gondolkodni. Régebben egy cikkben olvastam, hogy a Posta hibaszázaléka valahol az elhanyagolható kategóriában van. Eddig ajánlottan kb 20 számlát küldtem ki ügyfeleimnek postán, amiből…..