Regisztráció Blogot indítok
Adatok
morph on deer

0 bejegyzést írt és 13964 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Liszt Ferenc repülőtéren csípték fülön a rendőrök a végrehajtói kar egyik vezetőjét, amint épp Dubaiba akart meglógni a szintén végrehajtóként dolgozó feleségével együtt. Nagyon kínos. Valószínűleg fülest kapott és megindult, de a nyomozóhatóság nem szerette volna, hogy átlépje az országhatárt.…..
morph on deer 2021.12.04 11:53:57
@Motorogre:
De nem lehet, mert ennél most sokkal fontosabb az óvodások nem váltó műtétjeinek megállítása..
ja, hogy olyan nincs, nem is volt, épelméjű embernek ilyesmi eszébe se jutna?
Hát annak nem is jutott…
Egyre szűkül az Orbán-kormány mozgástere amiatt, hogy ragaszkodik egy olyan tervhez, amely lényegében végrehajthatatlan. A kormányfőről régóta tudjuk, hogy nem híve a járvány miatti korlátozásoknak, hiszen az ront a közhangulaton, ráadásul bevezetésük nyilvános beismerése lenne annak, hogy kizárólag…..
morph on deer 2021.12.03 09:53:00
@GyMasa:
“ Egyesek szerint Magyarországon van 12-14000 covid ágy.
Ha mindez igaz, akkor a közelében sem vagyunk annak a bedugulásnak...”

Azt gondolom tudod, hogy az ágyak darabszáma szart sem ér, ha nincs megfelelő infrastruktúra, de főleg megfelelően képzett megfelelő mennyiségű személyzet a kiszolgálásukra?
Még belegondolni is rossz, hogy a legújabb kásleri direktíva szerint elég, ha 20 főre jut egy orvos, a szakápolókból meg nem ritkán 5-6 emberre jut egy!

Ha valaki már gépeken van, és elindul nála a komplikáció, oda minimum 2-3 ápoló meg egy orvos kell, - annyi talán van is,- de mi van akkor, ha ugyanott ugyanakkor még egy, kettő, vagy még több beteg lesz rosszabbul?

Sorsot húznak, hogy ki kapjon segítséget?
És mivel az egész logisztikája irgalmatlanul elcseszett, rosszul szervezett, dilettáns, stb, a tünetek után 4-5 nap is eltelik, mire a beteg kórházba kerül, ami már nagyon késő, ezért is vannak rengetegen lélegeztetőgépen, és halnak meg.

Az meg már a ráadás, hogy azok, akiknek egyéb okból kéne kórházba kerülnie, emiatt most alkalmasint nem mehet, az állapota súlyosbodik, tovább szenvedhet, és jóval kisebb esélye lesz arra, hogy meggyógyuljon….

Szóval nagyon nem csak “az ő dolga,” hogy vigyáz a többiekre és önmagára, vagy nem, mert a következmények mindenkire hatnak, sajnos.
Világbank: a romániai GDP idén először meghaladta a magyarországit Economica.net 2021. október 30., szombat, 13:44 Romániában idén először haladta meg az egy főre eső bruttó hazai termék (GDP) mértéke a magyarországi mutatót, és ha marad ez a tendencia, akkor két éven belül Lengyelországot is…..
morph on deer 2021.11.03 22:18:08
@Magyaur:
Az lenne a kisebbik baj, ha csak egymással lennének elfoglalva.
Csak éppen úgy hozta a sors, hogy a felcsuti ganajtúró jelenleg az egyszemélyi döntéshozó széles e hazában, és az - szerintem - túl sok a jóból
A rosszabb hírem az, hogy momentán úgy fest, hogy a koleszterin az ország utolsó reménye… Mindenesetre én a koleszterinnek drukkolok.
morph on deer 2021.11.04 12:15:34
@midnightcoder2:
” Fletónak akkor két lehetõsége lett volna: behúzza a féket és megmenti az országot, vagy gázt ad, és "visszahozza a szarból a kormányzást". Õ ez utóbbit választotta, aztán jött Öszöd.”

Ez majdnem így van, azzal a különbséggel, hogy Fletónak konkrétan nem volt két lehetősége. Ha jobban megnézed, egy sem volt, hiszen erről szól az egész Őszöd.
Nem egyszemélyi vezetés volt, ráadásul koalíció, az elvtársak meg nem akartak változást, lényegében semmilyen irányban, csak a túlélésre játszottak, ebbe sokallt bele Gyurcsány és mondta el őket mindennek. Na erre aztán ott tettek neki keresztbe - a “sajátjai,”- ahol csak lehetett.
Szerintem akkor kellett volna szétrúgni azt az egész bagázst, vagy otthagyni őket, ahogy ígérte is, - ez volt igazából Gyurcsány hibája, - mondom: szerintem.
19-re tényleg lapot húzott már Medgyessy is, abban bíztak, hogy a ciklus végére utolérik magukat, ami akár meg is történhetett volna, de ebbe rombolt bele a válság, azért lett belőle ekkora pofon.

Azzal messze nem értek egyet, hogy ne lehetett volna felvenni a tempót, csak ahhoz hagyni kellett volna a szakembereket dönteni, - orbán helyett.
Sosem látott mennyiségű pénz ment gazdaságilag teljesen passzív befektetésekre, főleg presztízs okokból, a gazdasági felzárkóztatás helyett, abban a hitben, hogy ez majd mindig így lesz, aztán jött a járvány, és még ez sem változtatott ezen a mentalitáson, mert a látszat fenntartása mindennél fontosabb.
Az eredményt láthatjuk.
Szóval EZ a helyzet valódi oka, és nem a 15 évvel ezelőtti elqrás, ezzel nem ártana szembenézni, és nem csupán visszamutogatni. Szerintem.
Idejétmúlt lett a régi vicc, mely szerint az újszülött kisbabáról kérdezik a szülőket: – Kisfiú vagy kislány? A válasz: – Majd 18 éves korában eldönti. A "szép új világban" már nem kell várni a nagykorúságig, az óvodások is eldönthetik, hogy fiúk vagy lányok szeretnének-e lenni. A Daily Mail-ben…..
morph on deer 2021.11.02 10:55:46
@Ekrü:
“ Abban mi a jó,ha valaki átoperáltatja magát?”

Meg fogsz lepődni: ez nagyon sok esetben NEM a szexualitásról szól!
Teljesen véletlenül az utóbbi időben két olyan fiatalról is hallottam, akik ugyan ellenkező neműnek érzik magukat, ugyanakkor teljesen aszexuálisok!
Azaz nincs szexuális érdeklődésük, nem éreznek szexuális vonzalmat semmilyen irányban sem, de mégis más neműnek érzik magukat, mint amilyennek születtek.
Elmondom, hogy nekik sokkal nehezebb megélni az egészet, mint annak, aki “csak”homoszexuális.

Mindkét családot ismerem, és egyikükkel sem fordult elő, hogy rábeszélte őket valaki, vagy bejártak az óvodába a transzneműek, vagy bármi ilyesmi, ráadásul mindkettő elég zárkózott, csak néhány baráttal, nem a partizós divatmajmó típus egyik sem, és már mindkettő nagykorú.
Aki lányból fiú lesz, ő kapott már hormonkezelést, és már várja, hogy mikor szabadítják meg a melleitől, mert eléggé el van látva, őt támogatja a család, főleg az anyja, az apja csak elfogadja, de nem tud napirendre térni a dolog fölött.
A fiúból lány nem kap kezelést, őt is az anyja támogatja, de az apja teljesen bezárt, elzárkózik a “fiától”.

Ami közös mindkét fiatalban, hogy nagyon nehezen élik meg ezt az egészet, mind a kettő depressziós lett, nem tudnak mit kezdeni magukkal, az egyik abbahagyta az egyetemet, a másikat felvették, de majd csak már fiúként akar elmenni, magyarul tengődnek és tanácstalanok.
Egyiküket sem érte külső hatás, ez az évek során alakult így náluk, és nagyon nem örülnek az eredménynek, de ez van.

Na erről is szól a “nem-váltás” és nem csak arról, hogy milyen jópofa, hogy Pistikének negyvenhármas tűsarkú cipője van…
morph on deer 2021.11.02 23:32:42
@GyMasa:
“ Egy férfi férfi marad, akkor is ha a legszuperebb fotómodell kinézetüre mütik!”

Mondom, hogy nem olvasol, csak bőszen írogatod a “válaszokat”!
morph on deer 2021.11.02 23:49:32
@Píszí Szilvi:
“ És ha a gyerek röfimalacnak vagy makimajomnak vagy zsíros bödönnek képzeli magát…”

Akkor talán kezdj el neki másfajta meséket olvasni, mondjuk a Homopipőkéről és az ő melegen szerető mostohájáról, attól a gyerek azonnal Dúró Dórának vagy Kocsis Máténak fogja magát képzelni, és máris helyreáll a világ rendje..!

Alternatívaként csinálhatsz úgy is, mint egy szülő, és pár napig játékból Röfinek is szólíthatod, bár a “na halló röfi” kombinációt nem biztos, hogy 18 éves kor előtt ajánlott lenne használni mert befolyásolhatja az utód normális fejlődését…
Óriási várakozással ültem be az Elk*rtuk című magyar filmre, noha nem politizálok, csupán a történelmet szeretem és jól emlékszem a 2006-os eseményekre, melyeket vidéki lévén a TV képernyő elé szegeződve követtem végig annak idején. Viszont 15 évvel ezelőtt, az öszödi beszéd kiszivárogtatását…..
morph on deer 2021.11.01 18:23:18
@HARP3R:
Felejtesz. Eduardo Rózsa Flores például előállt egy történettel, - amit akkoriban nagyotmondásként kezeltek - amelyben keresztnevek pl elhangzottak. És minő véletlen, nem sokkal később azonos keresztnevű személyek eltávoztak az MSZP-ből. Tudni lehet, hogy kik voltak, csak bizonyítani nem.

Egyébként is, gondold végig: Gyurcsány az MSZP választmánya - vagy mi - előtt hordta le az elvtársakat a sárga földig, és közölte velük, hogy vagy összekapják magukat, vagy ő ezt nem csinálja tovább. Ez volt a “hazudtunk”-os mondat második fele, amit nem tettek közzé.

Ez pedig nagyon nem tetszett az elvtársaknak, mivel ők a következő négy év szokásos módon való kibekkelésében voltak érdekeltek, a hülye Gyurcsány meg tenni akart valamit, meg egyébként is, hogy jön ő ahhoz, hogy feltételeket szabjon! Szóval úgy gondolták, hogy megleckéztetik, és eljuttatták a felvételt a fideszhez, hogy majd orbán elvégzi a piszkos munkát Gyurcsány megbuktatásával, csak éppen durván túllőttek a célon, mivel nem vették számításba, hogy orbán nem csak Gyurcsányt, de őket is ki akarja csinálni.

A felvétel a botrány előtt hónapokkal korábban már a fidesz kezében volt, erre építették a hangulatkeltést, az MSZP-s elvtársak meg eközben ott raktak keresztbe Gyurcsánynak, ahol csak tudtak, - emlékezz vissza, hogy szinte semmiben nem támogatták, ami változással járt volna.

Körülbelül ez a történet, és ha az akkori eseményeket is figyelembe veszed, akkor fogod látni az összefüggést. A mai helyzetből nézve lehetett volna Gyurcsány, csak akkor, amikor történt, a világon semmiféle érdeke nem fűződött hozzá, szemben azzal a három személlyel, akiknek meg igen.
Az "Elkxrtuk" költségvetése meghaladja az 1,14 milliárd forintot, amihez az alkotók 343 millió forint társasági adókedvezményes, azaz közvetett állami támogatást vehetnek igénybe. Ennyi pénz megy el arra, hogy aztán a filmre, mint hiteles kordokumentumra hivatkozhassanak, amelyben kitalált (azaz…..
morph on deer 2021.10.31 19:55:18
@a nagy hohohorgász:
“ erre csak azt tudom mondani…”

Hát ez az!
Tudod a szókincs bővíthető, még talán a te korodban is… Olvass több irodalmi értékű könyvet, meg fogsz lepődni, mennyi új szóval találkozhatsz!
Azért ügyelj arra is, hogy az értelmező szótár a kezed ügyében legyen, nehogy úgy járj, mint orbán, aki rendszeresen olyan szavakat használ, amelyek jelentéséről fogalma nincs…
morph on deer 2021.10.31 21:44:18
@6.Lenin:
“… az új felnőtt generációnak be kell mutatni, hogy jövő tavasszal kik is szeretnének újra bemászni az ablakon.”

Úgy érted, hogy nekik is be kéne adni ezt a narratívát, mert hátha a saját szemüknek hinnének?

A helyzet az, hogy ott történt épp annyi balfaxság, hogy az is untig elég lenne, felesleges hozzá még hazudni is.
Ahhoz meg valóban elmebetegnek kell lenni, hogy aki tegyük fel már ivarérett volt 2006-ban, az elhiggye ezt a Dobreves maszlagot, komolyan.
Ez azért van túltolva, mert szükségtelenül rátesz még pár lapát hazugságot, amitől hiteltelenné válik az egész.
Lehetett volna akár még jó filmet is csinálni, ami az igazat mutatja, és mégis odabasz, de a hülyéinek mindig túlozni kell, mert csak.
Majd ne felejtsd el, hogy én szóltam: elcseszték az elkxrást. Is.
morph on deer 2021.10.31 21:51:44
@6.Lenin:
“ Kíváncsi vagyok mikor kezdik letörölni a 2006-os videókat a netről.”

Akkor már arra is légy kiváncsi, hogy kik.
Ugyanis szép számmal van fent olyan vágatlan felvétel, amelyik konkrétan cáfol egy sereg “hivatalos” fideszes állítást, amelyeken az előzmények is láthatóak, nem csak a “kedvenc” részletek, egészen szép gyűjtemény van belőle.
Az persze igaz, hogy ez eddig sem akadályozta őket a hazugságok terjesztésében…
Egy magamfajta, 50 feletti öregecskedő csatamén álmélkodva figyeli azt a hideg, bizánci stílusú leszámolást amit a DK művel az úgynevezett ellenzék, úgynevezett baloldali térfelén. Harminc évvel az úgynevezett rendszerváltás után, a magyar baloldal egyszerűen nem tud megszabadulni a kommunista…..
morph on deer 2021.10.17 18:39:00
@Emmett Brown:
Leginkább semmilyen, de főleg antibunkó vagyok, csak éppen túlfejlett erkölcsi- és kritikai érzékkel ellátva. Ja igen: szívből gyűlölöm a képmutató, ájtatoskodókat, a tekintélyelvű, authoriter barmokat, legyen a munkahelyen, családban, vagy politikában, egyáltalán nem vagyok alattvaló típus. (A fordítottja sem, minden hatalmi helyzetben megértettem az alárendeltekkel, hogy mit, miért kell így, vagy úgy, és működött.
Ugyanez vonatkozik a gyereknevelésre is, - soha nem parancsolgattam, vagy bűntettem, sikerült elérnem, hogy a gyerek megértsen és - többnyire - egyetértésen, de a végén rábíztam a döntést. Ez olyan bizalmi viszonyt eredményezett, hogy még 50 évesen és egy kontinenssel arrébb is velem beszéli meg a dolgait, - sosem volt rákényszerülve, hogy hazudjon.

Hogy ez hogy jön ide?
Ez a Márki-Zay nevű személy miden létező tulajdonságában ellentétes az általam vallott liberális, szabadságszerető és őszinteségre alapuló értékrendnek, - szóval kizárt, hogy én egy ilyen személyiségű egyént miniszterelnökként, vagy bármilyen döntéshozóként támogassak.

Véleményem szerint egyébként őt is veréssel nevelhették, ahogy orbánt, is, ezért lehet ennyire torzult személyisége, nagyon árulkodó. (Most nála készül hét újabb szerencsétlen, előbb az engedelmességet tanulják meg, hogy aztán majd ők is azt követeljék meg, ha megtehetik…)

Ehhez képest Dobrev Klára nagyságrendekkel nyíltabb, egyenesebb, és alapból tisztességesebb, - és ebből a szempontból teljesen érdektelen, hogy ki volt a nagyapja, vagy hogy hívják a férjét!
Dobrev egy normális ember, ez pedig nálam mindent visz.
Sokan még mindig nem értik, főleg az ultrabalos oldalon, hogy az előválasztás azt is magával hozta, hogy a legtöbb ember nem csak a Fideszt váltaná le, de a régi ellenzéki politikát, politikusokat is. Karácsonynak valószínű megkönnyebbülés a visszalépés, főleg, hogy a bejelentése után a közvetlen…..
Ki (a) meleg az Orbán kormányban? Kétségtelen tény, hogy a hódmezővásárhelyi villamos már feljött a szegedi fővonalon, Kőbánya – Kispestnél megállt egy pillanatra, aztán megjelent a 4-es 6-os vonalán a körúton, és egyre inkább úgy tűnik, hogy nem tudjuk meddig jut, és végül, hol fog megállni az…..
morph on deer 2021.10.12 10:34:23
@Ekrü:
“ Nem szép kilátások ezek MZP-re nézve...”

Lehet, hogy először fordul elő, de teljesen egyetértek a levezetéseddel.
Ehhez még azt érdemes számításba venni, hogy elvileg egy hatpárti koalíciót kéne összefogni, és közös döntések alapján kormányozni, ette pedig Márki-Zay authoriter habitusa teljesen alkalmatlan.
(Kontrollmániás, neki a szófogadás a legfontosabb a gyereknevelésben is, stb.)
Még Karácsonnyal is kizárólag kétszemélyes döntéshozatalban gondolkodtak, - vagyis ő, a Gergő meg bólogatott, - amit aztán a “szakértői kormány” megvalósít, a pártok semmilyen szerephez nem jutottak volna.
Kötve hiszem, hogy a héten jelentősen változott volna ebből a szempontból, szóval lesz még ebből dal, móka, kacagàs, bőven. Vagy valami más.
morph on deer 2021.10.12 14:16:45
@konrada:
“…. magának követelve a listás helyek jó részét??”

A világon semmi, ez a habitus eléggé ‘érdekes’ ahhoz, hogy akár ez is beleférjen, kellően gátlástalan hozzá. Nekem egyre gyakrabban van Trumpos dèja vu érzésem, úgy a módszereit mint a retorikáját illetően.

Az azért várható, hogy egy ilyen esetben a pártok összezárnak, és mivel azért szinte mindegyik párt jóval szervezettebb támogatói körrel rendelkezik, meg is tudják tenni, hogy nemet mondanak.
Valószínű, hogy meg is teszik, hiszen nem is csak arról van szó, hogy mindenkinek kezd tele lenni a töke ezzel a zayongással, hanem egyre világosabb, hogy MZP lényegében a pártok megkerülésével képzeli a kormányzást, az meg eleve kevés épeszű embernek van ínyére, a csöbör és a vödör klasszikus példája okán.

Mindenesetre érdekes lesz, az már biztos, dal, móka, kacagás, ami belefér.
Egy csütörtökön megjelent anyag szerint az ellenzék jelenlegi kommunikációja már-már kimeríti a zendülésre való felbújtás fogalmát, még júliusban nyilatkozott emígyen Kövér László: "gyakorlatilag nyílt zendülést hirdettek meg az alkotmányos renddel szemben.". Pedig akkor még az előválasztás sem volt…..
morph on deer 2021.10.09 10:58:52
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
“ Nem lesz feles alkotmányozás. A ballibek is tudják, ez abszurd ötlet.”

Elkerülte a figyelmedet, hogy NEM feles alkotmányozásról van szó, hanem a jelenlegi vazelinszilárdságú alaptörvény érvénytelenítéséről.
Messze nem ugyanaz.

Aztán lehet egy épkézláb, felnőtt Alkotmányt népszavazással legitimálni akkor is, ha ettől Kövér elvtárs elveszíti súlyát, és epeömléssel kombinált gutaütést kap.
Erre van legális mód, csak meg kell tudni lépni. Szóval nem lehetetlen, nyugodj meg.
A képen még nagy a barátság, az egyetértés, de aztán már nem tudtuk kapkodni a fejünket, úgy pörögtek a szappanopera epizódjai. Előbb együtt indulnak, aztán visszalépegetnek, és a végeredmény: mindenki csinálja ahogy tudja... Igazi magyar politika! Lassan már valóban nem tudni, ki kivel van, ki kit…..
morph on deer 2021.10.08 15:21:44
@alöksz róz:
“ vagy mire gondolsz?”

Vagy arra gondolok, hogy kukkants bele a szakmai életrajzába. Végigment a politikai szamárlétrán: itthon dolgozott már a pénzügyminisztériumban, a kormányban, mint pl Medgyessy kabinetfőnöke, a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások Hivatalának elnökhelyetteseként, de pl az ELTE ÁJK Pénzügyi Jogi Tanszékén tanársegéd, majd egyetemi adjunktus. Kutatási területe a számviteli jog, merthogy jogi- és közgazdasági diplomája is van.
Azt meg tudod, hogy az EP elnökhelyettese, gondolom.

Na ezt hasonlítsd össze mondjuk Márki-Zay tapasztalatával, pályafutásával és felkészültségével, ami alkalmasabbá teszi egy ország vezetésére, de akár orbánt is említhetném…
morph on deer 2021.10.08 15:38:24
@GyMasa:
Csak tájékoztatásul: Gyurcsány nem indul semmiféle pozícióért, ő a DK elnöke, az is marad. A kormányban pedig az összes párt részt vesz, amelyik részt vesz az összefogásban. Az egyetlen amit Gyurcsány fog vezetni, maximum a saját pártja.
Dobrev egyébként sem az a típus, akit lehetne bárkinek is irányítani, - ő kooperál, de teljesen autonóm módon gondolkodik. Mondjuk van is mivel.

Azt valahogy nehezemre esik elhinni, hogy 12 év után, totális orbáni gazdasági, politikai és médiakontroll mellett ma Gyurcsány irányítaná a fél országot, ahogy az elmebeteg fideszes sajtó terjeszti..!

Vagy annyira erőtlen lenne orbán, hogy ez így megtörténhetett, és 2021-22-ben Gyurcsány ellen kell mozgósítani, mert különben vége a világnak?!

Nem gondolod, hogy ez így nevetségesen töketlennek mutatja orbánt és kormányát? Csak mert igen, annak!
12 éve nem bír a teljhatalommal felruházott orbán Gyurcsánnyal, így szegénykém kénytelen propagandafilmet csináltatni, meg vándorkiállításon riogatni az embereket, hogy legyen aki megvédi a gonosz és nagyerejű Gyurcsánytól?

Kicsit azért abszurd, nem gondolod?
morph on deer 2021.10.08 15:44:30
@6.Lenin:
Megint egyetértünk, és nem is véletlenül.
Az igaz, a következtetések eltérnek kissé, de a lényeg ugyanaz: trójai polgármester kavarja az állóvizet!
Más kérdés, hogy már akkora lett a lendület, hogy csak hellyel-közzel ő irányít, sikerült túlpörgetnie a pocsolyát, és egyre nagyobb az örvény. Számára is.
Akkor most ennyit az ellenzéki összefogásról? Hiszen az első forduló után Karácsony és Márki-Zay akar összefogni, hogy beelőzzék Dobrevet, ezt a szövetséget viszont nem nézi jó szemmel Jakab, szerinte nem egymás ellen, hanem Orbán ellen kellene szervezkedni. Csak én nem értem? Számomra enyhén…..
morph on deer 2021.10.06 19:42:54
@Kivlov:
A nép min. 70-75% olyan jól él, mint még soha.

Ahogy ez volt ‘50-ben, ‘60-ban, ‘70-ben, stb., az utóbbi ötven évben mindig jobban éltek, mint korábban, senkit nem leptél meg.
Most az a nagyon nagy különbség, hogy nagyon sokan pedig rosszabbul élnek, mint valaha, pedig ezt az ország széltében reklámozott teljesítménye nem indokolná!
Igen, tudom azt is, hogy ez főleg az a réteg, amelyik nem tudta megugrani az alsó szintet sem, de azok is magyarok, azok is itt élnek, és számukra csak a folyamatos elszegényedés , vagy éppen a létminimum alatti tengődés maradt, és ennek a megoldására még csak igazi kísérletek sem történtek, és ez a probléma nem fog elmúlni magától. (Most a Hegedűs Zsuzsa meg a Farkas Flórián projektjeit nem sorolnám ide.)

Jobb, ha elhiszed, egy ország életszínvonalának, életminőségének egyik legfontosabb jellemzője, hogy hogyan és mennyire törődik az elesett, kiszolgáltatott lakóival, és nem az, hogy hány magánrepülőgéppel utazik a család a jól megérdemelt tengeri hajókázásra a saját jachtján.
morph on deer 2021.10.06 20:40:17
@Boldeone2:
Csak ahhoz nem egy olyan csőlátással megáldott fundamentalista kéne, mint Márki-Zay.
Sokkal inkább egy olyan, amelyik inkább a régi MDF, mint a régi fidesz újabb, modernebb verziójával próbálkozik. Az ugyanis jóval hitelesebben felel(ne) meg a klasszikus értelemben vett demokratikus jobboldalnak, mint az orbán által többszörösen megerőszakolt, és ismeretlen okból továbbra is fiatal demokraták szövetségének titulált izé, amely a szokásos európai értelmezés szerint még a jobboldal környékén sincs.

Nem véletlen, hogy Márki-Zay egyesülete nem lett egy népszerű párt, hiszen még a konzervatívok között sem igazán sok a vallásilag annyira fundamentalista módon gondolkodó személy.

De most lehet, hogy meglódul a létszám, mivel az ellenzéki összefogás kontójára közismert lett, és már majdnem jobban tud Gyurcsányozni, mint az igenokos Hollik, ami valljuk be, one of a kind.
morph on deer 2021.10.06 20:56:13
@Lesz még Magyar Köztársaság:
“ A 3,5 éve sikert-sikerre halmozó, teljesen bepörgött Márki-Zay…”

Sikert sikerre?
Ez most olyan, mint a kő kövön?

Hát az igaz, hogy a Szent István Király Plébánia világi vezetőjének az valóban nagy siker lehet, hogy a modern történetírás első összellenzéki összefogása beültette a polgármesteri székbe, kétszer is, de hogy ez mennyire ad okot miniszterelnöki ambíciókra..?

Na jó, tudom, Napóleonból is akad szép számmal, előtte nyilván nem egy szintén sikert sikerre halmozott, de azért nem mindegyik tudna ellovagolni Moszkváig, ebben szinte biztos vagyok.

Szóval a lényeg, hogy a kvalitáshoz tárgyi tudásnak is kéne társulnia az eredmény elérése érdekében, az pedig ordítóan tüntet a hiányával, - ahogy például a közös indulás és tandem kormányzás felvetése is jelzi. (Igaz, az utóbbi valójában MZP egyszemélyi kormányzását jelentené, hiszen Karácsony lenne a másik “döntéshozó”)

Mindenesetre én további hasonló sikereket kívánok, abból nem lehet nagyobb baj…
Karácsony Gergely már a múlt héten megalakította kormányát, legalábbis pár bársonyszék gazdáját már megnevezte: Külügy - Dobrev, Elszámoltatási: Hadházy, Alkotmányozás: Márki-Zay. Csak Gergő azt felejtette el hirtelen, hogy még az előválasztás második fordulója, és a valós voksolás is előttünk…..
morph on deer 2021.10.05 20:20:37
@apro_marosan_petergabor:
“… 18 miller + szavazólaphelyek egy BMW-ben stb.”

Te se olvasol, ugye?
Vagy csak nem végig?

A dolog nagyon úgy fest, hogy éppen Jakab kicsinálása zajlott a Jobbik lejáratásával, és most véletlenül nem Dobrev a hunyó.

Erre egy origós cikkben bukkantam, és elég érdekes adalékkal szolgál az ózdi eseményekhez, ahol felbérelt roma (!) verőemberek feltűnően inzultálták azokat, akik nem a jobbikos jelöltre kívántak szavazni.
Erre:

“ KÖZÖSSÉGI OLDALÁRÓL AZ IS KIDERÜL, HOGY B. LÁSZLÓ SEM PUSZTÁN KOORDINÁTOR; Ő MAGA IS POLITIZÁL A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI BALOLDALI POLGÁRMESTER, MÁRKI-ZAY PÉTER-FÉLE MINDENKI MAGYARORSZÁGA MOZGALOM SZÍNEIBEN.”

Ráadásul az eredmények ismeretében sem úgy néz ki, hogy Jakab lenne ennyire korlátolt, komoly segítséget kaphatott, hogy lemaradjon a harmadik helyről!
Mondjuk az, hogy “baloldali polgármester” nettó idétlenség, mert tőle jobbra már aligha van hely, de nem ez a lényeg.

Amúgy a cikk baromi rossz, és hosszú, dehát mi mást várhat az ember.

www.origo.hu/itthon/20210927-az-ozdi-gyurcsany-show-koordinatora-szenvedett-balesetet-az-m3-as-autopalyan.html
  Az elkövetkező napok minden bizonnyal arról fognak szólni, hogy ki kit tud meggyőzni az ellenzéki térfélen. Azon belül is két kérdés bontakozik ki igazán. Az első, nyilvánvaló módon, hogy akkor Márk –Zay vagy Karácsony? Ki lép vissza és milyen feltételekkel?   A második, hogy sikerül-e nyíltan…..
morph on deer 2021.10.04 22:07:50
@6.Lenin:
Lehet, hogy elkerülte a figyelmedet, de a jobbikos aktivista nem(csak) jobbikos aktivista, idézet:

KÖZÖSSÉGI OLDALÁRÓL AZ IS KIDERÜL, HOGY B. LÁSZLÓ SEM PUSZTÁN KOORDINÁTOR; Ő MAGA IS POLITIZÁL A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI BALOLDALI POLGÁRMESTER, MÁRKI-ZAY PÉTER-FÉLE MINDENKI MAGYARORSZÁGA MOZGALOM SZÍNEIBEN.

Ha tegyük fel egy ellenérdekelt fél el akarja kaszálni a Jobbikot, - mondjuk azért, hogy Jakab nehogy befusson harmadiknak, - akkor annak a legjobb módja roma (!) verőembereket vásárolni, akik jobbikos “érdekvédőként” feltűnően inzultálják a szavazni vágyókat.
Működött is, nem?

www.origo.hu/itthon/20210927-az-ozdi-gyurcsany-show-koordinatora-szenvedett-balesetet-az-m3-as-autopalyan.html
morph on deer 2021.10.04 22:35:09
@evilwolf:
Az egészben az a legszebb, hogy most olyan valaki pedálozik, könyököl és tapos a miniszterelnökségért, akinek a teljes politikai pályafutása 3-3,5 év egy kisváros önkormányzatában!
A Parlamenthez akkor került legközelebb, mikor szűk családi körben Orbán Gáspárt buzizta a Kossuth téren, nyilván a felebaráti szeretet nevében, ahogy egyik hívő teszi a másikkal..

Azaz nulla parlamenti tapasztalattal, egy 0%-politikai súllyal rendelkező szervezet jelölésével és elnökeként most ő lenne a miniszterelnök, mint “tanuló vezető”!
Hát ez kellett, nem?

És most majd ők ketten legújabb legjobb barátjával, - akinek talán még 2-3%-nyi támogatású két párt áll a hátamögött, - szóval ők ketten akarják megmondani, hogy mi történhet ebben az országban, hiszen:

“ Márki-Zay Péter kiemelte:
Olyan garanciát adunk egymásnak, hogy a másik egyetértése nélkül, konszenzus nélkül nem lesznek döntések ebben a kormányban.”

Világos?
Tehát annak a hat pártnak, akik eleve beleültették a polgármesteri székbe, és akikkel megállapodtak egy leendő közös kormányzásban, semmilyen beleszólást nem engedélyezne ez az áldott lélek, - csak ő és barátja dönthetnének, teljesen demokratikus módon..!

Ez ma hangzott el egy sajtótájékoztatón, ahol az újságírók nem kérdezhettek!
Hol is hallottam én már ilyet?
Hmmm…
morph on deer 2021.10.04 22:42:01
@CSOKKI MÁLNA:
Talán olvasd el a nagybetűs részt, amit a cikkből bemásoltam.
Még az is lehet, hogy nem Jakab lesz az a lakó, ki tudja?

“ KÖZÖSSÉGI OLDALÁRÓL AZ IS KIDERÜL, HOGY B. LÁSZLÓ SEM PUSZTÁN KOORDINÁTOR; Ő MAGA IS POLITIZÁL A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI BALOLDALI POLGÁRMESTER, MÁRKI-ZAY PÉTER-FÉLE MINDENKI MAGYARORSZÁGA MOZGALOM SZÍNEIBEN.”

Mondjuk attól az apró részlettől, hogy “baloldali polgármester” érdemes eltekinteni, hiszen ha valaha igazi jobboldalit akarsz látni, akkor megtaláltad!
Amilyen a fidesz fénykorában lehetett valaha..!
Megpróbálom felölteni az elemzői bohócsipkát (nehogy már csak az írhassa meg a tévképzeteit és tévedéseit, akit valamelyik közvéleménykutató foglalkoztat), és mondani valami okosat erről az előválasztásról. Azért mertem egyáltalán a poszt megírására vetemedni, mert - legnagyobb meglepetésemre - nem…..
morph on deer 2021.10.04 14:20:33
@megamovieboy:
Meglehetősen pontos elemzés!
(Én vagyok a legjobban meglepve, hogy jórészt egyetértünk!)
Különösen a Márki-Zay felismerése az, ami ritka tulajdonság az utóbbi időben, ahogy látom. A jelek szerint a lakosság tudatáról lepereg, hogy a szerep mögött egy teljesen fundamentalista nézeteket valló személy áll, abortuszellenes, hangsúlyozottan vallásos, valamint helyesnek tartja a gyerek veréssel való fenyítését, - tiszta XIX. század, ma.
Back to the future?
morph on deer 2021.10.04 14:23:35
Azért az röhej, hogy itt 15 azaz tizenöt éve beakadt a Gyurcsány, és azóta azon nyűglődik a fél ország, és épp a minap tudtuk meg, hogy hős vezérünk, aki amúgy Európa védelmezője, és másodállásban DNS-e is, 12 éve képtelen legyőzni a bestét, de majd jövőre!
Ahogy majd 2006 gazdasági (?) hatásait is majd jövőre fogjuk tudni leküzdeni, merthogy eddig nem sikerült!
WWF?

Aztán most addig is retteghetünk, hogy milyen módon is lesz végünk, ha Gyurcsány nőnemű változata, névszerint Dobrev Klára nyerné meg a 2022-es választásokat! Hát jaj, - addig is…

Egyébként azt senki nem fogja, hogy ez egy hatpárti koalíciós kormány lesz, ha lesz?
Tehát NEM DK, (pláne nem Gyurcsány) vagy bármelyik párt kormánya, - végre,- hanem egy közös döntéshozáson alapuló kormányzás, ahol a miniszterelnöknek elsősorban koordináló és menedzselő szerepe lesz,- nem csekély feladat, tekintettel a fidesz által felépített bürokratikus labirintussal, beépített közigazgatási csapdákkal és a várható folyamatos támadásokkal.

Nekem azért vannak kétségeim Karácsony kitartását illetően, Márki-Zay meg az ő összesen három év politikai múltjával, aminek legmagasabb szintje egy kisvárosi önkormányzat, nulla parlamenti tapasztalattal, hát inkább a vicc kategória, abból is a gyengébb.
Őt gondolom az tartaná megfelelőnek az ország élére, - most, - akinek fogalma sincs a követelményekről.
Ebben a helyzetben nem lehet tanulgatni a szakmát, zéró tolerancia lesz mindkét oldalon, és teljes joggal.
Marad Dobrev, aki felkészültségét tekintve messze alkalmasabb, mint a másik kettő együttvéve, de ott meg megy a sikítás, hogy “elmúlt 8-10-15 év” - ami úgy hozzávetőleg nettó baromság, de attól még ez van.

Hogy miért tartom baromságnak?
HATPÁRTI koalíciós kormányzásra készülnek, NEM egy párt, de főleg NEM egy személy fog döntést hozni.
Ez kb azt is jelenti, hogy folyamatosan figyelik egymás kezét, tehát a szokásos dézsmálásokat is el lehet felejteni, - én kizártnak tartom, hogy ezek összhangban akár lopni is tudnának, másképp meg nem megy ennyi ellenérdekelt között.

Még annyit, hogy a tolvajokat igenis pofán kell vágni, akárkik legyenek is, ezt az agyament pénzpocsékolást megszüntetni, beleértve a műkeresztény vallási bohóckodásokat is, (legfeljebb kevesebb ‘borszékesegyház’ létesül) mert rengeteg valóban fontos kiadás lesz, és itt nem kéne elpuhánykodni a dolgokat.

Igen, sok fideszes vérig lesz sértve, hogy nem a dácsája épül fel előbb, hanem a rendelő, de az élet már csak ilyen igazságtalan…

De lehet megnyugodni, a mély értelmű fejekben az azóta már kikristályosodott hülyeség ezt úgysem teszi lehetővé, tehát nagy valószínűséggel mi maradunk az illiberalizmus félázsiai zászlóshajója, és majd legyőzünk mindent és mindenkit!
Mondom: MAJD…
Addig meg vidáman harcolunk tovább - a józan ész ellen.
Kálomista Gábor, az Elk*rtuk című új magyar film producere úgy látja, politikai nyomásra (értsd ellenzéki nyomásra) nem vetíti minden mozi az általa összehozott filmet. Úgy tűnik, Orbán után ő is megtalálta az ellenséget: a filmforgalmazókat. Azt persze mindenki tudja, hogy nem volt véletlen a film…..
Megint lenyúltak tőlünk egy szimbólumot. Amivel önmagában nem is lenne semmi baj. De attól félek, nem teljesen jó célra használták fel. Egy kedves (vagy legalábbis általában annak szánt) figurát bedobtak egy megosztó kampányba. Sok ember előtt megemeltem már a kalapomat, akik valamiféle…..
morph on deer 2021.09.20 20:22:15
Híradás egyik sora az Index vezető cikkéből: "...a szokásoknak megfelelően Orbán Viktor miniszterelnök adott iránymutatást a képviselőknek a következő időszakra...." - Na jó, a Magyar Nemzet cikkét idézte. DE: sokat elmond ez a másfél sor: nem megvitatták/megbeszélték/közösen kijelölték az…..
morph on deer 2021.09.17 14:51:06
@6.Lenin:
Fogd már fel, hogy nekem teljesen mindegy, hogy ki utál kit jobban.
Az is mindegy, hogy ki mit gondol, ha hiszed, ha nem.

Én azt nem állom, ha valaki hazugságokat szajkóz, és hazugságokra való hivatkozással próbálja legitimálni az orbáni bűnszövetkezet mocsokságait.
Az meg csak ráadás, hogy van valós indok is arra bőven, ha mindenáron haragudni akarsz Gyurcsányra, teljesen felesleges hazudozni is.
morph on deer 2021.09.17 22:07:10
@kárárámaispj:
“ Nem érted, tényleg?
Lopott, csalt, hazudott.”

Attól tartok, itt te vagy az, aki nem ért valamit. Nevezetesen: nem érted, hogy mit olvasol!

Én annak bizonyos beszédnek a tartalmáról és céljáról vitatkoztam, miszerint felesleges azt hazudni, hogy “bevallotta, hogy hazudott” - mikor NEM ez történt!

Az, hogy a szerencsétlen fideszesnek nem elég 15 év ahhoz, hogy elolvassa/meghallgassa és megértse a szöveget, az ugyan sajnálatos, de nem meglepő, - ezért fideszes szegény.

Mindenesetre komoly problémákra vall, ha valaki olyasmiért dühöng, amit nem is ismer.
Mint mondtam, van épp elég valóságos ok, felesleges hazudozni.

De ahogy látom, te ugyanott tartasz mint az egyszerű mezei orbánhívő, kiindulva az alábbi “érvetből”:

“Lopott? Onnan a vagyona. Hazudott? Igen, bevallotta. Csaltak? Igen. Korruptak voltak? Igen. Akkor?”

Kitől lopott, és mit? Igazán elmesélhetnéd, hiszen nyilván pontosan tudod, azért mondtad, nem?
Szóval?

Tudomásom szerint egyetlen eljárást sem indítottak ellene, ami a vagyonosodására vonatkozott, pedig volt rá egy bő évtized!
Lehet, hogy Polt Péter nem tudja azt, amit te tudsz?

Bevallotta, hogy hazudott?
Hazudtak - mint párt - a választások megnyerése érdekében, és ez az, amit - a beszéd szerint - nem hajlandó tovább csinálni. Erről szólt az a szöveg.

Korrupciót személy szerint soha nem tudtak Gyurcsányhoz kötni, se orbán, sem a pribékjei. Nem csoda, hisz Hatvanpusztán sem ő építkezik…
Az, hogy az MSZP-n belül volt korrupció, az már statisztikai alapon is valószínű, és hogy nem takarította ki akkor a pártot, az valóban megbocsáthatatlan.
Én egyébként sem tudom elfogadni a pártokon belüli lojalitásnak nevezett bűnpártolást, akárkiről legyen is szó.

Már csak két dolgot nem értek:
- A jelenlegi “fidesz” nevű bűnbanda mindennapjaihoz képest miből gondolod, hogy tényleg jó ötlet korrupcióra hivatkozni?
- Gyurcsány nem indul semmiféle kormányzati pozícióért, - minek ez a hiszti?
Pillanatnyilag a legerősebb ellenzéki párt vezetője, - akit jövő áprilistól orbán viktornak fognak hívni, ha megéri, - ez tényleg ok a pánikra?

Én orbán helyében inkább a Klárától tartanék, mert ha valaki, akkor ő igencsak meg fogja tudni szorongatni őfőspermasága golyóit, úgy, hogy lehet, hogy viktorunk torkán akadnak. Nem viccelek!
Na majd meglátod.
morph on deer 2021.09.17 22:10:23
@ulpius66:
“ Gratulálok”

Azt hiszem először fordul elő a történelem folyamán, hogy egyetértünk!
MZP egy álságos szentfazék, semmi más.
Sokszínű baloldali fiatalok, gyenge utánpótlás             Az első, ami mindjárt eszembe jut, hogy túlságosan sokszínűek a baloldali fiatalok.  A baloldali vagy Orbánellenes fiatalok túlságosan különböző identitásúak. Lehetsz baloldali fiatal azért, mert szereted Greta Thunberget, lehetsz baloldali…..
morph on deer 2021.09.14 05:47:49
@laci_52:
Amíg nincs valaki jobb, addig nagy esély nincs rá.
De se közel, se távol, senki.
Az ugyanis nem úgy megy, hogy valaki kiszáll, és aztán hirtelen előbukkan az utód, csak úgy a semmiből, ráadásul sokkal jobb!
Nincs ilyen. Addig meg ez van.
A címbéli kérdés máris egy abszurd feltételezéssel indít: csinálni lehet-e valakiből valamit, ergo külső behatással lehet-e befolyásolni valakinek a szexuális orientációját. Még a hagyományos pszichoterápiában sem a pszichológus változtat az egyénen, inkább afféle kísérője a kliensek belső…..
morph on deer 2021.09.12 15:56:31
@Le a spammerekkel:
Eddig ez a legjobb ötlet! :))
Végül is egyezik az ízlésünk…
morph on deer 2021.09.12 16:00:12
@kunzoo:
“ A logikád alapján Afganisztán tele van meleg férfiakkal, sőt, csak azokkal.”

Mondtál valamit!
Most már csak azt kéne kideríteni, hogy a kecskék közt hány homoszexuális van..!
morph on deer 2021.09.12 17:00:35
Az azért érdekelne, hogy az itt kommentelők közül hányan gondolják azt saját magukról, hogy az ő szexuális orientációjuk is megváltoztatható, ilyen-olyan-amolyan pszicho-hülyeséggel, netán reklámmal, vagy mesekönyvvel?

Vagy hányan gondolják úgy magukról, hogy “hej, ha bezzeg nekem a nagyanyám a Meseország mindenkiéből olvasott volna esténként, akkor Szájernek nem kellet volna nélkülem egyedül lógnia..”

Van valaki?
Mert eddig mindig arról hallottam, hogy “én nem, de biztos így van”!
Miért lenne így?
Ha sem te, sem én, sem ő nem váltott orientációt a fent említett külső hatások egyikére, akkor a “többiek” miért tennék?

Akivel viszont megtörténik, hogy felnőttként, heteroszexuális tapasztalattal a háta mögött homoszexuálisra vált, annak a hajlama egészen biztosan korábban is megvolt, csak vagy a késztetés nem volt elég erős, - nem volt megfelelően vonzó partner a közelben, aki miatt felébredt volna a dormant vonzódás, vagy csak nem volt bátorsága bevállalni, talán még saját magának sem!

Èn például nem tudok olyanról, hogy valaki, aki megalapozottan heteroszexuális, - a Kinsey skála vége felé, - valaha is sikkből, poénból, vagy “divatból” elkezdett volna homoszexuálisként üzemelni, és komoly fogadásokat mernék tenni, hogy itt senki sem!
Ez azokkal sem történt meg, akik világ életükben elutasítottak voltak az ellenkező nem által, de egyértelműen heteró beállítottságúak, nekik a dolog nem megy akkor sem.

Szerintem érdemes lenne, ha ki-ki magába néz, és felméri, hogy számára volt-e valaha is kérdés, hogy fiú-e vagy lány.
Egyúttal elnézést kérek az esetleges érintettektől, én ugyanis orthodox heteróként nem tudom beleélni magam a helyzetükbe, - még egy kétértelmű álmom sem volt soha életemben, szóval el sem tudom képzelni az érzést.
Egy szó, mint száz: én a bármilyen irányú megváltoztatás lehetőségét meglehetősen nagy marhaságnak tartom, bárki bármit is mond, ahogy mindennek a törvénybe foglalását is. Hát ez van.
Sok minden miatt lesz emlékezetes a magyar-angol 0-4. Sajnos legkevésbé a klasszikus labdarúgás a fő ok. Az eredmény olvasható. A közönség nagyobbik és kisebbik részének viselkedése látható, illetve hallható – volt. A végén pedig a „csattanó”, a politikusok reakciója. Pontosabban itt még nincs is…..
morph on deer 2021.09.05 20:32:18
@Ekrü:
Az a sok PC huszár többek közt például a magyar alaptörvényre is hivatkozhatna, ugyanis többek közt ilyesmit is tartalmaz:

IX. cikk
(1) Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához.
……….
(4) A véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat mások emberi méltóságának a megsértésére.

Arról már nem is hiszem, hogy érdemes lenne vitatkozni, hogy a “szurkoló” eredetileg a saját csapatának buzdítása céljából kéne, hogy ordibáljon, a másik oldal pocskondiázása elég nagyfokú kulturálatlanságot jelez, aminek igazából sem a sporthoz, sem a sportszerűséghez nincs semmiféle köze!

Azért kiváncsi lennék, hogy kettesben és szemtől szembe hányan lennének annyira “bátrak”, mint falkában a lelátón…