Regisztráció Blogot indítok
Adatok
morph on deer

0 bejegyzést írt és 14022 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor egyre kevésbé rejti véka alá, hogy Putyin érdekeit képviseli mind itthon, mind a nemzetközi színtéren. Akkor sürgeti az Oroszországra kivetett szankciók visszavonását, amikor a legegyértelműbb jeleit látjuk annak, hogy az agresszor politikai és gazdasági elszigetelésének komoly…..
morph on deer 2022.09.23 12:30:35
@6.Lenin:
Ne aggódj, a kását ott sem eszik annyira forrón.
Egyrészt az ottani orbánvonalas párt még soha nem volt kormányzati szerepben, eddig még csak a partvonalon kívülről óbégattak, már egész régóta, de semmi több. Másrészt most mindent megtesznek, hogy legalább szobatisztának nézzenek ki, mivel ott a még szalonnáci eszmék sem tartoznak az elfogadhatóak közé, nem úgy, mint nálunk, ezt ott is csak a szerényebb szellemi képességű réteg veszi be, akik mindent elhisznek, és szeretnek mást hibáztatni mindenért. Meg fogod látni, hogy meddig jutnak.
Egyébként a háborúról és a NATO csatlakozásról ugyanaz az álláspontjuk, erről konszenzus van a paletta mindkét oldalán.
morph on deer 2022.09.23 12:42:24
@Boldeone2:
Abban, hogy működik semmi meglepő nincs, ennyi melóval bármit is bele lehet verni a leghülyébb fejekbe is, azokból meg van vagy hárommillió.
Na EZ a döbbenet.
Legalább is nekem. Ez az ország régebben nem tűnt ennyire sötétnek, most meg időnként az a benyomásom, mintha a fejekben is Tiborcz lámpácskái pislákolnának.
Kell is az az űrkutatás ügyi miniszter, valóban.
morph on deer 2022.09.23 12:55:01
@ulpius66:
Pubika, azok még NEM kormánypárt, mivel NINCS még kormány!
Ráadásul olyan “erős,” hogy nem ők adják a miniszterelnököt, hanem a második “legerősebb” - most képzeld!
Tehát még NEM tudnak sehogy se “bánni” a libsikkel, mert nincs rá módjuk, - na mit szólsz?

Az már csak ráadás, hogy az ottani “libsik” a jobboldali koalíció tagjai, - a párt neve “Liberalerna” - azaz ugyanabban a tömbben tartózkodnak, mint a szélsőjobb SD!
Gondoltad volna?
Hab a tortán, hogy van náluk egy párthatározat érvényben, amely kimondja, hogy nem működhetnek együtt az SD-vel, és most megy a fejvakarás, hogy akkor mi legyen, hogyan tudnak így kormányt alakítani!
Ugyanis összesen 3 azaz három mandátummal van többje a jobboldalnak, és ha valamelyik kis párt kiesik, már annyi az egésznek!
Na, most lehet örülni..!
Pár nappal ezelőtt nálunk is véget ért a "rezsicsökkentés", de egészen más okokból, mint Magyarországon. Lejárt ugyanis a fix áras szerződésünk az áramszolgáltatóval, és a lehetőségeket látva úgy döntöttünk, hogy a hosszabbítást a korábbiakhoz képest lényegesen más feltételekkel kötjük meg.…..
morph on deer 2022.09.05 09:27:39
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Mégiscsak lehet benned némi magyar vér, Birca, ez a fajta genyó gondolkodásmód ugyanis szinte kizárólagos…
Azért ne tévedj, mert egyrészt a svédek tudnak takarékoskodni, másrészt ott a protestáns kultúra, a puritán gondolkodásmód miatt a pazarlás bűnnek, de legalább is elítélendőnek számít. A svéd ne pocsékolja amije van, ott elvétve látsz kihaénnem rongyrázást, a multimilliomos sem él feltűnően nagy lábon, csak azért, mer megteheti, például.
Ráadásul ott valóban törődnek azzal, hogy annak segítsenek, aki rászorul.
Amúgy tavasszal már volt egyszer áramár kompenzáció, már arról is született döntés, hogy ősszel is lesz, a választás csak a részleteket befolyásolhatja attól függően, hogy melyik oldal győz, de a döntést tiszteletben tartják akkor is.
Szóval ne aggódj, orbanisztán még nem ér odáig.
morph on deer 2022.09.05 12:25:51
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Te biztosan egyre csak szépülsz, Birca.
Lassan tíz éve már, hogy egy Amerikában élő, de magyar származású, a szakmában közismert, dokumentumfilmek készítésével foglalkozó hölgy, törölt a facebook ismerősei közül. - Maga a legutóbbi posztjában azt írta, hogy görögkatolikus! – szólított meg privát üzenetben. - Görögkatolikusnak…..
morph on deer 2022.08.31 08:45:12
Ezzel csak az a gond, ami elsőre felmerül: ki kérdezte? Mert ha a vallás a téma úgy általában, és annak személyes aspektusai is felmerülnek, akkor teljesen helyénvaló, a fenti alapállás, az nem okoz gondot senkinek.
Viszont most megtudtuk, hogy a szerző büszke a vallására és a vallásosságára, ezért tartotta fontosnak ezt az információt közölni, és nekem ezzel van gondom.
Eleve nem állom a hencegőket, legyen szó bármiről. Nem kedvelem azt, aki bármiről legyen is szó, az orrom alá dugja az elért eredményeit, a végzettségét, pozícióját, vagyontárgyait, stb, ami szinte kizárólag valamilyen önigazolási kényszer hatását mutatja: a személy kevésnek érzi magát emberként, tehát valamilyen külső attribútum felmutatásával akar többnek, jobbnak látszani, nem csak önmagánál, de a többieknél jobbnak is, akit szerinte emiatt nagyobb elismerés kell, hogy megillessen.

Az jó, ha valaki a vallását és a vallásosságát pozitív élményként éli meg, ha a vallás útmutatása szerinti élet neki tökéletes, de könyörgöm, kinek mi köze ehhez?
Miért szükséges kéretlenül ezt más orra alá dörgölni? Hogy ezáltal ő többnek és jobbnak érezhesse magát, mint a másik..?
“… az én apukámnak meg CSÉB-je van!”

Igen, lehet hivatkozni a nagypapára, aki tett a közösségéért, függetlenül attól, hogy az éppen egy vallási közösség volt, ez egy dícséretes dolog, valóban elismerésre méltó!
A nagypapa elismerésére, mármint.
De ebben az esetben a nagypapa is, és a vallás is mint értéknövelő tényező, mint minőségjelző tanúsítvány szerepel, amitől szebbnek, jobbnak tűnik valaki elsősorban a saját szemében, de szándékai szerint ezzel a közönséget is ebbe az irányba próbálja befolyásolni.

Én készséggel elhiszem, hogy ez nem a megfogalmazott cél a szerző részéről, mivel tudom, hogy belülről mindez nem így látszik, de kívülről igen. A vallás egyébként is egy személyes kapcsolatot feltételez az érdekelt és az ő hite között, és komolyan mondom, ennek az intimitása csak rájuk tartozik, ahogy például a hálószobatitkok is, mert ez az övék.
Hacsak nem arról van szó, hogy ez most a hencegés divatos tárgya, ahogy celeb körökben a plasztikai műtét, meg a ki kivel mit tett rovat….
morph on deer 2022.08.31 12:49:36
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
“Ez alapján mi köze bárkinek bármilyen adathoz?”

És nem?
Azon kívül persze, hogy itt nem az adatszolgáltatásról van szó, hanem a vallás/vallásosság mint hangoztatandó, hencegésre/büszkeségre való ok, - amihez a viszonyomat részleteztem az előbb.
Én az információ relevanciáját kérdőjeleztem meg, azaz ha nem kérdeztem, akkor ne dörgölje az orrom alá kéretlenül sem a hitére való információkat, sem a szexuális preferenciáit, sem a vagyoni állapotát, stb.
Én ezt így gondolom.
morph on deer 2022.08.31 12:58:10
@Iván Gábor IGe:
“Nekem nyolc vallásom van”

Részvétem, de komolyan!
Ezek szerint neked kijutott a jóból.
Zsenge ifjúságom idején én is átestem a törzsfejlődés vonatkozó fokozatain, a katolikusból startolva, de én szerencsére megelégedtem a különféle vallások tanulmányozásával. Legtovább a Tao érdekelt, de aztán rájöttem, hogy igazából én nagyon jól megvagyok bármilyen hitbéli kapaszkodó nélkül,, és ezen az elmúlt bő ötven évben sem volt okom változtatni.
Szóval nem irigyellek.
Nagy-Britannia (Carlo Ponti Production), 111 perc, Metrocolor, angol Rendező: Michelangelo Antonioni Producer: Carlo Ponti, Perre Rouve Antonioni a következőt mondta ezzel a filmmel kapcsolatban: Ez a film talán olyan, mint a Zen. Ahogy megpróbálod elmagyarázni, összetöröd. Egy filmet, ha…..
Az idei nyár nagy, valószínűleg történelmi fordulatot hozott a magyar emberek gondolkodásában...
morph on deer 2022.08.06 15:40:02
@ulpius66:
“Ha a ballibsik győznek 2022 áprilisában, akkor lenne víz, gáz és villany?”

Akkor merengj el a következőkön:
- Az EU-s támogatások folyósításra kerülnek.
- Nem seftelnek el 500 millió köbméter gázt olcsón, hogy aztán közel dupla áron vegyünk helyette.
- Azonnal felszabadítják az alternatív energiatermelés korlátozását, - szélerőművek, - ösztönöznék a napenergia és geotermikus energia felhasználását, pl NEM a fatüzelést, hanem a napkollektoros fűtést szorgalmazzák az intézményekben.
- Az erdőirtások helyett pl pellet-tüzelést szorgalmazni.
- CSAK a rászorulók kapnának arányos mértékben rezsitámogatást, nem pazarolnának a milliomosokra.
- NEM a haverok kezébe adnák az energiaforgalmazást, egy haszonkulccsal kevesebb rakódna a költségekre.
- Már zajlana a déli irányú kőolajvezeték és a feldolgozók átalakítása.
- Azonnal leállítottak volna minden kivagyi presztízsberuházást, a közvagyon osztogatását országon belül és kívül az egyházak és vazallusok további hizlalását.

Na, valahogy így. Ezeket add össze, és fogod látni, hogy VAN megoldás, ha valaki nem gátlástalan NER rabló és/vagy korlátolt orbánhitű.
morph on deer 2022.08.06 20:06:37
@Androsz:
Ez egy szükséges lépés - lenne, - amit egy normális kormány mindenféle tökölődés nélkül végrehajt. Különösen annak fényében, hogy mint kiderült, a Szijjártó által hangoztatott összeg töredékéből, és alig pár hónap alatt megoldható.
És mivel egy orbánmentes kormány eleve normális, - főleg relatíve a jelenlegi dilettánsokhoz, - nem kétséges, hogy ez így történne, mivel erre lenne szükség, a rengeteg hibbant pénzpocsékolás helyett.
Tegnapig csak a kommentárokon és pl. Hegedüs Zsuzsa lemondásán keresztül hallottam Orbán tusnádfürdői beszédének erről a részéről, amelyben a "kevert fajokról" volt szó. Végül elém került a teljes beszéd, aki akarja, megnézheti egyben itt. Szerintem az egész, bár a szóhasználat kétségkívül kelthet…..
morph on deer 2022.07.28 16:09:59
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
De 50 feletti IQ-val már nem fogalmazhatna ennyire tapló módon valaki, ha nem az lenne a célja, hogy belepiszkítson abba a bizonyos ventillátorba, nem gondolod?

Ugyanis azt a feltételezett mondanivalót minden különösebb nehézség nélkül úgy is meg lehetne fogalmazni, hogy pontosan azt jelentse, amit és ahogy most - feltételezhetően - érteni kéne, ha a beszélő tegyük fel 50-es IQ-nál többel rendelkezik, ráadásul akkor mindenki ugyanúgy érti, és kizárt a félreértés/félremagyarázás lehetősége is.
Ha feltételezzük, hogy az a bizonyos IQ mégiscsak magasabb, akkor itt mindössze az történt, hogy az értő - értsd: nemzetiszocialista - fülek úgy hallják, hogy kaptak egy bíztatást, a lojális hívek megmagyarázzák, hogy hogyan is értette, és az a hülye, aki nem úgy, aki kritikus kívülálló, az felhúzza a szemöldökét, hogy mégis, hogy jut egy európai miniszterelnök idáig, az érdekeltek meg szívrohamot kapnak, enyhébb esetben felmondanak.
Szóval ilyen az élet errefelé, ha a miniszterelnök üzen haza egy másik országból, amelynek egy darabja történetesen az illető “nemzeti ambíciójának” része…
Mivel a tudomány lényegében érzelemmentes, ezért nem nagyon tudunk vele azonosulni, kivéve persze azokat, akik foglalkozásuk révén ebben utaznak. Laikusok számára a tudomány lehet érdekes, félelmetes vagy éppen a szabadságukat korlátozó is, hiszen a klasszikus tudomány teljes mértékben…..
morph on deer 2022.07.25 11:13:48
@belekotty:
Liberális igen, de a “liberálfasiszta” eleve marhaság, bárhonnan nézve is.
Egyébként az én liberalizmusomba sehol nem fér bele, hogy bárki a saját agybaját - vagy bármi mást - szabadon rákényszeríthesse bárki másra, tehát ennél a pontnál ezért is ér véget a tolerancia nálam.
Mondhassa el ki-ki amit gondol valamiről, és bízza a másikra, hogy mit kezd vele, hogy befogadja-e, vagy sem, - én ezt tartom elfogadhatónak.
morph on deer 2022.07.25 11:48:54
@vilagnezet.blog.hu:
Tájékoztatásul: én NEM vagyok tagja sem a hazai, sem másmilyen szkeptikus társaságnak, a gondolkodásmódom szkeptikus, nem fogadom el névértéken - face value - a dolgokat soha senkitől és sehonnan, mindig is érdekelnek a miértek.
A tízes - húszas éveimben értelemszerűen foglalkoztatott a kérdés, átolvastam az akkor elérhető vallási alapvetéseket, csomó kapcsolatos filozófiai munkát is, mert a természetes kíváncsiságon túl érdekelt a hit és a vallásos gondolkodásmód miértje, hogy mi is késztet embereket arra, hogy a saját személyük határain kívül keressenek válaszokat egyáltalán, mivel én sosem éreztem hiányát ilyesminek.
Történt mindez annak ellenére, hogy félig-meddig vallásos katolikus családban nőttem fel.

Aztán arra jutottam, hogy az átlagember szintjén ez az önbizalom és önismeret hiány, a gyengeség, és személyes felelősség áthárításának szükségességére adott válasz, - mert majd a földöntúli segít, büntet, vagy eleve “elrendelte,” hogy ez így legyen, szemben az én álláspontommal, hogy mindenben én döntök, mindent én teszek, és ezért enyém az összes felelősség a tetteim következményeiért.
Segíteni, meg büntetni úgy is csak egy másik ember/emberek tudhat/tudhatnak, - szóval itt a vége.
Ha pedig a “felsőbb hatalom” irányítását el akarnám fogadni, akkor azt is el kéne, hogy az a bizonyos felsőbb hatalom rosszindulatú és gonosz, így aztán megnyugodtam, hogy a cirka 13 éves koromban hozott döntésem, hogy hátat fordítok a hit és vallás minden formájának, helyesnek bizonyult, és ez a helyzet azóta sem változott, egy pillanatra sem.

A tudományt figyelem, de mivel ez egy progresszív folyamat, nem tartom “befejezettnek” egyetlen témakörben sem a keresést, kutatást, és mivel pontosan ismerem a képességeim és ismereteim határát, meg sem fordul a fejemben, hogy kategorikus kijelentéseket tegyek egyik irányban sem, megelégedve a szerintem “lehetséges” és a szerintem “valószínűtlen” minősítésekkel.
Mondom: ilyen is van.
morph on deer 2022.07.25 11:50:27
@belekotty:
Igaz, kihagytam, sorry!
A szomszédunkban dúló háború, kialakulóban (elmélyülőben?) lévő gazdasági világválság, megszűnőben lévő KATA, tovamúló rezsicsökkentés okán egyre több írás, cikk követeli az augusztus 20-ai tűzijáték bojkottját, akár teljes megszüntetését. Jómagam nem is tudnám ezen törekvéseket jobban ellenezni.…..
morph on deer 2022.07.20 08:40:16
Véleményem szerint kevés értelmetlenebb dolog létezik, mint egy tüzijáték, legyen az ok bármi.
Akkor már sokkal egyszerűbb lenne azt az összeget mondjuk ünnepélyesen elégetni, lényegesen kevesebb zajjal, szeméttel és környezetkárosítással járna…

Hogy ezt a szánalmasan előetetett, kivagyi rongyrázást milyen alapon is kapcsolja össze a szerző, - vagy bárki - a nemzettudattal, az megérne egy elemzést a propaganda agymosó és tudatmódosító hatásáról, maradjunk annyiban, hogy a cikk gyönyörűen példázza a szervilis viselkedés megideologizálására tett kísérletet, jelen esetben a történelmi nemzettudat és nemzeti büszkeség berángatásával a mentségek közé, kísérletet téve még az egy évvel ezelőtti, minden szempontból vállalhatatlan, gagyi giccsparádé sokkolóan röhejes hatásának “megmosolyogtató” minősítésével is, komolyan felvetve a kérdést, hogy mit is tartalmazhatott a szerző reggelije például…

Egyetértek ‘masterpiece1’ véleményével, itt a szánalmasan görcsös igyekezet az “Európa legnagyobb” tűzijátéka mögött rejlő állandó bizonyítási kényszer, a nagyzási
mániával ötvözött megalománia az, amivel baj van, mégpedig nem is kicsi!
Akik szót emelnek a tűzijáték ellen, azok pontosan ez ellen az értelmetlen nagyzolás ellen tiltakoznak, és nem első királyunk méltó megünneplése ellen, ellentétben azzal, - amit ugye a cikk is sugalmaz, - hogy a rohadék ellenzék a Szent István napi ünnepségeket ellenzi, ugyan már.
Az ostoba és felesleges parasztvakítást, ahogy minden értelmes ember is, pártállástól függetlenül, - csak ők most ki is mondják.
morph on deer 2022.07.20 10:20:03
@midnight coder:
Tudom, hogy volt korábban is tűzijáték, - a pénz elégetésének analógiája arra is áll, - de én ezt a mindenáron a legtöbb/legszebb/leggyorsabb-/legnagyobb nyűglődést akkoriban soha nem tapasztaltam. Meg úgy máshol sem.
Mert aki valóban a legjobb, legnagyobb, stb., annak nincs szüksége ezt lépten-nyomon bizonygatni, hiszen ez nyilvánvaló.
Kötözködni sem az igazán erős emberek szoktak, hanem akik csak annak képzelik magukat, hogy csak egy példát mondjak.

Igen, valami irgalmatlan pénzpocsékolás jellemzi ezt az elmúlt évtizedet, hihetetlen mennyiségű teljesen felesleges dologra, és annak a leghalványabb jele nélkül, hogy ezek valaha is akar csak önfenntartók is legyenek, azaz rengeteg pénznyelőt sikerült létrehoznunk nem kis összegekért.
Belegondolni is hajmeresztő akár a nagyságrendjébe is a tisztán csak a fent említett bizonyítási kényszer motiválta presztízsberuházásoknak, a valaha történő megtérülés legkisebb esélye nélkül.
„Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen.” - A legtöbben szerintem így gondolkodunk, és igencsak irritálhatnak a miénktől nagyon eltérő vélemények. Most ne akarjunk a nagy cégekre vagy egyes politikusokra mutogatni, bár ez is lehet indokolt, de nézzük meg inkább mikroszinten, hogy mi magunk…..
morph on deer 2022.06.19 11:36:40
Az említett, gyerekeit féltő rokon példájával kapcsolatban azért van egy apró gondom.
Nevezetesen az, hogy az illető művelt, értelmes és intelligens ember, és “csak” azért terjeszt mindenféle összeesküvéselméleteket, stb, “mert aggódik a hozzátartozói miatt. Ezért született ez a döntés, hogy:

“Ennek a belátásával viszont eljutottam egy olyan pontra, hogy nem akarom majd őt se nem meggyőzni, sem lenézően viselkedni vele szemben, mert az alapállása emberileg teljesen érthető.”

Ha elfogadjuk, hogy egy racionalitásra elméletileg képes személyről van szó, akkor azért elvárható lenne annak felismerése is, hogy attól, hogy ő ilyen vagy olyan spekulációkat vagy véleményeket oszt meg mondjuk s háborúval kapcsolatban, attól bizony még adott esetben besorozzák a gyerekeit, pont ugyanúgy, mint azokét, akik az övétől eltérő véleményen vannak, tehát ez az indoklás minden, csak nem egy okos, értelmes emberre jellemző.
Azaz nem más, mint az illető valós gondolkodásmódját tükröző álláspont, amelynek problémás voltát érzékelve a személy ezt a hozzátartozói miatti aggódással próbálja elfogadhatóvá tenni.
Az ugyanis egészen ritkán fordul elő, hogy valaki szembenéz saját karakterével, és fel is vállalja azt. Én legalább is ritkán találkoztam olyannal, aki vállalná, hogy egyébként is egy paranoid gondolkodásmóddal megáldott valaki, akinek ráadásul a poltikai/ideológiai preferenciája is erősen színezi a látásmódját.
Ami - felületes ismereteim alapján alkotott - véleményem szerint a helyzet ebben az esetben is.
morph on deer 2022.06.19 16:29:39
@Tamáspatrik:
Ez így igaz, van akinek lételeme az aggódás.
Van a háztartásban is olyan, aki a be nem következett események következményeinek majdani hatása miatt aggódik, közben az alaphelyzetnek sincs reális esélye a változásra, de “mi lesz, ha mégis..?”

Ezért nekem azzal kapcsolatban is vannak kétségeim, hogy ha hirtelen eltűnnének azok a bizonyos bajkeverők, ne találna azonnal másikakat. Hát ez van.
  Két hete mindenki a 99 esztendős Henry Kissingerről beszél, miközben évek óta alig hallani róla. Most megszólalt Davosban, a Világgazdasági Fórumon, és nagyon úgy tűnik, hogy meglátásai a háború kapcsán erősen szembemennek a mainsteam gondolkodásmóddal.   Az egykori legendás külügyminiszter…..
morph on deer 2022.06.05 21:29:15
@Válasszunk:
Az iraki offenzíva NEM konkrét okból történt, hanem egyszerűen azért, hogy lehessen demonstrálni, hogy az USA nem hagy megtorlás nélkül olyasmit, mint 2011.
George W. férfinek akart látszani, ezért aztán bemutatták azokat a teljesen amatőr szinten hamisított fotókat a “tömegpusztító” vegyi fegyverekről, így Dick Cheney is kiélhette magát, meg a fegyvergyártó haveri kör is elégedetten dőlhetett hátra, míg a mezei redneck boldogan tapsolt, hogy megleckéztették a raghead népséget, kerül amibe kerül.
És tényleg került.
Hogy mindez semmire sem volt jó, és igazából több kárt okozott, mint hasznot?
Nem mondod..!
Mint az összes többi hasonló történet, lényegében mindegy is, hogy melyik megalomán hatalom próbálkozik, az eredmény ugyanaz.
A nyolcadik részre egészen bizonyossá vált. Hiába kéri Réz András számon a történelmi hűséget az alkotókon, hiába emlékeznek egészen másként az idősebbek, A besúgó a hibái ellenére is visz, magával ragad, mert ez a sorozat ugyan túloz, néha bűvészkedik és  „csal” is, ennek ellenére simán viszi a…..
morph on deer 2022.05.16 14:25:32
Hát én szintén abbahagytam az első rész után, számomra, aki bőven nagykorúként és az eseményekre bizonyos rálátással éltem már akkor, bosszantóan hiteltelen.
Szemmel láthatóan azoknak készült, akik a jóval későbbi politikai narratívák nézőpontjából eddig is valahogy így képzelték el ezt az időszakot, nekik nyilván így “valósághű” az, ami szerintem hatásvadász túlzás, vagy teljesen felesleges, hangulatfestő kitaláció.

Hogy miről beszélek?
Teljesen biztos, hogy a beszervezésre nem ilyen teátrális módon és dzsémszbondos körülmények között, az étkezőkocsiban, a személyzet jelenlétében került (volna) sor, még akkor sem, ha történetesen a felszolgáló is besúgó.
Kizárt dolog, hogy apuka, - akinek ugye semmi köze nem volt korábban semmihez, - úgy reagált volna a telefonban, ahogy, akkoriban már rég nem volt a köztudatban a mindent ellenőrző hatalom, ez a viselkedés nem volt a hétköznapok része, az húsz évvel korábbi reakciónak még elment volna, akkor már ez nem volt “divatban,” hogy úgy mondjam.
Garantált, hogy akkor egy fiatal, minden lében kanál seftes nem mond olyat, hogy “valami Rambó” - ugyanis pontosan tudta mindenki, hogy miről van szó, már jóval azelőtt, hogy a kalóz VHS átlépte volna a határt.
Na akkor hagytam abba a filmet.

Hogy ezek egyike sem mérvadó a történet szempontjából?
Nyilván nem, egyesével meg pláne, csak éppen a történet egészének a hitelességét kérdőjelezi meg, legalább is annak a számára, aki ismerte ezt s közeget akkor, tulajdonképpen teljesen feleslegesen, hiszen a valóság semmivel nem lett volna kevésbé érdekes annak, akiknek nyilvánvalóan szól a film.
Kár.
  Egészen bicskanyitogató, ahogyan a nyugati nagyokosok kioktatnak bennünket demokráciából. A jelenség egyáltalán nem új; évtizedek óta lenézően osztogatják az észt, hogy miképp is kéne élnünk. Ami megváltozott: ma már a formára sem adnak. Ma már úgy dirigálnak és úgy kérnek számon, hogy a…..
morph on deer 2022.05.01 10:04:43
@G. Nagy László:
“ Ami engem illet: még sohasem mértek 150-nél alacsonyabb IQ-t, amikor engem teszteltek életem során bármikor, de Viktorral lazán cserélnék. Még a legádázabb ellenfelei is elismerik, hogy kiváló koponya.”

Ezzel két lényegi problémám van.
Az egy dolog, hogy “kiváló koponya,” csak éppen amire használja azt a kiváló koponyát, azzal van gond, nem is kevés.
Nagy vonalakban erről annyit, hogy nála egyetlen dolog számít, a saját érdeke, minden más ebből következik. Ő azért akart és lett az ország első számú vezetője, mert ez a pozíció biztosítja a legtöbb lehetőséget a saját céljai maximális megvalósítására. Az, hogy emellé jár egy ország is, amit akkor már vezetni is kéne, mindössze egy szükséges rossz.
Nézd csak meg, szinte minden lépésén átsüt az önérdek. A leginkább mondjuk a közösség céljait messzemenően figyelmen kívül hagyó presztízsberuházások, és azok prioritása mindennel szemben mutatja, hogy ez mennyire így van.

A másik problémás rész az orbáni nagy koponya esetében az EIQ - azaz az érzelmi intelligencia - teljes hiánya, ami nélkül az “ember,” mint olyan, nem teljes. Itt lép be az “emberi minőség,” azaz, hogy valaki pusztán emberként milyen.
Ezen a téren én sajnos Simicskával értek egyet, akkor is, ha ez a politikában egy bizonyos szintig nem szükségképpen hátrány.
Viszont érzelmi nyomorban élni, szociopataként, nem hiszen, hogy bármilyen magas IQ mellet is irigylésre méltó opció, véleményem szerint.
wagmg Finnország NATO tag lesz 2022.04.13 11:10:34
Ah, úgy látszik most már biztos, Finnország belép, NATO tag lesz. Mégpedig hamarosan.  Annak idején Sztálin megtámadta Finnországot. Nem mondta, hogy ez csak egy "különleges katonai akció", de egyébként pont úgy hazudott mint most Putyin. Azt hazudta, hogy a Szovjetúnió nagy veszélyben van…..
A kép Leonardo da Vinci és Mike közös munkája   Jézust elárulták, majd háromszor is megtagadták az utolsó vacsora éjszakáján. Igaz ugyan, hogy Márki-Zay Péterben nem sokan látták a megváltót, s talán saját magán kívül senki más nem hasonlította a Názáretihez, ám tény, hogy az utolsó éjszakán őt is…..
morph on deer 2022.04.13 23:10:43
Azért egy dolgon nem győzök csodálkozni, már több, mint egy hete.

Amióta Márki-Zay elindult az előválasztáson, azóta megállás nélkül fúrja és mocskolja Gyurcsányt, Jakabot azóta, mióta nem őt támogatta, közben árulónak és orbán szekértolójának nevezte a szavazóikat. Tette ezt annak ellenére, hogy aláírta az etikai megállapodást, mely szerint nem tesznek ilyet!
Gondolom, mert ő szavatartó…
Aztán sunyi manipulációk eredménye képpen győzött az előválasztáson, mikor is tudatta a nagyérdeművel, hogy “legyőzte” az ellenzéket, és azon nyomban meg is osztotta, ő és támogatói lettek a. ”tiszták”. Időközben azt is megtudtuk, hogy Polt Péter legnagyobb bűne, amiért mennie kell, hogy “nem számoltatta el Gyurcsányt,” de majd ő..! És majd ketten fognak kormányozni, Karácsony mint miniszterelnök helyettes, és minden döntést ők ketten, közösen fognak meghozni. Ja, és szakértői kormány lesz, a hat párt politikusai szóba sem jöhetnek…
Az egyéb agyalágyult és vállalhatatlan nyilatkozatait most nem sorolom,

Egy viszont tény, a Márki-Zay vezette kampány Márki-Zay Péterről szólt, nem az összefogásról, legfőbb célja pedig Gyurcsány eltávolítása volt, nem orbáné. Az egy dolog, hogy ahhoz sem elég nagyfiú még, ahogy eleve a vállalt feladat is jócskán meghaladták a képességeit és felkészültségét, ebből és tapasztalatlanságából fakadóan fel sem tudta mérni, hogy mihez fogott, mint kiderült, például ahelyett, hogy az ellenzéki szavazóknak bizonyította volna, hogy ő valóban az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, a csupán a képzeletében létező kiábrándult fidesz-szavazók megszólításával próbálkozott, bevetve a fideszes narratíva és stílus legszebb gyurcsányozásait is, mindhiába.

Szóval amit nem értek: ezek után milyen alapon várja el bárki is azt, hogy azok, akiket addig gyalázott, majd mellé állnak, vállalják és igazolják ennek az elcseszett, önjelölt megváltónak többek közt ellenük is folytatott tevékenységét?

Eleve nem világos, hogy milyen alapon furakodhatott be egy pártok által megkötött szövetségbe egy olyan dilettáns, akinek sem pártpolitikai tapasztalata, sem pártja nincs, és amúgy pontosan nulla politikai súlya van?
Ezen túl deklaráltan mélyen vallásos, jobboldali keresztény-konzervatív, és még csak hasonló politikai profilú párt sincs a hat között!

Ugye a focibajnokságon sem indulhat valaki, akinek se csapata, sem szerelése nincs, hiába állítja, hogy csak ő tud győzni, - nem így van?
morph on deer 2022.04.14 09:29:34
@G. Nagy László:
Igazság szerint nálam nem a szimpátia a motívum, hanem az ellenkezője: utálom a hazug képmutatókat, márpedig MZP teljességgel kimeríti a kritériumokat ebben a kategóriában.

Eleve averzióim vannak azokkal szemben, akik önmagukat dicsérik. - ez amolyan beépített, zsigeri ellenérzés, nem tehetek róla, ez van, - nála meg szinte alig volt más.
Aztán azzal meg, aki a vallásosságát eleve mint minőségjelző attribútumot lobogtatja, pont úgy vagyok, mint akinek az az egyetlen figyelemre méltó tulajdonsága, hogy gay: csináld a négy fal között, mi közöm hozzá?!
Olyannal kiáll, hogy ő nem lop!
Hogyy mi van? Ez mióta “érdem”?
Ez az ALAPHELYZET, nem?
Most akkor mi van az emberöléssel, mert azt nem említette, hogy nem szokott embert ölni, szóval?
Az meg, hogy egyáltalán nincs fogalma az államigazgatás működéséről, de még egy miniszterelnök hatásköréről sem, eléggé megkérdőjelezte számomra, hogy egyáltalán, mit keres ő most itt?

Szóval nem az a gond, hogy nekem más szimpatikus, hanem hogy ő nagyon nem.
Igen, hibák sorozata tette lehetővé, hogy ott lehetett, és hogy ő cseszhette el az utolsó esélyünket az orbánmentesítés megkezdésére, de ezt tagadhatatlanul ő tette!
Őt hallgatva egyetlen egyszer sem az jutott eszembe, hogy ő egy hatpárti összefogás ministerelnök-jelöltje, hanem, hogy milyen önző és öntelt ez a “hétgyerekes, jobboldali keresztény-konzervatív, mélyen vallásos apuka,” aki valahogy odatévedt…

Ha Marki-Zay valóban a hat pártot képviselte volna, akkor nekem is hiányoztak volna a többiek, de miután egész végig a saját szóló kampányát nyomta, eszembe sem jutott, hogy emiatt másnak MOST kéne osztoznia az ő “eredményében”.

Ami viszont végképp felháborított, a szegény gyerekeinek a színpadra rángatása, ők aztán végképp nem tehetnek arról, hogy milyen apjuk van, de legalább szégyenkezhettek miatta…
Belegondolok, azért elég hülyén nézett volna ki még Jakab és Gyurcsány is közöttük, kegyünk őszinték..
Nézem, nézem a vereségre adott reakciókat, és azt látom, hogy az ellenzék nem tud akkora pofont kapni, amekkorát megérdemelne. Az emberi tisztesség minimumára is képtelenek, még akkor is ha "nincs tétje". Nem tudok mást mondani: elejétől a végéig ez egy értékelhetetlen söpredék. A 35% nem túl kevés,…..
morph on deer 2022.04.07 00:30:42
@Tapi2021:
Hát Perintfalvit nyugodtan kifelejtheted, ő szívből utálja nem csak a pedofil papokat, de a képmutató műk-eresztényeket is, márpedig MZP pontosan kimeríti az utóbbi kategóriát.
Épp az, hogy nem eretnek: az a baja a klérus vezetőivel, hogy pénzért beállta a hatalom kitartottjai közé, és inkább megtagadták a keresztényi kötelességüket, és csak nehogy kiessenek a kegyből, meg a lóvéból, még a templomban is politikai agitációt folytatnak.

Olvass bele, amiket ír, meglátod.
morph on deer 2022.04.07 00:32:53
@lobaszopiatej:
Állítólag a főnökével kellett soron kívül találkoznia, nehogy be tudja váltani az ígéretét…
Requiescat in pace
Azt mondják, hogy aki beszél, az egyben befolyásol is. Talán ez sokszor így is van, hiszen mi magunk is ezt tesszük, ha érvelünk például a nyaralás vagy egy vásárlás mellett, vagy ha a gyereket próbáljuk meggyőzni arról, hogy igenis érdemes tanulni. Tehát a befolyáslás az életünk része, és sok…..
morph on deer 2022.04.06 16:31:29
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Az még hagyján lett volna, a nagyobb baj, hogy ő meg volt győződve az ellenkezőjéről: ő a legjobb kommunikációs szakember széles e hazában.
Aztán, ha találkoztál a “se jobbra, se balra, csak felfelé” szlogennel, és/vagy a bugyuta dalocskával, akkor nagyjából biztos, hogy az következik, hogy Maaargit…!
    Sic transit gloria mundi. És így múlt el a világ dicsősége Márky-Zay Péter számára. Oké, tudom, volt ott pár szomorú alak még (mind a saját családtagja), de ő hat párt MINISZTERELNÖK jelöltje volt! Hat párt állt mögötte. Hat párt "kapitánya" volt. Még vasárnap reggel is, amikor még éltek…..
morph on deer 2022.04.04 10:03:14
Az alapvető tévedés ott van, hogy NEM tolták maguk előtt, hanem tolakodott!
Márki-Zayt eleve a kutya nem hívta a hatpárti összefogás résztvevőjének, hiszen zéró politikai súllyal, párt és nagypolitikai tapasztalat nélkül ott semmi keresnivalója nem volt, és joggal.
Csakhogy ő ezt másképp gondolta és addig furakodott, meg csinálta a műsort, hogy “elnyomják a civileket,” míg elunták, és bekerülhetett. (Az a fajta házaló, akitől a végén már azért veszed meg a nyomorult porszívóját, mikor az ötvenedik alkalommal felbukkan, hogy menjen már végre a bánatba…)

A történet gondolom megvan, mikor Karácsonnyal megpuccsolták az előválasztást, miután az akaratgyenge Gergő szájából kidumálta a sajtot, aztán pedig jött a fideszes típusú kampányolás, meg a hirtelen “megvilágosodott” fiatalok csapata, és így lett belőle miniszterelnök-jelölt, NEM a hat párt jelöltjeként!

Csak még annyit, hogy azon az oldalon semmi szükség nem volt egy “hétgyermekes, jobboldali keresztény-konzervatív édesapa” jelenlétére, sőt!
Négy éve minden ilyen nélkül több szavazatot kaptak mint a fidesz, csak éppen megosztva, így minden alap megvolt ahhoz, hogy most ezt meg tudják csinálni!

Na ezt a lehetőséget cseszte el a jelölt úr, de alaposan! Nem más, hanem Márki-Zay Péter, akit legkésőbb már fél éve ki kellett volna paterolni az egészből, amikor “legyőzte az ellenzéket”…
Mert most kiderült, hogy tényleg: orbánnak szeretettel.
morph on deer 2022.04.04 14:08:49
@ben2:
Azt hiszem, elkerülte a lényeg a figyelmedet.
Márki-Zaynak eleve az előválasztáson sem volt, nem lehetett volna keresnivalója, hiszen az a pártok jelöltjeinek vetélkedése volt, ő meg nem volt több egy önjelölt akarnoknál, - aki azóta is.

A Karácsony féle trükköt már minősíteni sem érdemes, a Márki-Zay mögé beállt pártok meg eleve csak az összefogás révén remélhették a parlamentbe való bejutást, talán a Momentum kivételével. (Aztán azokból is csak a két “nagyágyú,” az MSZP és a Párbeszéd maradt,)

Az, hogy a jelölt személyisége eleve nem kompatibilis, az keveseket zavart eleinte, mert bevették az “új” és “szokatlan” dumát, - ami annyiban igaz is, hogy korábban senki nem vitte ki a családját a Kossuth térre, hogy nyilvánosan, családi körben és a keresztényi felebaráti szeretettől vezérelve buzizza Orbán Gáspárt, ez valóban felért egy paradigmaváltással…
Mivel nem csapatjátékos, és önfejű a végtelenségig, ezen az idétlen stíluson csak minimálisan tudtak finomítani a többiek, de ami a legrosszabb, képtelenek voltak kikászálódni a saját csapdájukból, mármint hogy támogatják a jelöltet, akárki legyen is.

De azt, hogy helyette, azaz a Márki-Zay féle hülyeségek és alkalmatlanság miatt vele együtt vigyék el a balhét azok, akiket elmondott mindenféle árulónak, stb, szerintem irreális elvárás.
morph on deer 2022.04.04 14:18:00
@zord íjász:
Évekkel ezelőtt???
Eleve három éve foglalkozik politikával, négy éve még hithű fidesz-szavazó volt!

Ahogy elmondta, eleve egy helyi jobbikos noszogatta, hogy induljon polgármesterként is, őt a hatpárti összefogás soha nem kérte fel arra, hogy ugyan induljon már miniszterelnök-jelöltként, és lehetőleg addig kavarjon, míg sikerül elhessegetni vagy félmillió szavazót..!

Olyanoktól kapott biztatást, mint Róna Péter, és hasonló kívülállók, de NEM a hatpárti koalíció kereste meg és akarta, hogy induljon!
Tegyük a szívünkre a kezünket. Ezt azért kevesen hittük volna.  Amikor már teljesen mindegy, mit gondol, vagy mit mond az ellenfél, kitalálunk egy orbitális hazugságot és a szájába adjuk. Amikor már a valósággal köszönő viszonyba se hozható dolgokat, sima történelemhamisítást lehet úgy beleböfögni…..
morph on deer 2022.04.02 15:01:53
@Androsz:
“… mint amikor valaki, például, haláltáborba szállított zsidók szelektálásában segédkezik - ezt Soros György saját maga mesélte el magáról ”

Kár, hogy NEM ezt mesélte.
A személy, akire az apja rábízta, hivatalnokként az elhurcolt zsidók hátramaradt vagyontárgyainak leltárba vételével volt megbízva, és alkalmanként magával vitte az akkor 14 év körüli Soros is, hogy szem előtt legyen, ne keveredjen semmibe.
Na ebben a leltározási tevékenységben segített Soros, NEM a zsidókat, hanem a már elhurcolt személyek hátrahagyott értékeit segített “szelektálni”!
Nem pont ugyanaz…
Fidesz ellenes hekker (ál)támadás, FÉLJETEK!   Azért az utolsó 3 napra csak összeállt a végleges kampánykommunikáció a kormányoldalon is, és szokás szerint nem változott semmit. Féljetek! Kedves szavazók féljetek, de szavazzatok ránk, mert mi megvédünk titeket. Annyi minden fenyegetett már…..
morph on deer 2022.03.31 22:17:13
@parttalan:
Ez a “nem kell részt venni, ha nem akarunk” körülbelül ugyanolyan lenne, mint pl a NATO-nak sem kell megvédeni bennünket, ha nem akar?

Erre gondolsz?
Végül is nekünk nem is kell segítség, mert mi “meg tudjuk védeni magunkat,” nem?
Majd jól megdobáljuk a támadókat lélegeztetőgépekkel, oszt jónapot, nix ugribugri!
Naugye.
morph on deer 2022.03.31 23:49:41
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Mit érdekli a forint romlása?
Mert szerinted melyik az a magyar termék, amelyet tisztán magyar alapanyagokból Magyarországon állítanak elő, és amelyeket aztán magyar üzemanyagot használó, magyar alapanyagokból gyártott járműveken szállítanak a vásárlókhoz?
Csak egy ilyet ha mondanál..!

Az egy dolog, hogy a többség ezt nem fogja fel, de attól ez még így van: mindenki veszít a gyenge forinttal, kivéve a spekulánsokat, a jegybankot, pontosabban Matolcsy alapítványait, meg a költségvetéssel manipulálgató pénzügyminisztériumot.
morph on deer 2022.03.31 23:54:28
@Sir Gombóc:
Kösz a figyelmeztetést: trehány vagyok, sajnálom!

Svédül olvastam a hírt, de a könnyebbség kedvéért angol cikket akartam linkelni, ez volt az első, ami a témáról feljött, én meg csak beleolvastam.
Ez a svéd cikk, ez mai:

www.aftonbladet.se/nyheter/a/V9w96V/usa-s-varning-efter-krankningen-av-svenskt-luftrum
téveszmék "A szó elszáll" 2022.03.17 09:03:59
  Fura hullámvasúton ül Márki-Zay Péter. Amikor az ellenzéki összefogás nekifutott az előválasztás első fordulójának, gyakorlatilag minden előrejelzés a negyedik helyre várta, semmi jel nem mutatott arra, hogy a leghalványabb esélyei is volnának a továbbjutásra. Ehhez képest a tényleges…..
morph on deer 2022.03.18 20:51:15
@dare:
Dehogy mindegy.
Pontosan ez a dilettáns kommunikáció az, amiért rengetegen elfordultak tőle.
Ami nem is lenne baj, ha ő továbbra is a kis helyi gittegyletét tolná, csak sajnos már úgy gondolja, hogy annál ő többet érdemel, ráadásul anélkül, hogy tett volna érte.
Mondjuk megtanulja azt a nyomorult politikusi “szakmát,” legalább átseggel egy ciklust a parlamentben, hogy ne mondjon sületlenségeket alapvető államigazgatással kapcsolatos kérdésekben, de mint tudjuk, ez nem történt meg. Viszont követelt egy saját frakciót magának, csak gondolom valaki a kezébe adhatta Joloupukki címét, hogy az ilyesmit tőle kell kérni, úgy talán lehet ilyet kapni, mert amúgy azért dolgozni kell, ahogy mindenki más is teszi.
Egyébként sajnálom, de akkor sem lenne saját szakértői kormánya, ha nyernének, mivel akkor hatpárti koalíciós kormányzás lesz, és nem egyszemélyi döntéshozás, akárhogy is fáj ez a jelölt úrnak.

Sajnos ellent kell, hogy mondjak: de, most kampány címén egy szép kövér Márki-Zay imázs-építés zajlik, semmi több!
Az ég szerelmére: ott volt az első Ukrajna melletti tüntetés, és mit is hallottál tőle?
Az “én egy hétgyerekes, hívő keresztény apuka vagyok, aki négy éve még a fideszre szavazott…” tartalmú sztenderd monológot, és hogy milyen qrvajól csinált mindent Hódmezővásárhelyen, és még nem vesztett választást! Abból a kettőből… Mindezt az Ukrajna melletti szolidaritási tüntetésen! Is, meg úgy mindig, és mindenhol.

Arról van ugyanis szó, hogy bár azt véletlenül sem ismerné be, hogy alkalmatlan és felkészületlen az általa vállalt szerepre, már építkezik a választások utáni időre, dolgozik a “fidesz 2.0 reloaded” típusú saját párt összegründolásán, valamint szimiltán indul a hódmezővásárhelyi helyi választásokon is, - valami csak összejön, ami már egy lépés “felfelé,” és legkésőbb 4 év múlva saját párttal tud szerepelni, így is, úgy is.

Na ennek a munkálatait látod most, még akkor is, ha nem vagy hajlandó felismerni a látottakat.
Márki-Zay NEM csapatjátékos, ő csak úgy tudja elképzelni az életet, ha mindenben ő dönt, mindent ő kontrollál, és ennek érdekében megpróbál mindent meg is tenni. Ez az, ami történik.
morph on deer 2022.03.19 11:48:36
@dare:
Alapvetően azt nem látod tisztán, - szerintem, - hogy a parlamenti politizálás pártokra épül, a parlamentben pártoknak lehet csak frakciója, ésígytovább.

Szóval PÁRT!
Na az nincs Márki-Zay mögött, (szerintem nem is lesz,) és ez az az ok, amiért NINCS ugyanabban a helyzetben, mint az összefogás többi résztvevője.

Így aztán politikailag súlytalan, és ezen az sem változtat, hogy a fél falu odáig van érte, ő pontosan egy személynek számít, ha esik, ha fúj!
Ráadásul nem is akart színt vallani, hisz micsoda hisztit rendezett, hogy neki a választások előtt ki kellett választani, hogy alkalmasint melyik frakcióba kíván beülni, - ahol még be is fogadják, - és nem lehet játszani az ártatlan, ma született Isten bárányát, aki ugye “független pártonkívüli”!
Ez a bullshit tetszett meg amúgy sokaknak, ezért is volt számukra meglepetés, mikor kis kedvencük első dolga volt, hogy bejelentette, szeretne pártot, meg frakciót magának!

MIUTÁN szavaztak rá!
Ez nyilván a gerinces, jobboldali keresztény-konzervatív jellem eredménye, mert mást még elképzelni sem tudok…
És, hogy ebben “engedett”?
Mert még mi volt a másik lehetőség?
Durcásan hazaballag?
Ugyan már! Márki-Zay él-hal azért, hogy “valaki” lehessen, és azért bármire hajlandó…

Még arra is, hogy nyíltszínen gyalázkodjon, mindennek elmondja a riválisait és az őket támogatókat, lebegtessen légből kapott vádakat “árulókról,” “meleg kormánytagokról,” és lefizetett közvélemény-kutatókról, mindenkit támad, aki nem alél el az ő zsenialitásától…
Jut eszembe:
Az a hülyeség a te személyes fantazmagóriádnál nem több, hogy szegénykémet a DK felültette a meleg kormánytagokról szóló mesével, és azért jött elő ezzel a bárgyú dumával!
Na ne hülyéskedj!
Ugye, nem azt akarod mondani, hogy a Kossuth térre is a DK küldte ki családostól egy kis meghitt buzizásra, amikor Orbán Gáspárt vette a szájára, vagy Brüsszelben a csatornalátogatást is a DK-nak köszönhetjük, szerinted?

Ez a személy bizony homofób, és ezt teljesen felesleges megpróbálni a “képmutatás” elleni harc csomagolásában eladni, ez rendre felbukkan a megnyilvánulásaiban, ez Márki-Zay, a katolikus családapa!

Még annyit, hogy ő nem jobb volt Dobrevnél, hanem teljesen gátlástalanul átvéve a fideszes narratívát, teli torokból gyurcsányozott, személyeskedett, és hazugságokat terjesztett, annak ellenére, hogy aláírta az etikai megállapodást korábban, és sikerrel beetette a szavazókat azzal a hazugsággal, hogy csak ő az, aki le tudja győzni orbánt, mivel ő “meg tudja szólítani a fideszes szavazókat”!

Ó, hát hogyne, látjuk…
Személyes véleményem, hogy sok újat már aligha tudtak volna előszedni Dobrevről, ráadásul még az a bűnrossz propagandafilm is visszájára sült el, úgyhogy teljesen felesleges volt belemenni ebbe a csapdába, dehát itt tartunk.
És itt ment el az utolsó esélye egy normális Magyarországnak.
morph on deer 2022.03.19 19:01:47
@dare:
@dare:
Két apróság.
Én qrvára nem bántam volna, ha Márki-Zaynak van már egy pártja jónéhány éve, és szerez némi tapasztalatot az országos szintű pártpolitizálásban, nota bene lehúz minimum egy ciklust is, mint parlamenti képviselő, és AZTÁN indul el egy miniszterelnöki posztért, mikor már van némi fogalma arról, hogy ezt a játékot hogyan játszák. Mert most abszolút semmi nem volt/nincs, ezért is mozog úgy ebben a műfajban úgy, mint az a bizonyos elefánt a porcelánboltban.
Ezt nem lehet megspórolni, sem áthidalni az amerikai autóalkatrész-kereskedelmi cég vevőkapcsolati munkakörében szerzett tapasztalattal. Ő nyilván egy jó eladó, olyan a mentalitása, de ez nem azonos egy önálló üzlet sikerre vitelével.

Akárhogyan is, azt a bizonyos pártot már évekkel ezelőtt létre kellett volna hozni, és annak a pártnak a képviseletében indulni a miniszterelnöki posztért!
Most elvárná, hogy kvázi biankó csekket kap a választóitól, aztán majd fordul, amerre gondolja? Ez nem így működik.

Amit mondasz az egyszerűen nem igaz: sem Dobrev, sem Gyurcsány egy qrva szóval nem bántottak, amikor ő már fideszeseket megszégyenítő lelkesedéssel gyurcsányozott, meígérte Gyurcsány felelősségre vonását, és terjesztett mindenféle hazugságokat a DK-ról, - miközben az ő jóindulatuk nélkül a Parlament küszöbét sem tudta volna átlépni. (Ez a politikus?)
A DK-nak csak a második forduló vége körül fogyott el a türelme, amikor egy listába szedve cáfolták meg a hazugságokat, addig a két, személyében is megtámadott ember nem is reagált!

Szerintem ez volt az a lépése, amivel végképp leírta magát a DK-s szavazók előtt, a későbbi sunyi színjáték Karácsonnyal, meg a “tiszták” koalíciójával már csak betetézte mindezt, és azóta is csak percekre képes abbahagyni.

Ezt a dilettáns kampányt pedig Márki-Zay kampánystábja viszi, merthogy ragaszkodott hozzá, mivel ő ehhez is ért!
Látjuk.
Egy kibaxott nagy kék szalaggal a nemzeti ünnepen, aminek CSAK március 15-hez, meg CSAK az összefogáshoz nincs semmi köze! Rengeteg más dologhoz van, keress rá, de nem a béke szimbóluma, és a korrupció ellen is csak Márki-Zay nevezte ki, mert sehol máshol nem az!
Ez az a megkülönböztető jelzés, amivel NEM az összefogást, hanem az elkülönülést jelzik azok, akik használják.
De ebben a formában SINCS köze egy nemzeti ünnephez kapcsolt rendezvényhez, mert nem ott van a helye!
Ennyit a “hozzáértéshez,” és a “közös” célhoz.
A képregényekhez fűződő viszonyomról már nem egy alkalommal szóltam (írtam). Elmondtam, hogy az apai nagypapám, néhai id. Mohácsi József, utolsó munkahelye szerint rendész a Hungexpo területén, amatőr eszperantista, elvetélt író, egy budapesti zsidó család sarja, aki cigány származású nőt vett…..
  Azt mondják egy kép felér ezer szóval. Bizony ez sokszor igaz. Itt van ez a fotó is. Az ENSZ ülésén az összes jelenlévő képviselő felállt az orosz külügyminiszer, Szergej Lavrov videós beszéde alatt és kivonult a teremből. Szó szerint faképnél hagyták a világ legnagyobb és egyik legerősebb…..
morph on deer 2022.03.02 20:50:45
@Tapi2021:
“ És ettől frusztráltak és kisebbségi komplexusuk van, amit nagy sereggel, nagy rakétákkal kompenzálnak.”

Meg egy adag értelmetlen arroganciával.
Emlékezz vissza, hogy Putyin NEM megegyezni akart, az első pillanattól sem, hanem követelte a diktátuma teljesítését!

Ez nem így működik, sőt: így nem működik!
Számomra ebből is egyértelmű, hogy a támadás nem egy kóbor ötlet eredménye, hanem már rég el volt már döntve, mielőtt a követeléseket bejelentették.
Azok pedig eleve olyan feltételeket tartalmaztak, amelyek teljesítése józan ésszel elképzelhetetlen, - lásd a ‘97 előtti állapot visszaállítása.

Putyin most érezte magát elég erősnek, és az energiaügyi kulcspozíciója miatt a nyugatot kellően zsarolhatónak ahhoz, hogy hozzáfogjon a “birodalom” egyesítéséhez.
Ehhez az ukránok korábbi viselkedése legfeljebb ürügyet szolgáltatott, de ez nem a valódi indoka a támadásnak.

Az a felségterület kijelölése, ahogy ez a többi ragadozónál is szokás!
Putyin nem viseli el, ha marginalizálják, ő még meghatározó világhatalomként tekint magára, és abban a hitben lépett, hogy más is őrá.
Nem jött be.

Egyetértek a poszttal, ebből már nem lehet jól kijönni, mostantól senki nem bízik majd Oroszországban, és az Putyinnak köszönhető. Kár.
morph on deer 2022.03.02 21:12:56
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
“ Abba nem fognak belemenni, hogy a fegyverszünet alatt a Nyugat még jobban felfegyverzi Ukrajnát.”

Az a szépséghiba, hogy Putyin - pontosan az orosz külügy - konkrétan megfenyegette Finnországot és Svédországot, hogyha csatlakozni merészelnek a NATO-hoz, akkor ugyanabban a helyzetben találják magukat, mint Ukrajna!

Ezzel sikerült elérnie, hogy azon felül, hogy mozgósítottak, meg fegyverkeznek vadul, a svédek például azonnal duplájára emelték az Ukrajna támogatásának évenkénti összegét, 500 millió koronára, és olyan döntést hoztak, amilyet 1939 óta, nem: fegyvert adnak háborúban álló országnak! (Akkor volt ilyen utoljára, amikor az oroszok megtámadták a finneket, ‘39-ben)

Ráadásul az egészet nem orosz-ukrán konfliktusként kezelik, hanem hogy Putyin megtámadta Európát, el akarja dönteni, hogy szuverén államok mit tehetnek, és mit nem, ez pedig elfogadhatatlan!
Ezért aztán ez már az integritásuk elleni személyes támadásként kezelik, és aszerint viselkednek.

Hogy ez mennyire volt jó ötlet orosz részről, az majd kiderül, de hogy nem ijedtek meg, az biztos.
morph on deer 2022.03.02 21:26:34
@Tapi2021:
“ És az EU egy az egyben befeküdt Amerikának.”

De NEM azért fordultak Putyin ellen, hanem azért, mert megszállt egy szuverén európai államot!
Innentől kezdve nem számít, hogy miben van igaza, és miben nem: ez NEM elfogadható elintézési módja egy konfliktusnak, semmilyen körülmények között, 2022-ben!
Ez az elsődleges, és legfőbb probléma!
A barbár stílus, a kocsmai erősködés az, ami kiverte a biztosítékot, nem az amerikai - vagy bármilyen - érdek!
Soha nem látott sebességre kapcsolt az Orbán-kormány pávatánca, mióta Putyin fővezér parancsot adott Ukrajna lerohanására. Az Európai Unió és a NATO tagjaként Magyarország ugyan szavakban kiáll Ukrajna függetlenségéért, és elítéli a katonai agressziót, ám saját szavazói felé egészen mást kommunikál.…..
morph on deer 2022.02.27 15:14:33
@John Nethem:
“ A szovjetek úgy voltak hajlandóak kivonulni 1956-ban véglegesen Ausztriából, ha aláírják, hogy Ausztria soha nem lesz egyetlen katonai tömb tagja sem.”

Te tényleg nem érted?
Az, hogy Ausztria - vagy bárki más - mit írt alá, annak egyáltalán SEMMI KÖZE ahhoz, hogy Svédország meg Finnország mit tesz, vagy nem tesz!

Ez itt és most Oroszország és két szuverén ország esete, aminek hajszálpontosan nulla köze van az általad említett szerződéshez!

Én elhiszem, hogy szar ügy tudomásul venni, hogy Putyin és orbán birodalmi ábrándjai nem egyebek, mint ábrándok, de ez már csak így van!

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy ha Putyin valóban keménykedni akar, akkor fel kell vállalnia a valós szerepét, mint agresszor, és nem bújhat ilyen-olyan szerződések mögé, és feleslegesen hivatkozik arra, hogy ki, kinek és mit ígért szóban két ital között harminc éve, például, azaz mindenféle jogalap hiányzik az érvelés mögül!

Az már csak ráadás, hogy az erőszak a primitív bunkók megoldása, ez mindig is így volt, bárkiről legyen is szó!
morph on deer 2022.02.27 15:32:15
@6.Lenin:
“ A svédeknek lenne?”

??? Pedig te szoktál olvasni!
Nem akarnak azok semmit, csak ülni a seggükön, és üzletelni minden oldallal, ahogy szoktak, de itt most őket szólították meg. Illetve fel.
Az oroszok régebben is szokták kóstolgatni a svédeket, többnyire tengeralattjárók meg repülőgépek szoktak elkalandozni, de pár hete már orosz hadihajó konvoj kerülgette a partokat, és tesztelték, hogy hogyan reagálnak a svédek.
Hát nem örültek.

Ami egyébként régóta érdekli az oroszokat az Gotland sziget, ami egy stratégiai fekvésű hey, mindig volt körülötte mozgás a történelem során, hosszú ideig Dániához tartozott.
Szóval azt erősítették meg azonnal az orosz hadihajók felbukkanása alkalmával, azóta is az az egyik olyan pont, ahová elképzelhető - lenne, - hogy odabasz Vlagyimir, csak a névjegy letétele céljából, ipi-apacs…

Továbbra is semmilyen vagyok, és továbbra is Dobrevet tartom a legjobbnak, meg a többi agilis nőszemélyt a politikában, szerintem szemrebbenés nélkül tudnák vezetni ezt a kócerájt, és teljesen biztos vagyok benne, hogy egy egyedülállóan jó megoldás lenne.

Nem utolsó sorban látni, ahogy Kövér harakirit követne el, Német Szilárdot meg elvinné a pacalpörkölt, egy tisztán nőkből álló kormány láttán, - már megérné!
morph on deer 2022.02.27 15:42:08
@John Nethem:
Az agresszor nálam nem mint morális kategória szerepel, hanem simán a háborút indító fél megnevezéseként.

Ha te abban a tévhitben vagy, hogy én helyeslem az amerikai beavatkozásokat, mondjuk bárhová, akkor tévedsz. A legutóbbi világháború volt az utolsó, amibe szerintem jogosan avatkoztak bele, ha érdekel a véleményem.
(Illetve még a délszláv szórakoztató műsor, bár annak a részleteit nem ismerem elég átfogóan, de véget kellett neki vetni mindenképpen, az biztos.)

De attól még ez a jelenlegi mocsokság semmivel sem lesz jobb, hogy más is mocskos, sőt, mocskosabb!

Én elvből háború és erőszakellenes vagyok, szóval nekem nem tudsz mondani olyan háborúskodást, amit támogatnék, mindegy, hogy ki a támadó.
    Immáron jó ideje megy a találgatás, lesz-e miniszterelnök-jelölti vita, vagy sem; kell-e egyáltalán, vagy totál felesleges; emeli-e egyik vagy másik oldal népszerűségét, avagy inkább rontja az esélyeket. Bevallom: a magam részéről vitapárti vagyok. Egyszerűen azért, mert ez egy kiváló…..
morph on deer 2022.01.31 17:05:17
@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:
Lázár arról beszél, hogy Márki-Zay két helyen, két posztért is indul egyszerre, - ami egyébként szerintem is nonszensz, - és nem ad egyenes választ arra, hogy mit is akar tulajdonképpen.