Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bártházi András

19 bejegyzést írt és 309 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Javított szótövezéssel működik március 12 óta a miner. Abszolút egyetértek Bártházi kollégával, hogy a szótövezésre egy keresőben nagy szükség van. Hozzátenném, hogy magyar nyelven, pedig különösen így van, hiszen szeretett nyelvünk sajátosságai ezt megkívánják. ..
Ki gondolná, lassan két éve, hogy elindult a Twitter magyar mashupja, a Turulcsirip. Ebből az alkalomból felfeszítettük Benedek titkos ládikáját, melyben a statisztikai adatait rejtegeti. Nos, két év alatt összesen körülbelül egymilliószor csiripeltek a magyarok. Jóllehet, ennek…..
bazso breaking: nem eszem! 2009.03.09 12:48:16
 Új szakaszához ért a fogyókúrám. Sajnos az eddig használt verzió már egy ideje nem eredményez súlycsökkenést, úgyhogy most drasztikus módszerhez nyúltam: nem eszem! Egyedül tejbe tolt étrendkiegészítő fehérjeport tolok, hogy ha lehet, ne fehérjeállományom építsem le…..
Hogy ne maradjunk le a köszönés helyett is egyből iPhone-okat és laptopokat villantó geek community mögött, élő tudósításra készültem az egyes nézetek szerint Web 2.0 Symposium, más szögből nézve Barcamp Budapest névre hallgató kockafesztiválról. (De tényleg: a holland…..
Bár Magyarország ma már legkisebb mértékben sem nevezhető ipari országnak, azért gyárak még vannak. Ha más nem, üresek. A vállalkozás lényege, hogy a turistákat elviszed ezekre a helyszínekre, körbevezeted őket, elmeséled, hogy mit látnak( vagy mit láttak volna korábban). A…..
Többen írtak már arról, hogy Google Reader (GR) 'shared items'-ek mennyire változtatják meg a tartalmak elosztását, illetve mennyire alakítanak ki újraelosztást. Jómagam is lelkes híve vagyok GReadernek és általában a 'share with note' funkcióval használom. A GR megosztott…..
Az Apple korábbi bejelentése, hogy idén nem mutatnak be több új Macet, leginkább a Mac mini rajongóit üthette szíven, hiszen lenne mit feljavítani a legolcsóbb Apple-gépben. Akkor még azt gondoltuk, hogy karácsony után biztosan láthatunk egy felújított fehér téglát.Még…..
Bártházi András 2008.11.07 15:57:25
Egy ismerősöm testvére ezekben a hetekben Kínában utazgat, életében először.Tudom, még adós vagyok a saját K ínás élményeimmel. Addig is olvassátok Dr.P. beszámolóit. Shanghai-ban csak nyugati kaját eszek, kínai szemetet nem, de amikor lesz a a vidéki kiránydulásunk…..
Webisztán A Google nagy dobása 2008.09.02 11:14:00
Nos, mára elterjedt a weben, amire pár napja meg csak homályosan utalhattunk. (De legalább a világon elsőként tehettük.) Hamarosan jön a Chrome, a Google böngészője. A brózerháború új felvonását láthatja a világ, mely néhány óra múlva (magyar idő szerint valószínűleg…..
Ha valaki az interneten tesz közzé információkat - weblapot csinál, blogot indít -, akkor az első kérdések között felmerül, hogy béreljen szolgáltatást, vagy vajon használjon inkább valami ingyenes megoldást?Az ingyenes megoldás ugye azt jelenti, hogy az ember bérel tárhelyet…..
Hasznos lehet ha adsz keresési lehetőséget az olvasóidnak a saját blogodon, hogy helyben is megtalálhassák azt, ami érdekelné őket. A lijit, ami most kapott éppen szerény 7.1 millió dolláros finanszírozást, erre alkalmas. Ami miatt különösen jónak tűnik, hogy a keresésbe…..
Igen egyszerű lenne persze a válasz arra, hogy használsz-e hirdetés blokkolót, azaz letiltod-e a hirdetéseket? De én ezt egy kicsit tovább viszem, és azt is megkérdezem: ha használsz, akkor miért használsz? (És mit használsz erre?)Egyébként becsülöm azon (jórészt Sanomás)…..
Bártházi András 2008.08.01 13:25:12
Ma a Twitteren Rabbit feldobta, hogy a Budapesti Temetkezési Intézet pályázatot hirdetett marketing és kommunikációs tevékenységek lebonyolítására.Ennek kapcsán jutott az eszembe: te kinek dolgoznál szívesen? Melyik céget vagy milyen szolgáltatást látnál szívesen a…..
Ötletláda ötlet #55: blogmérce 2008.07.17 10:42:00
A saját blog egyes elemeinek méréséhez ma már számtalan eszköz közül választhatunk, akár a blogszolgáltatók rendszeren belüli megoldásaiból, akár más ingyenes (Google Analytics, Feedburner, Clicktale stb.) vagy fizetős rendszerekből. Ezek közül én is kipróbáltam már…..
Az Opera néhány nappal ezelőtt adott ki egy nagyon részletes, olvasmányos és rendkívül hasznos oktatóanyagot, amelyben a webes szabványokat mutatják be Opera Web Standards Curriculum névvel. A program része az Opera oktatási programjának, az Opera Educationnek, amelyet egyetemek,…..
Wii Wii Wii Super Mario Galaxy 2008.03.24 15:33:11
Ez az a játék, amivel már hetek óta játszok, és még mindig nem értem a végére. Nem véletlenül kapott Angelday-től sem 5/5-öt, nálam is a csúcspont. Nem tudom, mennyi ember dolgozott rajta, de egy kisebb hadseregnek kellett lennie, másképpen egyszerűen lehetetlen ennyi apró…..
zhaoman A kutyákról 2008.07.09 08:57:34
Amado lakótársa hazautazott Panamába, Amadonak pedig Tajpejbe kellett utaznia egy-két napra. Engem kértek meg, hogy vigyázzak a kutyájukra. Haza nem akartam hozni, ezért úgy döntöttem, ideiglenes átköltözöm az ő lakásukba. A tajvaniak többsége nem törődik az állatokkal.…..
Onlinemarketing blog Flashtelenül 2008.07.03 22:43:17
Nem szeretem a flash oldalakat. Konkrétan a Flash megoldással nincs bajom, nagyon sok esetben érdemes használni, de ha egy weboldal erre - és szinte csak erre - épít, az idegesít.Kezdve azzal, hogy le kell tölteni egy csomó adatot. Arra várni kell. Aztán egy egyszerűbb oldal is zabálja…..
Bártházi András 2008.07.04 13:08:36
Szili: arról beszélünk, hogy 1) nem oldható meg a Flash SEO-ja költséghatékonyan, és valószínűleg a jelen hírrel sem lesz megoldva (igen, meg lehet oldani, ebben egyetértünk), 2) szép példa a Kirowski, mert ugyanúgy bugos mint a fenti 2advanced: ha a Kapcsolat linkre kattintasz, az URL nem változik meg, szintén nem tudod első blikkre linkelni, könyvjelzőzni. Plusz még ha kitalálod is, hogy #kapcsolat (advanced user vagy!), akkor is a csili-vili animáció miatt várni kell az információra (nem a Flash mérete miatt lassú, hanem az animációk miatt). Szóval az van, hogy el lehet jutni Ausztráliába úszva, de a legcélszerűbb mégis a repülő. Rengeteg meló a "semmiért", gyakorlatilag nem jobb a Kirowski honlapja egy hasonló kategóriás HTML alapú oldalnál, viszont sokkal fényesebben csillog, sokkal több munkával. Más kérdés, hogy tech demo-nak jó lehet, és ahogy írtam fentebb is, nem az információközlés, hanem annak az üzenetnek a közlése a cél, hogy mi ezt is meg tudjuk csinálni (ha tényleg ezt akarja az ügyfél, és tényleg kifizeti érte az extra zsét), akkor oké.

Volt könyvelőm honlapja lenne a legjobb példa (csak bezárta a boltot), NAGYON ronda 1990-es designú HTML-es volt a honlapja, viszont mindig másodpercek alatt megvolt a faxszáma, gyorsabb volt mint megkeresni a mobil telefonkönyvében.

Mutass olyan példát, amiben nincs ilyen hiba (tényleg minden oldal, vagy legalább a jellemzően linkelendő oldalak linkelhetőek, megcsinálták hozzá a SEO-t is, és nincsen rajta több másodperces animáció az infó megkapása előtt)! Igen, meg lehet csinálni, csak valahogy még "senki" sem csinálta meg?
Bigyóblog Amőba, másként 2008.07.03 08:15:00
Sok magyarázat nem kell, a kép mindent elmesél. Ha mégsem: az ikszeknek és a nulláknak csak a fele van meg, a tükörre helyezve azonban a hagyományos formákat láthatjuk.Via Yankoo Desing..
Bártházi András 2008.07.03 09:31:12
Ehhez nem kell különösebb kommentárt fűzni, talán csak annyit, hogy kurvajó. ..
Bártházi András 2008.07.02 13:16:45
Újabb részleteket tudtunk meg az Apple új operációs rendszeréről, és minden jel arra utal, hogy a beharangozott no-more-feature csak a csalódástól akart megkímélni minket. Lesz itt újdonság bőven. Az Appleinsider összeszedte a legújabbakat: Soványabb alkalmazások Az alábbi…..
Wii Wii Wii Wii Fit 2007.07.14 12:22:26
A Nintendo a legutóbbi E3 játékkonferencián már megint egy érdekes dolgot mutatott be, a Wii Fit nevű játékot. A játék lényege hogy mozogjunk, s egy új kiegészítő jár hozzá, amit a padlóra kell helyezni. Az érzékelője gyakorlatilag több pontos nyomásérzékelő, s meg tudja…..
Nejem kollegájától kölcsönkaptam egy halom Wii-s játékot, az utóbbi másfél hét ezek kipróbálgatásával telt. A következő bejegyzésekben bemutatok majd egy-egy játékot, ebben viszont azokat, melyek (bejegyzésnyi) szót sem érdemelnek. Hozzáteszem, engem a Wii-n az eredeti, vagy…..