Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zm

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves olvasók, barátaim! Hosszú mérlegelés után úgy döntöttem, hogy a mai napon bezárom a BuheraBlog kapuit. Nem áprilisi tréfa. Ezen a lépésen már hónapok óta rágódom, a hazai szakma utóbbi időben tapasztalt mélyrepülése nem okozója, legfeljebb katalizátora lehetett a…..
Ha valaki idén növekedni akar reklámbevételekből, akkor egyértelműen nem a nagy cégek felé kell fordulnia, onnan már sokkal több bőrt nem lehet lehúzni. Ahol van pénz, az a kis- és közepes vállalkozások, vagyis a kkv piac.A kkv piac internetes költés szempontjából két nagy…..
zm 2012.01.26 23:41:15
@Konrad: "Ha valaki idén növekedni akar reklámbevételekből..."
akkor vegyünk egy konkrét példát. Ha mondjuk Te növelni szeretnéd a reklámbevételeidet ezen a blogon milyen hirdetési formát ajánlanál az egyre nehezebben boldoguló kkv harcosnak, hogy ne szórólapot dobáljon a postaládákba, hanem ezen a blogon hirdessen és megfelel azoknak az ajánlásoknak amiket a postban leírtál?
Megint felizzott a levegő a Facebook körül: egy nagy kalap pénzzel beszállt a Wall Street egyik legismertebb bankja, sőt, erre biztatja a legtehetősebb ügyfeleit is, a tranzakció ráadásul hivatalosan is 50 milliárd dollárra értékeli a vállalatot. Ezzel egy időben napvilágot láttak…..
zm 2011.01.13 11:23:08
@Yooha: Dehogyisnem. Azt Te csak hiszed, hogy pl a mindenhol felbukkanó okostelefon reklámok rád hatástalanok, valójában igenis felkeltik benned a vágyat, hogy szeretnél egy okostelefont :) Meg azzal, hogy a FB tudja, hogy mik érdekelnek, az ismerőseidet mi érdekli, milyen korúak, neműek, végzettségűek, helyileg hol élnek fel tudja térképezni, hogy a Te "társadalmi csoportodnak" mit és hogyan célszerű eladni. Még ha Te nem is veszel semmit attól még a profilod értékes információkkal szolgál, úgyhogy biztos lehetsz benne, hogy azért még a Facebook szeret Téged :)
zm 2011.01.13 12:08:24
@Link Elek: "ahol meg osszeeresztika vilaggal (pl:google-baidu), ott a kinaban a kinai, kinan kivul a vilag legnagyobb cege nyer."

ha így lenne, akkor nem a google hanem a bing vinné a kereső piacot. A FB sosem tudta volna megközelíteni a a Myspace-t stb. Meg persze kínában sem windowst hanem valami "Red Army" linuxot használnának stb.
Robert De Niro és Martin Scorsese régóta szeretnének ismét együtt dolgozni, csak a megfelelő alapanyagra várnak. Néhány hónapja kiderült, hogy végre rátaláltak arra a történetre, ami mindkettejüknek megfelel. A forgatókönyvet Steven Zaillian, a New York bandái (Gangs of New…..
A béka marad Eddig és nem tovább 2010.11.21 15:20:00
Több mint két éve írtam itt a blogon a lúgosítás nevű áltudományos elméletről. Sokan szóltak hozzá pro és kontra egyaránt. Akkor úgy gondoltam, többet erről a témáról nem fogok írni. A minap azonban a kezembe került egy palack Sport pH>10 lúgos víz. 350 forintért vettem…..
Geekblog Dobogó kövek 2010.10.27 08:05:00
„Dobogó kövek? Az meg mi a túró?” A forgalmazók, a kritikusok és a többi érintett nagyjából így reagálhatott pár hónapja, amikor megjelent egy új cím az októberi bemutatók között. Magyar film ugyanis a legritkábban esetben manifesztálódik csak úgy, spontán a…..
zm 2010.10.30 01:16:17
@Áramvonalas Földműves: Igazad van, írtsuk ki! Beethoven szonátákat a diszkókba, Ady idézeteket a reklámokba! Azért mert neked arra van igényed, hogy egy mozi után könnyes szemmel hívd fel apádat, hogy nem mondtad elégszer neki menyire szereted, és amelyik film nem ilyen azokat tiltsuk be még az előtt, hogy bárki láthatná, nehogymár mérgezze az emberek intellektusát.

Ekkora sznob dumát... Már elnézést, de hogy jössz Te ahhoz, hogy tűzzel vassal kiírtsd bárkinek a nézeteit?
aki elvégzi eztet az alapfokú gépkocsivezető tanfolyást, annak szerintem nem lesz gondja pl a teszkóban a parkolással .   Sztem.   A csávó kanalas orvosságára rá van írva: "felrázandó".Ő azután szokta felrázni, miután bevette.Hogy vegye be!..
A kerékpárosokkal szemben vívott autós szabadságharc élharcosai láttak egy reklámot, ami felnyitotta a szemüket a környezetvédelem fontosságára. Az Emberi Parkolásért Mozgalom azonnal felszólította a fővárost, hogy a légszennyező bringázás helyett autós projektet támogasson.…..
Ma jelentette be a Google az Instant-ot, ami egy ügyes és értelmes továbbvitele a keresési javaslatoknak. Mostmár keresés közben is láthatjuk a találati listát, és ahogy gépelünk, úgy változik folyamatosan. Így napokig tele lesz a net ezzel, nem is akarom így öt perc…..
Dr. Varga István fideszes képviselő egyértelműen előlépett az alábbi képen látható pink rózsaszín öltönyével a parlament divatdiktátorává. Igaz a nyakkendője is rövidebbre sikerült, mint ahogy azt szokás kötni… Varga egyébként a mentelmi bizottság tagja, nem biztos…..
A spanyol válogatott még gólt sem kapott a legutóbbi két torna egyenes kieséses szakaszában, az Eb-t és a vébét is behúzták. A hegemónia megtörésére fejvadászokat toboroztunk és összeraktuk az Elit alakulatot, melynek egyetlen feladata Spanyolország likvidálása. A spanyol…..
zm 2010.07.13 18:23:59
@gójóstoll: nem állítom, hogy minden jól van úgy a foci körül ahogy van de az biztos hogy Veled sokkal nagyobb baj van :) Túl könnyű mindent a maffiára fogni.. vagy ezt most az IMF döntötte el? Elnézést de nem egyértelmű abból amit írtál...

Ez a foci vb egyértelműen a pályán dőlt el (kivéve talán a franciákat akik előre eldöntötték, hogy idióták)
zm 2010.07.13 18:39:13
@Lojzi_: ez így van, és ez nem jó amin változtatni kell.
Szal full HD 3D szemüveget a videóbírónak, szenzoros fotocellás zászlót a robotasszisztenseknek, gps-t a labdába, lézeres mozgásérzékelőt a kapufába. A szabálytalanságokat egy jó motion-capture algoritmus felismerheti. A meccs "kézbentartásáról" egy a játékosok füldugójába suttogó túsztárgyaló gomndoskodhat.

Egyedül a 4 bíró nélkülözhetetlen hogy megnézze rendben vannak e a stoplik.
:)
zm 2010.07.13 19:02:37
@Lojzi_: nagyából egyet értünk. Arra próbáltam csak célozni, hogy nem kell túlspirázni a dolgot. A játékvezető mint emberi tényező és része ennek a játéknak. Egy technikai segéd aki megnézheti a lassításokat és a játékvezető vagy figyelembe veszi a véleményét vagy nem (mint a partjelzőknél) bőven elég szerintem.
Vannak helyzetek, amiket nem lehet megmagyarázni.De nem is kell. Volt még a múlt században egy üzlettársam, aki nem tűrt el egy mondatot sem, ami nem a megoldásról szólt. A problémát ismerte, az okokat látta, a magyarázkodás nem érdekelte. Jó iskola volt.Igen, most a Szörcs magyar…..
Subba Hülye videó: Tipegők 2010.05.13 12:21:00
Biztos, hogy külön rész van az ilyen gyerekek szüleinek fenntartva a pokolban.   ..
zm 2010.05.13 16:44:06
@EFF ERR: nem a tánccal van a baj. hagyják el a sexuális mozdulatokat és akkor egy igazan profi zseniális produkció lesz. A baj inkább azokkal a pontagyú balfasz szülőkkel van akik a gyermekeiktől várják hogy eléréjék amikre Ők vágynak, siker, elismerés, profizmus stb. És ennek érdekében még azt sem veszik észre hogy bazz a kislány 11 évesen szexel tánc közben a szimbadon..
Jó egy éve már egyszer pletykálták, hogy hamarosan elérhető lesz a YouTube magyar nyelvi verziója is. A frissítés végül mostanában történt meg. Újabban tehát magyarul is elérhető a magyarok egyik legkedveltebb webszájtja. Igaz, a nyitólapján még nem magyarok által nézett és…..
zm 2010.04.29 15:49:03
@A Hannibal Lektűr-attitűd: Mindig van mit lájkolni. Ez a grafikon is mutatja, hogy a szerkesztett média örül ha stagnál, egyre erősödik a twittekben, postokban, social oldalakon áramló folyamatos információ folyam. Ott meg aztan pláne van mit lájkolni :)
Bekövetkezett az, amit múlt héten csak sejtettünk: a Microsoft csetalkalmazásának ma demózott új verziója immár mélyen integrálja a közösségi szájtokon zajló aktivitásokat is. Így a felhasználók egyenesen a Live Messenger csetablakából is cserélhetnek tartalmakat facebookos,…..
Egy hete már megírtam első benyomásaimat az újonnan beszerzett HTC Desire-ról. Azonban szükség volt még egy hétre, hogy részletesebb és biztosabb tapasztalatokkal rendelkezzek új okostelefonomról. Nézzük akkor, hogy mik voltak a szempontok. És miért döntenek a geekek egymás után…..
Nem kétséges, hogy a Google Buzz a Facebook babérjaira tör. A Google nem mondott le arról, hogy rávegyen minket arra, hogy az ő szolgáltatásaiban osszunk meg és fogyasszunk tartalmakat. Sok kudarc és tévút után hátha most jöhetne el számukra a nagy pillanat. De... Nagyon messziről…..
zm 2010.02.10 03:21:38
@BF79: Azért ezt most tényleg le kellett fordítani. Nem mindenkinek lett volna vonzó a Buzz-ulás, vagy rá Buzz-anni valakire :D

Egyébként nekem az a fura, hogy minden újdonság arra épít, hogy egy felületre hozza a többi népszerű szolgáltatást, aztán mégiscsak egyre több a felület. Valahogy az az érzésem, hogy azzal, hogy mindenki egy helyre integrál mindent pont azt érik el, hogy lassan a user beir egy félmondatos tweetet az megjelenik N különböző helyen amik persze tovább osztják N*m helyre, persze mindenhol megy email értesítő, készül az RSS és N*m*k alkalmazás éri el a különböző API-kon keresztül és így tovább...
zm 2010.02.10 11:58:52
@Iridium: Igen ilyesmire gondoltam, csak ezt még szorozd meg azzal, hogy ha valóban kifejlett webkettes egyed lennél, akkor az 50+ termék egyenként megjelent volna twitteren, buzzon, plurkon, gchaten, wave-ben stb.. a képeket feltolta volna a picasa, flickr stb képmegosztókra, a wave persze rögtön publikálta volna a blogger, orkut, myspace, windows live stb oldaladon, ahonnan persze rss-ben megjelent volna a friendfeed, google alert stb gyüjtőkben, ahonnan tovább osztódnak a turulmeme-hez hasonló oldalakra, ahol a többiek like-olják, csillagozzák, újramegosztják és így tovább.. Na ekkor mennyi email visszaigazolást kaptál volna :)
Az ugye kiderült tegnap, hogy az iPadben nincs se usb port, se SD-kártya slot. Mit tesz az egyszeri júzer, aki mégis feltöltené képeit a gépre? Kiegészítőket vesz. Méghozzá kettőt, mely usb portot és kártyaslotot varázsol a gépre. Persze pénzért, egészen pontosan 29 dollárért.…..
Na itt egy igazán vicces történet a szuperarrogáns Steve Jobsról. Történt, hogy a Little App Factory levelet kapott az Apple-től: a kaliforniai cég jogászai arra kérték a vállalatot, hogy az változtassa meg az iPodRip nevű program elnevezését, az mp3-lejátszó nevét ugyanis csak…..
Úgy kb. 5.000,- Ft egy .hu domain bejegyzése és éves fenntartása. Vagyis ha eszünkbe jut egy ötlet, vagy csinálunk egy céget, kitalálunk egy terméknevet, akkor ennyibe kerül azonnal bejegyezni. Sőt, olyat is tudok, hogy sms-ben elindítani egy bejegyzést, vagyis akár az esti…..
zm 2009.11.02 14:52:37
@Konrad: ha bennem mint olvasóban ez merült fel, akkor mégiscsak sugallhat ilyesmit :)

A regisztráció eleve tartalmaz 1 éves fenntartást, különben mi értelme lenne? :) 2450-ért is lehet, de a legnagobb regisztrátoroknál 2950 reg. 1 éves fenntartással
zm 2009.11.02 19:02:59
@Fodi: Ez a "csak minimum két évre lehet regisztrálni" baromság. Nemtudom honnan jött de semmi alapja nincs.

"Ja és a várólista pedig 14 nap, ha valahol ennél többet kell várni, az a regisztrátor sara."

ez sem igaz. 14 nap "nyilvános meghírdetés" státusz, amit max. 3 nap "elbírálás" státusz követ, ami után "bejegyezhető" státuszba kerül, és másnapra "bejegyzetté" válik a domain és a 24 órás DNS frissülést követően lesz mindenhol elérhető.
Kedveseim!Észrevettem, hogy vannak páran közületek, akik nem tudják mi az a link. Előfordul, hogy néhányan be is bőgitek a kommentrészbe, hogy "mi az hogy csak két kép a poszt?!". Nos a link az a piros színnel szedett, aláhúzott szó, amire ha rákattintassz az egérrel,…..
Tankcsapda – Minden Jót (Alexandra Records) A Tankcsapda a magyar rockzene tetején van. Náluk népszerűségben nincs fentebb, hosszú ideig nem is nagyon lesz. A zenekar évek óta keresi az újabb kihívásokat: Kisstadion, évről-évre Főnix Csarnokos koncert, sőt a legutóbbi ún.…..
zm 2009.10.14 12:02:33
@Csé*: olyan nincs, hogy "rosszul sikerült, ez már így marad" Egy zenekarnak a zene a "terméke" és mivel nem naponta jelenik meg új album kötelessége, és saját érdeke lenne, hogy a lehető legjobbat adja ki. Az is elszúrta aki masterelte, és az is aki hagyta magát megygőzni, hogy ez így jó.

Egyébként azzal nem értek egyet, hogy az összes TCs album szarul szól. Van amelyiknek igenis jól áll, hogy nem úgy szól mint egy pl metallica (csak egy pelda volt) De ez az új album tényleg nem ilyen sajnos.