Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Langowski Judith

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mostani választási kampányról már rengetegen írták, hogy unalmas. Martin Schulz szerint például Merkel kampányától be lehet aludni. De ha megnézzük a lehetséges koalíciókat, akár még egész váratlan, izgalmas dolgok is kijöhetnek...
Egy szám többet mond száz szónál: 100 százalékos támogatással (vagyis ellenjelölt és tartózkodás nélkül) nyerte el Martin Schulz március 19-én a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kongresszusán a párt kancellári jelölését. A szeptemberi német szövetségi választásokon a volt EP-elnök, országos…..
“The resistance rises”: ez áll a Time Magazine múlt heti címlapján, magyarul “Nő az ellenállás”. A borítót emellett a január 21-i Washingtoni Női Menet szimbóluma, a rózsaszínű “pussy hat” díszíti. USA-szerte közel három millióan vettek részt a washingtoni tüntetésen, és sok ezren szerte a világon,…..
Betegen ülök az ágyban és megnézem a munkahelyi e-mailemet. Lehet, hogy jött még valami fontos. Főleg az irodai dolgozók ismerhetik ezt a helyzetet: otthon vannak, a munkaidejük után, a főnökük mégis eléri őket, sőt elvárja, hogy fölvegyék a telefont, vagy válaszoljanak az e-mailre...
Berlin nyugodt ezekben a napokban. Ha nem tudná az ember, mi történt, észre se venné. A téli hidegben az utolsó karácsonyi ajándékokért futkosnak a lakók - minden „business as usual“. De a nagyobb tereket, gyülekező helyeket, pályaudvarokat és repülőtereket nagyobb rendőrségi jelenléttel védik.…..
A német média engem, német-magyart, gyakran felkavar. Szívesen keverik a kelet-európai országokat, pláne ha mindkettőnek konzervatív kormánya van, mint jelenleg Lengyelországnak és Magyarországnak. A leegyszerűsítő tudósításokból nehéz innen nyugatról kiolvasni, hogy ténylegesen mi történik az egyes…..
Péntek, július 22. egy szép napos este volt. Épp vacsorából jöttünk haza, amikor megtudtuk: „Hallottátok, most Münchenben lövöldöztek! Az Olympia Bevásárlóközpontban." Nizza még ott volt a bőrünkben, aztán a würzburgi eset, most pedig München. Aztán jött a pánik, amit nemcsak a müncheni rendőrségre…..
Németországban régen várt módosítást szavazott meg a parlament a nemi erőszakkal kapcsolatban, szigorúbb lett az erőszak eddig meglehetősen tág definíciója. Mostantól kezdve akkor is büntetendő, ha az áldozat „csak“ szóban védekezik, és hárítja az erőszaktevő szexuális gesztusait. A törvénymódosítás…..
Milyen a mai női szakszervezeti aktivizmus? Hogyan látják a szakszervezetekben a nők saját jogaik és érdekeik érvényesülését? A  Magyar Szakszervezetek Szövetsége (MASZSZ) kilencvenes évek óta működő Nőtagozatának tagjait kérdeztük. Míg össztársadalmi szinten sokat beszélünk a nők és férfiak…..
Ahhoz képest, hogy Orbán Viktor keddi rövid látogatása Helmut Kohl volt német kancellárnál magánútként volt beállítva – a sajtót nem is hívták meg – nagy visszhangja volt a német napilapok politikai oldalain.  Ludwigshafen, 2014. június 28. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Burger Barna; Forrás:…..
November 27-én Colorado Springsben, a Sziklás-hegység csúcsai alatt, Robert L. Dear, egy 59 éves amerikai fehér keresztény férfi megtámadott egy családalapítási és nőgyógyászati klinikát, mely a nemzetközi Planned Parenthood (PP) hálózathoz tartozik. Több órán át próbálták a rendőrök megállítani a…..
A müncheni pályaudvaron boldogan integető kezek, melyek az új német Willkommenskulturt (azaz a „befogadás kultúráját”) jelképezték, lassan a nyár egyre inkább halványuló emlékeivé fakulnak. Bár Angela Merkel német kancellár megerősítette választóinak azt az üzenetet, hogy igenis képesek vagyunk rá…..