Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ogreface

4 bejegyzést írt és 867 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Békésszentandráson immár hetedik éve egy-egy karácsonyi sörkülönlegességgel hangolnak a karácsonyi és az évvégi ünnepekre. A sorozat hetedik darabjában az őszibarack frissességét egészíti ki a gyümölcsös aromájú galaxy komló, a Black IPA-hoz méltó éjfekete színnel. Az eredmény egy emlékezetes fekete…..
A rock és a sör egymástól nem állnak távol. A rock-koncertek, fesztiválok és a sör meg végképp nem. Cseppet sem véletlen, hogy a sörgyártók felfigyeltek erre a viszonylag egyszerű törvényszerűségre. Sokfelé kapható az Iron Maiden: Trooper sör, és persze más trubute darabok szerte a világon. És ahogy…..
Itt a tél, a hideg. Sokan a forralt borokra szavaznak, hogy átmelegedjenek, pedig egy testes, anyagerős sör, hiába hideg, sokkal alkalmasabb, hogy energiával töltsön fel, és újraindítsa a szervezetet. A duplabak-sörök ideális téli darabok, de sok hazai sörfogyasztó nem vagy nem eléggé ismeri ezeket…..
A beerselection.hu-n , ahol a sörkereskedés pályázatára érkezett be pár kép, a Hara Punk Papap O'Hara-t (6,5%-os erős Porter) egy fiatal, napszemüveges lány a fűben ülve ÜVEGBŐL kortyolja. Pável kolléga elég vehemensen felháborodott, hogy jó irány-e egy ilyen sört, meg úgy általában a…..
A májusi Belga Sörfesztivál, a Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál és az Óbudai Kisüzemi Sörfesztivál szinte csak bemelegítés volt a júniusi eseményekhez. Június 2-5                 Utolsó Budavári Sörfesztivál    Budai vár Június 10-12             11. Főzdefeszt                         Városliget…..
SERTEPERTE Nő a sörben 2016.05.27 06:45:00
Nincs csodálatosabb a nőnél, aki szereti a sört! Mert valljuk be, a sört tanulni kell. Az üdítő adja magát, és elrejti a vodkát. A bor, ha félédes, gond nélkül lecsúszik. A pezsgő csiklandoz. De a sör – azért kérem, meg kell dolgozni! Keserű. Jéghideg. Habzik. A bajuszt pedig, ha sör­ből is van,…..
Imádom Rejtő Jenő műveit, különös humorát, szójátékait, nyelvi leleményeit. Úgy gondolom, hogy a legméltóbban akkor tudok megemlékezni a száztizenegy éve született zseniről, ha a kedvenc idézeteimből választok ki néhányat. Így is sokat ki kellett hagynom közülük. Az 1905. március 29-én született és…..
Már pár hete láttam a FB-n jellegzetes nyitás előtti beharangozó posztokat egy új helyről a Dohány utcában, ami avval hirdeti magát, hogy a sör mellé komolyra hangolt ételeket vonultat fel és harmóniába is hozza velük. Mivel ezen a blogon jó pár cikk pontosan arról szól, hogy…..
A Monyó tavalyi debütálása óta nem pihen a babérokon, hanem igencsak fölkorbácsolta a sörszcéna amúgy sem nyugodt hullámait. Amellett, hogy besöpörték a Főzdefeszten a 2015-ös év sörfőzdéje díjat, Németh Anti sörfőző vezetésével sok újdonság készült a volt Globus…..
SERTEPERTE Craft Bier Fest Wien 2015.11.25 08:55:32
Idén ismét ellátogattunk a Bécsbe a Craft Bier Fest Wien eseményére, ami egy egyébként egy egész hetes sörös program koronájának számított. Szerencsére időben érkeztünk, mert estére már annyira megtelt a csarnok, hogy igen sokan csak vágyakozva várakozhattak az épület előtt. A beléptetés gyorsan és…..
  Lassan úgy lógnak egymásba a budapesti sörmajálisok, mint strandjainkon a nyaralók lába a másik szájába, csak nézőpont kérdése, hogy elégedetlenkedünk-e vagy örvendezünk a lehetőségek felett. A sajttájon plakát és díjnyertes magyar világbajnok sörcsapoló…..
A Sörök a Möszjő vödréből triója már több éve ott mocorog a magyar sörfőzés élvonalában. Még az első házisörfőző versenyen tetszett meg visszafogott, de nagyszerű Amarillo névre hallgató IPA-juk. 2013-ban már kategóriagyőztesként végeztek, Mrs Wheeler névre hallgató…..
A sör divat lett. Már a legutolsó vidéki búcsú is sörfesztiválként van címerezve. A Főzdefeszt és a Budavári Sörfesztivál után a héten is két újabb sörfesztivál nyitja meg jelképesen kapuit a városban, így ha már kicsit be is sokalltam, de illendő néhány szóban…..
Ogreface 2014.06.30 12:52:41
@pif: A zene az a dolog, ami egyáltalán nem hiányzik egy ilyen fesztiválról! A színpadon is olyan előadások, beszélgetések kellenek, amik a tömegeknek is szórakoztatóak lehetnek, nem pedig "vérszakmai" tanítások.
Ogreface 2014.07.07 11:59:30
@Eddie Roberts: Nem sokáig! Négy sört kóstoltam meg, abból egy már ecetes volt. Közben vagy háromszor is körbe gyalogoltam, de olyan nagy újdonságokat nem találtam... :)
Folyékony Kenyér A hetedik 2014.06.11 08:44:00
Közhelyes újságírói fordulatnak indult, valósággá vált. Nem tudom, mitől vagy mikor lehet olyanokat mondani, hogy egy fesztivál nagykorúvá válik. A sajtóanyagba csak azért írtam bele, mert valamit mondani kellett, amikor mindenféle történik a Főzdefeszttel. Most, hogy vége a…..
Ogreface 2014.06.18 11:49:16
@gregibroki: "ja ezzel a cseh betéttel remélem nem vagyok demagóg"
De! :)
Eddig mindig felhőtlen örömmel és határtalan lelkesedéssel számoltam be a közelgő Főzdefesztről, de idén egy kis üröm is vegyült az örömömbe. A fesztivált megsuhintotta a multik és a hírnév szele. A Józsefvárosból a már megszokott helyszínről átköltöztek a Műegyetem…..
Ogreface 2014.06.04 23:28:46
@Áron Varga: A Prágai fesztiválon is van belépő / ami egy sör ára /, de ezért van elég pad és asztal, van megfelelő mennyiségű és tisztaságú WC, minden sört a saját üvegpoharában kapsz, a megrendelt kaját odahozzák. Például ott is zavart a kártya használata, mert állandóan kérdezgetni kellett, hogy mennyi kredit van még rajta.
Ott külön volt választva, minden kisebb sátorban voltak olyan személyek, akiknek megmondtad, hogy mit szeretnél, az lehúzta a kártyádról, adott egy blokkot, amivel odamentél a csaposokhoz, akik kiszolgáltak. Ezek egy sorban voltak egymással, nem kellett sokat mászkálni. Tisztára olyan volt, mintha visszament volna az ember az időben, a régi kocsmákba. :) A "nagy" sátorban csak ücsörögtél, ha kellett intettél a lányoknak, akik odamentek hozzád a kis gépükkel, húzták a kártyát és kihozták a kért italt vagy ételt. Így megérti az ember azt a minimális belépőt.
Én a térképet elnézve egy kicsit azon is aggódok, hogy nem lesz elég mellékhelység és az első éjszaka után következő napi kánikulában, kemény húgyszagban fog úszni a helyszín...
A Budavári Sörfesztivál mindig kicsit ambivalens érzelmekkel tölt el. Eleve nem szeretem a belépős sörfeszteket, a levitézlett 80-as 90-es évekbeli sztárok küszködését, a hazai média és popélet húzóneveinek valamint a dumaszínházas bugyuta humorkodásának összemosását a…..
Ogreface 2014.06.04 16:35:11
@Bud Taste: Látom, hogy sikerült a mondandóm magját kikaparnod. :)
Ogreface 2014.06.04 16:40:08
@ringsider: Szerintem a kóstolópohár = belépő, lásd a Belga vagy a Budavári fesztivált.
Én például két poharat is viszek magammal, egy kóstolót és egy vedelőt. Sőt, még vizet is viszek magammal poharat mosni, biztos ami biztos! :)
magyar ízesített világos sör A Békésszentandrási Sörfőzdében legalább harmadik éve van szokásban a karácsonyisör-főzés - a KK legalábbis 2011 óta követi nyomon a sormintát. Elsőként a megosztó, almás-fahéjas PENTApple jelent meg, amit a rekoralacsony értékeléseket…..
Ogreface 2014.05.16 22:10:58
@Bud Taste: " Ha tiszteled és szereted a sört, akkor nem vagy hajlandó vállalhatatlan ipari szennyvizet meginni, még vendégségben sem! Érezze magát kellemetlenül a vendéglátó, nehogy már Te bűnhődj rosszul értelmezett udvariasságból!
Ha pedig képes vagy meginni egy vállalhatatlan sört és még le is pontozod, nem vagy hiteles Ratebeer pontozó:)"

Akkor nem értem, hogy ezzel a felfogással miért mész sörversenyekre pontozni, miért kóstolgatsz a fesztiválokon új főzeteket, miért kóstolsz új söröket? Mi van, ha véletlenül belefutsz egy "vállalhatatlan" sörbe? Mivel ekkora vitathatatlan sörszamuráj vagy, akkor minimum helyszínen harakirit kellene elkövetned egy félbetört Duveles pohárral, de ezt én még nem tapasztaltam, pedig hallottalak már pár ilyen sörről "veretesen" nyilatkozni. :)
Én a ratebeert például úgy használom, mint egy sörivási naplót. Beírom azt is ami szar volt, meg azt is, ami zseniális, aztán ha később megint rákóstolok még változhat is ez a vélemény. Régebben sokkal lelkesebb voltam, most már nagyon le vagyok maradva a töltögetésével, mert lusta vagyok, pedig szerintem hasznos és szórakoztató elfoglaltság.
Például most azért is kibontok, megkóstolok és megírok egy Goliath Winter belga alet a ratebeeren, pedig elég rossz / 31, 23 / az oldalon az értékelése. Egészségetekre! :)
Ogreface 2014.06.02 18:45:42
@dr. dodó: "És a sok jóember élete első sörélményét bőven 90 fölé pontozza. csupán néhány pontozáson rőkönyödtem meg, amelyek ráadásul nem is kamuk, szimplán tájékozatlanok"

Én még csak a második sörömnél tartok, de maximális pontszámot adtam a helynek, a leírásban meg is magyaráztam, hogy nekem mint jelent a "Csak a jó sör". Lehet, hogy számodra sokkal jobban tetszett az a román söröző, valószínűsítem, hogy valóban remek hely, de számomra biztos nem jelentene annyit, mint a Kertész utcai műintézmény, ezért nem is adnék rá annyi pontot. Most voltam például Prágában egy olyan helyen, ahol 45 csap volt, mégse adnék neki közel sem annyi pontot.
De majd veszek tőled órákat és akkor talán tájékozottabb leszek és átértékelem a véleményemet. Jó sörös holtig tanul... :)
Ogreface 2014.06.02 18:47:34
@alehunter: Én nem fogom elkerülni őket, hanem ráfogok kérdezni, hogy mi ez a marhaság, amit csinálnak. Kíváncsi vagyok rá, hogy mit fognak mondani...
Nemrég beszámoltam arról, hogy a magyar boltokban időszakosan felbukkanó akciós Pilsner Urquell igencsak kevéssé emlékeztet arra, amit cseh kalandozásaink során megszoktunk. De felvetődött bennem a kérdés, hogy csak a prágai kocsmák csapjáról vagy esetleg a cseh és szlovák…..
Szép-szép, hogy De Molenekkel és bajor kolostori sörökkel bástyáztam körül magam Húsvét idején, de ahogy nem báránysülttel és T-Bone Steak-kel telnek a hétköznapok, úgy nem lehet folyamatosan csúcssöröket sem vedelni. Mert akkor hol az ünnep és a hétköznap között a…..
Húsvét idején persze rengeteg főzősör fogyott a konyhai munkálatok közepette, és a báránysült meg a sonka mellé is lecsúszott egy-két jóféle darab Schlenkerla, Weltenburger és más bajor meg cseh csodák, de az ünnepben az ünnepnek mégis a De Molen ízesített Imperial Stoutja,…..
Nemrég beszámoltam a III. Házi Sörfőző Versenyről, majd a Grand Champ sörről, a Warriorról is, de akkor még Kelemen Ottó másik két főzete a harmadik helyezett pilzeni és a kategóriagyőztes grodziskije a hűtőmben várakozott. A hétvégén mindkettőre sort kerítettem. A pilzeni…..
Sörbúvár Nem lehet más 2014.03.03 12:23:01
Nem lesz itt más semmi. Egy mikroblogon elcsípett kép, nem is fűzünk hozzá semmi mást, mint az eredi aláírást. Együtt: "a borsodi és a >louis vuitton<” ..