Regisztráció Blogot indítok
Adatok
qert

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Ki van a képen? 2010.01.22 09:21:00
 Megfejtés délben!..
Az idén karácsonyra megint favonatot kaptam. Mert kétféle ajándékot kaphat az ember: olyat, amire szüksége van, és olyat, amire nincs. Nálunk az az ajándék lényege, hogy nincs rá szükséged. Nem kabát, nem zokni, nem lábas, nem mosópor. Ha nincs pénzünk, akkor egy rajz. Vagy egy…..
qert 2010.01.05 15:06:40
@Animacs:
"es pont ez az, h. a tevet ugy kene nezni, h. ami erdekel, es nem leultetni a gyereket, aztan nezze, ami van. vagy ugy nezni tevet felnottkent,h. holtmindegy, mi van benne, ez az esti szorakozas."

Igen, én is ezt vallom. Nem a televízió (készülék) az eredendő gonosz. Csak az emberek tudnak rosszul viselkedni, a gépek nem (max. elromlanak).
Csakhogy már az eredeti kérdés feltevése ("Csendes kérdés: mi a a szent ...-nak kell egy 6 évesnek tévét nézni?") eleve tagadja a televíziózás létjogosultságát, akár a gyerekek körében, ami szerintem szűklátókörűség.

Nekem van otthon tévém és igenis berakok magamnak dvd-t filmezni és a kétéves gyerekemnek is rakok be meséket. Nem érzem, hogy ezzel károsítanám a fejlődését.

"es a 16 evest azert nem fogja lekotni semmi, mert hozzaszokik ahhoz mar gyerekkent, h. nem csinal gyakorlatilag semmit, csak bambul a teve elott."

Ilyet nem is mondtam.

"pl. netezek (es nem, ez egyaltalan nem ugyanaz,mivel itt en valasztom ki, h. mit akarok, szelektalok, interaktiv is, mig a teve ele leulok, es annyi...)"

De, ugyanaz.
Egyébként megsúgom, a tévénél is te választod meg mit nézel. A távirányító ugyanúgy a _te_ kezedben van, mint az számítógépnél egér. Nem hiszem, hogy egy Thomas dvd-től behülyülne egy gyerek, de pl. a gumicsizma.hu-tól és a Puruttyától biztos.
Azzal, hogy számítógépet használsz tévé _helyett_ nem okosabb és műveltebb vagy, maximum modernebb módszerekkel zsibbasztod az agyad.

Tudod én hány olyan családot ismerek, ahol a gyerek hazajön a suliból és nem a tévé, hanem a számítógép elé ül le egész estére és kontrollál(hat)atlanul netezik és játszik amivel akar? A szülő, mivel abszolút nem ért a géphez, fogalma sincs mit csinál a gyerek.

"miert hiszik az emberek,h. ha az ember nem nez tevet, akkor nem kepes lefoglalni magat?"

Mert a szűk látókörű emberek azt hiszik, hogy csak az a szórakozás és kikapcsolódás, amit ők is szeretnek.
qert 2010.01.06 09:08:41
@Animacs:
Azt hiszem egy kicsit keversz valamit. Konkrétan a televíziózást a túlzásba vitt televíziózással.
Ismét leírom, hogy nem az volt a kérdés, hogy miért néznek az emberek _olyan sokat_ tévét, hanem hogy miért néznek _egyáltalán_?
A kérdező azt sugallta, hogy már magának a televíziónak a megléte is kérdéses.
Én erre reflektáltam, hogy szerintem ez nem így van. Minden dolog káros lehet, ha túlzásba viszik. Az evés, az ivás, a sportolás, a szex :) és igen, a televíziózás is.
De mint írtam, nem ez volt a kérdés.

Az előbbi hozzászólásod gondolom idézet valamilyen könyvből.
Bocsáss meg, de az első fejezet szimplán érthetetlen butaság (feszültség?? oldása gyereknél?, agymosás? külső és belső kép?, éltető nedv?? kielégületlen gyerek? Ki ír ilyen sületlenséget?)
A második bekezdés sem semmi. "kettős tekintet"? és a többi.
Ez elég brittudósos mű lehet.
Ráadásul nincs két egyforma gyerek.
qert 2010.01.06 15:41:25
@Darquebus: Ez a lényeg
@miriamele: Veled sajnos nem értek egyet.

Asszem részemről ennyi a vita.

ONTOPIC: Én személy szerint a favonatokat sosem szerettem annyira mint a gépeket. Mindig is műszaki hajlamaim voltak. Jobban érdekelt az elektromos motor tekercselése a fafaragásnál és a nemezelésnél :)
Birka nép A bálványozott birka 2009.11.19 18:24:00
Na, ma éjjel se aludtam sokat. Az elmúlt két hónapban több olyan emberrel találkoztam, akikkel 30-40 évvel ezelőtt láttuk egymást legutóbb. Én szinte soha nem ismerem meg őket, egyébként is gyakorta elbambulok, bár nem vagyok rendőr. Ők szólítanak meg, a nevükre sem emlékszem,…..
qert 2009.12.14 08:08:06
Új rovat indul a mai napon: a népszerű Zssablonkarakterek , a Zshelyszínek és az általam méltatlanul elfeledett Zsállatok után itt a Zssablon jelenetek rovat. Ami, ahogy a nevében is benne van tipikus filmes jelenetekkel foglalkozik. Első részünk a filmes autós üldözést mutatja…..
Stephen King nagyon ért ahhoz, hogyan írjon bestseller horrort, Spielberg meg ahhoz, hogyan adjon el alapvetően egyszerű ötleteket is a filmvásznon, így kettőjük kooperációjából sok jó dolog kisülhet - ami rá is férne az íróra, mert pár kivételtől eltekintve (Ragyogás,…..
qert 2009.11.20 14:41:58
@sixx: Az igaz, de amit az Under the Dome-ról írtál most, az alapján nekem nem tűnik horrornak, hanem inkább sci-finek.
Aki olvasta: akkor ez most horror?
qert 2009.11.20 14:48:27
@piettro: vagy inkább ő:
Adam Wisniewski-Snerg: A Robot
turulbaratikor.hu/e107_plugins/content/content.php?content.88
Nem mintha eddig aggódtunk volna, de ez a trailer végképp meggyőzött arról, hogy az Elit alakulat méltó társsorozatot kap jövő márciusban. Az HBO háborús minisorozatokat kurvára tud forgatni. Kihagyhatatlan program. ..
qert 2009.11.18 15:28:45
@verwer: A MoH PA az inkább a The Thin Red Line volt. Asszem most megint előveszem és végignyomom. A BoB-t most néztem újra szeptemberben.
Várós a Pacific, bár az a csókolózós flash nem nagyon tetszett. Remélem nem raknak bele valami romantikus szálat, mert akkor sikítani fogok.
Subba WTF: Szafaládé 2009.11.13 09:00:00
Aucs! Harminc deka, maradhat?  ..
qert 2009.11.13 15:09:01
Wile E. Coyote küldte:Szombat esti program, azt hiszem, a Discovery Science adón. Pont a reklám végén kapcsoltam oda, még látszott a képernyőn az angol cím: "Riding with Rossi". A műsorújságban "Autózz Rossival" szerepelt. Ez még akár stimmelhetne is, de aztán a…..
comment:com Megújult a Comment:com 2009.10.27 11:45:04
Álljunk meg egy pillanatra! Kicsit ünneplőbe a szívünk. A szürke hétköznapok közepette. Ennyi év után. Mert kicsit együtt nőttünk. Változtunk. Öregedtünk. Talán már ránk fér. Hogy modernebb, áramvonalasabb. 210 százalékkal átláthatóbb. Minden eddiginél letisztultabb.…..
qert 2009.10.27 13:57:18
Mai kritikánkban egy 1992-es Véres sport-Kickboxer klón filmről írok, amiben igazi Zssztár parádé van: Martin Kove a magányos Jesse, Bolo Yeung az élő bizonyíték, hogy a kínaiak is lehetnek izmosak, William Zabka az elhízott napközis harcos. A mellékszerepekben pedig Gerald Okamura…..
Gyula már jó ideje RJB:Már nem tudom hanyadik könyvben találkozom azzal, hogy a 'private jet'-et úgy fordítják le, hogy XY saját lökhajtásossal érkezett. Oké, értem én, hogy a jet az lökhajtású vagy sugárhajtású, vagy mittoménmilyen hajtású repülő, de itt szerintem a…..
qert 2009.10.20 13:43:31
Orgyennek a tetrahedronról jutott eszébe:Idén ősszel a piramis-alakú filteres teák jöttek divatba:http://www.lipton.hu/#/piramis-formahttp://www.pickwicktea.com/HU/Products/LeafsTetraéder = négy háromszögből álló felület határolta poliéder.Piramis = négyzet alapú gúla alakú…..
Most legyünk okosak: a kegyelemkenyéren elő Dollhouse a második évadban még rosszabb számokat hoz, mint tavaly, a múlt pénteki 1.0-ás 18-49-nek úgy kell örülni, mint a proverbiális majom teszi a nemiszervének, erre a Fox azt jelenti be, hogy mind a 13 epizód adásba fog kerülni, ne…..
Még mielőtt a katonákból hősök lesznek át kell esniük a kiképzésen, amely rengeteg film témája volt már. Ez igaz a rendőrökre és a tűzoltókra is, de bármilyen filmre ahol valamilyen tábor van. A legfontosabb kelléke a kiképzőtisztnek a síp és a kemény jegyzettartó amire…..
qert 2009.09.29 09:24:37
@Murderface:
Ez a Nyugaton a helyzet változatlan Remarque-tól? Filmen is létezik, első világháború, érdemes megnézni!
Kedves kommentelőnknek, parakovnak küldöm szeretettel ezt a posztot; az illusztráció egyben jókívánságom is.Eltiron küldte az Eureka című sorozatból - csak abban vagyok bizonytalan, hogy milyen címke lenne a legmegfelelőbb; lehet, hogy kellene egy "fogalmatlan" az ilyenekre?…..
qert 2009.09.21 12:24:28
@semiambidextrous: Ja, bár ez abban a szövegkörnyezetben tulajdonképpen lényegtelen volt.
@Galoca: Tudomatutit :)
Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT.Aktív álláskeresőinket megtekinthetitek ITT.Tisztelt MT blog Szerkesztő!Két éve végeztem, de nem diplomáztam a bölcsészkaron. Mivel a szülői hátterem…..
qert 2009.09.09 12:26:55
@mxz: Tehát nem az a probléma, hogy nem talál munkát, hanem hogy nem talál olyan munkát, ami az ő igényeinek megfelelne.
Sziasztok,   Ez a blog nem igazán élte el a célját és részemről nagyjából eddig tartott, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy egy időben nem élveztem volna az írását, bízom benne, hogy ti pedig olykor az olvasását:-).  Az volt az eredeti elképzelésem, hogy a…..
A csapos egy két lábon járó Google, aki a legtöbb film központi szereplője, egyben a legjobb pszichológus. Igaz testalkata alapján önmagában megtudta volna menteni a Hospinvestet annyi OEP bevételt generáló betegsége lehet: mindenesetre minimum kövér és általában haja sincsen és…..
Kapcsolódó cikkek: Kampány a Sikeres Vállalkozásokért (KSV) levele a parlamenti képviselőknek CCHR - a pszichóirtók csapata A KSV után a "pszichóirtók" (CCHR) is kommunikációs offenzívába lendült. "Nemzetközi jogvédő szervezet hazai…..
Az őrsön meg folyik tovább a nyomozás Szvetlana után. Meg kell állapítani ugye, hogy a vízben talált hulla azonos-e a kórházban látott Szvetlanával. Ugyanis a közös motívumokat eddig csak az infóvadász dobta ki, de az még nem bizonyíték semmire, az csak egy program, ami…..
Úgy egy éve írhattunk arról, hogy tervbe vették a The Prisoner című brit sorozat újraforgatását, ami a hatvanas években (egészen pontosan 1967-68-ban) futott nagy sikerrel Nagy-Britanniában, majd a CTV jóvoltából Kanadában és később az USA-ban (CBS) is látható volt. (Van egy…..
Mindenki megnyugodhat, Kitti nem halt meg, sőt Denise sem, valószínűleg csak figyelmeztetni akarták őket. Kihallgatással kezdünk és bunkó rendőrökkel. Kezdenek elszaporodni az ilyen bunkórendőrös részek. Az elején ez még egy rendőrbarát sorozat volt, ahol csak a paréjfejű…..
Szóval két héttel ezelőtt Demsa beballagott az őrsre, mi meglepődtünk, az epizód meg hirtelen véget ért. Rohadt sokat kellett várnunk, hogy megtudjuk, mire jutnak ketten. Demsa beszél mindenféléről, az afgán útvonalról, meg a marseille-iekről, két évvel ezelőtt megpróbált…..