Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pcsj

52 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Elég nehezen, de azért biztosan közeleg a tavasz és ilyenkor ösztönösen érezzük a télen összegyűlt, lerakódott "mérgek" kipucolásának igényét. Légiességre vágyunk, kívül-belül. Ismered az érzést?..
Lakberendezőként nem gondolom, hogy egy lakás berendezésekor mindenképp választanunk kell EGY stílust, amihez szigorúan ragaszkodunk a tervezés során. Ugyanakkor, ha elgondolkodunk azon, hogy egy-egy stílus és a hozzá kapcsolódó stílusjegyek (színek, formák, anyagok) milyen érzéseket,…..
A klasszikus stílusok egy elég tág fogalom: az art deco-tól a nagypolgári stílusig több stílusirányzat is ide tartozik. Úgy lehetne összefoglalni, hogy tradicionális, hagyománytisztelő és elegáns stílusok. ..
   Ha a lakberendezést és az idősebb korosztályt említjük, azt gondolhatnánk, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, hisz az idős embereket egyáltalán nem érdekli a lakberendezés és nincs is rá szükségük. Tévedés...
   Ilyenkor januárban már kezd egy kicsit mindenkinek elege lenni a télből. Hideg van, alig süt a nap, rövidek a nappalok, a karácsonyi mámornak is vége. Pedig itt nálunk még nem is olyan "súlyos" a helyzet, mint például a skandináv országokban, ahol még hidegebb van, még rövidebbek a nappalok, még…..
Ha az újévi fogadalmaink listáján van még egy kis hely, vegyünk fontolóra néhány "otthoni" fogadalmat is, ami ugyanúgy pozitív hatással lehet az életünkre, mint az életmódváltás vagy a rossz szokásainkról való leszokás. ..
Ha már korábban szó esett a skandináv boldogság titkáról (hygge és lagom), essék szó a távol-keleti megközelítésről is, úgy is mint ikigai...
A szakmai dolgokon túl mit tehetsz a siker felé vezető úton? A céljaidat szem előtt tartva nézz szét az otthonodban és vedd sorra, hogy az alábbiak adottak-e.....
Ha téged is fenyeget az "iskolakezdés réme" (akár kezdőként, akár rutinosként), még van egy kis idő, hogy felkészülj a szeptember elsejével kezdődő új korszakra. ..
Most egy kalap alá vesszük a divatos "romantikus stílusokat": vintage, shabby chic (és french country, mint közeli rokon). Arra a kérdésre, hogy kinek való, adódik a válasz: romantikus lelkűeknek! De ennyire azért nem egyszerű a dolog. ..
A vidéki, vagy country stílusok egy "gyűjtőfogalom". Ahogy maga a VIDÉK is sokszínű és országonként, tájanként változik, úgy a vidéki lakberendezési stílusoknak is rengeteg verziója létezik: angol country, francia country (provance-i) stílus, rusztikus stílus, farmhouse (az amerikai verzió) stb.…..
A következő népszerű stílus, amit górcső alá veszünk, a skandináv stílus! Ami nem feltétlenül egyenlő a "kék-sárga áruházban" való nagybevásárlással... ;)..
A népszerű minimál stílus már évek óta nem tud kimenni a divatból. Valószínűleg nem is fog még egy darabig. Valamit tud. Neked is tetszik, de nem tudod, tudnál-e hosszútávon "együttélni" vele?..
Az introvertált, illetve extrovertált jelző nem csak azt fejezi ki, hogy valaki csendes, otthonülő, vagy szerepelni vágyó, társasági lény, hanem azt is, hogy hogyan kapcsolódik ki, mi tölti fel. ..
Az introvertált, illetve extrovertált jelző nem csak azt fejezi ki, hogy valaki csendes, otthonülő, vagy társaságkedvelő, szerepelni vágyó személyiség, hanem azt is, hogy hogyan kapcsolódik ki, mi tölti fel. ..
Íme a teljes sorozat, ami arról szól, hogyan kezdhetjük egy szoba megtervezését - ha nincs más kiindulópontunk - az elérni kívánt hangulat meghatározásával!..
Elérkeztünk a sorozat utolsó, ráadás részéhez.....
Következzen néhány lakberendezési ötlet az elegáns enteriőr megteremtéséhez!..
A sorozat 4. részében a meleg, barátságos hangulat megteremtéséhez találtok inspirációt és lakberendezési ötleteket! ..
A sorozat 3. részeként, az inspiráló és nyugodt terek után következzen néhány lakberendezési ötlet arra az esetre, ha egy életteli, vidám hangulatú szobát szeretnénk (pl. gyerekszoba, étkező, előszoba). ..
A kreatív, inspiráló terek (1. rész) után következzen a harmonikus, nyugodt légkör megteremtéséhez pár lakberendezési ötlet. Ez főleg hálószoba, nappali, gyerek- és vendégszoba berendezésénél lehet elsődleges célunk...
Összeszedtem a közeli kirándulóhelyeket, amikről eddig szó volt, így talán könnyebb mazsolázgatni. A részletek a nevekre klikkelve olvashatók. ..
Egy szoba berendezésének megtervezését sokféleképpen kezdhetjük: választhatunk egy szívünkhöz közel álló lakberendezési stílust, igazodhatunk az épület/ház/környék stílusához, használhatunk kiindulópontnak egy különleges bútordarabot stb. Ezer dolog inspirálhat minket, ami mentén haladhatunk a…..
   Egy lakás vagy szoba berendezése előtt általában elkezdünk lázasan képeket nézegetni, hogy inspirálódjunk, ötleteket gyűjtsünk és nagyjából képbe kerüljünk, mit szeretnénk. Ehhez legtöbben manapság a Pinterest-et használják, ami a magazinokból, katalógusokból inspirálódás modern alternatívája…..
   Nemrég olvastam egy amerikai cikket (ezt itt), ami szerint az alábbi 5 dolog az otthonunkban elégedettebbé és boldogabbá tesz minket. Meglepő módon semmi olyan nem lesz a felsorolásban, amink még nincs. Minden adott és nagyon hétköznapi, csak más szemmel kell rájuk néznünk.....