Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Proszektor Professzor

19 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A válasz valójában egyszerűbb, mint először gondolnánk, ugyanis nem azzá lett, mindig is az volt. Nem egy olyasfajta elhatározás volt ez, mint ahogy az Shakespeare III. Richárdja részéről történt – úgy döntöttem, gazember leszek -, hanem a mi Viktorunk már ilyennek is született. Ahol már a világra…..
A Puskás Öcsi spanyol becenevéről elnevezett felcsúti Pancho Arénában megrendezett bajnoki labdarúgó mérkőzést kisebb házi ünnepség előzte meg a pálya szélén. Mészáros Lőrinc urat, a PAFC elnökét köszöntötték ötvenedik születésnapja alkalmából az ott megjelentek, és a közszolgálatinak csúfolt tévé…..
Közismert bölcsesség, miszerint ha valami úgy hápog, mint egy kacsa, úgy totyog, mint egy kacsa, és úgy is néz ki, mint egy kacsa, akkor az kacsa. Ha kopasz, Nagy-Magyarország matricás, neonáci verőlegénynek kinéző izomagyú ürgék jelennek meg csoportosan a Nemzeti Választási Irodában bizonyíthatóan…..
Proszektor Professzor 2016.02.25 13:00:45
@BircaHang Média: Sajnos ez nekem magas. Szeretném, ha bővebben kifejtenéd, onkrétan mi az a csapda, amibe a "ballibek rövid időn belól bele fognak zuhanni"?
Proszektor Professzor 2016.02.25 13:28:41
@BircaHang Média: Egy apróságról elfeledkezel. A kopaszok éppen azt akadályozták meg ismét, hogy az MSZP a kérdését beadhassa. Korábban ugyanezt tette Simonné Gercsényi Gabriella. Szerintem meg az új Fideszes kiszemelt Erdősiné fogja azt tenni, hogy gyűjtögeti az aláírásokat, csak nem fog neki sikerülni.
De, ha valami csoda folytán a Nemzeti Választási Bizottság valami csoda foltyán mégis Erdősinét elmeszelné, inkorrektség miatt, akkor az MSZP csak nyerhetne ezzel a népszavazással, ismerve a vasárnapi boltzárral és a KDNP népszerűségével kapcsolatos közhangulatot.
De, ha csapdát emlegettél.
Az igazi Fideszes csapda ez utóbbi - szinte csodaszámba vehető - esetben (vagyis, hogy az MSZP kérdését engednék át) szerintem az, hogy Orbán gyorsan bejelentette a migránskvótával kapcsolatos népszavazást. Az emberek nem fognak rövid időn belül két népszavazásra is elmenni, ha pedig választani kell, az orbáni hatalom által felkorbácsolt gyűlöletük erősebb ösztönző lesz majd, mint a boltbezárások témája.
Proszektor Professzor 2016.02.25 13:37:48
@BircaHang Média: Erről beszélek én is.
A Nemzeti Választási Iroda előterében már korán reggel egy nagymama korú idős, ősz hajú matrónát láttunk a képen, amint éppen szocilibsibolsibibsi újságírók zaklatták szegényt. Ült egy széken, törékenyen, védtelenül, kiszolgáltatottan a szocilibsibolsibibsi sajtóhiénáknak. Azon aggódtam, Istenem,…..
Úgy néz ki, L. Petra sorsa hamarosan eldől. Az ügyében folytatott nyomozás befejeződött. Elárulom, azért írtam ki csupán a vezetéknevének kezdőbetűjét, mert ez errefelé így szokás. Először telezengik a sajtót például azzal, hogy lebukott az alvilág vezére Vizoviczki László, aztán viszont később már…..
Miután nem volt módomban részt venni rajta, a tévé képernyőjén néztem végig a pedagógustüntetést. Vegyes érzelmekkel. Kétségtelen, a tüntetés vezérgondolatát Brechtnek a Kaukázusi krétakörben elhangzó örökérvényű szavai adták. Eörsi István fordításában: „hogy azoké legyen, ami van, akik jól bánnak…..
Proszektor Professzor 2016.02.15 11:43:04
@BircaHang Média: Te egyébként látod is, érted is, amit olvasol? Vagy nem is ez a lényeg?
Bicskei Szó A Csend ereje 2016.02.13 16:26:26
Mintha az időjárás is a magyar oktatást siratná február 13-án délelőtt...  De a Kossuth tér felé igyekvőknek ez nem szegi kedvét, felemelt fejjel várják a vonatot, metrót, villamost. Jó érezni azt az összefogást, amelyet már hetek óta éreznek a pedagógusok, egyre többen csatlakoznak a miskolci…..
Proszektor Professzor 2016.02.13 18:01:30
Proszektúra Habonyék elszúrták? 2016.02.11 13:12:17
Úgy néz ki, ezt most Habonyék nagyon el… elizélték, szóval elbaltázták. Kellően nem vigyáztak. Így aztán megtörtént a baj. Orbán Ráhel terhes lett. (Állítólag már majdnem akkora a pocakja, mint az apjának.) Na jó, de akkor se használjunk már ilyen csúnya szót, mert ennek olyan pejoratív, sőt…..
A reggeli tévézés közben azon töprengtem, hogyan lehetne egy kis pluszpénzhez jutni, amiből ki tudnám fizetni a svájci frank hitellel vásárolt gépkocsim régen várt forintra átváltása folytán megnövekedett részleteit. Először arra gondoltam, hogy ha teszem azt a CSOK-ot igénybe venném, máris…..
Mostanában minden erről a terrorveszélyhelyzetről szól. A politikusoknak, újságíróknak, mint megannyi Mórickának, mindenről ez jut eszükbe. Mindenki azt találgatja, mi ez tulajdonképpen. Mikor beszélhetünk erről? Szinte biztos az is, hogy a Századvégben már írtak is erről egy helyre kis tanulmányt…..
Proszektúra Az álszent CÖF-CÖKA 2016.01.30 11:46:32
Mint tudjuk, 15 embert mentett fel a Veszprémi Törvényszék a vörösiszap perben, bűncselekmény hiányában. Na, most ehhez képest a CÖF-CÖKA egy nappal később kiadott közleményében úgy fogalmazott, hogy „fontosnak tartaná, ha jogorvoslati eljárás keretében tisztáznák, hogy az ítélet valóban törvényes…..
Proszektúra Retyó pornó 2016.01.26 12:49:20
Sokak szerint, amikor a jobboldali, szélsőségesen kormánypárti internetes médium az MSZP elnök feleségének aktképeit primitív, minősíthetetlenül ízléstelen, otromba szöveg kíséretében közzétette, átlépett egy határt. Pattanásos arcú betépett kamaszok ennél sokkal diszkrétebb, szalonképesebb…..
A huszárállás f6-on azért veszélyes támadó eszköz, mert pl. az f6-on álló világos huszár segítségével a vezér vagy egy bástya mattal fenyegethet egyidejűleg h7-en és g6-on. Az első ábra esetében sokféleképpen lehet mattot adni. Igazi matt hurrikán csap le sötétre! Világos lép! A második…..
Proszektor Professzor 2016.01.22 11:03:14
@Brogy: Szerintem a Vxf6 nem jó, helyette exf6
Proszektor Professzor 2016.01.22 12:01:29
@Brogy: Ha ilyen ütemben fejlődünk, napi három feladvány kell.:-)
Rendben, én sem tudom, hogy a kép miképpen kapcsolódik a címhez.... A feladvány viszont tényleg egy kényszerítésről szól. Egy kényszerítésről, amely - természetesen - mattal végződik. Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várjuk!..
Miután a ma hajnalban feltett feladvány nagyon könnyű volt, kaptok egy nehezebbet. Különben sem tudok szabadulni ettől az állástól, mivel a tett lépés annyira méltó Szpasszkij zsenialitásához! (Ha még emlékeztek rá, és miért ne emlékeznétek, tegnapelőtt már volt ebből a Szpasszkij - Polugajevszkij…..
Proszektor Professzor 2016.01.21 15:06:30
Sorozatunk harmadik napján Moszkvába fogunk visszatérni, 1966-ba, hogy megnézzük, Petroszjan miképpen győzte le Szpasszkijt! Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várjuk!..
Proszektor Professzor 2016.01.20 16:55:55
@General Ludd: Kegyelmes uram, köszönöm az elismrő szavakat, Ámde azonban ellenben Ön újabban magázódni méltóztatik? Kegyesen megengedem, hogy továbbra is tegeződjünk.
Proszektor Professzor 2016.01.20 18:19:28
Most olvastam a 24 hu „Lövések dördültek Füzesabonyban – Őt keresik” című cikkét (http://24.hu/belfold/2016/01/18/lovesek-dordultek-fuzesabonyban-ot-keresik/), amelyhez mellékeltek egy óriási fotót is. Ezen a 41 éves tiszaigari Váradi Róbert látható, akit azért köröz teljes mellszélességgel a…..
Három részes minisorozat veszi kezdetét, amelyben az első nap a delorean 1961-be fog bennünket elrepíteni, avagy elgurítani. A helyszín: Bled A játékosok: Petroszjan, a vastigris, valamint Pachman, aki most peches lesz! Íme Petroszjan "munka" közben Világos lép! A megoldást a…..
Proszektor Professzor 2016.01.18 12:42:02
Szép vezéráldozatos mattháló
@tomasszo: A Bxe5+ után Kg4 helyett jöhet jpersze Hf5 vagy Ff5 is. De az is mattig vezet.. Pl. Ff5-re f4+ Kg4 He3+ Kh5 Ff3 matt.
Szóval csak óvatosan a mai feladvánnyal, mert a két jó lépés közül a jobbikat kell megtalálni. Nem könnyű feladat! Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várjuk!..
Proszektor Professzor 2016.01.17 12:24:28
@Brogy: Mindenben egyetértek, He4 a helyes. Megjegyzem, Bf6 helyett Bf5 vezértámadás sem jó sötét részéről. Az is gyors matthoz vezet Hd6+ után.
Szóval a mai feladvány kapcsán csak okosan, óvatosan azokkal a lépésekkel, mert sötétnek is van ellenjátéka, ha világos hebehurgya. Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várjuk!..
Proszektor Professzor 2016.01.16 09:34:04
@Brogy: Szerintem nem vetted figyelembe e4-re Vf6-ot. Ezért én előbb Fxa6-ot lépnék. ( És perszie nem Fxh6-ot, ahogy te tévedésből írtad.!)
Ma 1986-ba utazunk, a világbajnoki döntőre. A partiban Kaszparov világossal a tőle megszokott vehemenciával folyamatosan támad, ám hiába, mert Karpov találékonyan védi az állását. A végjátékban aztán Kaszparov vagy rosszul számol, vagy egyszerűen csak nem látja, hogy Karpov előtt felcsillant a…..
Proszektor Professzor 2016.01.15 12:15:14
Proszektor Professzor 2016.01.15 12:33:22
Proszektor Professzor 2016.01.15 12:35:18
Remélem, már mind felvettétek a Hello Kittys pizsit... hogy nincsen? Szerezzetek be egyet! De mielőtt a plázába rohannátok vásárolni, vessetek egy pillantást erre a Hello Kittys sakk készletre... Nincs mit mondani rá...  Inkább csak annyit írok: világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz…..
Proszektor Professzor 2016.01.15 12:11:54
@Lazybones: Ennyi!
Polgár Judit és Polgár Zsófia Szalonikiben, 1988-ban Az alábbi feladványunk az 1988-as Szalonikiben lezajlott Sakkolimpiáról származik. Világos bábokat a 12 esztendős Polgár Judit vezényli, ellenfele a bolgár női mester, Pavlina Chilingrova. Jól jegyezzük meg a mattképet, mert ha szerencsénk van,…..
Proszektor Professzor 2016.01.14 14:58:28
@Lazybones: Nem tudom miért lett a feladványból kivéve a c6 huszár. De szerintem nincs semmi jelentősége, legfeljebb így még szebb a dolog tiszthátrányból nyerni.
Vh6-ra sötét léphet Vf5-öt, vagy ütheti a futót: Vxg5 (és veszít persze) vagy gyaloggal léphet: f6-ra vagy f5-re. Ha nem üti vezérrel a futómat, akkor minden más esetben jó a Vxf8+! Ezt ütni kell, amire Fh6+, majd bástya matt e8-on. Amikor valamikor sakkozni tanultam ezt a motívumot úgy hívták: az alapsor gyengesége.
Íme a Sötét Vezér... Vagy ez a harciasabb Sötét Vezér... Na speciel tőle még én is félek... Mai feladványunk hűen fogja tükrözni a bejegyzés címét. Sok sikert a megfejtéshez! Sötét lép! A megfejtést a hozzászólásokhoz várjuk!..
Proszektor Professzor 2016.01.13 16:17:13
@General Ludd: De én azt akartam, hogy a hatalmas sötét vezér a picike kis világos királynőt a lehető legtovább üldözze:-)
A mai feladvány hiába nem nehéz, a változatokat azért le kell tudni számolni. Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várjuk!..
Proszektor Professzor 2016.01.12 17:15:39
Fh3
Proszektor Professzor 2016.01.12 20:05:24