Regisztráció Blogot indítok
Adatok
2010

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ne legyünk álszentek, és főleg ne legyünk feledékenyek. Minket is megdöbbentett Albert Györgyi hirtelen halála, de ne akarjunk úgy tenni, mintha nem lett volna közpréda, életének különböző fordulatain nem szörnyülködtünk, csámcsogtunk volna hetente. A bulvármédia serényen…..
Ha már eljutottunk a morál kérdéséhez, akkor még mielőtt visszatekintenénk a rendszerváltás előtti időkre, érdemes egy pillanatra megállni az őszödi beszédnél. A beszéd nyilvánosságra kerülése után Sólyom fogalmazott először úgy, az ország morális válságban van. (Én…..
2010 2008.04.04 12:34:07
Egy kisség talán egyszerűbb kérdésem lenne a pártállásoktól függetlenül.Költői a kérdés, tehát nem kell feltétlenül válaszolni...de lehet.Adott 2 nagy párt + 2 kicsi. Az egyikben az átlag életkor 50-55 év a másikban 35-40 év. Mindenki gondoljon bele a saját életébe, vajon mennyi energiája és vehemenciája volt mondjuk 5 évvel ezelőtt? Több vagy kevesebb? Szóval a konkrét kérdés: mit várhatunk egy olyan párttól, ahol idős emberek vannak többségben? Megváltják a világot? Belekezdenek olyan reformokba, amelyek 15-20 évig tartanak? Tesznek rá. Még 10 évig aktívak jó esetben, addig meg már nem szabad nagyon hajtani, az orvos is azt tanácsolta. Személy szerint azért bízom a fideszben, mert egy fiatalabb ember még kevesebb kompromisszumot köt, ez puszta szociológia, még nem tapasztalt meg minden gerinctelenséget és nem élt még át annyi lemondást és megalkuvást mint a NAGY öregek. És MÉG NEM TARTOZIK ANNYI MINDENKINEK. Csak azért nem - legrosszabb esetben - mert még nem volt ideje eladósodnia (erkölcsi értelemben) Ja és nem elhanyagolható, hogy ha képzett az ismeretei is frissebbek, akár a közgazdasátanról, de bármi másról. Egy élemedett korú csapattal valószínű jó konzervatív, mutyizós kormányzást lehet csinálni, mint a langyos víz, egy viszonylag jól álló orszában, csak itt nem erre van szükség.
A reformok a lendületről szólnak, az energiáról, a munkáról, az erőről, ide pedig fiatalok kellenek.
Én láttam GYF-ben az energiát, de olyan volt, mint az erő emelők, mikor kamiont húznak a versenyen.
2010-ben, amennyiben a mostaniak még kihúzzák, bárki is kerül hatalomra, nagyon nehéz dolga lesz.
Az lesz az igazi kényszer pálya, mert tényleg egy végletekig kifosztott kincstárat és ráadásul egy teljesen megcsömörlött országot kell majd vezetnie....