Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Öreg Sam

0 bejegyzést írt és 2871 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogkocsma Jépapüjé 2012.08.26 07:00:00
Répapraliné (filozófiai fejtegetés a gyermekkori répabevitel és a felnőttkori sikertelenség mélyreható összefüggéseiről)..
Öreg Sam 2012.08.26 11:26:27
@Mitzi von Küche:
MÉG nincs Lidl!
A Jégcsarnokkal szemben épül,állitólag még az idén beüzemel.
Ezt a receptet elsősorban saját kiskerttel rendelkező blogtársaknak teszem fel, de bárki megcsinálhatja, akinek van egy hüvös spájza, kamrája. Még egy-két szusszanás és vége a nyárnak, de ezt a növények nem tudják. Rengeteg apró zöldparadicsom, almapaprika, uborka, kosszarvú paprika sőőőt uram…..
PO mester Juhtúrós galuskája inspirált, hogy főzzek juhtúrós sztrapacskát. HajduL tanítása nem hullott teljesen meddő talajra - nomeg Szlovákiában is ezt láttam -, hivatalos nevén illettem a címben eme fenséges tésztát. Hozzá kell még tennem, hogy a Brindzové halusky nem is juhtúróval, hanem a…..
Öreg Sam 2012.08.19 10:33:53
@skylla:
Semmilyenek sincsenek ugyszólván,a magyarban rengeteg németből származó jövevényszó van pl.a fentebb emlitett ler is.
De ez egy másik poszt témája,rengeteg szláv,török,sőt arámi eredetü szavunk is van.
Öreg Sam 2012.08.19 16:38:11
@Pinka-Panka:
Röviden:nincs különbség
Bővebben:tájegységenként változó,szlovákiában nem olyan,mint Erdélyben :)
Öreg Sam 2012.08.19 17:06:09
@Pinka-Panka:
Biztos ami biztos,juhturót kérj,akkor nem fogsz csalódni :)
A liptói egy tájegysére jellemző név,Liptószentmiklós(Liptovski Mikulas)és téjéka.
Ez kb. olyan,mintha itthon villányi bort kérnél...
Az erdélyi brinza nekem erőteljesbb izü,csipősebb,érleltebb.Ha juhturót veszel,nem fogsz csalódni,teszőleges ideig érlelve azt csinálsz belőle,amit szeretsz.(én az erősebb izü erdélyi brinzát szeretem):D
Anica inkognitóban Imre Apó blogos életem egyik bástyája: számíthatok rá, a jószívűsége határtalan, türelme emberfeletti. Órákon keresztül folytatott beszélgetéseink során sírtam már ki magam virtuálisan a vállán nemegyszer és röhögtünk jókat máskor.Nem emlékszem, mikor kezdődött az ismeretségünk,…..
Blogkocsma Halsütő 2012.08.15 07:00:00
Zed délelőtt jön be az irodába. Hallottál a tíz legjobb halsütőről? Olvastam valamit róluk. Az egyik itt van Almádiban, van kedved lejönni valamelyik este? Naná! Kedden aztán szól: Holnap, fél hat? Rendicsek...
Öreg Sam 2012.08.15 10:23:08
@anica inkognitóban:
Ezt a forma pálinkás kóstoló poharat a 70-es évek elején Liberté kehelynek hivták-meg ne kérdezd miért.Egy elhuzódó évvégi leltár alkalmából hetekig keestük,hogy mi a lankadt tököm akar ez lenni.Végül biztos ami biztos alapon leselejteztük...:))
@süllőcske:
Gyanitom,hogy a tulsütést a filézés érdekében követik el,a szálka s ropogósra sül ...)
Hangsúlyozom, nincsenek kőbe vésve a receptem összetevői. Ez egy alap, amit mindenki izlése szerint variál. Csupán azt szeretném, hogy ne dőljön be senki városi legendáknak, ami az erjesztést illeti...
Öreg Sam 2012.08.13 08:45:27
@Andrass9:
Először is gratulálok a fotókhoz,nagyon jók!
Szerintem lehet,mire leérik a mostani,addigra teremni fog a másodvetésü.
Öreg Sam 2012.08.13 10:22:35
@dömbi:
Nagyüzemileg rozsliszttel kovászolnak,nincs morzsa,és keményre leülepszik az edény aljára.
@süllőcske:
Ellent kell mondanom,a timsó nem mérgező,olyannyira nem,hogy szerepel az EU-ban engedélyezett élelmiszer-adalékok között.
Öreg Sam 2012.08.13 13:30:53
@gyvy:
Hasonlitsd össze a két fotót!
Mitzi von Küche Remy-nek ajánlva… A ratatouille-nak, ennek a könnyű nyári ételnek legalább annyi változata van, mint nálunk a lecsónak. A provansziak késhegyre menő vitákat folytatnak a hozzávalóiról, a főzés módjáról és hosszúságáról, a fűszerezéséről. Abban viszont egyetértenek, hogy a…..
Öreg Sam 2012.08.12 11:06:04
@Mitzi von Küche:
Jóvanna!
Csak poénkodni akartam,egy hasnyálmirigy gyulladás nem tréfadolog!(ha ugyan Neked valóban az volt,gyanusan hamar szabadlábra helyeztek)
Pffej,már mögenst...
Az emberfia hajlamos a lelki üdvét eladni egy jó/rossz poénért :D
Öreg Sam 2012.08.12 17:41:15
@süllőcske:
Mondj(atok) ellen!
Nekem ezek a fesztek,meg "vásárok",meg kirakodások mind a lehuzásról,a gagyiról szólnak.
Sajnálom,de én igy érzem.
Ezért nem megyek ki a hortobágyi Hidi Vásárra,ezétt nem megyek a Mihály napi vásárra,meg az összes többire sem...
Blogkocsma Családi ozsonna 2012.08.11 07:00:00
Vendégposzt: Anica inkognitóban Nyári családi uzsonnára készültünk, ilyenkor mindig kínban vagyok, mit is főzzek. Anyós nem eszi a halat, após nem szereti a rizset, a gyerekek (enyémet is beleértve) válogatós majmok, úgyhogy nem egyszerű a történet. Ráadásul ebben az irtózatos hőségben nincs az az…..
Öreg Sam 2012.08.11 09:12:19
Hátbazz,ha nálad ilyen egy ozsonna,akkor mi vót az ebéd,ill. mi lesz a vacsora??? :D
@Daró:
@anica inkognitóban:
Érdekes ez az anyós-após dolog...
Az emberfia nem após-anyós jogon akar belepofázni,hanem az idősebb jogán.Azt hiszem én is ilyen lehettem régebben,mig rá nem jöttem,hogy dumálhatok én akármit,ez már egy másik generáció,más izléssel.Unokáimat sajnálom,hogy parafa-állagu csirke/pulyka melleken nőnek fel,nem is ismerik a finom cupákos husokat:)))
Öreg Sam 2012.08.11 16:17:17
@Andrass9:
Itt irjam meg,vagy küldjem el emilben,és te kiposztolod?
Őszintén szólva nekem az utóbbi lenne kényelmesebb:D
Vendégposzt: BariKarika Ha emlékeztek még anno felvetettem egy erkölcsi dilemmát, miszerint ér-e kapcsolatban maradni, amennyiben a férfiember nem túl megfelelő, viszont tud marhapofát szerezni...Ha jól emlékszem nem teljesen így fogalmaztam meg a kérdést, talán kicsit nyersebben...
Öreg Sam 2012.08.10 08:58:44
@dömbi:
@vörösbor:
Mi bajotok a polentával???
Nagyon finom,változatosan készithző,stb.
Szokjatok hozzá! :D
Öreg Sam 2012.08.10 10:11:49
@dömbi:
Állj,vagy lő a mamám!
Soha nem ettél még polentát,de zsigerből "tudod",bogy nem szereted! :DD
A polentát(puliszkát) a székelyek-románok ezer féle képpen tudják elkésziteni,és mint nagy puliszkarajongó bátran kijelenthetem,hogy két egyforma nincs!(vagy csak keveset éltem még,ez a másik opció) :DDD
Öreg Sam 2012.08.10 11:35:33
@dömbi:
Soha ne mondd,hogy "soha"!:D
@BariKarika:
Az un. "müvelt nyugaton" éppen az állatok legfinomabb részeit kukázzák (köröm,farok pofa,fejhus stb)ott csak a szinhus számit tápláléknak :D
A belsőséggel mi a helyzet?
Talán Hagyma kolléga irta,hogy Ámérikában(legalábbis ahol ő él)nemigen beszerehető.
Nos, a torta sajnos, nem sk., idegen tollakkal kell ékeskednünk. Benivel megpróbáltuk a lehetetlent, de a technika legyőzött bennünket, az általunk elképzelt szépséges kolbásztorta elkészült, de a fotóapparát csődöt mondott...
Öreg Sam 2012.08.09 09:19:56
@Pinka-Panka:
Isten éltessen!
Ezek szerint veled sem lehet könnyü az élet,velünk oroszlánokkal állitólag nem lehet kijönni :))
Állandóan a fejemhez vágják, hogy nyáron könnyű ételeket kell főzni. Tény, hogy a szervezetnek nem kell annyi energiát pazarolnia a test hőmérsékletének fenntrartására, de azért attól még miért ne ehetnénk egy jó körömpörköltet, vagy akár egy paprikás krumplit? Feleségem elutazott rövid vakációra,…..
Öreg Sam 2012.08.03 17:33:41
@PO:
Azért csak vigyázz,közel40 fokkal riogatnak,nehogy valami súlyos szövődménye legyen a munkának!
Én a garázsbeli rendrakást kiváltanám egy hüvös szobában megejtett fröccsözésre! :D
Öreg Sam 2012.08.03 17:50:46
@PO:
A bor fajtája mindegy,(hacsak nem tokaji aszuból akarod csinálni)de fontos,hogy igazi szódavizből készült kisfröccs legyen!A kisfröccs az olyan emberléptékü,két huzásra megiható,nincs ideje megmelegedni :))
Öreg Sam 2012.08.03 18:05:29
@Andrass9:
:DD
Azért próbáld csak ki igazi szikvizzel,a házi szódásszifon,meg a bubis ásványviz kb.olyan távol van,mint a batyus zsidó a jóistentől! :)
Blogkocsma Piros Thai csirke curry 2012.08.02 07:00:00
Na végre egy húsos recept, kérném a reklamációkat félretenni!Feleségemnek maradt egy szép fél csirkemell filéje kapirgálós tanyasiból. Mielőtt befagyasztotta, azért megkérdezte, akarok-e curryt csinálni. Érti az ember a célzást: - igen, megfőzöm.  - de ugye nem csinálsz valami nagy zöldségest, mint…..
Jönnek estebédre a gyerekeink, főzni kell valami finomat!Tegnap a szentendrei piacon találtam szép vargányát, vettem is fél kilót, hogy majd megosztom anyámmal. Ő csak pár kisebb darabot vett ki, hogy annyi elég neki. Maradt hát vagy 35 deka, ami sokmindenre jó, de önmagában nem elég 4 embernek.…..
Öreg Sam 2012.07.31 11:35:03
@1kutya:
Van.
Öreg Sam 2012.07.31 19:01:57
@süllőcske:
Méltatlanul lebecsült étel nálunk a puliszka,nagyon változatosan lehet elkésziteni.
Az is igaz,hogy nálunk nem lehet valódi "kövön őrölt" kukoricalisztet/darát kapni .
Öreg Sam 2012.07.31 20:03:31
@Pinka-Panka:
Ha megfelelő uborkát találsz,akkor nyugodtan elrakhatod az ecetest is.Én a nagybanira mennék,mrt ott egyformára vannak osztályozva,a 6-9 cm-es a legjobb,cserébe ezért legalább 1 egész rekesszel meg kell venned :)
Blogkocsma Ragu Gárdonyból 2012.07.29 07:00:00
Kedvenc szomszédaink meghívtak minket Gárdonyba, töltsünk velük pár napot. Minden évben nagy örömmel megyünk hozzájuk, és sohasem csalódunk.Régebben többször főztem lecsót, de most a háziasszony valami mást kért. Persze felkészültünk a világ legegyszerűbb ebédjével - bolonyai spagetti :) Miért olyan…..
Blogkocsma Búcsú 2012.07.28 07:00:00
A trentói zsinat úgy határozott, a búcsú hasznos dolog. Előírtak aztán mindenféle kegyelmi állapotot, három feltételt: szentgyónást, szentáldozást, meg valami imát, mindennek tetejébe valamilyen jó cselekedetet, amely éppen lehetett vallási-, irgalmassági-, netán bűnbánati cselekedet...
Öreg Sam 2012.07.28 10:47:34
@Mitzi von Küche:
Én még a saját telefonom hangját sem birom,le van véve rezgőre,ha nem venném észre,hogy hivtak akkor visszahivom a pácienst.Ennek az az előnye is megvan,hogy kedvem szerint szelektálhatok :D
Öreg Sam 2012.07.28 18:08:02
@PO:
Olyan szivecskés lengőboxert hol lehet venni???
Nem halhatok meg addig,mig nem lesz olyanom :D
Hiányt kitöltő posztsorozatnak szánom, mivel magam is bedőltem néhány babonának, nomeg van pár trükk, amivel könnyebbé tudnám tenni mások életét is. Felkértem szerzőtársaimat és néhány kommentelőt, ossza meg velünk ezirányú tapasztalatait (és esetleg képeit) én meg vállalom a szerkesztő szerepét.…..
Öreg Sam 2012.07.27 17:55:19
@anica inkognitóban:
Az egy másik étel :)
Én az aromás füstökkel előkésztett halnál biztosan biztosan a tányér szélére kotornám a tésztát.
Nincs ezzel baj,igy kerek a világ :DD
Öreg Sam 2012.07.27 18:03:06
@Öreg Sam:
Ja!
Hogy az eredeti témához is szóljak:fuck anal kersztbetéve a fazékon,mert ugy nem fut ki,na ezt ne próbálja ki senki!
Nem tudom nagyanyám honnan vette :))
Öreg Sam 2012.07.27 18:19:23
@gyvy:
" Az lófasz Mama!"-hogy egy klasszkust idézzek!
Ezüstkanálnak kell lennie annak a kanálnak! :DD
Szezon van, roskadoznak az őszibarackfáim. A fajtáját nem ismerem (bár 20 éve a kertemben van), én csak "fürdőkádas" baracknak hívom. Aki netán nem értené: csak kádban fogyasztható, annyi a leve! Ez a kedvenc fám! Fehér húsú a barack, kicsi cián ízzel, és korán - talán elsőnek - terem...
Öreg Sam 2012.07.26 11:05:15
@Mitzi von Küche:
Mindenütt főzőtökről,sőt cukkiniről irnak,de én azért is nagydobosi sütőtökből fogom csinálni.
Az idei az első év,amikor szó szerint egyetlen szem gyümölcsöm sem termett.
Öreg Sam 2012.07.26 17:04:05
@hajdulaszlo (volt hajdul):
Nagy igazságot szóltál a mikroról!
Én anno megvettem a "legokosabbat",süt-főz-melegit,IQ-ja több,mint az enyém (ez nem nagy kihivás)és csak a reggeli starter kávé vizének melegitésére,olvasztásra(ha sürgős a dolog)meg fagyos kaják melegitésre használom.Erre egy madaras tecsóban kapható akciós 7 000 Ft-os is megtenné,cserébe fele helyet foglalna.
Öreg Sam 2012.07.26 17:56:11
@Mitzi von Küche:
Az enyém is valami hasonló nagytudásu szörny.Sőőőt,ha nem vigyázok,meg is eszi helyettem.A Háboru és Béke csak néhány oldallal marad le a használati utmutatója mögött :)
Húsimádóknak szeretettel Mitzitől Még hogy ossobuco gyorsan? Már látom a felháborodott kommenteket, hogy csakis minimum Le Creuset öntöttvas serpenyőben, 3 – 4 óráig párolva autentikus. Sajnos, kevés időm van főzni, de szeretem a jó ételeket. Ezt az ellentmondást fel lehet ám oldani, mégpedig a…..
Öreg Sam 2012.07.26 11:46:22
@Mitzi von Küche:
Jól látom,hogy semmi pürésités,semmi szószolás,a zöldségek ugy rusztikusan mennek rá/mellé?
Kipróbálom,bár kuktám nincs.(én az a fedőemelgetős fajta vagyok,aki szereti látni is a főztjét:))
Rengeteg bazsalikom nőtt a kertben, fel kell valahogy dolgozni. Ez egy klasszikus bazsalikom pesto recept, amit 10 perc alatt készített el a feleségem. Ebbe nincs beleszámítva a bazsalikom leszedése a kertből, sem nem a fokhagyma ültetése :)..