Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Teréz Anyabagoly

2 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ujrakezdek The Ice Storm 2016.11.26 00:12:03
Az ice storm fordítása: jég vihar. Nem gyakran használt kifejezés, mert a jég vihar, mint a földrengés ritkán fordul elő. Az ólmos/ónos eső, angolul ezt freezing rain-nek hívják, gyakoribb. Az ónos eső meteorológiai magyarázata az, hogy a felsőbb melegebb rétegben képződött eső alacsonyabb hidegebb…..
ujrakezdek Röviden Szíriáról 2016.11.23 00:29:49
A szíriai polgárháború 5 éve tart. Keletkezése az „arab tavasz”-hoz vezethető vissza. Ez a mozgalom, ami az arab államokban levő egyeduralmak ellen tört ki, sajnálatosan, szinte kivétel nélkül csúfos eredménnyel bejeződött be. Kérded, hogy miért? Szerintem, azért mert ezek az országok még…..
Teréz Anyabagoly 2016.11.24 10:55:06
@Drizari: Ha akarják, ha nem létre fog jönni egy gazdasági átrendeződés, mert mintha arról is csiripeltek volna a verebek, hogy az USA tartozik Kínának - nem is kevéssel... Az adósságot meg ugye valahogy rendezni kell, legalábbis kezelni mindenképpen....
Hogy hogyan - na ez a holnap nagy kérdése... Egyáltalán nem biztos, hogy Trump lépése a rosszabbik rossz...
Teréz Anyabagoly 2016.11.24 17:03:15
@Drizari: Áááááá! Szuper! Végre feléledtek! Éljen! ::-))))))
Csak mondom A csontkovács 2016.11.20 00:03:11
Azzal kezdem, hogy nagyon szerencsés ember vagyok. A többség így hatvanon túl állandó ízületi bántalmaktól szenved, nekem az ízületeimre nem lehet panasz. Mint ahogy a fejfájást se ismerem, ez is egy áldás.  Egyszer, úgy harminc évvel ezelőtt két öregasszonyt vittem el egy csontkovácshoz, és ha már…..
Teréz Anyabagoly 2016.11.20 09:07:53
Pettra!
Az a csontkovács, aki röntgen felvételt kér, nem sarlatán, hanem nagyon is tisztában van azzal, hogy milyen veszélyes egy kifakadt gerincsérvhez hozzányúlni, mert egy rántással nemhogy javulást, hanem egy egész életre szóló bénulást is előidézhet. Életveszélyes viszont az a felelületesség, amivel ezeket a kérdéseket te a nyílvánosság elé kipakolod, kinyilatkoztatás gyanánt. Mi lenne, ha mielőtt elkezdesz hablatyolni, utána is néznél annak, amiről írsz?
Például - egyetlen rákereséssel meg lehet találni:
www.lumbagospecialista.hu/node/77
Meg ezt is:
"Normál esetben, ha a csigolyák közötti porckorongokra ható erő egyenletesen oszlik el, a szélek felé, e szerkezet megfelelően működik. Elfajuláskor a porckorong széle valahol meggyengül, és arrafelé kiboltosul a belső porcállomány. Ha csak kiboltosul, az még nem sérv, csak protrusio. Porckorongsérv, discus hernia esetén a gerincvelő, illetve az abból kilépő ideggyökök nyomása révén :

kisugárzó ( általában végtagokba) fájdalom, zsibbadás, érzékzavar, bénulás, reflexkiesés , inkontinencia, stb. jöhet létre.
erős derékfájdalom, férfiaknál akár herébe sugárzó fájdalom, nőknél méhkörüli fájdalom is jelentkezhet.
a gerinc mozgásai beszűkülnek, a lordosis (ágyéki görbület) csökken
fájdalmas (antalgiás) tartás a jellemző "

"A porckorongsérv (discus hernia) bármelyik gerincszakaszon kialakulhat, bármilyen (felnött) életkorban. Mégis vannak kiemelt területek, a nyak és deréktájék, ahol a gerinc a legmozgékonyabb. A gerincsérvet : röntgen-, MRI-, CT-, illetve gerincfestéssel lehet kimutatni. Ezekre a pontos diagnosztikai vizsgálatokra a célzott , személyreszabott gyógytorna kezelés, McKenzie-torna miatt is szükség van. "

Tudom, mert átéltem egy ilyen történetet, szerencsére, végleges bénulás nélkül!
Maradj inkább a politikánál, azzal nem ártasz senkinek.... elvagytok vele itt egyen-ketten a kispadon...
Teréz Anyabagoly 2016.11.20 18:06:05
@pettra01: Ha ellenszenvet táplálnék irántad az sem lenne csoda, megdolgoztál érte! De ez nem az irántad tanúsított ellenszenvem, hanem az ostobaságok iránti, amit nem tudok és nem is akarok
legyőzni. Nem hiszem, hogy túlzás lenne életveszélyesnek minősíteni amit itt összeírkáltál, mert csak egy ember higyje el, ami benne van és járjon pórul - már akkor is nagy a baj. Persze, nem a te bajod!
Te ne tudnád, aki ha jól emlékszem talpmasszázst is tanultál, meg kezeltél is vele embereket! Ejnye!
Felesleges volt szólnom, miért is hittem, hogy egyszer átgondolod, rajtad kivül másnak is lehet igaza. Éljen! Írjál regényt, de közben azért hallgass egy kis zenét is, olykor nem árt!
De figyelj oda a szövegre is! Csóközön!

www.youtube.com/watch?v=E40kAHHVzuI
ujrakezdek Jön a tél 2016.11.20 02:20:34
Tudom, erről senki sem akar beszélni. Még szépek a színes lombok, még lehet a napon sütkérezni. De közeledik a tél. Itt Kanadában ez komoly dolog. November közepére jobb, ha átcserélted az autód abroncsait a télire. És nevezetesen elkezdődik az új hoki szezon, ami csak júniusban ér véget a híres…..
Az alábbi poszt egy, a New York Times-ban két évvel ezelőtt megjelent cikkre alapul. Az eredeti cikk szerzője, Jason Karlawish, orvos, orvosi etika és egészségügyek professzor a Pennsylvania Egyetemen. A mult héten Leonard Cohen, énekes és dal író, 82 éves korában elhunyt. Nem is régen…..
Teréz Anyabagoly 2016.11.16 11:06:58
@Kincse-: Ebben te vagy a profi! Mindig tanulok tőled, tudod, hogy nagyon sokra becsülöm a tudásodat! Valóban nem árt tisztában lenni a rendszerek működésével! Ebben te verhetetlen vagy, én csak botladozom a netes csapdák között - sokan vannak így vele! :)
Teréz Anyabagoly 2016.11.16 17:47:24
@pietnik: A hosszú és főleg a boldog nyugdíjas élet az kevesünknek adarik meg - sajnos. Mo-n különösen, ahol nemcsak az idős emberek tudása, tapasztalata nem érték, de semmi nem az - a pénzen kívül!
Szörnyá, ami veled történt, még szerencse, hogy ahhoz képest ilyen jól bírod magad!
Gyúgyír erre is, mint mindenre a mozgás... azzal tudod erősíteni az izmaidat...
Vigyázz magadra - még jobban, mint eddig... Ne rágd magad, előre, feleslegesen.. az is árthat... :(
Teréz Anyabagoly 2016.11.17 15:56:03
@pietnik: Jó olvasni, hogy így odafigyelsz magadra! Nekem van egy régi, ősi vitaminpótló receptem: kér közepes céklát reszelj le nyersen nagylyukú reszelőn + 2 azonos nagyságú almát, csavard bele egy citrom levét, + 2 kanál méz. Ezt eszegesd télen folyamatosan, amennyi jól esik. Ebben minden létező vitamin benne van, frissen... Kipróbáltam, valóban nagyon hatásos - évek óta eszem, etetem a családom vele... Kicsit föld ízű, a cékla miatt, de nem kellemetlen, csak karcos...
Bár, ha most Skóciában élsz ott nem tudom van-e cékla, mert ez a lelke az egésznek!
Próbáld ki, a cékla olcsó és sokáig eláll!
Üdv! Tudod, csak egészség legyen... a többivel majdcsak megbírkózunk valahogy :)
Itt ülök kedd este, nézem a CNN-t, közben kapcsolok más TV adókra is. A kanadaiakra, a három nagy amerikai szolgáltatóra, de még a FOX hírekre is, és úgy kilenc órától ezek a magas fizetésű drága öltönyökben/kosztümökben parádézó országszerte ismert műsor vezetők és csatlósaik, a mindent tudók és a…..
Teréz Anyabagoly 2016.11.11 12:03:26
@Drizari: A választók tömege szerte a világon alul iskolázottabb, mint a vezető elit. Abban nem vagyok biztos, hogy frusztráltabb is. Viszont, abban igen, hogy nem az az ostoba, aki a neki tetsző jelöltet választja, hanem az a jelölt, aki valamiféle magasztos önértékelési zavarral küzdve nem találja meg választóival a közös hangot. Abban igazat adok magának, hogy Orbán Viktor szájából meglehettősen fals, ha a kisemberek győzelméről beszél demokrácia ürügyén. De ha már odaszúrta a proletárdiktatúrát - nem azt kívánva vissza! - annyit azért én is idefűznék: nem az az emberiség természetes állapota, hogy nagy tömegek egyre rosszabb körülmények között éljenek, míg egy szűk elit gazdagodik az ő kárukra. Egy-egy állam vezetőjének sem az a küldetése, hogy az elit elvárásainak megfeleljen, hanem, hogy minél szélesebb tömegeket hozzon élhetőbb élethelyzetbe, lett légyen demokrata, konzervatív, vagy republikánus... Ennyit akarnak a tömegek - nem többet. Aki ezt nem adja m eg nekik, az lehet bármilyen cizellált intelligenciájú, eleganciájú - azt elküldik a levesbe... Most is ez történt... egyelőre Amerikában...
Mivel proligyerek vagyok, gőzöm sincs, hogy ezek az új csillogó öltönyök, amikben nagyjaink feszítenek mainapság, milyen márkájúak. Nékem egy szál szerencsétlen noname matt sötét öltönyöm van, hacsak meg nem zabálták a molyok. (Meg is nézem.)..
Frady Endre Nyirokcsomó duzzanat 2016.09.13 17:05:07
Csomóm duzzad, mi tán nyirok,S amíg erről verset írok,Mint a kommunizmus Kínát,Úgy jár heveny pofakín át.Ki ül benn bal orcám falán,Arcüregi nyulam talán?Vagy egy baktériumcsaládÜt, hogy másikat a fal ád?Háziorvos szerint se-se,Se nyúl, se baci, ez mese;Kalciumos nyálmirigyemBánik most velem…..
Az alábbi cikk a New York Times 2016. szeptember 2. számában jelent meg, az Upshot rovatban. A világ gazdag és egyre gazdagodik. Nem kell aggódni. Mindannyian persze még nem vagyunk gazdagok. Körülbelül egy milliárd azon emberek száma, akik napi 3 dollár megfelelőjén, vagy annál kevesebben…..
Teréz Anyabagoly 2016.09.12 16:09:13
@Drizari: Szállást csak magasan kvalifikált - főleg szakmunkásnak mint pl. gázszerelő :-)) - ad egy fizetőképes cég. Akinek van piacképes mznkája és egy viszonylag jó átlagfizetése, az találhat magának szállást, már havi 30 ezerért is a munkáltató által üzemeltetett "szállodában", HAT!ághyas szobában, közös konyhával, tusolóval. A mosolyígós kis eladók a Mekiben még azt sem tudják kifizetni, mert nettó 70-70 ezret keresnek. S nincs náluk nubkaerő kereslet, mert zömében diákokkal dolgoztatnak. A devizások pedig nem abban a hitben vették fel anno a hitelt, hogy 4-5 szörösére ugrik fel a törlesztő részlet.
A kamionsofőrnek tulajdonképpen jó dolga van, mert alhat a kocsi fülkéjében, különben az Írországi lakhatás elvinné a fizetése jó részét. Ráadásul még két diplomával sem lehet valaki kamionos, mert oda nem ész kell, hanem D kategóriás jogosítvány, aminek a megszerzése több mint 500 ezer forint, ha már van C kategóriás jogosítványa! Ha nincs az még egyszer 500 ezer forint.
Tudja, ami meg az akaratot illeti, az az ember, aki hajléktalanként csak két napot tölt az utcán már nem ugyanaz az ember, mint aki annak előtte volt. Ahhoz pedig, hogy valaki szerezzen valami járadékot minimum 30 napos az ügyintézési idő, amit a hivatalok szigorúan be is tartanak. Ennyi idő alatt a delikvens már többször éhen is halhat - a kutyát nem érdekli....
Teréz Anyabagoly 2016.09.12 20:17:08
@Ad Dio: Ez így igaz, ahogy leírod, de mára alapjaiban űgy rendeződik át a helyzet, hogy a liberális gondolkodás előnyeit háttérbe szorítha a pofir orientált gazdaság. Egyre olcsóbb mu nkaerőt akarn ak, több pénzt és ez öli meg a libarális gomdolkodás értékeit. Nem mellesleg az ellenszenvedőit, akik addig megfbecsülét munkaerők voltak. Ez így nem sokáig tartható... több okból, de arról majd máskor..
  Ismét egy közéleti szereplő – bár most civil mozgalmárként aposztrofált személyről van szó –, akitől megtudhattuk, hogy a baloldaliság már rég kiment a divatból. Idézem Pukli István szavait az Egyenes Beszéd műsorából. Illetve a hivatkozott filmet itt meg is lehet tekinteni, az idézet rögtön…..
Az alábbi cikk a New York Times 2016. augusztus 6-i számában jelent meg. A szerző Kate Murphy, egy Hustonban élő újságíró, aki gyakran ír a New York Timesba. Gondolj mindazon emberekre, akikkel dolgod van egy nap, egy hét, egy hónap, avagy egy év során. Azokra a sokakra, akiket esetleg üdvözölsz,…..
Teréz Anyabagoly 2016.08.18 15:37:18
Little!

Szerintem a barátságnak több árnyalata van. Ha igaz az, amit Amy Banks mond: „Nagy szerencse a jó vagus ideg, mert az a belső félelmünket, menekülés/maradás reflexünket moderálja,” - akkor nem élnénk társasági életet, nem beszélgetnénk a munkatársainkkal stb. mert a belső félelmünk ezt megakadályozza, így új barátokat sem tudnánk szerezni. Egy jó barátság alapja a kölcsönösség szerintem, ahhoz, hogy ez kialakuljon nyitottság kell, belső fékek nélkül. A közösen eltöltött idő mélyíti el a baráti kapcsolatot. S van egy olyan mondás is, hogy az az igazi barát, akivel tíz év távollét után is ott tudjátok folytatni, ahol tíz évvel azelőtt abbahagytátok. Ez az én tapasztalataim szerint igaz is. Számomra döbbenetes volt, mikor a gyerekkori iskolatársaimmal újra felfedeztük egymást a facebook segítségével és találkoztunk, szinte mindegyikükkel ott tudtuk folytatni, úgy ömlött ki belőlünk az igazság, festék nélkül, mint a hegy belsejéből a forrásvíz... dicsekvés, kivagyiskodás nem volt - lehet, hogy ezt jelentik a közös gyökerek? Szemben a felnőttkorommal, ahol három olyan ember van csak, akit minden körülmények között beengedek a privát szférámba és viszont. Ők azok akikre bármikor számíthatok és akik rám is számíthatnak mindenben. De ezek a barátságok ki is állták az idő próbáját, már vagy 30 éve.... Ezután következik az a baráti kör, akikkel fél szavakból is értjük egymást valamiben... de az már más árnyalat...
Látom ám a neten, hogy ötven éve rendezték meg az első Táncdalfesztivált Magyarországon! El is hűltem rögtön! Ötven éve????? Ilyen öreg lennék, mikor lélekben pont annyi vagyok (majdnem) mint akkor? Ami rajtam kívülről látszik az csak megtévesztése másoknak, meg a sors kicseszése velem! De túl lehet…..
Teréz Anyabagoly 2016.08.18 08:33:23
@MR3 Béla: Bélám! Ajánlom figyelmedbe az MTA oldalát a szinte naponta változó helyesírási szabályokról - 150 év ide, 150 év amoda! :) (ez itt egy mosoly jele) ez meg itt egy link neked - tanulmányozásra:

www.helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/suggest

Ez nem cikk, csak egy személyes poszt,emlékekről, amit éppen azért írok, hogy hátha egyszer mégiscsak sikerül megírnom valamit mindenki megelégedésére!

Hánykor is szóltál hozzá? Éjjel 1-kor? Nem tudsz aludni drága Bélám? Hallgasd meg a zenéket, isten bizi' jót tesz a hangulatodnak!

Örülök, hogy itt jártál, remélem máskor is találkozunk! :) (megint mosoly)
Teréz Anyabagoly 2016.08.18 12:29:19
@Dorinda41: Nekem is nagy élmény volt újra látni a régi felvételeket. Bizony, milyen jó számai voltak Majláth Júliának és mekkora szeretettel vették körül! A fellépők hangja is fantasztikus volt! Gyuri bá'-ról - Korda Györgyről még nem is írtam a posztban, pedig az ő szekere is az első '67-os fesztiválon indult be igazán! Már akkor káprázatosan énekelt, s azóta sem kopott el a hangja!

www.youtube.com/watch?v=5GH5hLHCaT4
"...amíg a sajtómunkások zsebükben hordják a sajtószabadságot, ebben az országban nem lesz igazi demokrácia..."    (Kepes András)   A napokban tette közzé a Gemius Hungary Kft. médiakutató negyedéves gyorsjelentését a magyarországi internet felhasználók  tartalom fogyasztási adatairól, amiből -…..
Teréz Anyabagoly 2016.08.13 17:31:24
@Énekes Vazul: Úgy látom válasz nélkül maradunk, Fspnek nincs véleménye a szólásszabadságról. Na ez aztán a szomorú...

Kezd el itt újra blogolást, tett fel azt Woodoo babák indulója című írásod, szívesen elolvasnám! Makd hozd ide a lin ket, hogy tudjalak követni! Kellemes szombatot neked! :)
Teréz Anyabagoly 2016.08.14 20:39:42
@FSP: A te szádból nem igazán hangzik jól, hogy engem lehazugozol, nem gondolod? De a lényege nem az volt az írásomnak, hogy téged fizetett-e valaki vagy sem! Erre te hegyezted ki a dolgokat! A lényeg mellett megint elsétáltál! A Szabad Sajtó díjadra pedig legyél csak büszke - más ugy sem lenne rá az, rajtad kívül!
Andait a nol-os klikk pedig kimarta, írásos nyoma is van, amivel elköszönt, s eléggé meglennék lepődve, ha azért, mert ezt az írást megírtam engem küldene el melegebb éghajlatra és nem téged! Ugyanis nála tisztességesebb dőszerkesztőt nem ismertem! A Rallózóba még véletlenül sem kerülhetett bele úgy írás, hogy valaki odaszólt neki... A hitelességére volt a legbüszkébb, s okkal!
Teréz Anyabagoly 2016.08.14 20:53:35
@FSP: Fospé! Én nem sértegettelek, csak leírtam, adatokkal igazoltam, hogy milyen érdekes számok futottak, futnak a nol-on!
Esterházy mondását pedig ne vedd a szádra, mert megfordul a sírjában!

Színtről pedig ne beszélj, mert te mindenféle színthez képest a budi legaljára kerültél az olvasottsági mutatóid manipulálásával, amihez a nol menedzsmentje asszisztált, mert ezt csak ott lehet megtenni, ahol ezt megengedik!

Egyébként pedig nem azért került a Népszabadság ilyen mélypontra - s ezzel együtt a magyar baloldal is mert ilyen színvontalan újságírókkal, kommunikációs szakemberekkel közelített a baloldali emberekhez?

Nem kéne már a 3,14csába nyugdíjba vonulnotok, hogy érdemi munkát lehessen kezdeni egy fiatal csapattal?

Ugyan a budiba nem szoktam belekiabűlni, de még egyszer megkérdezem:

A civil szféra, a baloldali író, gondolkodó emberek indoklás nélküli kizárása a szabad blogolás megszűntetésével összegeyzetethető a szólásszavadsággal??????
Nem kell neked válaszolnod, elég ha az illetékes megteszi - nem kell címoldalon, elég egy rövidke kis írásban a sajtószabadság követelése alatt! Esetleg meg is köszönhetné a törzsbloggerek, civil baloldaliak több éves ingyenes munkáját, amivel azért lökte valamit, nem is keveset a lap olvasottságán!
ujrakezdek Az emigrációról 2016.07.19 01:50:35
47 éve hagytam el szülőhazámat. Úgy érzem, a címbeli tárgyban van némi tapasztalatom. Legalább is kanadai viszonylatban. Kanada egy 36 milliós ország. A lakosság 20%-a francia nyelvű, ők jobbára egy megyébe csoportosulnak, neve Quebec. A 36 millió megint csak 20%-a nem Kanadában született, hanem…..
Teréz Anyabagoly 2016.07.19 21:13:48
Little!

Európának olyan kulturális értékei vannak, amire még az amerikai milliárdosok is áhítattal tekintenek. Nem véletlen, hogy svájci iskolákban taníttatják a gyerekeiket. Ezt mindenképpen meg kellene őríizni, ekkora tömegű, más értékrendű bevándorlótól lehetetlen megvédeni az építészeti értékeinket... Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem csupán a terroristáktól kell félni... Kanada gondolkodás nélkül visszaküldte a tömegesen odament borsodi romákat, pedig nem milliókról, pár ezer emberről volt szó! Az még csak hab a tortán, hogy a visszaútra a repülőjegyet a magyar államnak kellett állni! Ennyire védik az országok nyugalmát - jogosan!
Ahhoz, hogy egy bevándorló ott új életet tudjon kezdeni, már a nyolcvanas években sem volt könnyű. Egy ismerős házaspár a nyolcvanas évek végén disszidált. Svéd befogadótáborban töltöttek 2 évet, ahol megtanultak tökéletesen angolul, a svédektől még sem kaptak állampolgárságot. Így kértek Kanadába bevándorlást, de mivel nem volt befogadó ismerősük egyházi segítséggel tudtak letelepedni, de aggoz, hogy lakhatást, munka lehetőséget kapjanak a közvetítő egyháznak 10 millió forintnak megfelelő összeget kellett letenniük. Igaz, onnantól kezdve sikeresen megkapaszkodtak, felemelkedtek, utazgatnak a világban, de nem volt egyszerű történet és két képzett, nyelvet beszélő, kulturált emberről volt szó.
Akkor most Európától miféle empátiát, válság kezelést vár el a világ? Szerintem Amerikának és Kanadának is be kellene szállnia a befogadásba, ha már annyira nincs hova visszaküldeni őket...
Frady Endre Portugália-Wales 2:0 2016.07.07 18:06:33
Christiano győz, vagy Gareth?Raknak máglyát walesi bárddal?Bírót vajh’ mely ország szeret,S hol szól majd vidámabb bár-dal?Rossz félidő, játék semmi,Ettől el is nyom az álom.Mióta más játszik, nem mi,Kikapcs gombot megtalálom.Eredményt csak másnap reggelTudom meg és ellep a bú,Wales ment haza vert…..
Teréz Anyabagoly 2016.07.12 10:54:36
@Frady Endre: Igen, az az imázsépítő mellékhatás CR7-nél nagyon valószínű! :)
Egyébként nagyon jó, hogy itt sikerült összefutnom Hufnágel Pistivel, mert komoly gondolatokat ébresztett bennem a szingli nő - szingli férfi mai érdekes jelenségével kapcsolatban! Most ezt a fogalmat, migtau (MGTOW) komolyabban tanulmányozom! Aztán majd reagálok rá - női szemmel... Lehet, hogy ezt hívják ihletnek? ...mert annyira kedvem támadt írni... :-)))))))
Ha majd írok róla egy blogban, meglátogat? Örülnék a véleményének!
  Napokig tanakodtam magamban, hogy megírjam-e ezt a cikket, mert amiről szó van, az tulajdonképpen nagyon szimpatikus civil kezdeményezés is lehetne – ha nem érezné az ember az egésznek a mesterkélt jellegét, és nem rakódna rá a demokratikus ellenzéki Orbán-fóbia, ami eleve az egésznek az értékét…..