Regisztráció Blogot indítok
Adatok
utah

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma 60 esztendős az amerikai film történelmének egyik legjobb színésze. Tom Hanks pályafutása során sokféle karaktert eljátszott, és nem is akárhogy. Mindegy, milyen figurát, szerepet kapott, munkáját tökéletesen elvégezte. Szenvedéllyel, hitelességgel, lélekkel kelti életre a rá bízott szerepeket,…..
utah 2016.07.09 23:59:45
Hogy egy pozitívummal kezdjem: A Ryan közlegény megmentése helyes hogy nem szerepel a listán, valóban túlértékelt film. Ezt az idő szerintem a legtöbb embernek megmagyarázta. Majd 20 évvel ezelőtt nekem is tetszett, monumentális nyitójelenet, szép színészi alakítások. Aztán az ember elmélyül a kategóriában - készül egy Band of Brothers is - és rá kell jönnie, hogy hiteltelen a történet, a cselekvések - folyamatosan megkérdőjelezzük a parancsokat?? -, a párbeszédek: és így már nem tud szép lenni a színészi játék sem, a látvány meg önmagában már kevés egy jó filmhez. Szóval nálam sem szerepel a Top 10-ben.

A lista többi része azonban erősen megkérdőjelezhető nálam, egy-kettő van csak amivel azonosulni tudok. valamit-tal egyetértve tényleg erősen nyomatva vannak az utóbbi évek, miközben Hanks a 80-as évek végétől a 2000-es évek elejéig volt igazén toppon - főleg a 90-es évek volt erős, én szeretem azt az időszakot a részéről hibátlannak nevezni (igen, Ryan közlegénnyel együtt is).

Az alábbi könnyed filmek nem valók top 10-be, de így is van köztük olyan ami pár listában szereplő filmet azért ver:

Csobbanás
Pénznyelő
Legénybúcsú
Szerelem hálójában
Micsoda csapat
Betörő az albérlőm

Az alábbi filmeknek viszont top 10-ben lenne a helyük, maximum egymást ejthetnék ki - de nem egy Phillips kapitány vagy Felhőatlasz:

Segítség, felnőttem! - Golden Globe díj, Oscar jelölés
Egyik kopó másik eb
A szerelem hullámhosszán
Apollo-13
Toy Story
Számkivetett - Golden Globe díj, Oscar jelölés
Kapj el, ha tudsz
utah 2016.07.10 01:11:28
@dr. mesterseges szinezek: Helyes amit írsz, nem állítottam ennek ellenkezőjét. Én egy film kapcsán említettem meg, hogy pl. zavaró az hogy szinte minden percben hözöngenek a katonák a PARANCSNOK irányába (vagyis felfelé), és nem csak Matt Damon megmentése, de bármilyen utasítása miatt.
Tény hogy ez egy fiktív történet, de a körülmények valós történelmi eseményre épülnek - aminek szervezettségéről tanítanak is, de még Stephen E. Ambrose is írt pár dokumentarista könyvet róla. Persze ezeket is - mint mindent - meg lehet kérdőjelezni, azonban ez a film biztos hogy nem emiatt, ezzel a szándékkal készült.
Szóval ez igenis zavaró a filmben és hiteltelenné teszi azt.