Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lipi1945

0 bejegyzést írt és 592 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Négy hulla a csónakban 2011.10.22 18:00:00
Kedves olvasóink! Uj Péter kalandjai az új Subaru Outbackkel. Fogadják szeretettel, egyenesen a Tumblr-ről. UP aktív horgász, ez pedig egy horgásztúra előzménye. Winkler Róbert Uj Péter bemutat egy Frank Drebin-parkolást Az indulás előtti napon derült ki, hogy Andor Navarrája…..
Lipi1945 2011.10.24 15:46:57
A mai poszt kapcsán nehéz eldönteni, vajon a lehúzás volt-e a közterület-felügyelet szándéka vagy szimplán rosszul értelmezik a KRESZ-t. Esetleg a kettő együtt. Sokan talán nem is tudják, hogy jogtalanul büntették meg őket, így pénzüket szépen benyeli a hatóság. Zsolt…..
Lipi1945 2011.06.17 18:46:03
@Lipi1945:

"Jónagy hülyeség lenne ha kiderülne, hogy a táblát még a kereszteződés elé is kikéne rakni, ha adott esetben az egész utcára megállni tilost szeretnének."

jav: ...még közvetlenül a kereszteződés elé...
Lipi1945 2011.06.17 19:09:24
@nopánick:

:D

De képzeld! Úgyhogy vigyázz magadra az utakon, még a végén szabálytalanul fogok parkolni. :D:D

Egyébként nem azt mondtam, hogy, hogy van, hanem, hogy szerintem, hogy lenne logikus.
Az emberiség önmagát taszítja pusztulásba. Igaz, közben vannak vicces pillanatok. ..
Lipi1945 2011.06.02 17:57:22
@Suraki: "Próbáld csak ki...;-)"

Veszélyesnek tűnik.
autózz! Pech 2011.05.27 12:51:00
Balázs leveléhez hasonlóan nem vettem hosszúra a poszt címét, mert tényleg egy kis néhány soros szösszenetről van szó csak. A kollégájának biztos nem volt jó a karmája, vagy hogy szokták ezt mondani... Az viszont biztos, hogy nézni kell a tükröt is vezetés közben és mások…..
Hosszú leírás helyett videós bemutató következik, "hogyan kell sávot váltani" témában. Zsolt nem fűzött hozzá sokat, jól látszik a lényeg. A figyelmetlenség kategóriáját jócskán kimeríti a furgonos, tényleg jó reflexei lehettek a Skodásnak. Az már más…..
autózz! Káosz Rákospalotán 2011.05.06 08:08:00
Az M3-as bevezető és Széchenyi utca csomópontja szerepelt itt nem is olyan régen. Úgy néz ki, ennek a csomópontnak van még egyéb problémás része is. Talán jogos elvárás, hogy az autópályával kettévágott kerület egyik feléből a másikba átjuthassanak az emberek. Ennél a…..
Ha egy focicsapat szurkolótábora megindul, általában nem nagyon nézik, hogy járdán mennek-e, hisz ők a tömeg, abba meg úgyse hajt bele senki. R.P. dudálni merészelt, mert az úton keresztülhömpölygő drukkerhorda elállta az útját, cserébe kapott az autójára egy ökölcsapást.…..
Közhely, hogy útjaink katasztrofális állapotban vannak elég sok helyen. Ráadásul az útjavítás sokszor nagyon lassan történik, például nálunk a közelben 5 hétig állt a főútvonal egyik felét lezárva a gödörben egy lámpa, majd egyik nap megcsinálták (néhány órás munka).…..
Lipi1945 2011.05.03 18:16:36
@Sitti: Énis így szoktam ha későn veszem észre a felmarást, sőt a felfele lépcsőnél még kis gázt is szoktam adni, érzésre könnyebben fellép.

Patrollal meg ilyen kis felmarásnál szinte lassítani se kell. De ha jönnek mögöttem akkor szoktam, mert a mögöttemjövő nyilván nem látja, pláne ha a seggemben jön, és neki már nem olyan vidám a dolog lassítás nélkül. Pedig pár seggben autózós megérdemelné, hogy ne lassítsak.:)
Belsőség Mad Max bőrében 2011.04.19 06:51:04
Lélekben készülünk arra az időre, amikor a TotalCar stencilezett fanzinként, esetleg kódexek formájában él majd tovább - akkor mivel járunk majd, ha épp nem gyalog? Vélemények az azonos című írásunkról...
Amikor nem két út metszi egymást merőlegesen, az mindig tud izgalmakat rejteni magában. Tibi is egy ilyenről írt, itt nekem is volt már, hogy mormoltam magam elé néhány keresetlen szitokszót. Egy elég bajos kereszteződésről írnék. Aki Újpesten lakik az biztos ismeri a helyet. Az…..
Hogy annak is legyen mivel eltöltenie az időt, aki nem jön a ma esti találkozó megbeszélő találkozóra, kiteszek egy posztot mára is. Érdekes ellentmondás, hogy míg az autópályák fölötti nagy kijelzőkön rendszeresen hirdetik, hogy leállósávban csak vészhelyzetben álljunk meg,…..
autózz! Életveszélyes tankolás 2011.03.25 08:51:00
Tamás olyan helyzetben került veszélybe, amelyre talán legkevésbé számítana bárki is. Ki gondolná azt, hogy egy autópálya felhajtón figyelnie kell esetleges nem várt akadályra. Az Ő levele bizonyítja azt, hogy mostantól mindenki nyitott szemmel, és fokozott figyelemmel közelítse…..
Lipi1945 2011.03.25 11:57:09
@potha: Kérdezd meg azokat akik emiatt meghaltak(mondjuk őket nem lehet), vagy azokat akik lebénultak, vagy csak jósokat voltak kórházban, egy ilyen szitu miatt. Hogy nem lett volna e okosabb inkább lassabban menni?

Talán még egy éve se volt, hogy németországban 1 ember meghalt 2 pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett(ha jól emlékszem), pont ilyen miatt. Nagysebességű merci teszt éjjel a pályán, és egy roncs volt a belső sávban ami nem sokkal előtte balesetezett.

Én persze megértem, hogy nehéz megállni, hogy ne tépjünk az üres pályán éjjel, meg már lenyomott az meber pár 100ezer km et és soha semmi se volt a pályán, de elég ha csak egyszer van.

Szerintem pont a relatív gyorshajtás a veszélyesebb, mert fényes nappal az üres pályán a 200at kinem szarja le? De éjjel csak a szerencsére bízzuk az életünket ha ennyivel megyünk.

És nyilván ugyanez vonatkozik kanyarokra és bukkanókra is.
Lipi1945 2011.03.25 12:00:03
@potha: Egyébként nyilván ki kéne számolni, hogy mennyi a biztonságos sebesség, de én éjjel olyan 100-110körül már biztonságosnak érzem a pályán.
Lipi1945 2011.03.25 18:20:32
@cloudysky:

"Mint már korábban említettem, a gyorshajtás ez esetben bagatel. valószínűleg kapott volna a posztoló is, de nem ő váltotta volna ki közvetlen a balesetet."

De, mivel nekiment egy álló tárgynak.

Az azthiszem könnyen belátható, hogy annak az esélyét, hogy az úton (mégha az autópálya is), valamilyen nagyobb tárgy legyen, bizonyos ideig, nem lehet nullára csökkenteni.

Emiatt szükséges lehetőleg kerülni a relatív gyorshajtást.

Az csak az után jön, hogy lehetőleg ne parkoljunk kanyarban, bukkanó után, vegyünk láthatósági mellényt, rakjunk háromszöget, kapcsoljunk elakadásjelzőt stb.

Ezenkívül adott esetben a kanyarban, stb. teljesen szabályosan is állhat jármű.

Tehát egyértelmű, hogy ilyen esetben az teljesen irreleváns, hogy szabályosan álló járműnek, vagy szabálytalanul álló járműnek (vagy bármi másnak) megyünk neki, minden esetben mi leszünk a hibásak.

Ettől függetlenül a posztban szereplő ipse tényleg egy emeletes idióta.
Időnként mindig előjön a vita az elfogyó sávok használatáról. Vannak, akik nem merik használni, mert szerintük pofátlanság, holott más országokban elfogadott a "cipzár-elv". Sokan pedig egyetértenek abban, hogy ha már ott az aszfalt, akkor használjuk már, amíg lehet,…..
A tegnapelőtti posztot is jegyző Misinator egy másik furcsaságot is küldött Miskolcról. Az a parkolás önmagában is fura, amiről a történet lényege szól, de esetleg ha valaki tudja, azt is kifejthetné, hogy vidéken (nem csak az említett városban) miért jellemző tényleg az, hogy…..
Lipi1945 2011.03.17 14:32:07
Ezt a posztot még tegnap este kezdtem el összerakni, aztán valahogy most lett kész, akár azt is mondhatnám rá, hogy órákig dolgoztam rajta, ha nagyon bruttóban nézzük. Misinator egy defektes libáról küldött történetet, íme:Miskolc. Kétszer két sávos út a városi sportcsarnok…..
Lipi1945 2011.03.15 13:42:11
@pengusz: "Gumisnak leesett az álla, hogy mit jártunk meg vele :D"

Én eccer telibekaptam a bal elsővel egy fatuskót. Letolattam róla, konstatáltam, hogy bezúzta kicsit a küszöböt, majd mentünk tovább.

Egy hét múlva teljesen leengedett a gumi. Mondom fasza, biztos van rajta valami kis luk vagy van benne egy szög, de a faszom fogja a tökig sáros gumin keresgetni.

Bevittem egy gumishoz, vázoltam mi a szitu, lemosta a gumit, és ekkor jött a döbbenet. :D

Egy bazinagy fadarab volt a felni és a gumi közé ékelődve. :D

Simán lehetett így is járni vele, szerencsémre, mert pótkerekem egyeltalán nem volt. :D Meg autómentőt hívni az erdő közepére, nem eccerű. :D
Mostanában az EU elnökségünk alatt biztosan gyakrabban szembesültök ti is azzal a helyzettel, amiről Pirx pilóta írt levelet. Delegációk jönnek-mennek, természetesen sietnek nagyon, mert az egyenlők közt is egyenlőbbek... Vicces, hogy a csapból is a leállósávok…..
Lipi1945 2011.03.09 15:58:00
@acel: Nemzetbiztonság, ne nálunk merényeljék meg a fontos európai népeket. Lehet, hogy úgy érezzük nálunk ez nem fordulhat elő, de a mai világban sajnos ez már koránt sem olyan biztos.
Ha már Márk is emlegetett rendszámot, akkor én is megemlítem az ECK-936 rendszámú kedves taxist, aki ma délelőtt a Hungárián úgy váltott balra sávot, hogy éppen ott voltam és ha nem fékezek, nekem jön, mindezt pedig index nélkül és kezében telefonnal, utassal az anyósülésen.…..
Lipi1945 2011.03.09 11:07:52
@Csigorin: Ezenkívül a balra kanyarodó, is lassíthat gyalogosnak, hol van az kimondva, hogy ha ballra kanyarodó van elötted akkor az elött gyalogos nem kelhet át.

Teljesen mindegy miért voltak a belsőben, ha balra akartak volna kanyarodni, akkor is meg kell adnod a zebrán a gyalogosoknak az elsőbbséget.
Lipi1945 2011.03.09 11:15:25
@Csigorin: Ja rendben ebben egyetértünk, énis ezt írtam korábban. :) Akkor nem szoltam. :)
Lipi1945 2011.03.09 11:22:27
@Csigorin: "Valaki arulja el mi a jo a belsoben?"

Itt Pécsen vannak olyan részek a 6 oson, ahol szinte mindenki a belsőben megy, tehát általában a belsőben összefüggő sor van a kölső meg üresnek tűnik. De ennek az az oka, hogy a külső az gyakorlatilag jobbrakanyarodó sáv, ott lassítanak le 10-20ra a kanyarodók. Emiatt hiába tűnik szinte üresnek, mégis lassabb mint a belső sáv.
Volt már rá példa, hogy valami oknál fogva kitettem körbeküldözgetős levelet, de az is biztos, hogy nem túl sűrűn fordul elő ilyen. A lent olvasható viszont már több, mint tíz helyről futott be hozzám, emailben, színes-nagybetűs pdf-ként, közösségi oldalakon, mindenhol ezzel…..
Nem tudom, Mária levele mennyire fogja megosztani az olvasóközönséget, mert egyrészt igaza lehet benne, hogy veszélyes dolog, ha belecsattan egy ilyen nagy acéltönk az autó aljában, miközben az éppen áthaladna fölötte. A másik oldalról nézve viszont csak volt ott egy piros lámpa,…..
Lipi1945 2011.03.05 15:04:09
@SomyTomy: Hát ha lessz erre egy figyelmeztető tábla, attól sztem még ugyanannyian fognak beleszaladni. Nemnagyon szoknak az emberek a kreszmódosításoknak utánanézni, sokan nem is hallanak róla.

Sorompó tényleg humánusabb lenne. Csak azon meg félő hogy sokszor kéne cserélni a rudat.
Nem is tudom, mit gondoljak Zoli leveléről. Kicsit olyan szálka meg gerenda érzésem volt, miután végigolvastam. Gondolom, nem vagyok egyedül a véleményemmel. Egyébként a 353D az mi? Mielőtt bármit is írok az esetről el kell áruljam, hogy egy 353D vel járok. A zebránál minden…..