Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arszák

0 bejegyzést írt és 180 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A buszos valószínűleg megunta, hogy a kerekesszékes utast minden reggel fel kell segítenie a buszra, ezért tette fel neki a címben lévő igen bunkó kérdést. Olvasónk nem unalmában utazgat reggelente, munkába megy, és csak ezzel a busszal éri el a másik alacsonypadlós buszt, amire…..
Osztrák szomszédainknak tele van a hócipőjük a karácsonnyal, legalábbis eszerint a felmérés szerint. És - ugyan én nem végeztem semmilyen felmérést, még nem reprezentatívot sem - szerintem a magyaroknak is valami hasonló véleményük van a karácsonyról.Egyszóval az emberek…..
Kedvenc hipermarketem pénztárainál, a sorban állás közben tudományos megfigyeléseket végzek. Ezen kutatás eredményei alapján döntöm el mindig, hogy most éppen melyik sor végére álljak. A bevásárlástudományban teljesen járatlan (= totál amatőr) vásárló mindig az éppen…..
Nem mindig babra vagy verbális-anyagi szívatásra megy ki a játék. Iván rájött, hogy újdonsült ismerősét, egy idős hölgyet szemérmetlenül át akarja verni egy, magát az FKSZ-BAU Építőipari és Szolgáltató Betéti Társaság tagjának kiadó fiatalember. Ablakcserét ígért…..
Hivatalosan: Világörökségi Kapuzat és Turisztikai Fogadóépület "Az egymással szemben megépített két ötszintes, 18 m magas toronyszerű épület teljes felületét terméskő burkolat fedi, tetején 12 m magas sugaras kialakítású ácsolt szerkezetű felépítmény áll. A…..
"A férfiakat figyelmeztetni kell, és meg kell érteniük, hogy gyakran félelmetesek, a nőkre és gyerekekre – különösen a családtagokra – akaratlanul is nagyon veszélyesek tudnak lenni. Szerintem vannak férfiak, lehet nem is kevesen, akiknek megkönnyítené az életét…..
Felhívás Húsz év után ismét Pécsett rendezik a regionális Taizé találkozót. Az idei éveben október 23-25-én reményeink szerint több, mint 2000 fiatal keresztény gyűlik össze a baranyai megyeszékhelyen. Érkeznek zarándokok a környező országokból, sőt Németországból és…..
Arszák 2009.10.12 20:16:29
@Reina Nicolasa:
"Sok ember vált már észérvek által vallásossá vagy rekatolizált."

Így van! Pl azok a főurak, akik így megtarthatták a birtokaikat.:)

Nézzétek csak, a valódi Isten az Én vagyok, de összeesküvést szőttek ellenem, és letaszítottak ide. Nem sokára visszafoglalom a székemet ettől a vén kóklertől. Ha most mellém álltok, akkor feltétel nélküli örök üdvösséget kaptok, és nem fogom elvárni az örökös talpnyalást, mint ő.

Kell ennél jobb ajánlat?
Arszák 2009.10.13 22:17:57
Na nézd csak, találomra felütöttem sarlatán isten kollegám kedvenc könyvét, anélkül, hogy kifejezetten kerestem volna valamit is. A következőt találtam (csak erős idegzetűeknek, de hát mostanság ez a ti "istenetek"):

Mózes III. könyve 12. fejezet

1. Szóla ismét az Úr Mózesnek, mondván:
2. Szólj Izráel fiainak, mondván: Ha az asszony lebetegszik, és fiat szül, tisztátalan legyen hét napig; az ő havi betegségének ideje szerint legyen tisztátalan.
3. A nyolczadik napon pedig metéljék körül a fiú férfitestének bőrét.
4. Azután harminczhárom napig maradjon otthon a vértől való tisztulás miatt; semmi szent dolgot ne illessen, a szent helyre se menjen be, míg el nem telnek az ő tisztulásának napjai.
5. Ha pedig leányt szül, két hétig legyen tisztátalan, mint havi betegségekor, és hatvanhat napig maradjon otthon a vértől való tisztulása végett.
6. Mikor pedig letelnek az ő tisztulásának napjai, fiú miatt vagy leány miatt, hozzon egészen égőáldozatul esztendős bárányt, galambfiat vagy gerliczét bűnért való áldozatul, a gyülekezet sátorának nyílása elé a paphoz.
7. És áldozza meg azt az Úr előtt; és szerezzen néki engesztelést; így lesz tisztává az ő vérfolyása után. Ez a törvénye a fiút vagy leányt szülő asszonynak.
8. Ha pedig nincs elég módja bárányhoz, vigyen két gerliczét vagy két galambfiat, egyiket egészen égőáldozatul, a másikat bűnért való áldozatul, és szerezzen néki engesztelést a pap, és tiszta lesz.

Hát gyerekek, Én ezt a témakört és ezt az irányultságot egy idült alkesz hajléktalantól is ocsmánynak találnám, de annak valamilyen értelemben ugye ez mégiscsak a szintje.
Na de egy "istentől"... hááát, meglehetősen igénytelen, szegényes. Olyan újgazdag parvenünek tűnik ez az "istenség", akin látszik, hogy valaki arra érdemesebbnek (ez volnék Én) a kitúrásával jutott a székébe.
Nekem ilyen szövegeim nincsenek, sokkal előkelőbb és úribb vagyok ennél.
(Ha érdekel, lehet olvasni a
www.arszak.blog.hu-t, de most itt nem a blogomnak, hanem Önmagamnak csinálok hírverést.)

Tehát előkelő, erős, nagyvonalú Istent kaphattok személyemben a fent idézett "lény" helyett.
Jogos volt a bosszú? Lehet abban a korban picit elhamarkodottan döntünk? Döntsön a közösség. Az alábbi eseménysorozat akkor történt mikor még vidéken éltünk, jó  8-10 éve. Még 12 éves koromban kaptam egy gyönyörű kuvasz kiskutyát a szuleimtol. Eletem elso kutyája volt,…..
Arszák 2009.10.12 20:56:05
20 éves lett az MSZP ... talán ez az utolsó "boldog" születésnap. Nem tudjuk, hogy hogy jövőre lesz-e még valaki, aki majd ünnepelne, vagy hogy lesz-e pénz egyáltalán tortára. Komolyan, még az öreg Gál Zoli volt a korrekt: "Rólunk, akik öreg kommunisták voltunk,…..
Tojás Pedofília és Polanski 2009.10.03 15:58:00
Valahol a pszichológia fejlôdésében a gyermekkori traumák kihatása a felnôtkorra szépen lassan bizonyított tény lett, így a gyermekkor fokozott védelme egyre nagyobb hangsúlyt kapott a modern nyugati társadalmakban. Ettôl teljesen függetlenül a gyermekkori halandóság sikeres…..
Ma lép életbe a nyári nagy vitát kiváltó "terézvárosi csendrendelet". Este 10 és reggel 6 óra között nem tarthatnak nyitva a kerületi szórakozóhelyek, így valószínűleg háromnegyed 10-kor kidobnak minden vendéget, akik szépen átsétálnak mondjuk a Király utca másik…..
A labdarúgás közvetítése a kereskedelmi tévékben mindig össznépi bosszankodásra ad okot. Az RTL-nek nem sikerült túl jól a 2006-os vb közvetítése, de most  például a TV2 nagyon összekapta magát a BL-meccsekre, helyszíni riport a kulisszák mögül, helyszíni…..
Durva Sólyom ante portas 2009.08.22 11:48:00
AdamT szerkesztőtárs megköszönte köztársasági elnökünknek, hogy nem lépte át a szlovák határt, hiszen így európai módon viselkedett. Fura, egy elnök aki európáner? Szokatlan. Ha Sólyom átlépi a szlovák határt, le kellett volna azonnal mondania, és valószínűsíthetővé…..
Arszák 2009.08.23 11:57:13
Arszák 2009.08.23 11:58:13
Arszák 2009.08.23 12:05:37
@gmsb: Ezt a paksos történetet kifejtenéd? Mikor volt? Egyszeri eset, vagy többször volt ilyen, és mi lett a vége?
Valószínűleg számos olvasónk töltött már több napot a szomszédos Horvátország tengerpartján (és nem csak Dalmáciában), ezért kevesen fognak meglepődni, amikor kijelentjük, hogy – szigorúan szubjektív véleményünk szerint – egykori társországunk szigetvilága a…..
Arszák 2009.08.22 22:32:07
Sima, uncsi péntek volt ... és szokás szerint megint aláztak a "kedves szomszédok". Sólyom László ugyanis a révkomáromi Szent István-szobort avatta volna fel, de menet közben (!) értesítették, hogy Szlovákia nem engedi be a területére. A szlovákok biztosra mentek,…..
Arszák 2009.08.22 20:06:30
@sten: Jövő évi választásokon a Jobbik 25 %-ot fog elérni. Ez már csak azért is örömteli, mert a hozzád hasonló ellenszenves majmok a falba verhetik a fejüket.
Arszák 2009.08.22 20:19:27
@Rwindx: Tény, hogy Kádár kényszerpályán volt. Annyira ugrált, amennyire lazára vették a pórázt a ruszkik...
Arszák 2009.08.22 22:12:52
@fmj: Ez így is történt, de erről nem mondhatok többet, mert kinyírn...
Hosszú hónapok óta folyik a nyomozás, hiába volt a 100 fős nyomozócsoport, az FBI segítsége, a 100 milliós nyomravezetői díj, eredmény nulla. Egészen ma hajnalig.Épp ideje volt valami eredményt felmutatni, félő volt, hogy a cigányok  a maguk kezébe veszik az irányítást,…..
Olvasónk egy kicsit régebbi történeteit osztja meg velünk alant. Két utazása során kétszer is problémája akadt az InterCity-n utastársaival. Budapestre jövet egy részeg utas koszolta össze az ülést ruházatával, a padlót pedig a kiöntött sörrel, visszafele pedig két nő…..
Arszák 2009.08.07 18:52:39
Reggel ismét nem közlekedett a metró a Nagyvárad tér és a Deák tér között, ráadásul a pótlóbuszok is csak cammogtak az Üllői úti és a kiskorúti buckák és lezárások között. Volt bőven időm átolvasni a mai Nemzeti Sportot. A hetedik lap alján a keretes…..
Arszák 2009.08.05 18:05:44
@Dr.Hátrányos Elonóra: Így van, ez volt az első tökös éS helyes lépése!:)
Hiába volt naprakész, jól képzett, elkötelezett pedagógus a történetünkben szereplő fiatalember, elküldték, mert homoszexuális.SziasztokEgy általános iskolában dolgozom tanárnőként és egy kollégám történetét szeretném megosztani, akit azért küldtek el, mert meleg, bár a…..
Arszák 2009.07.29 12:18:17
 Mai levelünk írója besokallt. Elege lett a vagyonvédelem területén tapasztalható vadnyugati viszonyokból, a bejelentés nélküli foglalkoztatásból, az állandó túlóráztatásból. Elege lett a garantált bérminimumnál jóval alacsonyabb – gyakran csak 380 – 410…..
Mandiner blog Spiró patkányai 2009.07.10 14:31:00
  Az idei érettségiben citált szerző, Spiró György idén újabb regénnyel örvendeztette meg az olvasókat. Bár a Reakció nem foglalkozott az esettel, más blogokon már komoly vitákat váltott ki a szerző, ill. az eset. Végül is a vita ahhoz a kérdéshez jutott el, hogy…..
Ezek a labancok nem normálisak. Abszolút képtelenek jó europerhez méltó módon viselkedni. Most például örjöngő tömegek vonultak fel a mocskos buzikkal együtt, csak úgy szimpátiából. Undorító. Egyáltalán nem méltó egy egykoron oly büszke királysághoz, az országhoz, amely…..
Arszák 2009.07.05 21:57:21
@őröltbors: Már fogalmaztam erre választ, de megaszakadt az összeköttetésem::@ Szóval, a homokvihar támogatása nem köthető egyetlen párthoz, az szdsz-hez. A Fidesz is érintett ugye, most nem akarok neveket mondani, az mszp-nek is megvolt a díszmelegje.
Arszák 2009.07.05 21:58:49
@lanyi: Egyszerűen tökéletes a meglátásod, ez lehetne a végszó.:)
Arszák 2009.07.05 22:03:25
@Before: "Ezek szerint idénre téged is kisorsoltak, hogy kötelezően nézned kell a melegfelvonulást? Ez tényleg kellemetlen, én is fel lennék háborodva a helyedben!"

Ezek szerint idénre téged is kisorsoltak, hogy kötelezően nézned kell a Magyar Gárda felvonulását? Ez tényleg kellemetlen, én is fel lennék háborodva a helyedben!
Mandiner blog Jobbikos áttörés 2009.06.07 20:41:24
  Égszakadás-földindulás, egymás után kapjuk a híreket olyan szavazókörökről, ahol a Jobbik megszorította vagy megverte az MSZP-t:- néhány józsefvárosi szavazókör,- teljes Vecsést tekintve.EP-választás percről percre...
Arszák 2009.06.08 00:11:30
@kamasuka: ÖÖ most hogy mondod, nekem is van ismerősöm, aki idén Jobbik, jövőre Fityesz. Igen, ez lehetséges valóban. Attól még fenntartom, hogy fog szerezni új szavazatokat Jobbik, abból a középnemzeti táborból, amelyiknek addigra lesz elege a gyengeségből, meg a jó öreg CB-ből. Még felívelő szakaszban van ez a párt.
Arszák 2009.06.08 00:47:05
  Itt a 80. Könyvhét, ezért most kaptok az arcotokba kb. 40 könyvet. Az éves hazai 15 ezres könyvtermésből a nyári könyvünnepre időzítettek kb. fél ezret - ebből szűrtük le az alábbiakat: ezt a majd' félszáz, őszinte reménnyel ajánlott (jólesően szamárfülezhető)…..
Arszák 2009.06.07 19:55:48
@murci/szamárfül: Ja... Na ezért tök felesleges a kampánycsend. És akkor a blog.hu-n nem is követi semelyik cikk az eseményeket?