Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Quicksilver

0 bejegyzést írt és 1003 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Konkrétumok kellettek? Tessék, itt van pár, nem fog örülni neki senki. A táblázat nem teljes, az USA mellett a környező országok vannak csak rajta, de az siralmas, hogy mi állunk a legrosszabbul, igaz, nem sokkal az már nem oszt, nem szoroz, hogy 203 vagy 177 sorozat van a tárban egyelőre. Szegény…..
Világutazó A legek útjai 2013.08.08 07:18:44
A vezetés néha elég monoton, főleg az autópályán ha nincs aki szórakoztasson. Több száz kilométeren át folyamatosan figyelni, ugyanazt a cselekvés sort végrehajtva monotonná válik, elálmosít. Ez szélsőséges mértékű álmosságot, úgynevezett autópálya-hipnózist okozhat. De nem a következő utakon.…..
Egyre durvább és durvább kommentek születnek abban a történetben, ami szerint egy terhes nő véletlenül lelépett a villamos elé, majd a villamosvezető lefékezett kiszállt és pofonvágta a nőt. A történetben a legdurvább szereplő, nem a terhes nő, nem a villamosvezető, hanem a…..
A Schmitt Pál doktorijának eredetiségét vizsgáló bizottság jelentéséről a hvg.hu megállapította, hogy azt egy bolgár szerző mesekönyvéből másolták ki, csak az eredeti mesében a hosszú farkú rókát kicserélték Schmitt Pálra és rövid farokra. Amint a hvg.hu több hónapnyi…..
Boldog március 15-öt kívánok a tisztelt olvasóknak! A mai napon szanaszét száguldó riportereink segítségével tudósítunk az eseményekről. Ha szeretnél te is a Kettős Mérce sikeres és dinamikus csapatának a tudósítója lenni, nem kell mást tenned, mint írnod…..
Quicksilver 2012.03.15 19:42:21
www.facebook.com/photo.php?fbid=404142519612684&l=52feff7d81

A Betyársereg nevű formációból tűntek fel kb 8-an cca. 4-körül a Piarista közben; pár rendőr megállította őket békésen elbeszélgettek, majd pillanatok alatt köréjükgyűlt sacc/kb 30 fotós és tévés. A Jégbüfénél nagyobb zaj volt, mondhatni kórusok versenye. :-)
Szombaton a Szolidaritás tartott a várakozásokhoz képest lényegesen hervadtabb demonstrációt, vasárnap pedig az LMP közölte az aláírásgyűjtés pillanatnyi állását. Bár mindkét szervezet kötelező optimizmussal kommentálta a hírt, ne áltassuk magunkat. Ez így kevés lesz.A…..
Quicksilver 2012.03.12 07:43:48
@ColT: Ha felülemelkedsz, akkor mi marad? Ált. iskolás szavallatok és a himusz/szózat. Szép, de kb. 15 éves korára az ember eléggé megunja.
Art of Fashion Vörösbe borulva 2012.02.24 16:48:00
  Mostanában nagyon el vagyok havazva az egyetem és a munka miatt, ezért kevés időm jut a blogra... Többnyire képben vagyok, hogy hol mi zajlik, de írni sajnos nem igazán van időm - remélem ez a probléma hamarosan orvosolódik :) Most azonban egy gyönyörű editorial-ra bukkantam,…..
Ma Egerben járt Dr. Schmitt Pál, hazánk köztársasági elnöke, ünnepi közgyűlésen fogadtuk őt az egri képviselőkkel együtt.http://www.heol.hu/heves/kozelet/schmitt-pal-egy-szo-sem-veszhet-karba-423263Bár nem szokásom jobboldali politikusokról véleményt írni, minősíteni (kicsit…..
Quicksilver 2012.01.20 13:19:57
@frontember876: Álom.
Óriási közhely, hogy a filmgyártó vállalatok által emanált mozgóképek manapság rettenetesen szánalmas próbálkozások arra, hogy megfosszák a hétköznapi állampolgárt munkával megkeresett kis pénzecskéjétől. Ez részben igaz is: az álomgyárosok a pénzünket akarják,…..
A KARD Mi a bóvli? 2012.01.13 07:15:00
Az elmúlt hónapokban sorra bóvli-osztályzatokat adtak hazánknak a nemzetközi hitelminősítők. Mit osztályoztak? A kormányt? Ugyan már. Magyarországot? Hát... Igazából a politikai rendszerünket, a közösségi problémamegoldó képességünket sajnálták le - joggal. Az a…..
Quicksilver 2012.01.13 20:52:36
"gyűlöleten nem alapulhat semmi"

Itt van a kard elásva, ez a lényeg. Oké, nem CSAK ez, de főleg mégis. Mert ha ez nincs, akkor megoldható szinte minden.

...

Nem, mégsem. Mert nem a gyűlölet mint fogalom létezik, hanem emberek, politikusok, akik gyűlölnek. Egy fogalom sem létezik ha nincs aki a zászlójára tűzze. Akár nyíltan, akár háttérből suttogva.

...

Nem, mégsem. Mert nem tíz-húsz-ötven-száz politikus gyűlölete miatt létezik ez a fogalom. Hanem tíz-húsz-ötven-százezernyi ember gyűlölete miatt. Akik gyűlölni akarnak, mert azt a legkönnyebb a szomszédtól a pirézekig, és nem, nem a szegénység/kilátástalanság/agymosás hajszolja őket bele, mert akkor Thaiföldön is mindenkinek gyűlölködnie kellene és a francba hát nem teszik. Egy-két-száz politikus nem tud kétharmados diktatúrát létrehozni, államcsődöt összehozni, ha nincs elég ember, aki a gyűlöletet választja meg a demokrácia csatornáin keresztül.

...

Miért gyűlölünk? Hát mert félünk, régi igazság ez, nem én találtam ki. A gyűlölet válaszreakció, védekezés a végletekig elvive. Mitől félünk? Hát ez a lényeg. Te ettől, én attól, a harmadik amattól, a századik megint mástól... a gyűlöletünk is más, alapból. Irányítani kell. Célt adni neki, hogy használható legyen. Arab terroristafenyegetés, iráni atomfenyegetés, zsidó-liberális világösszeesküvés, a büntető EU... ezek mind gyűjtőfogalmak. Arra valók, hogy a mi kis egyéni félelmeinknek arcot, célpontot adjanak. Mert szégyenkezünk még magunk előtt is, hogy rühelljük a főnököt, a szomszédot, az akárkit - tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés egy készen elénktett csoportot gyűlölni, akiket sokezer másik ember is gyűlöl, és én elbújhatok köztük; ha győzünk, ha vesztünk, én biztonságban vagyok, mert nem különcködtem - és kiélhettem amit ki kellett.

...

Mindig is volt, van, lesz ilyen csoport. Kell, hogy legyen, mert az ember ilyen gyűlölködő de alapjában véve gyáva állat. Pl. a kereszténység is volt ilyen össznépi célpont, meg is tanulta a leckét rendesen (ennyit a keresztény erkölcsről mondjuk). Csak manapság már kicsit több az ember, bonyolultabb a világ, picivel több csoport kell, hogy valóban mindenkinek (ill. a 99 %-nak, mert ugye van pár szent jógi is a világon meg hasonlók) meg tudják adni a célpontot. Sok nem lehet, mert az kaotikus, a két-, max. háromosztatú világrendszer a legtöbb országban megfelelő. Nem, nem gondolom azt, hogy a fejlettebb demokráciákban ez másként lenne. Csak elegánsabban csinálják, szebben van megvezetve, elfedve, majdhogynem civilizálva. De néha ott is kitör, lásd pl. a norvég tömeggyilkos, Breivik. Hogy elfeledkeztünk róla, mi?

...

Na, csak ennyit akartam mondani. Nem, nincs olyan, hogy paradigmaváltás, amikor a gyűlöletről beszélünk. Alapvető emberi tulajdonság, és nem fog elmúlni. Nem, nem fog. Hiába szeretnénk. Hiába gyűlöljük a gyűlöletet. Nem fog elmúlni.

...

Mindkét/sok oldalon.
A KARD Bajnai ringbe száll 2012.01.09 16:34:00
Ne tévesszen meg senkit a műfaj. Bajnai Gordon elég részletesen leírja a Haza és Haladás blogon, hogy szerinte mi a baj hazánkkal, mind társadalmi, mind pénzügyi tekintetben - de ettől még ez egy bejelentkezés. Ő bizony itt ringbe száll.Nemcsak azt írja le ugyanis, hogy mi a baj, de…..
A filmiparban a nyár nem uborkaszezon, hanem a blockbuster-aratás csúcsidőszaka. A filmes kubikusok ekkor szolgáltatják be terményüket, és a hűs multiplexek is csalogatónak tűnhetnek a nyári melegben. Elégedettségre eddig semmi okunk: az ezévi sci-fi felhozatal nagy csalódás.…..
Lázár János levelet írt. Elek Istvánnak válaszolt, valójában azonban a nyilvánosság számára igyekezett a korábbiaknál finomabban, összeszedettebben és érvelőbben megfogalmazni álláspontját. „Pedig kíváncsi lettem volna, ha egy olyan elemző képességekkel megáldott…..
Mielőtt a jótékony feledés homálya nyelné el az előző évezredet, emlékezzünk meg utolsó évtizedének SF terméséről. Olyan filmek kerülnek most terítékre, amik valamilyen szempontból meghatározták ezt a dekádot. Fellebezésnek helye van, reklamációt elfogadunk. A legjobb…..
Túl erősek lettünk, összefogott az egész világ ellenünk, ez van. Illetve hát ennél kicsit bonyolultabb a helyzet. Hogy mi is az az eRepublik, arra most különösebben sok szót nem vesztegetnénk: ez egy böngészőben játszható online stratégiai játék, ahol egymás ellen harcolnak…..
Quicksilver 2010.05.19 10:47:20
@Donor: Donor, ha felénk lejt a pálya, akkor kutya könnyű győzni. Kihívás így lesz, hogy ellenszél van. :-P

@darnmarquee: de, közösséget építünk. Ez a legfontosabb a dologban, nem a napi két katt. És ez valós érték!
Quicksilver 2010.05.19 11:06:08
@moli: figyelmedbe ajánlom a postomat erről: erephun.blogspot.com/2010/05/emberi-tenyezo.html

Az IRC egy dolog. Én biztosan tudom, hogy gazdagabb lettem attól, hogy élőben találkoztam - és találkozok rendszeresen - egy olyan társasággal, akiket az erep nélkül nem ismertem volna meg.
Quicksilver 2010.05.19 14:47:55
@shm: Én játszok már 1,5 éve, de ilyenről nem hallottam. Szal ez azért igényelne némi bizonyítást.

@Murderface: újjá tudod éleszteni a karidat. Ha meg nem akarsz játszani, az állam/alapítványok tapsikolnának párezer arnyért. :-P

@moli: mondjuk ebben speciel egyetértek, a kétkattolást nem nekem találták ki, nem is élvezném. Átmenetileg mondjuk, ha IRL miatt nem ér rá az ember.... vagy csak kivárni, amíg más lesz (bevezetik a V2-t), vagy ilyesmi.

@Nagyzee: eléggé nyilvánvaló volt az Eden szinte korlátlan aranyának forrása, amivel szemben nekünk speciel nem volt többszázezres tételünk. Kiszámolták már sokan az aranyak költését mindkét oldalon; és bizony a bannolt lassan már 20 k-nyi lengyel fékhadsereg is jóval több, mint akár az orosz, akár a szerb. Én tudom, hogy mindenki csal aki csak tud - ugyanakkor ez mégsem igaz, ill. óriási különbségek vannak a mértékében.
A legbüszkébb birodalom - Magyarország Jelenleg épp a IV. világháború folyik evilágunkban, gyere és segíts eMagyarországnak, hogy győztesen kerüljön ki belőle. Regisztrálj és játssz! http://www.erepublik.com/en/referrer/raszta Angol nyelven regisztráljatok, mert a…..
Olvasóink jól tudják, hogy nem szoktuk őket saját nyavalyáinkkal és problémáinkkal fárasztani. Mai posztunkban azonban kénytelenek vagyunk kivételt tenni, mert véleményünk szerint a frankfurti nemzetközi repülőtéren három héttel ezelőtt megélt események igenis megérdemlik,…..
Egy olyan fagyos őszi napon,mint a mai, az ember ahogy kinéz az ablakon, egy fura érzés fogja el. Már hideg kék az égbolt, a szürke felhők sietve jönnek-mennek a dolgukra és én arra gondolok, hogy a Hargitán már havazik. Valószínű, hogy a Bucsinon is fehérbe borult a táj.…..
Szüretkor főleg pincepörköltet szoktak készíteni a szőlőben. Sokáig azt hittem a pincepörkölt musttal készül - ugye ez lett volna a logikus: ott a friss finom must, jajdejó. De nem, mint az első szüretelésemkor kiderült, a  pörköltbe belefőzött krumplitól lesz a…..