Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bóvli ország jobban telejesít

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Európai Szakszervezeti Szövetség és a magyar szakszervezetek egyaránt elfogadhatatlannak tartják a kelet és a nyugat közötti bérszakadékot az Európai Unióban. Elfogadhatatlan, hogy egy magyar dolgozó átlagosan nettó 840 euróval keres kevesebbet havonta egy német munkásnál...
bóvli ország jobban telejesít 2017.09.23 11:35:24
@Bafana: "Ezek szerint a kecskeméti Merci gyári melós kevesebbet ér, mint a német Merci gyári melós, aki centire ugyanazt a munkát végzi?
Ez nem inkább valami rasszizmus féle?"

Ezn nem rasszizmus te kisebbségi komplexumos, hanem gazdasági alapismeret. Ha a Merci egy magyar melósnak annyit fizetne mint a németnek akor miért venné-e el a német munkáját és adná oda a magyarnak?

A magyar meg a Merci bejelentett munkájával és bérével ezerszer jobban jár, mintha a fajtiszta magyar kft-hez menne el napi 4 órára bejelentve, napi 10 órát nyomva összvissza 120 ezer nettóért. Amelyik marhának ez utóbbi jobb, hát menjen el színtiszta hazaszeretetböl a magyarjához melózni.
bóvli ország jobban telejesít 2017.09.23 11:42:48
@ogli dzsí: "A bérkülönbségek fő oka nem a sokat mantrázott termelékenységbeli különbség, hanem a tőke allokációja."

Ez úgy hülyeség ahogy van. A magyar típusú másodrangú termékekkel és szolgáltatásokkal, lassabb szarabb munkakúltúrával elvégztett melóból fakadóan a bérlemaradás determinálva is van. Ami tény, hogy a magyarok össztársadalmi szinten nem tudják meglépni a magasabb lépcsőt. Álmodozni meg követelőzni azt persze tudnak, miközben az EU urolsó helyeire csúszott le az orbanizmusban a magyar gazdaság.

Most még a választás előtt van egy utolsó szemfényvesztés a magasabb bérekkel, aztán jön a kiigazítás folyamata, ahol a gazdaság jelentős része még versenyképtelenebb lesz a magasabb bérek miatt, a gazdasági lemaradás pedig folytatódik.
bóvli ország jobban telejesít 2017.09.23 11:49:50
@Brix: "Az eddigi extraprofitból majd többet kell visszaadni a német cégeknek, ezután... Jobb telephelyet úgysem találnak a világon mint a Bajorország-közeli , cseh, szlovák, és dunántúli iparvidék.."

Ahogy azt te hasraütésre elgondolod. Van az a KE-i bérszínvonal, ahol a német cég sokallja majd a költség-eredmény hányadost és tovább viszi a termelést egy jobb mutatójú országba, ez lehet pl Spanyolország is. Vagy vissza Németországba, mert még az is jobb az összkockázatokat tekintve.

Az EU-ból éppen kilépni szándékozó Orbanisztán pedig manapság a legkocázatosabb EU-s befektetési ország.
Két nemzeti konzultáció, egy érvénytelen népszavazás és plakátkampányokra költött tízmilliárdok után mi a jó fenéről kell megint konzultálni? Kiderítettük!..
bóvli ország jobban telejesít 2017.09.17 22:49:22
@VaradiJanos:

Nem kellene szidnod a liberális blogokat, hiszen a libeaaizmusba pont az is belefér, hogy az illibant orbáb csicska elmebetegek napi átlag 200 hozzászólásban elkövetett vezír seggnyalását is megjelenetetik. Ha ez nem így lenne, akor neked csak a Pajtás újság maradna ezen szenvedélyed kiélésére. Tehát a te kifejezetten hálás lehetsz Sorosnak, hogy megengedi, hogy ne az OPNI-ba kelljen bemenned a kezelésekre, hanem elég otthon a kényszerzubbonyod alól beloggolnod.
Első pillantásra nagyszerű lehetőség a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj, de azért érdemes részletesen átböngésznie a pályázati kiírást annak, aki esetleg jelentkezne. Már nem is kell a sorok között olvasni, a szövegből nyíltan kiderül: anyagilag évekre elköteleződött, fizikai értelemben is röghöz…..
bóvli ország jobban telejesít 2017.09.12 11:52:16
@Dorottya Veres:

Röviden és tömören: Orbán tönkre tett mindent az országban, az EU konvergenicia helyett a behozhatatlan lemaradást hozta rá az országra, az emberek pedig tömegével menekülnek orbán befuccsolt lepratelepéről.

A suttyó orbáni válasz itt is a kerítés építése. Csak nem szögesdrótból, és nem a határra, csupán az emberek köré, amivel maradnak a becsődölt Orbanisztán rabszolgái.
Lázár Úr! 31 éves megélhetési menekült vagyok, Ön szerint rabszolga.  Immár évek óta Németországban élek - távol a gyermekemtől, családomtól, barátaimtól,  otthonomtól. Terveimben szerepel egyszer hazatérni ahová tartozom, a gyökereimhez, egyre többször merengem el ezen. De aztán egyből jön a…..
bóvli ország jobban telejesít 2017.05.01 10:08:11
@Sexual Harassment Panda: "sajnos a 2millió àlmenekültből van 500 aki alkalmas munkàea, a többi selejt, ès nem lehet kitoloncolni őket"

Te tényleg a legostobább hazudozók egyike van. Nem tudsz németül egy szót se, az már látszik, különben csak feltünt volna, hogy a német sajtó úton útfélen írja, hogy a 2015-ös 1 millió után 2016-ban már csak 350 ezer érkezett. Merkel tehát sikeresen kezelte a menekült kérdést.
Nem 30 milliárdos kerítéssel meg 3 ezer határvadásszal (ergo munkanélküli kerítéseknél lődörgőkkel), hanem egy darab egyezménnyel.

A menekültek meg azért nem tudnak miunkába állni te alultájékozott mert aki menekültjogot kér, az a törvény szerint az elbírálás végéig nem dolgozhat. Ez meg évekig eltarthat.
Ezalatt ráadásul se nyelv, se szakiskolát nem kap.

Aztán amikor a többség megkapja majd 2017-2019 körül a menedékjogot, akkor mehet el az első nyelvtanfolyamra a munkahivataltól. Emellett közli vele munkahivatalba, hogy akármi szakmája is van, akár hány évig, évtizedig is dolgozozott benne, a német standardokk másak. Ha szakmunkás, akkor csinálja újra a három évet. Ha orvos, akkor a 6-8 évet.

Így megy ez, a szar szabályok miatt az újrakezdés a többség számára 3-10 év, de a faék tájékozttságú magyarjának sokkal könnyebb viosszaböffentenie a orbáni primitív náci propgandát, mint megérteni a világ legegyszerübb dolgait.
Szegény Rogán Antal, nincs túl jó formában mostanság. Helikopteres utazás egy celebesküvőre, vagy a nemrég az Index által kirobbantott Grúzián és Oroszországon átívelő botrány mind olyan, ami után egy közepesen normális országban minimum lemondatják az adott politikust. Magyarország szerencsére nem…..
bóvli ország jobban telejesít 2016.11.13 15:28:22
@B3T3G: " Az oknyomozói munkák után általában jön a nagy leleplezés bizonyítékokkal meg mindennel."

Mondjuk ha több lenne nekled is 30 egységnyi IQ-nál, akkor rájöhettél volna, hogy mindez megtörtént az index oknyomozó munkájában.
bóvli ország jobban telejesít 2016.11.13 15:46:43
@jet set:

hamarabb túl lennél a szenvedéseden ha te mondanál bizonyítékot arra, hogy miért is nincs semmi korrupciós jellege Rogán és bandájának a nyilvánosság előtt titkosított, önmaguk belső körének a meggazdagodásval végződő, színlelt szerződésekkel áthidalt üzelmeinek?
bóvli ország jobban telejesít 2016.11.13 19:49:58
@B3T3G: "Na szóval én nem találtam a cikkben semmilyen terhelő bizonyítékot,"

ráadásul vagy olyan hülye, hogy kétszer jössz ide bebizonyítani, hogy nálatok fideszkomcsiknál alapvető követelmény a 30 alatti IQ.

Nem baj, ki le nem szar téged, meg a pöttömnyi fideszes eszecskédet., Az egész fidesz vezérkar már rég börtönben fog ülni, vagy Moszkvában él túl Putyin menedékjogával, de te még akkor is itt fogsz értetlenkedni azzal a birka képességeddel.
De ki lesz olyan hülye, hogy rád pazarolja az idejét?
A mindenféle cég, párt, érdekképviselet által megrendelt, és egyedül hitelesként elfogadott felmérés-cunami nagyjából egyforma eredménnyel vélekedik hazánk alkoholfogyasztásával kapcsolatban. Nő, mint a kormány nemzeti kommunikátorai szerint Magyarországon az életszínvonal és a jólét. Tavaly óta…..
bóvli ország jobban telejesít 2016.11.03 08:57:49
Nottingham 2015-ös saccolt lakossága 318 ezer fő volt, kb 161 ezer férfi és 157 ezer nő. Ebből a 16-64 éves férfiak élete nem lehet mostanában egyszerű arrafelé, s ami azt illeti, manapság Angliában úgy egyáltalán nagyon szar lehet fehér bőrű, heteroszexuális, 16-64 éves férfinak lenni, de mielőtt…..
bóvli ország jobban telejesít 2016.09.09 21:10:25
@ÜljleBélámszeggyélevest:

majd ha a feleségedet bámulják félkegyelmüen meg pisszennek rá meg taperolják, akkor majd eljut az agysejtedig, hogy a bloggazdi kissé kretén. Lehet,hogy ott neki a Szabolcsi faluban természetes volt,hogy a postás is félfordulatról meg... őt, de a civilioált országokban nem a magyar putri törvények uralkodnak.