Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balogh Ádám Software

0 bejegyzést írt és 259 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy hiánypótló írás következik arról, hogy mit hogyan szokás, illik, kell csinálni, ha pizzarendelésről van szó. Kitérünk az átvételre, a borravalóra és még sok más apróságra is! A  gördülékenyebb és problémamentes kiszállításáért te magad is sokat tehetsz! Akár a megrendelő vagy, akár a futár!..
A Malév GH eddig sem pályázott nagy eséllyel a legkedveltebb cégnek járó babérkoszorú elnyerésére, de lassan inkább az aranybékasegg díjra lehet méltó (a díjat egy reklámblog találta ki, nem én). Olvasónk, Dóra (kérésére a nevét megváltoztattuk) tanulságos esete következik. Frissítés: a Wizz Air…..
Balogh Ádám Software 2019.10.04 10:11:54
@Boci13: Mi van?!?!?! Külön sor csomagméret-ellenőrzéshez?!?!?!
  Sokat fejlődött a MÁV, mióta gyerekemberből felnőtt lettem, és dagasztja is keblem honfibüszkeség, mikor az internet csodájának segedelmével csak úgy, otthonról vagy telefonról veszem a vonatjegyet, s nem mint nagyanyáink idején, mikor jegypénztárak előtt még…..
Balogh Ádám Software 2019.06.23 10:24:35
@Yttrium: Mindeközben 20 éve a horvát kalauz megmondta (miután megkérdezte, hogy angolul vagy németül beszéljen), hogy Ljubjanában (ami ugye már Szlovénia) melyik vágányról indul a vonatom Ausztria felé!
Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne még rendezetlen Brexit. May ismét vereséget szenvedett, de a küzdelme még nem ért véget...
Alimento Planetary Health Diet 2019.01.28 06:18:43
A napokban futottam össze egy érdekes étrend-ötlettel, ami az egészséges élet mellett a világ megmentését is célul tűzte ki, ez a Planetary Health Diet (PHD)...
Balogh Ádám Software 2019.01.29 13:29:38
@Sir Galahad: Ehhez viszont abba kellene hagyni a harmadik világ kizsákmányolását. Ha nem fizetjük meg a munkájukat, csak leraboljuk őket, akkor bizony szegények, tanulatlanok maradnak, és szaporodnak. Aztán megindulnak a fejlett világ felé (migráció).
Friss konkrét esetek nyomán talán nem árt újra megnézni, mi jár és mi nem az utasnak, aki nagyon megszívta. És mit kell tenni, ha ráfáztunk?  Pár nap alatt három olasz reptéren hagytak ott hazafelé készülő magyar utasokat is az ultrafapadosok, közös bennünk, hogy nem gondoskodtak az…..
Balogh Ádám Software 2018.10.31 08:56:41
@molnibalage: Biztosan bármelyik gyerekes család szívesen utazik drágább légitársasággal is, amennyiben fizeted nekik a különbözetet. Azért ne felejtsük el, hogy nem mindenkinek repkednek itt a milliók havonta a bankszámlájára. 4-5 tagú családoknak még a szuperolcsó jegyek is drágák, kevesen tudnak egy nyaralásnál csak az útiköltségre 500 ezer forintot fizetni 150 ezer helyett.
Balogh Ádám Software 2018.10.31 13:26:33
@FlybyWire: Ja, értem, csak a milliomosoknak jár minden, a középréteg meg nyaraljon a kerti pancsolóban.
Immár hagyományként, 3. éve az októberi hosszú hétvégén (idén 20-23-ig) az osztrák fővárosba, Bécsbe látogattunk. Most pedig következzék a hétvége élménybeszámolója részletesen! Kifelé a 162-es számú RJ (azaz Railjet) fedélzetén utaztunk, panaszra azt hiszem, semmi okunk, ugyanis a vonat pontosan…..
A Homárra sok elképesztően szövevényes sztori érkezik, miközben a hétköznapok tele vannak rém egyszerű, egyértelmű fogyasztóvédelmi kérdésekkel is. GYIK rovatunkban ilyenekre adunk rövidebb-hosszabb, sorvezetőként bármikor elővehető válaszokat. Ezúttal cipő témában. Nem vagyok egy balhézós típus,…..
Ma már teljesen természetes, hogy a világ túlsó felén élő ismerősünkkel is azonnal kapcsolatba tudunk lépni. A modern telekommunikációs eszközök előtti időkben elődeink azonban csak azokhoz tudtak szólni, akik halló- vagy látótávolságra voltak tőlük. Az élelmesebb ősök – elsősorban a magashegyi…..
IL-14 típusú repülőgép. Ilyennel utaztak a Fradisták is. Forrás: retronom.hu   1965 tavaszán a Ferencváros a VVK küzdelmek (gyakorlatilag a mai Európa Liga elődje) negyedik körében az Athletic Bilbao-val találkozott. A cél az elődöntőbe való jutás volt. A párharc első mérkőzésén a Fradi a…..
Balogh Ádám Software 2018.05.13 08:15:27
@hullajelölt88: Az önmagában még nem életveszély, de a rövidzárlattal együtt, amitől az összes műszer elsötétedik, már komoly probléma. Nem ismerem az Il-14-est, hogy egy hajtóművel milyen teljesítményre képes. A hegyek között ez is elég nagy kihívás lehetett. De milyen már, hogy egy repülőtér nem ad leszállási engedélyt egy hibás gépnek???
Járjuk a világot (többnyire csak képzeletben) és a budapesti éttermeket (azokat tényleg), és elég sok helyen megpróbálkoznak, hogy a hamburgert "helyi" ételként adják el, vagy legalábbis az adott országra jellemző sajátosságokkal tegyék izgalmasabbá. Kézenfekvőnek tűnik a dolog, hiszen a hambi eleve…..
Alapvetően három lehetséges fogatókönyv létezik – bár az ellenzék bőszen hirdet egy negyediket is. Sorra vesszük, milyen végkimenetele – és annak milyen következménye – lehet a közelgő választásoknak...
Leesett az első hó, és itt a ködös időszak. Nyilván ezt mindenki észrevette, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy olyanok is észrevették, akik rettegnek vezetés közben, és/vagy nyárigumival nyomják, még mindig. De most harminccal.  Országúton. És gyűlik mögötte a sor. Megy a paraszt…..
Balogh Ádám Software 2017.12.05 10:41:18
@pizzaszeletvágó: Pontosan! Ahová nem látsz el, ott akármi lehet. Mondjuk egy álló autó, esetleg teherautó, motoros, kerékpáros, gyalogos, vad, letört faág stb. Ha nyolcvannal mész, nem látod meg időben a köd miatt. A téli gumi nem növeli meg a látótávolságot, és a fékutat sem csökkenti ekkora mértékben.
1918 november 11 -én (vagyis éppen 99 éve) ért véget az első világháború, melyet az egy évszázaddal  ezelőtti korszak lakossága csak "nagy háborúként" emlegetett, és amely közel 10 millió halálos áldozattal járt. A küzdelem több évtizedes előzményekre tekint vissza, amikor a kontinens több…..
Ma délután sorban jöttek szembe velem Facebookon a Wizz Air-es megosztások, úgyhogy ez egy remek példa arra, hogy megnézzük mire érdemes odafigyelni internetezés közben: Ez jött szembe mindenkivel a facebookon. Az első gyanús pont a cím, amire mutat a hivatkozás: WIZZAIR.COM-SIGNUP.CO Már itt…..
Fotó: dr. Szalai Krisztián Színek, szigetek, múzeumok, Sarah Bernhardt és nyugodtan érezd jól (ön)magad - ennyi Stockholm titka? Biztosan nem, de nekem ennyi is elég volt ahhoz, hogy a kedvenc városom legyen.  Pár napja megkerestek azzal, hogy ajánljak egy várost, de legyen különleges, legyen…..
Úgy adódott, hogy Bodajkra kellett látogatnom. Elvben roppant egyszerű, vonattal Székesfehérvárig, a fehérvári állomástól egy alkalmas busszal az autóbusz-pályaudvarra, majd onnan egy másik busszal Bodajkra. A gyakorlat kissé bonyolultabb...
Volt egy nagyon jó ajánlat törzsutasoknak a Wizznél, de sürgősen el kellett rontani. Ha marad, sokkal kevesebben vettek volna a drágább jegykategóriából. Egy laza csuklómozdulattal a duplájára emelte a Wizz Air annak a szolgáltatásának az árát, amellyel éves díj fejében korlátlanul vihet az utas…..
Balogh Ádám Software 2016.12.10 12:10:41
@Béla bácsi: A Wizz gyakorlata tisztességesebb, mert amiért fizetsz, azt kapod. Ezzel szemben a Ryanairnél ugyan ingyenes, de csak az első száz viheti fel a fedélzetre, a maradékot meg összetörik, megdézsmálják, amikor a poggyásztérbe rakják.
Jócskán lemaradva a konkurenciától, a Wizz Air is előrukkolt tegnap egy új, harmadik viteldíjcsomaggal. A cél persze most is az, hogy a cég növelje a kiegészítő bevételeit, újabb bőrt húzzon le az utasokról. A döntő többségnek ugyanis a Wizz Go csomag is felesleges pénzkidobás, de persze adódhatnak…..
Balogh Ádám Software 2016.11.30 14:02:47
@Kolléga: Ha mindkét útra van egy darab feladott csomag, a BA olcsóbb.

Hehe, csak épp azt a csomagot nem biztos, hogy visszakapod, legalábbis nem időben. A Heathrow T5 híres az elszórt csomagokról.
Vannak tapasztalt, géplekésésben verhetetlen utasok, a legnagyobbak be is számolnak a hőstettükről, leginkább a Homáron - köszönjük is nekik az inspirációt ehhez a poszthoz. De egy fergeteges lemaradáshoz nem kell túl szofisztikáltnak lenni, mi is néhány tök egyszerűen kivitelezhető megoldással…..
A héten az Ethiopian légitársaság egy olyan járatot szervezett, ahol a kapitánytól a légi irányítóig, a gép szerelőjétől a fedélzeti ételek szakácsáig, vagyis mindenki, aki a járat felkészítésében és repülésében közreműködött, nő volt. Ez a hét Afrikában a…..
A gyerekek imádják a gyorséttermi sültkrumplit - az otthoni sokszor nem is jó nekik. Spurman megszerezte Magyarország kedvenc sültkrumplijának receptjét. Hozzávalók egy nagy adaghoz: Két hosszúkás krumpli Mogyoróolaj (annyi, hogy ellepje a krumplit) 2 kanál kukorica…..