Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HunvaldGyörgy

324 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hét legelején elindult a kampány és elkezdődött az ajánlások gyűjtése, pár napon belül a képviselőjelöltek végeznek a gyűjtögetéssel.  (Köszönjük a támogatást!) Aztán mindenki hivatalosan is jelöltté válik. Nézzük most meg, hogy melyik választókerületben kik indul- nak az Erzsébetvárosi…..
Hunvald-blog 877. Húsvét hétfőn 2024.04.01 11:33:37
Napfényes hétfő délután és Húsvét van. Drága Barátaim és Ismerőseim, békés húsvéti ünnepeket kívánok a Lokálpatrióták és a magam nevében! Nagypéntekkel vette kezdetét a húsvét, ám idén se Jézusról meg a feltámadásról szól az ünnep. Pedig a keresztény egyházak tanítása szerint a húsvét Jézus…..
Pár napja ismét Breuer Péter vendégei voltunk a Heti TV reggeli műsorában, Tomori Károly önkormányzati képviselőjelöltünkkel. Beszéltünk a kerület jelenlegi helyzetéről, állapotáról, és a lokálpatrióták valódi feladatáról. Másfél hete pedig az ATV-ben vol- tunk Székely Sándorral, a Szolidaritás…..
Az Erzsébetvárosi Lokálpatrióták és a Magyar Szolidaritás Mozgalom tegnap közösen emlékezett meg a nemzeti ünnepünkről. A videó ITT nézhető meg.  A Lokálpatrióták Erzsébet Városért Egyesület azért alakult, hogy az ÖN-KORMÁNYZÁS eredeti jelentését visszaadja. Választási szövetségesünk, a…..
Pár napja a Heti TV reggeli ébresztő műsorában Breuer Péter vendége voltam. Szűk negyedórában beszélgettünk a kerület jelenlegi helyzetéről, állapotáról. Hogy az elmúlt években már nem az itt lakó emberek voltak a fontosak, hanem a különféle pártérdekek. Gyakorlatilag azt mondtam el, amit…..
Hunvald-blog 870. Közlemény 2024.03.01 20:05:51
A Lokálpatrióták Erzsébet Városáért Egyesület és a Szolidaritás Mozgalom megállapodott abban, hogy a 2024. évi önkormányzati választáson közösen indul Erzsébetvárosban. Erzsébetvárosban már nem az erzsébetvárosiak a fontosak. Az erzsébetvárosiak láthatták és érezhették, hogy az elmúlt majd másfél…..
Nos, ezt is megértük: tegnap véget ért a 2023-as esztendő, és már itt van nekünk ez a vadonatúj év. Kíváncsian várom, mit kezdünk vele. Mindenesetre az óévnél boldogabbat, szebbet, jobbat és sikeresebbet kívánok mindenkinek! Adjon Isten minden jót,ez új esztendőben!Vegye el mind a nem jót,ez új…..
Pár nappal már túl vagyunk advent harmadik vasárnapján, pár nap múlva pedig itt a negyedik vasárnap (és a Szenteste is, mert idén egy napra esik a két ünnep), aztán jön a karácsony. Kedves Barátaim és Ismerőseim kívánom, hogy meghitt, békés, örömben és szeretetben teljes legyen a karácsonyotok!..
Az előző poszttal összefüggésben még egy gondolat a kerületi Momentum Janus-arcú magatartásáról: Bárdi Zsuzsanna alpolgármester a kerületi Momentum szervezet vezetője 2021. november 17. terjesztette a képviselő-testület elé a Momentum frakció előterjesztését. Ebben az „Ez a Minimum” program…..
15 napja közérdekű adatigényléssel fordultam az Önkormányzathoz, az EVIN Zrt.-hez (önkormányzati tulajdonú cég) és az Erzsébetvárosi Piac Kft.-hez. Mindegyiktől a 2019 októbere óta általuk kötött megbízási és vállalkozási szerződések másolatait kértem. EVIN Zrt. kifogástalan módon átadta a kért…..
A nagy örömmámorban, hogy a Péterfy Kórházba kinevezték a főigazgatót, majdnem kimaradt: kisebb-nagyobb nehézségek után november 7-én csak sikerült bejutni Bárdi Zsuzsanna alpolgármester asszony fogadóórájára. És a Lokálpatrióták Erzsébet Városáért Egyesület nevében még kérdezhettünk is. (Megj.: a…..
A napokban Mesterházy Attila, NATO Parlamenti Közgyűlés korábbi elnöke, a Szocialisták és Demokraták alapító elnöke volt az ATV Aktuál című műsorának vendége. Kifejtette a véleményét a palesztin-izraeli konfliktusról és arról, milyen álságos álláspontot képvisel az Orbán-kormány a palesztin-izraeli…..
Jó estét. Ha valakinek esetleg eddig elkerülte volna a figyelmét: az évenkénti egyszeri kötelező közmeghallgatás idén december 5-én 17 és 20 óra között lesz megtartva az egykori Civilház dísztermében, a Wesselényi utca 17. szám alatt. A közmeghallgatáson meghallgathatjuk a képviselő-testület…..
Megpróbáltam bejelentkezni Bárdi Zsuzsanna alpolgármester asszony fogadóórájára.  Többek között szerettem volna megkérdezni tőle, hogy lemond-e novemberben, ha — ismerve az előzményeket — megszűnik a kerület utcáinak takarítása a rosszindulatú, hozzá nem értő képviselői munkája miatt stb. És a…..
Hunvald-blog 835. Kezdődik a munka 2023.09.30 22:18:00
A Lokálpatrióták Erzsébet Városáért Egyesület elkezdte a felkészülést a következő évi önkormányzati választásokra. Ennek első szakaszában megkeressük fogadónapjaikon a jelenlegi városvezetést, a képviselőket és az önkormányzati cégek vezetőit. Ennek első állomásakor az Erzsébetvárosi…..
"A lelkiismeret az az emberi képesség, amelynél fogva az egyénsaját cselekedete és erkölcsi mivolta fölött ítéletet mond." Ez most egy kicsit hosszabb írás lesz, mert a komolyságára tekintettel röviden nem lehet. Néhány nap múlva lesz négy éve, hogy több párt képviselőjével a három momentumos…..
Ma jött a határozat és ezzel elkezdődik egy izgalmas új világ. Ez is olyan lesz remélem, amit polgármesterként nagyon szerettem, azaz segíthetek a bajbajutott embereknek. A Budapesti Ügyvédi Kamara Elnöksége elrendeli dr. Hunwald György ügyvédjelöltként történő felvételét 2023. 08. 07. napi…..
Nézem, hogy az elmúlt pár napban milyen három megosztás sodródott egymás mellé a kitiltott blog (igen, ez az), de még le nem tiltott FB-oldalán. Az első, a legkorábbi a HVG keserédes, szomorú karikatúrája. Ez itt. A másodikban a Magyar Narancs számol be arról, hogy az elvileg független szerv, a…..
Felrakom ide is, mert mint a címben írtam – jól esik. Tehát: szerdán az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen átvettem az okleveles szakjogászi diplomámat. Compliance (megfelelési) szakjogász lettem. További kellemes hétvégét mindenkinek...
Csak röviden: a hét közepén rendkívüli ülést tartott a képviselő testület, melynek két napirendi pontja volt. Az első (a fontosabb) Belső-Erzsébetváros szórakozó- és vendég- látóhelyeinek éjszakai nyitvatartási rendjéről szóló 25/2020. (VI.25.) önkormányzati rendelet módosításáról szólt. A Garai…..
Mesterházy Attila közölte, hogy kit támogatnak új pártjával 2024-ben. (Index)  Múlt hét pénteken hivatalosan is bejegyezték Mesterházy Attila pártját. „Mától jogilag is létező párt a Szocialisták és Demokraták" – jelentette be az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Ugyanitt azt is bejelentette, hogy…..
Az új vezérkari főnök a köztévé élő adásában hamisította meg a történelmet. (444.hu)  Minap volt a történelem érettségi és a mi vezérkari főnökünk tuti megbukna az egyik feladatsoron, amiben II. világháborús kérdés is volt (auschwitzi koncentrációs táborok működése). A sztálini Szovjetunió is…..
Tegnap, április 21-én reggel a Klubrádió "Klubdélelőtt” c. műsorának egyik vendége voltam. Egy órát beszélgettünk Kun Zsuzsával, a műsor szerkesztőjével és műsorve- zetőjével. Ma ismét leadták, és a Klubrádió oldalán is megjelent, de az archívumban is megtalálható. Erzsébetváros polgármesterét…..
Ha valaki esetleg lemaradt volna róla: másfél hete jelentette be Mesterházy Attila, hogy kilép az MSZP-ből és Szakács Lászlóval együtt új balközép pártot alapítanak, „Szocialisták és Demokraták" néven. Tegnapelőtt aztán az Indexnek adott interjújában részletesen beszélt a kilépésről, az ellenzékről,…..
Kedd reggel jelentette be Mesterházy Attila, hogy kilép az MSZP-ből és Szakács Lászlóval új szociáldemokrata, balközép pártot alapítanak, „Szocialisták és Demokraták" néven – írja a 24.hu. Úgy látják, a DK nem tudja megszólítani a szociáldemokrata szavazókat, „a Fidesztől elforduló, korábban az…..