Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aL__Ex

6 bejegyzést írt és 256 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ma van a tizenharmadik születésnapod, ma erre emlékezem. Eszembe jut, hogy mennyire örültem a születésednek. Lehetőséget kaptam arra, hogy kiéljem apai szeretetemet. Otthon maradhattam veled, ezért talán egyik gyerekemet sem füröszthettem és pelenkázhattam annyit, mint éppen téged. És később…..
  Bevett szokásom, hogy blogbejegyzéseimet tematikus blogokba rendezem, mert az írásaim gondolatisága egymásra épül. Így könnyebb az írásaim történeti áttekintése, és a logikájuk is jobban követhető. És nem utolsó sorban könnyebb hivatkozni az előzményekre is. Jelen esetben is ez a helyzet. A…..
aL__Ex 2016.09.22 23:11:50
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"... várnod kellett egy órát hogy válaszolj..."
Több, mint 3 hónapot vártam a válasszal. Ennek alapján elhiszed, hogy nem etetem a trollokat? Tőlem annyit pattogsz, amennyit akarsz...
aL__Ex 2016.09.22 23:13:47
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Te egyet tehecc, becsukod a blogodat, vagy megszünteted a kommentelést és nicket váltasz."
Dehogynem, mást is tehetek. Például azt, hogy tojok a kommentjeidre.
aL__Ex 2016.09.22 23:15:33
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Unatkozom, itt a netes tápláléklánc csúcsán... :-))"
Nna, csak nem te szenvedsz függőségben? Nem bírod elviselni áldozat nélkül. Ez a te aberrációd...
  Tegnap délután, amikor beléptem a Facebook felületre, meglepetéssel értesültem róla, hogy tagja lettem egy olyan Facebook-csoportnak, amelynek neve „Akik nem félnek kimenni az utcára Orbán diktatúrája ellen”. S bár én egyáltalán nem félek kimenni az utcára, de nem emlékszem rá, hogy…..
aL__Ex 2016.09.16 10:10:34
@morph on deer:

"Egyébként a társadalmi formákról és azok lehetőségeiről alkotott / közölt véleményeddel jórészt egyetértek..."
Köszönöm! Ezt jól esik olvasni.

A hozzászólásod többi részével nagyjából egyetértek.
aL__Ex 2016.09.16 22:08:29
@morph on deer:

Ne izgulj, nem maradsz le semmiről! A blog megvár.
aL__Ex 2016.09.16 23:42:49
@naphegyi vince:

"Ez nem rád, hanem a Fideszre vonatkozott, vagyis, hogy ők nem állítanak érdemi alternatívát. Mert a poszt szövegéből nekem az jött le, hogy ők érdemi alternatívát jelentenek számodra."
Nem, a Fidesz nem állít semmiféle érdemi alternatívát a globális kapitalizmussal szemben. Ha a posztomból nem ez jött le, akkor az valószínűleg az én hibám, mert nem fejtettem ki elég világosan.

Orbánnak nincs ideológiája, önmagában a nacionalizmus (szerintem) nem ideológia. Viszont Orbán nacionalizmusa (szerintem) tudatos, mert erre rájátszva lehet híveket szerezni. A Fidesznek pedig elég a puszta lehetőség, hogy azt ügyesen meglovagolja, és növelje a népszerűségét. A "hívők" számára ezzel olyan erős reklámlehetőséget szerzett magának, ami az idők végezetéig elégséges számára, hogy hatalmon maradhasson. Elég, ha a fanatikus hívők azt hiszik, hogy Orbán Viktor világosan látja a célt, és valami valós alternatíváért harcol. Ha valaki ebben hinni akar, akkor könnyen el is hiszi.

Ettől függetlenül azt tényként lehet elkönyvelni, hogy a magyar választópolgárok többsége nem csak, hogy nacionalista, de globális kapitalizmus ellenes. Orbán mindent megtesz azért, hogy az átlagos választópolgárban ezt az érzetet erősítse. A globális kapitalistákkal meg ügyesen elhiteti, hogy ő erős kézzel képes a nép bármilyen baloldali törekvését kordában tartani. Ez is egyfajta "pávatánc", minek eredményeként Orbán élvezi az USA bizalmát (sőt, az EU bizalmát is). Orbán tehát nem is akar semmilyen alternatívát állítani a globális kapitalizmussal szemben. Beéri azzal, hogy a saját hatalmát stabilizálja.

Egyetértek a kommenteddel.
  Ismét egy közéleti szereplő – bár most civil mozgalmárként aposztrofált személyről van szó –, akitől megtudhattuk, hogy a baloldaliság már rég kiment a divatból. Idézem Pukli István szavait az Egyenes Beszéd műsorából. Illetve a hivatkozott filmet itt meg is lehet tekinteni, az idézet rögtön…..
aL__Ex 2016.09.08 18:11:08
@a BircaHang Média szerk.:

Volt az MSZP másmilyen, mint liberális? Volt olyan MSZP is, amely nem volt liberális? Hisz az MSZP `89-ben jött létre.
aL__Ex 2016.09.08 18:39:49
@a BircaHang Média szerk.:

Ezt valószínűleg te ismered jobban. De ha volt is ilyen, az is épp, hogy csak egy évig tartott.
    Se vége, se hossza a médiában a híreknek és kommentároknak, amelyek a Budaházy Györgyre kiszabott ítélettel foglalkoznak. Akadnak jópáran, többek között Morvai Krisztina és Toroczkai László, akik azt a kérdést is fölvetik, hogy Budaházy György valójában nemzeti hős, akivel szemben az egyetlen…..
aL__Ex 2016.09.05 15:15:23
@Kukorica József:

Ha Csíntalan Sándort agyon akarták volna verni, akkor agyonverték volna - akár egyetlen ütéssel. Engem is ütöttek már le hátulról, én sem emlékszem semmire, ki is raboltak. Persze én az eszméletemet is elveszítette. Hogy leütöttek, azt is csak a vérző sebből tudom. Maradandó nyoma van máig.

Semmit nem tudok erről az ügyről sem. Azt sem tudom, hogy éjjel volt, vagy nappal. Nyilván nem mindegy...
aL__Ex 2016.09.05 15:25:49
@Kukorica József:

Azt hiszem, nem annyira a védőbeszéd az, amire kíváncsiak vagyunk, hanem az ítélet indoklása.
aL__Ex 2016.09.05 16:12:48
@Kukorica József:

A közjogi rendszerre kapcsolatban pedig korábban már egyetértettem. Bár van, ahol eltérő a véleményem, de nem ez a lényeg. Sok hasznos gondolat van benne.
  A Kettős Mérce blogban Diószegi Horváth Nóra publikált egy cikket a Fidesz emlékezetpolitikájáról, amely azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy vajon meddig megy el a Fidesz a Horthy-korszak újrateremtésében. A cikk tartalmával és gondolataival tulajdonképpen egyetértek, mégsem mondhatom azt, hogy…..
aL__Ex 2016.07.25 08:46:31
@a BircaHang Média szerk.:

Vannak azért dolgok, amiben a Kettős Mércének is igaza van. Hogy nem vagyok elvakult (és elfogult), ahhoz ez is hozzátartozik.
aL__Ex 2016.07.25 09:15:23
@a BircaHang Média szerk.:

Nem az számít, hogy hanyadik a cikk. Minden esetben az igazság kiderítése a fontos.
aL__Ex 2016.07.25 13:31:18
@nemecsekerno_007:

"A nagytőke képviselete az USA-ra igaz leginkább..."
De hiszen az Európai Unió egész politikai elitje az Egyesült Államok politikájának a kollaboránsa, azaz neoliberális. A neoliberalizmus pedig nem emberekben gondolkodik, hanem tőkeérdekben. Nyoma sincs benne a humanizmusnak, az emberi jogok is csak kamuflázs. De arra nagyon rá tud játszani.

A politikát pedig a fanatizált hívek támogatják - oldaltól függetlenül. Nézd csak meg a "pamut" nevű nicket! Értelmes gondolat nincs is a fejében, csak az a katyvasz, ami az agymosás eredményeként kialakult benne. Erre való a tömegmanipuláció. Az egész blogvitában erről kellett volna beszélni!
Dermesztő írás jelent meg kedden a magyarnarancs.hu-n. A „ligetvédő” rasztafári, Komáromy Gergely (művésznevén Gregory G Ras, édesjóistenem) körbenyalogatásának dokumentuma több szempontból is fájdalmas. A műfajilag behatárolhatatlan betűhalmazban, amelyet a Narancs interjúnak titulál, ilyen…..
  Napok óta ezzel az MTI-jelentéssel van elfoglalva a média. Most éppen a portfolio.hu cikkét idézem, de idézhettem volna máshonnan is, például a HVG-ből Molnár Barbara cikkét. A Portfolio ezt írja: „A Nemzetgazdasági Minisztérium a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) által…..
aL__Ex 2016.07.13 13:59:52
aL__Ex 2016.07.13 14:49:27
@Max val Birca főszerkesztőhelyettes:

Mióta ez a kommented megjelent, a cikkemet - kis mértékben ugyan, de - átdolgoztam.

A cikkemben megpróbáltam rámutatni arra, ami egy korábbi kommentváltásban felmerült, hogy miért nem lehetséges baloldali összefogás a Fidesszel. A Fidesz a "political correct hamisbeszéddel" a "nemzeti populista hamisbeszédet" állítja szembe. A jövőben létrehozandó valódi (új) baloldalnak a feladata mindkét "hamisbeszédet" cáfolni (és legyőzni).
  Napokig tanakodtam magamban, hogy megírjam-e ezt a cikket, mert amiről szó van, az tulajdonképpen nagyon szimpatikus civil kezdeményezés is lehetne – ha nem érezné az ember az egésznek a mesterkélt jellegét, és nem rakódna rá a demokratikus ellenzéki Orbán-fóbia, ami eleve az egésznek az értékét…..
aL__Ex 2016.07.11 22:16:52
@ember100:

Figyelj! Én egy videót elemeztem ki. Arról írtam, ami a videón szerepelt, másról nem írhattam.
Milyen "tényekről" beszélsz te, amelyek a videóban szerepeltek, és én nem foglalkoztam velük?

"Gyomron verés , beszédstílus a rendőrökkel ...."
Ezek csak a te képzelgéseid, vagy más szavakkal a prekoncepcióid, hogy ezek nélkül a tárgyban szereplő videóról nem is lehet beszélni. Hol volt a videóban gyomron verés például?

A beszédstílusra térve nagyon tetszett például a töpörtyű rendőrnő, akinek az volt a dolga, hogy a checklist alapján kommunikált a tüntetőkkel, a jogaikról ismertette, és felhívta őket a következményekre. Nagyon perfekt módon háromszor elismételt minden felszólítást.

Azért tetszett nekem ez a rendőrnő, mert semmiféle indulatot nem mutatott. Nyilván azért bízták meg ezzel a feladattal, mert ő volt alkalmas rá. Közbe pedig a válláig sem ért a mellette álló férfi rendőrnek. De a magabiztossága nagyon is szimpatikus volt.

Szóval, amiket te ide most bele akarsz keverni, az nem volt ezen a videón. Hamisítottam volna meg a videót? Vagy más videóval kellett volna foglalkoznom? Hadd döntsem már el én, hogy melyik és milyen videót elemezek. Abban biztos lehetsz, hogy "demokratikus" ellenzéki készítette a felvételt is, meg szerkesztette is. Szóval ne rajtam kérd számon annak tartalmát!

"Tudod a tények makacs dolgok. "
Nagy bajban volnál, ha most megkérnélek rá, hogy tételesen sorold, mit kellett volna cáfolnom. Igen, a "tények" makacs dolgok. Sorold tehát, hogy mit nem cáfoltam az érveid közül? Nem is voltak érveid...

Hidd már el, hogy nagyon unalmas a makacsságod! Lassan már kezdesz nevetségessé válni.

"EZ nem baloldal jobboldal kérdése ."
Igen, a táborelvű árokásás nem jobb- és baloldal kérdése. Hanem öncélú hatalomgyakorlásra törekvő táborok kérdése. De te nagyon egyoldalúan szeretnéd, ha láttatnám ezt.
Tudod mit? Írjál erről te magad! Abban majd nyilván az lesz benne, amit te fontosnak tartasz.
aL__Ex 2016.07.11 22:31:23
@ember100:

Van egy javaslatom... Magyarázd már meg a kiscsajnak, aki a videón éppen kiszállt a gyaloghintóból, hogy abban a jelenetben nem a mennybemenetelt kellett volna eljátszania, hanem a gyomrát kellett volna fájlalnia, mint akit éppen most gyomroztak meg! És ne engem baszogassál, hogy nem ezt tette. Legalább a könnyei csurogtak volna, de hát ő nem volt képes hamisan megjátszani magát.

És nekem hogyan kellett volna ebből a jelenetből gyomrozást produkálni?
aL__Ex 2016.07.13 01:04:08
@ember100:

De makacs vagy! Te olyan videót ragadsz ki, amilyet akarsz, és azt úgy elemezgeted, ahogy akarod. Ugyanez a jogom nekem is megvan. De te már ebben is ellenséges szándékot látsz. Vajon miért? Mert nagyon szeretnéd rám sütni, hogy "ellenség" vagyok. Szükségetek van ám nektek is az ellenségképre.

Ezt a videót a Ligetvédők készítették. Az a benyomásom, hogy egy kampányvideót látok. Mi a bajod a videóval? Talán a Ligetvédőkkel beszéld meg! A videó tartalmáért én semmilyen felelősséget nem vállalok. Ez volt az adott pillanatban az aktuális tartalmú videó a neten.

Még valami gondod, bajod esetleg, amin segíthetnék?