Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ingatlanos blogger

97 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt években a budapesti lakáskiadás jelentős növekedést mutatott, ami 2024-ben is folytatódik. Mi áll a kereslet hátterében?..
Luxuslakásba befektetni számos előnnyel járhat. Mennyire különbözik a prémium szegmens az általános lakáspiactól? Mit érdemes figyelembe venni, hogy ez a döntés a közeljövőben hozott pénzügyi terveinket és céljainkat is támogassa?..
A vásárlói aktivitás változatlanul erős a valódi luxus házak kategóriájába tartozó ingatlanok iránt. Sőt, a kereslet folyamatosan nő a budapesti prémium kategóriás eladó és kiadó lakások iránt...
Az irodapiac Magyarországon, különösen Budapesten kulcsfontosságú része a gazdaságnak. A Covid-19 járvány számos változást hozott a munkavégzés és az irodahasználat terén, ugyanakkor megfelelő kiadó irodák nélkül továbbra sem lehet elképzelni a jövőt. Nézzük, mi jellemzi az irodapiac jelenlegi…..
Miközben az elszálló energiaárak és az infláció egyre jobban szorongatja a háztartások többségét, a válság érintetlenül hagyja a milliós villák és luxuslakások piacát. Vajon miért?..
Látható, hogy a lakásárak az utóbbi években nagyobb ütemben emelkedtek Magyarországon, mint a jövedelmek, ezért is vannak, akik attól tartanak, hogy nehezebb lesz saját lakáshoz jutni. Érdemes kitekintést tenni a világ többi országára is, hogy meglássuk, hol is áll a hazai és főként a budapesti…..
Egyre több a hír arról, hogy a budapestinél jóval drágábbak a lakás bérleti díjak Európa nagyvárosaiban. Melyek most a csúcstartó városok?..
Mitől lesz környezettudatos egy iroda? A  napelemes rendszerektől?  A céges járműflotta elektromosra cserélésétől? A műanyag poharak kiiktatásától? Mit várnak el leginkább a munkavállalók, az irodabérlők és az irodavásárlók 2023-ban?..
Az idei év erőteljes változásokat hozott a budapesti ingatlanpiacon, mivel a potenciális vevők elsődlegesen az ingatlanok energetikai jellemzői alapján választanak. Többen várnak a vásárlással és lakást bérelnek erre az időszakra. Jelenleg átlagosan 200 ezer forintért lehet lakást bérelni…..
Soha ekkora kereslet nem volt még a rugalmasan átalakítható munkahelyi terekre, mint napjainkban. Kérdés: a szolgáltatott felexibilis iroda lesz-e a válasz az energiaválságra sok munkahelyen?..
Az energiatakarékosság kérdése meghatározza az elkövetkező hónapokban azt, hogy milyen ingatlant hajlandók megvásárolni vagy kivenni az emberek...
Mik lesznek az előnyök a lakáskiadási piacon? Nem titok: a kereslet határozottan a távfűtéses, rezsivédett lakások felé tolódott.  ..
Az otthonról végzett munka korszaka az eddigi legkeményebb próbák elé néz a recesszió közeledtével az irodapiacon. Az infláció, a energiaár-növekedés velejárója lehet, hogy több alkalmazott szívesebben dolgozik az irodában? ..
A világjárvány nyomában előálló gazdasági visszaesés sem állította meg a keresletet a felső kategóriás ingatlanok iránt. Megnéztük, hogy hová költözik a nagyvilágban és itthon az, aki megfizetheti a luxust...
A hibrid munkavégzés lehetősége immár megkerülhetetlen, így vált a különleges irodai környezet kialakítása a munkavállalók megtartásának egyik legjobb módjává...
Lassan talpra áll a turizmus, ennek a hatása érezhető a budapesti albérlet árakon is. A budapesti rövidtávú lakáskiadás nagy bukása után a jelenlegi élénküléssel a belső kerületek ingatlanpiaca újra indulni látszik. Az ukrán helyzet is nyomot hagyott a piacon, elképesztő a keresleti növekedés a…..
Extrém formák, különleges dizájn, újragondolt századfordulós gyárépület: nem véletlen, hogy ezekben irodát bérelni, vagy irodát vásásrolni minden cégnek kiváltság. A ma irodáinak meg kell felelniük a kor elvárásainak, ha vonzóak akarnak lenni a cégek számára, akiknek már nem csak négy falra, hanem…..
Nem hiszünk a szemünknek, ha összehasonlítjuk a budapesti albérletárakat az egy évvel ezelőttiekkel. Ki gondolta volna, hogy a tavaly januárral záruló mélyrepülés után ide jutunk? Ám a főváros ingatlanpiacán nem csupán ennyi extrémitást találunk, ha jól szétnézünk. Találhatunk olyan környéket is,…..
Az irodák maradnak, bár úgy tűnik más formában, mint eddig. Milyen változásokat hoz a munkahelyeken a technológia, a környezettudatosság és a hibrid munkavégzés 2022-ben?..
A 2021 januárjában tapasztalt mélypont után folyamatosan emelkednek a budapesti albérletárak, egyes kerületekben már a 200 ezer forintos átlagárat is túlléptük. Lakásvásárlóként és kiadóként is érdemes tájékozódnunk még az új év előtt...
Folyamatosan emelkedő budapesti ingatlanárak mellett több kerületben már a kétmillió forintos négyzetméterár is csupán átlagos, a kereslet mégsem esik vissza. Minek köszönhető az ingatlanpiac szárnyalása még a válság alatt is?..
Ahogy telnek, múlnak a hónapok és zajlik az élet néhány dologtól eltekintve sokan úgy érzik a munkahelyen  mindenki megszokja az „új normálist”. A munka világában megjelenő általános közérzet hogyan hat az irodapiacra? Nehéz hajszálpontosan megjósolni, hiszen még a szakértői vélemények időnként …..
Az ország legdrágább luxusházai és legkedveltebb környékei mindig ámulatba ejtenek. Lerántjuk a leplet arról, hogy hol is laknánk legszívesebben, ha vastag lenne a pénztárcánk...
A nyári vakációk végével újra a munka kerül a központba, sokan visszatérnek az irodába, fellendülés látható az ingatlanpiacon is. Vajon újra ez lesz a kizárólagos munkahely vagy megmarad az otthoni munkavégzés?..
Az élet látszólag lassan, de biztosan visszatér a normális kerékvágásba, az egyetemisták pedig albérlet után néznek a következő tanévre. Mi várja őket a megváltozott albérleti piacon?..