Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kolos Tibor

43 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ideje új személyes kezdőoldal után nézni! 2013 november elsejével újabb Google szolgáltatás vonul nyugdíjba. A 2005-ben indult személyre szabott kezdőlap lehetőség, az iGoogle 8 évet élt meg. A mobil verzió már tavaly nyáron, 2012. július 31-gyel megszűnt szolgáltatni. A…..
Bár a Google legfőbb szolgáltatása maga a keresés, a bevételeinek alapköve kezdetektől hirdetési rendszere, az AdWords. A tegnap nyilvánosságra hozott 2012 negyedik negyedéves pénzügyi gyorsjelentés érdekes információkat tartalmaz az online hirdetési szolgáltatás bevételeinek…..
Regisztráció után 15 napig ingyen kipróbálható a frissen indult webmeup.com, amely nagyon kényelmessé teszi a SEO szerelmeseinek (és rabszolgáinak) az adatgyűjtési munkáját. Ez a webes alkalmazás nem csak a saját weboldalról szed össze minden lehetséges adatot, de a megadott…..
Miért nem szerepel a weboldalam a Google-ban előrébb? Ez az a kérdés, amelyre egzakt válasz nincs és nem is lesz hivatalos forrásból, a Google-tól. Aki viszont már átélte, hogy honlapja valamilyen kulcsszavára vagy fontos kifejezésére alaposan hanyatt esett a Google első…..
Kíváncsiságból - és a Trabant iránti tiszteletadásból :) - ma ezt a nagyjából német szöveget fordíttattam le a Google illetve a Bing fordítójával: 55 Jahre Happy Birthday Trabant ... Heute wird der Trabant 55 Jahre alt. A Bing - amely a FaceBook beépített fordítója ezt…..
Fotó: Vargosz/ÉLETképek Annyira ismerős. Mintha tegnap láttam volna valahol. De aztán lehet, hogy tényleg csak gyerekkoromból emlékszem a sárga keramitkockákra? Ha tudjátok merre találni ilyet Budapesten, osszátok meg velünk! Szia!Egy szomorú hírrel kereslek: úgy tűnik el…..
A Google pontosan azt akarja eléd tárni, amit keresel - és ezt technológiájának 4 kulcsfontosságú összetevőjével igyekszik biztosítani: Relevancia Minden részletre kiterjedő figyelem Újdonság Sebesség Úgy tűnik, hogy manapság - a Panda fedőnevű algoritmus…..
Klassz dolog ez a Google Translate - ha nem is működik jól magyar viszonylatban. Íme egy klasszikus nigériai átverős levél "fail" - igazi gyöngyszem, cirill betűs berakásokkal. A fenti blogbejegyzés sor ennek a levélnek a tárgysora.Aki nem kap ilyet legalább havonta egyszer,…..
Bár a Yahoo keresője elég jelentéktelen szerepet játszik Magyarországon, a keresőoptimalizálással foglalkozókat bizonyára megrázza a hír. A bejövő linkek ellenőrzésére ugyanis mindeddig a Yahoo Site Explorer volt a legjobb eszköz - még az ezer darabos korlátja mellett is. A…..
A comScore kikutatta, a search engine land hírül adta, ez az iciripiciri blog meg igazi SEO-bulvár címmel ellátta...A Microsoft keresője, a bing keresőpiaci részesedése júniusban 3 tized százalékkal bővült Amerikában, megdöntve minden eddigi rekordját - de ez a részesedés így is…..
Egy régi ismerősöm, név szerint Miha Tamás után keresgéltem a neten. Arra lettem figyelmes, hogy két, egyidejű keresés különböző eredményt ad attól függően, hogy Miha Tamás vagy miha tamás a keresés tárgya. A találati lista eleje ugyanaz: Azonban a keresési eredmények az…..
Talán nem vagyok egyedüli, aki (eddig) még nem botlott bele, de képet már úgy is lehet keresni, hogy pl. a böngésző egyik megnyitott füléről áthúzunk egy képet a másikba, ahol a Goolge képkeresője van megnyitva!Június 13. óta működik ez a Google szolgáltatás...
Persze azért nem kell olyan eget rengető újdonságra gondolni, mint a 2010 május 5-i változásiok. (Ekkor jelentek meg a keresési eredmények mellett a bal oldali hasábban a találatok szűrésének különféle lehetőségei). Maradt a jól megszokott, egyszerű stílus, ezúttal csak…..
Egyik ügyfelem Google adWords hirdetésében igyekeztem hasznosan kitölteni azt a 4 karakternyi helyet, ami maradt a hirdetés első sorában. A gyepszőnyeg témában kézenfekvő volt a fű szó használata, de ezt az AdWords automatikusan tiltotta: Most remeghetek, hogy következő…..
A közhely egyidős az emberiséggel. A webszövegek terén ez különösen igaz - hiszen itt sokkal többen alkotnak, mint a nyomtatott médiában. Hogy mi az, ami még "egyidős az emberiséggel?" - A Google pillanatok alatt erről is tájékoztat. Következzen találataiból egy…..
Egyik ügyfelem kapta az alábbi levelet ma reggel - látszólag arról van szó, hogy gond van az AdWords hirdetéseivel: We stopped running your Google ads this morning (Friday, 11 March 2011).Dear AdWords Advertiser,We had encountered a number of issues when reviewing your ads this morning and we…..
Ez a hibaoldal ma reggel sikerült:Speciel az általános javaslatok speciális esetekben általában nem működnek :)..
Google Instant néven újabb látványos újítást élvezhetnek - egyelőre csak a Google.com-on - a keresgélők. Kezdd el beírni, amit keresel, és a Google már az első betűtől kezdve nem csak felajánlja a legnépszerűbb kereséseket, de rögtön ki is dobálja eléd a találati…..
Egy kis ikon jelent meg nekem ma a Google-ban a keresőkifejezés beírására szolgáló mező mellett. Rákattintottam, és kaptam egy egyszerű kis billentyűzetet:   Közelebbről így néz ki: Most már a billentyűzet gyártók is…..
4.    A legtöbb felhasználó nem görget Jakob Nielsen Prioritizing Web Usability című tanulmányában arra jutott, hogy a látogatóknak pusztán 23%-a görget egy weboldalon tett első látogatása alkalmával. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók 77%-a nem görget; csupán…..
Kolos Tibor 2010.01.31 13:26:29
@kollinz: A végén hivatkozott "Blasting the Myth of the Fold" cikk is fordított erefményt hoz: 76% görget.
Gondolom, nem mindegy, hogy portál vagy nem portál, érdekes vagy nem érdekes tartalom.
Az viszont biztos, hogy érdemes a felső részbe odapakolni mindazt, ami fenntartja az érdeklődést, és görgetésre sarkall.
Kolos Tibor 2010.01.31 13:42:10
@MacGyver: Köszi, igazad van!
A pontos fordítás úgy szólt volna, hogy egy 768 pixel magasságú képernyőn görgetés nélkül látható terület...
Ami böngészőtől függően 560-600 pixel.
A Google, az oldal.info (Top 1 hét - Gazdasági hírek rovat) és a portfolio.hu "együttműködésének" köszönhetően a Google-ban a "gazdasági hírek" keresésre az első helyen ma reggel a Benkő Dániel-féle trash-reality műsor népszerűsödött az első…..
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy igen innovatív kereső, amit Google-nak hívtak. Nagyon egyszerű, de jól működő jószág volt: az egyszeri felhasználó beírt egy két szót, mire a Google már pökte is ki azt a 10 találatot, amit ő a legjobbnak gondolt. A felhasználó pedig…..
  AdMob után Gizmo5 Az AdMob-bevásárlás mellé itt egy még frissebb, egyelőre meg nem erősített "Google shopping" hír! A TechCrunch írja, hogy elkelt a Gizmo, az internettelefon (VoIP) piac fiatal versenyzője. Egy hónapja a Gizmo-val…..
Első sorban Az iPhone és az Android sikerének köszönhetően a telefonról Google-on keresők száma megötszöröződött két év alatt. Ez áll többek között a Google sajtóközleményében, illetve döntésének hátterében, miszerint megvásárolta a kaliforniai székhelyű (San Mateo)…..