Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fodor István83

18 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt aki rövid film- és könyvajánló kosarat a Szép új világ című netflix sorozat inspirálta, hogy aki idetalál, tudjon továbbmenni hasonló témákban.    Szép új világ / Huxley nyomán (netflix) A filmsorozat egy évada (ami elkészült) teljesen elrugaszkodik a könyvtől, de a világ felépítése jól…..
A jövő kezdete című filmet évekkel ezelőtt láttam először. Megindító és meghatározó élmény volt. Elég jól ábrázol olyan emberi élethelyzeteket, amik a környezetünkben is előfordulhatnak és ugyanakkor szemléltet megoldásokat is. Alkoholizmus és más függőségek, családon belüli erőszak, utcára kerülés,…..
Egy filmajánlóból öt lett!  A Palm Springs 2020, műfaját tekintve könnyed vígjáték (romantikus komédia), de a tartalma érdekes kérdéseket vet fel, mint pl.: hogyab állok az életem megéléséhez, hogyan állok más emberekhez, meg tudjuk-e élni a boldogságot, amikor nem látunk egy helyzetben…..
A valóságunkat mi teremtjük gondolatainkkal és cselekedeteinkkel. A gondolatokat tulajdonképpen mi fixáljuk, azzal hogy úgy gondoljuk! A másik ember gondolatait is mi fixálhatjuk a valóságunkban azáltal, hogy gondolunk valamit arról, hogy ő mit gondol. Érdemes a másik embertől megkérdezni mit…..
Gondolatébresztőként nézzünk pár nem is olyan távoli példást az idő „relatív” létezését. Az idő egy modern ember, egy menedzser, egy gyermek és a Teremtő Isten szögéből  Egy modern ember fejében az idő mennyiség gondolatára a KEVÉS jelző lehet a leggyakoribb. A mai felgyorsult világban –amiben…..
Azoknak a nőknek és férfiaknak ajánlom, akik érezték már valaha, hogy egy párkapcsolatuk dinamikája nem mindig zökkenőmentes áramlás! Ebben a filmben, a női főszereplőnél a férfi minőség tanult és örökölt működése van kidomborítva. Rámutat tipikus helyzetekben való megjelenésére, mint karrier és…..
Sok mindent láttam és hallottam – válaszolván a gondolatban felmerült vicces kérdésedre ;-) Röviden: csúcs volt!Szuper szervezés és 11 rendkívül rövid, de annál élénkebb érzéseket kiváltó előadás. Kicsit bővbben nagyon csúcs volt! :-) A Láthatatlan Egyetem (LE) egy önkéntes szervezet, ami…..
A legnagyobb húgom és a férje jártak nálunk az üzletben, hogy a 3 éves szemüvege helyett egy újat válasszon. Előzetesen megrendeltük a lencsét, hogy amikor érkeznek Amerikából, egyből becsiszoljuk, mert Esztergomben mennek tovább haza, ahol élnek. Amerika, Esztergom, Szombathely, Debrecen is nagyon…..
Legutóbbi képzés, amin részt vettem a Tőkeakadémia volt. Ezt a 4 napos képzést a HIPA szervezte, ami a Külgazdasági- és Külügyminisztérium irányítása alatt működő befektetésösztönzéssel foglalkozó menedzsment-tanácsadó ügynökség. Szakmai tanácsokat nyújt, szakmai rendezvényeket szervez, közvetít…..
Ezen a héten 3 különleges és teljesen különböző rendezvényről írok, amin részt vettem. Nagyon különböző témájú, de mégis rengeteg közös dolog volt ezekben az eseményekben.   1. Közösségformáló Este-Személyes Értékeink Szerepe a Közösségben / Közösségformáló Műhely-ben2. Mentés Másként! / Hat…..
Soós Zoltánt mindig is az előadás nagymesterének tartottam. Először a Drogmentes Maraton ügyvezetőjeként láttam színpadon beszélni majd több száz fős rendezvény „házigazdájaként”. Akkor belül gondoltam, ha egyszer nagyközönség előtt kell beszélnem, azt így szeretném csinálni. Profin, lámpaláz…..
A zene, ami szeretetet áraszt nem ismer kort, nyelveket és nemzeteket. Ez a gondolat akkor fogalmazódott meg bennem, amikor ezt német tehetségkutató műsor felvételét hallgattam meg a youtube-on. Hallgatom ezeket az német gyerekeket, akik nem az anyanyelvükön, hanem angolul énekelnek. Ezek az…..
Nem akartam étkezéssel túl sok időt tölteni ma, így beugrottam egy gíroszra a "Magyar" pizza büfé lánchoz. Leültem szembe a pulttal és bambultam egy picit, amíg az ebédem készül!  Az autentikus arab zene pont olyan hangerővel szólt, ami nem túI hangos, de pont kizökkentett a következő feladatomra…..
Blogbejegyzésem célja, hogy minél többen emberhez eljusson az alvással kapcsolatos kutatásom. Ha orvostanhallgató lennék, biztosan szakdolgozatot írtam volna ebből a témából. Az alvás az ember legfontosabb élettani folyamatai közé tartozik. Áthatja a mentális és fizikai egészségünket. Egy évig…..
A BalatonSound Magyarország prémiumfesztiválja, ez teljesen egyértelmű. A rendezvényen nem csupán, hatalmas tömeg és a magyarság fiataljainak krémje-java jelenik meg, hanem elsőosztályú focisták, celebek, médiaszemélyiségek, de még az Orbán család tagjai is. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a 'Sound…..
Szombaton az I. Polylove fesztiválon jártam, ahol érdekes, számomra új gondolatokat, nézőpontokat kaptam a többszerelműség témájában.  Az előadások mellett műhelymunka formában az érdeklődők interaktívan részt tudtak venni a programokban. Részt is vettem benne és nagyon jó megtapasztalás volt. Jó…..
Hétvégén egy Lancsin Zsuzsanna Zsuzska képzésén vettem részt, ami központjában az érintés és a szexualitás volt. A sok remek gyakorlatot végeztünk el, amelyek igazi élményt nyújtottak. Egy bejátszást is megnéztünk a Kinsey című filmből, ami felkeltette az érdeklődésem. Tegnap meg is néztem és…..
A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány rendezvényén jártam, ahol Bolya Imre inspirációs előadó tartott ízelítő workshop-ot a karizmatikus előadásmód témájában.  Pár fontos gondolatot, titkot elárulok az előadásból. Karizmatikus előadónak nem születnek az emberek!!!  Ez jó hír, mert…..
Tegnap az Élet-Öröm Program program része ként hallhattam Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó élettörténetéből részleteket és fontos elveket, amik mentén éli életét. Ami nekem nagyon megmaradt az a gondolat: ha valamit akarsz, annak állj neki és csináld! Ne várj arra, hogy majd ha…..
  Hívtak egyszer egy bemutatójukra, aztán rákerestem, miről van szó, és inkább nem mentem el. A Battila napszemüvegeinek jelentős része divatbemutatókra készült különlegesség, a dolog természetéből fakadóan messze túl a hordhatatlanság határán. Szép dolog egy orrnyeregre illesztett, rókaprémmel…..