Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pgábor

0 bejegyzést írt és 216 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Illat: banános búza Hab: kemény Szín: opál  Könnyed, citrusos, szegfűszeges, banános partisörnek indul, hogy aztán a kortyban még kiegyensúlyozott savanykásság az utóízben már intenzíven fanyarrá változzon. Emiatt lassabban kortyolgattam, mint szokásom. Egy igazi klasszikussal volt dolgom, amely…..
sörfigyelő Cecei Szűretlen Lager 2022.06.12 15:12:57
Illat: normális sör Hab: kemény Szín: arany  Egy sör, aminek a különlegessége, hogy nincsen különlegessége. Az ivósör szintű anyagtartalomhoz ahhoz igazodó alkohol társul. Talán az egyetlen speciális benne, hogy a szénsavassága originál, azaz nem hozzáadott. Érződik is benne a kellemes lágyság,…..
  Nehéz idők járnak a galaxisban. Csapataink harcban állnak. Mindig a jók mennek el. A terhet is nekik kell cipelni. A tárgyra térve... A jövedék biztos jó dolog, de valahogyan nem hozzánk akar jönni, ellenben nekünk kell megfizetni. Ezt elkerülendő, itt az ideje a kamra, a spejz és a hűtők…..
sörfigyelő Paulaner Pils 2022.05.06 12:46:06
Illat: furán fűszeres Hab: rugalmas Szín: arany  A szokásos német sör németeknek. Teljesen érthető miért nem lehet nálunk kapni. Azért, mert nem nekünk való. Bár az ilyenkor emlegetett Berliner Kindl még különösebb és mégis tolja az Auchan. A Paulaner Pils ennél visszafogottabb, enyhén szólva nem…..
pgábor 2022.05.13 13:42:09
@szanisz: Nekem a salvator nem jön be, inkább a hefe-weiss ízlett, de azt a fene tudja mióta nem láttam.
sörfigyelő Borsodi IPA 2020.06.25 21:17:36
Illat: jellegzetesen IPÁ-khoz használt komlókat érezzük Hab: tisztességes IPÁ-hoz méltó Szín: világos arany, homályos Hát gyerekek ezt is megértük. A szitokszóvá vált gyártó felvette a többi hazai nagyüzemi által diktált tempót és a Hoppy után síri csendben sunyin piacra dobta az IPÁ-ját.…..
sörfigyelő Bitburger 2017.07.05 20:09:04
Illat: klasszikus finom édes sörszag Hab: korrektül megmarad, lágy, de rugalmas Szín: ideális arany   Egy fontos változás történt a külalakjában, nevezetesen a Pils helyett már a Beer szó szerepel rajta. Ezt csak azért jegyzem meg, mert régebben inkább érződött egy erőteljes, karakteres, népies…..
sörfigyelő Zirci Apátsági Búza 2015.12.29 12:39:50
Illat: intenzív búza Hab: krémesen lágy Szín: arany opál  Az őszi Főzdefeszten találkoztam a Zirci Apátsági Manufaktúra söreivel először, tehát egy söridőszámítás szerinti friss sörről van szó. Az első szembetűnő dolog, az erős marketing, a másik a viszonylag olcsó…..
pgábor 2021.10.18 21:42:27
@bottleopener: Interspuri.
Illat: nagyobbrészt bajoros, kisebbrészt magyaros búzás Hab: szép, rugalmas Szín: opálos, szalmasárga Az illatában még nem jön a levendula (nem lehetne megmondani róla csak az illata alapján, hogy van benne), de az ízében már igen és teszi ezt elég kellemesen. Én rühellem a levendulát, de ez a…..
pgábor 2021.08.21 21:09:44
@Láttukmár: Ez igen figyelemreméltó. Egyik oldalról a kifejezés megalkotása, másrésztől a kitüntetett figyelem, mely a blog szakkifejezéseit kiséri. Nyilvánvalóan tanúi lehetünk a sörforradalom beszélt nyelvi manifesztációjának, mely nyelvújítói magasságokba emeli a szerzőket :-P
sörfigyelő Zirci Apátsági Belga 2016.02.19 00:26:12
Illat: kicsit whiskys Hab:sűrű, tartós Szín: félbarna  Érdekes, mikor egy hónapja ittam belőle, az nyers volt, a mostani meg már egységes, de nem érezni túl sűrűnek, no meg túl belgásnak sem. A szénsav is kevés benne. Van egy kis whiskys íze, amit a szakértők pontosan be tudnak azonosítani miért…..
pgábor 2021.10.15 21:19:32
pgábor 2021.10.17 20:32:09
@bottleopener: Árnyalnom kell a problémát. A második üveget ki kellett öntenem, a március végi lejárat ellenére romlott volt. Nem tartom kizártnak, hogy az előző is szétesés előtt állt, azért volt ilyen pocsék. Csak akkor mire jó a lejárati idő? Mert amit kiöntöttem, még annak is volt 5 hónap, a másiknak 6...
sörfigyelő Löwenbrau Original 2021.10.10 16:20:24
Illat: normális német láger Hab: semmi extra Szín: arany    Tehát ez nem a hazai, hanem az eredeti müncheni gyártmány. A beszerzés pedig az Újbuda Centerben a Beerbox helyén levő Újbuda Sörszaküzletben történt. A kínálat az eddigiek folytatása még nagyobb választékkal. Főleg németből van több…..
pgábor 2021.10.11 12:11:16
@Madnezz: Nem csak a diákok, nem csak a licenszest. Simán megissza a többség a hazai vackokat a nagyüzemi középmezőnyből. Mondjuk láttam már belgát, aki erősen fintorgott :-)
Illat: száraz, csehes Hab: rugalmas Szín: óarany  Mindig baj van abból, ha magyarok cseh stílusban csinálnak sört, mert vagy nem érik el a megfelelő minőséget, vagy nem hozzák a stílust, vagy versenyképtelenül drága lesz. A Derült Ég végre egy a kivételből. A minőségi komlók és maláták remekül…..
sörfigyelő Alakor búzasör 2014.04.01 23:22:52
Illat: Hű! Mézes édes Hab: apró lyukas, lágynak tűnik, de igen rugalmas, nem fogy el, sokáig úszkálnak habszigetek a korsóban Szín: óarany  Hatalmas népnemzeti összefogással végre valahára elkészült az ősi alakor búzából erjesztett biosör. Nem hasonlít a búzasörökre,…..
sörfigyelő Bernard Jantarovy 2015.01.16 10:25:32
Illat: klasszikus cseh a komolyabb fajtából Hab: extra masszív Szín: pirosba hajló barna  :)  Viszonylag kevés félbarna cseh sör kapható nálunk. Ez pont egy nagyon jó képviselőjük. Nálam ez már a vörös sörök felé kacsintgat. Persze nem az ír típus irányába, inkább az…..
pgábor 2021.09.25 20:23:54
@bottleopener: Rendkívül elkeserítő. Jó egy hónapja ittam csapról a sima Pils-et amiben még nyomokban ott volt a korábban megszokott egyedi ízvilág. De amit most ittam, annak már semmi köze a korábbi Bernardhoz. Hát, ez is elmúlott... Pedig tényleg etalon volt... Volt...
sörfigyelő Gösser Spezial 2017.11.21 10:38:50
Illat: gösseres Hab: sűrű, rugalmas Szín: arany  Annyi ebben az eredeti Gösser íz, mint Mackósajtban a brummogás. Iszok valamit, ami sörnek néz ki, de ízre tompa és semleges. Nézem a pontozásokat, amik szerint ezek számítanak pozitívumnak. Tíz éve ez még nem ilyen volt. Jellegzetes karakterrel…..
Illat: Nem túl erős intenzitással erjedt búzás, élesztős, savanykás Hab: Bőséges, piszkosfehér, lágy, paplanos, nemes élesztőréteggé apad Szín: Telt, világos vöröses-barna opálosság A kísértetiesen hasonló Weihenstephaner-hez hasonlóan ez sem nyerte el a tetszésemet. Mostanában elkerülnek a…..
sörfigyelő Elf Kalandor IPA 2021.08.06 13:34:28
Illat: klasszikus papaja Hab: masszív Szín: vöröses világosbarna  Enyhén édes, elfogadhatóan gyümölcsös, a komlói jók. Ízre határozott, az utóíz kissé savanyúba hajlik, de jobbára tartja az alapízt. Ez egy derék hazai retro IPA, némi NEIPA beütéssel. Ez azért mégis különlegesség így a maga…..
Na végre, jött is időben a szokásos nyárzáró sörvásár az Auchantól. Amúgy nincs itt semmi jótékonyság, hiszen gyakorlatilag a tavalyi nyárbúcsúztató sörvásár kínálatát virítják, az abakusz kisebb-nagyobb tologatásával. Attól még van szemléznivaló benne. A legészrevehetőbb különbség az, hogy eltűnt a…..
sörfigyelő Budapest Lager 2019.07.04 17:48:10
Illat: semleges Hab: krémes, lágy Szín: arany   Jó sokáig bújkált ez a doboz a szekrény mélyén, mire sor került rá, gyakorlatilag két hónappal a szavidő előtt lett felbontva. Ilyenkor szokott az lenni, hogy annyira megérik, hogy ugyan jó telt lesz ízre, de az egyéniségét javarészt elveszti. Most…..
Illat: ínycsiklandóan telt fűszeres Hab: rendben van Szín: világos  Könnyen lehet, hogy ez egy különkiadás volt, úgyhogy lesz majd egy külön teszt a Paulaner Münchner Hellről.  Nem kell elemezni sokat, érezni, hogy van benne anyag rendesen, mondjuk ez egy német sörnél alap. Ennek ellenére ízre…..
pgábor 2021.07.31 22:34:28
@Láttukmár: Nem ár bajnok a hazai viszonyok között, de a helles típus kedvelőinek az egyik általánosan elérhető. Leakciózva (400 Ft) nem annyira rossz vétel, de ez ritkán van. A Pshcorr tényleg jobb, de árban is jelentős az eltérés, ha csak az egyszer látott (és azóta sem) akciós dobozost nem nézzük, mert az bizony mindent vitt... No, de ki látta idén??!! Bele kell nyugodnunk, hogy Helles-ből jelenleg ez van. Sajnos a Zipfer-nél szerintem lényegesen jobb, tehát némi felár indokolt. Az akciós 400 körüli reális. Ja, a tesztet én is nagyon várom :-)
sörfigyelő Budapest IPA 2018.10.14 15:57:43
Illat: gyümölcsös Hab: komoly Szín: óarany  Új magyar IPA a hazai boltokban. Az eddig csak a Budapest Parkban kapható sörök most kiléptek  a Lidl polcaira. A legkomolyabb versenyző közülük ez a 15 B° anyagtartalmú, 6%-os IPA. Illatában a benne levő mennyiségi és minőségi komló jóvoltából…..
sörfigyelő Viharsarok Éjsötét 2021.05.29 13:02:09
Illat: telt édes, kávé, étcsoki Hab: rugalmas Szín: bordós barna  Elsőre az a szokásos amerikai barnákra jellemző gyengécskés savanykásság jött, de aztán szépen kikerekedett és az elvárt pörköltes íz mellé még zamatossá is vált. Hibátlan a karamella  és a komló aránya, tökéletesen összeállnak.…..
Illat: papaja Hab: masszív piszkosfehér Szín: sötét narancs  A gyantás-olajos alapra jön rá a citrus-papaja. Ez nem tűnik különösebben extra dolognak, de szépen működik. Az utóízre szinte teljesen gyantássá változik, nyilván a komlózás okán. Vannak ennek a stílusnak rajongói, nem csak ők fogják…..
Illat: enyhe, Spekulatius kekszes, gyantás, mézes, karamelles, fenyős, pincés Hab: mint az elromlott mosógép, úgy ontja a habot. dús, paplanos Szín: meseszép, sötét durván zavaros borostyán, vörösesbarna mézszín Rég láttam ilyen hívogatóan pazar látvánnyal rendelkező sört (úgy néz ki, mint a…..
sörfigyelő Rothbeer Pyromania 2021.03.19 17:25:53
Illat: éppen csak kissé füstös Hab: kevés Szín: zavaros sötétbarna  Ez alapvetően egy tök jó, szűretlen, barna sör, kellemes kortyérzettel, amit csak még teltebbé tesz a füstös íz és az alkohol is pont passzol hozzá. Viszont, ez a 04/12/21 lejáratú főzet nem ilyen lett. Zavaros, habja alig, …..
sörfigyelő Elixbeer pIPA 2021.05.01 19:00:02
Illat: édes bergamottos Hab: nem túl sok, elég fehér, tapadós Szín: vöröses arany, borostyános, szűretlen A Brown & White-juk kifejezetten tetszett, mert tudott barnasör lévén egy kis pluszt is felmutatni a belgás jegyeivel. Ahogy az, ez is érdekes jószág. A vöröses jellege nem csak a…..