Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagy_Dániel

86 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Időközben szépen ránkesteledett az éjszakai futamok hangulatával emelve a verseny izgalmát. Igen sok ember maradt még az utolsó percekre is, ők is hajnalban érnek majd haza mint én? Örülhettek, hogy maradtak, hiszen a döntők előtt mutatta be show-ját a streetfighter csapat.…..
Belsőség Kicsik és nagyok 2008.08.23 18:21:00
Menetfelszerelésem része egy inverter, ami 220 volt feszültséget állít elő az autó 12 voltos rendszeréhez csatlakoztatva. Így aztán a pálya mellett tudom tölteni a notebookot, a fényképezőgép akkut vagy a telefont. Ez ma elromlott. A hiba kiderítése folyamán meg akartam nézni a…..
Belsőség Így mulatunk 2008.08.23 16:51:00
Tény, hogy itt Máriapócson lényegesen tizennyolcévenfelülibb az autómosás mint Kilitin, ám ezúttal sem váltam a műfaj szerelmesévé. Ennek ellenére a driftverseny férfiközönségének 90 százaléka a produkció köré gyűlt, sajtós mellényemnek köszönhetően egészen közel…..
Belsőség Újabb brutális szögek 2008.08.23 13:36:00
Rendkívüli rajongásról tesz tanúbizonyságot az, aki Budapestről, vagy attól nyugatabbra fekvő településről érkezik Máriapócsra. Itt van a Rabócsiring, ami most a King of Europe drift futamnak ad otthont, nem kevesebb mint 280 kilométer távolságra a fővárostól. Aki ide eljön…..
Belsőség Startol a jetcar 2008.08.17 01:02:00
Íme a videó, ami tegnap készült a jetcarról. A videó hangja egyáltalán nem adja vissza a valóságot, bár erre számítani lehetett. Szombat este aztán megint ment a jetcar, amelyet a másik oldalról és rutinosan befogott füllel, elölről szemléltem. (Mögötte borzalmasan hangos.)…..
Tóth Zoltánnal beszélgettem, aki számos helyen feltűnik, ahol motorokról vagy autókról van szó. Zoli a competition, azaz a csúcskategóriában indul, olyan sikeresen, hogy az országos bajnokságot pontelőnye miatt már meg is nyerte, pedig még le sem zajlott az utolsó verseny. TC:…..
Belsőség Fő a biztonság 2008.08.16 19:48:00
    Jetcar és rakétamotor említése után lehet, hogy furcsa ilyet olvasni, de szerencsére a kunmadarasi rendezvényen hangsúlyos szerepe van a biztonságnak is. Két vezetéstechnikai cég is szerepelt a biztonságos közúti közlekedést népszerűsítendő, a Safety Hungary és a…..
Belsőség Őrültek gyülekezete 2008.08.16 15:45:00
A kunmadarasi reptéren a délelőtt motoros gyorsulási versennyel telt. Tagadhatatlanul izgalmas a komolyabb géposztályok vetélkedése, ám van itt három jármű, amivel ritkán találkozik az ember. Az említett három vadból kettő épp most, e sorok írása előtt döngette meg az…..
Belsőség A csúcspont 2008.08.10 19:17:00
Kora délután Mókus show-ját élvezhették a nézők. Én már nem először láttam, de ezt a fazont igen nehéz megunni. Alapvetően egy streetfighter show-ról van szó, ám Mókus sajátos humorával és stílusával megspékelve. Aki különösebben nem értékeli a motoros mutatványokat,…..
Belsőség Amire mindenki várt 2008.08.10 15:43:00
„Amire mindenki várt: Egy jó kis autómosás!” Esetünkben ez nem a triálversenyről visszatért offroadosok jelszava, hanem ezzel a mondattal konferálták fel a műsorfüzetben „sexy autómosásként” aposztrofált eseményt. Természetesen rendkívül izgatottan…..
Belsőség Izomtörpe 2008.08.10 13:16:00
A vasárnapi első program is a gyújtogató tűzoltókkal kezdődött, azzal a különbséggel, hogy ma egy Trabant és nem Lada volt az áldozat. Így ezt nem is néztem végig, hanem egy ígéretes Kispolszki felé vettem az irányt. A külcsín sok esetben túlszárnyalja a belbecset,…..
Belsőség Holnap is lesz 2008.08.09 19:40:00
Előző posztom írásának utolsó perceiben igen komoly eső kerekedett, az emberek ide a VIP sátorba menekültek. A hirtelen jött vihar lebontotta a színpadot, állítólag a gitáros akciófilmekből ismerős koreográfiával már életét kockáztatva visszanyúlt volna hangszeréért, de…..
Belsőség Tapsrúdnap 2008.08.09 17:36:00
Miközben sétálgattam az autók között, véletlenül meghallottam, miközben egy kisfiú az anyukáját kérdezte egy autó típusáról annak emblémájára mutatva. Nos, csak azért érdekes ez, mert a szóban forgó jármű az a Lada volt, amit a tűzoltók felgyújtottak. (Kontextusból…..
Belsőség Ismerős hivatalos arc 2008.08.09 13:55:00
Siófok mellett, a Kiliti reptéren került megrendezésre az egész hétvégén át tartó Verda napok. Az elnevezés ellenére nem csak autós témák, hanem sok minden egyéb is előfordul itt ami a közlekedéssel kapcsolatos, vagy csak egyszerűen érdekes. A rendezvény a Statoil…..
Belsőség I. Frigyes király 2008.07.26 18:30:00
  A döntők előtt hosszasan szerelték az autókat, úgy hallottam, hogy az egyik kocsi kidobálta  valamelyik fokozatot, gondolom egyrészt ezt a problémát igyekeztek orvosolni, másrészt komplett osztóművet is cseréltek. Mindkét autó mindkét versenyző alatt is szolgál, így…..
Belsőség Már csak négyen vannak 2008.07.26 16:30:00
  Kőváry ezredszerre is ordítja a „megsarkantyúzza” és „rálöttyinti” szavakat, néha már azt hiszem, orvost kell hozzá hívni. Az tagadhatatlan, hogy ennek a rendezvénynek a hangulatához is jócskán hozzátesz, de itt nélküle sem aludna el senki, az…..
Belsőség Vérkomoly játék 2008.07.26 14:32:00
A selejtezők utáni szünetben Becze Zoltánnal beszélgettem, aki Szabó Gergellyel és Krupp Zoltánnal közösen szervezik a Castrol Edge Rally Show-t. A pályacsúcsot e sorok írása közben Asi tartja, 2:04:55-ös idővel. Egyébként sokszor tizedek, sőt századok döntenek, nagyon szoros…..
Belsőség Most eldől… 2008.07.26 11:29:00
  A magyar rali világát sajnos többé-kevésbé jellemzi, hogy a versenyzők és a közvélemény vélt vagy valós szabálytalanságon alapuló botrányokkal találják szembe magukat. Hol az a gyanú merül fel, hogy valaki belepiszkált az autóba, hol az, hogy illegálisan tréningezik,…..
  A találkozóra megközelítőleg nyolcvan autó érkezett nem csak hazánkból, de mit ad isten, Lengyelországból, Szlovákiából és – úgy emlékszem – Csehországból is. Miközben az autók nagy része egy tájékozódási versenyen vett részt, Nyuszival, a találkozó…..
 Miután az Akácfa utcai parkolóházról készült cikkem megjelent, jó pár olvasói levelet kaptam. A levelekben az állt, hogy a nem tálcás parkolóház nehezen nevezhető egyedülállónak, például Szegeden is üzemel egy ilyen, már jó ideje. Mivel létezésem értelme a korrekt…..
  Korábbi posztomban emlegetett testi-lelki békét mi sem példázza jobban, minthogy a jelenlévők népes csoportja képes érdeklődve figyelni az elakadásjelző-háromszög összerakó versenyt, amelynek indulói is igen nagy számban vannak. Én magam is belemerültem az igyekvő…..
Belsőség Nyugalom és Mazda 2008.06.28 13:54:00
   Bár minden helyszíni tudósítás így indulna! A Szelidi-tónál lévő Árnyas Kempingben nagyon kellemes szél fúj, az egész terület valóban árnyas a hatalmas fák lombjai alatt. A kapuban maga Nagy Sándor fogadott, ő az itteni Mazda esemény főszervezője. Az autók…..
Belsőség Meleg volt, net nem volt 2008.06.21 22:53:00
  Magyarország, Kakucs, Kakucsring. A hőmérséklet 30 és 40 fok között van kint, itt az autóban 40 és 100 között. Térdemen a notebookkal ülök, hogy a jelenleg zajló Drift OB-ról tudósítsalak benneteket. A szél éppen csak annyira mozdul, hogy a szélvédőre terített…..
Számomra a mai nap azzal megdöbbenéssel kezdődött, hogy felismertem, az M6-os autópálya mindössze 47 kilométer hosszú, azaz Dunaújvárosig tart. Hogy megérte-e 1500 forintért pályahasználatot vennem, erősen kétlem, de a lényeg, hogy igyekeztem minél előbb a Szekszárd közelében…..
Előbbi írásom Szomjasnál fejeztem be. A kétéltű lánctalpas 15 tonnát nyom, 240 lóerős, 20 literes sorhatos motor hajtja. Nevéhez méltóan 65 liter gázolajat belefetyel óránként. Mivel maximális sebessége 50 kilométer/óra körüli, bizonyosan nem a gazdaságossága miatt szeretik…..