Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elsösegélydoboz

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már javában tart a vadászidény. Sokak számára mégsem ismert, hogy az idei évtől kezdve változás állt be a 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény végrehajtásának szabályairól szóló szövegben Ez határozza meg, hogy a…..
„Nyár van és nincs semmi baj, olvadunk, mint a vaj…” énekelhetnénk, miközben a nyakunkba akasztjuk kis tarisznyánkat a hamuba sült pogácsánkkal, a józan eszünkkel, a KRESZ tudásunkkal kerékpárra pattanunk, és a nyakunkba vesszük a világot. Nem árt azonban tudatában lennünk annak sem, hogy ennél…..
Nyár közepén, a nyaralások időszakában a legfontosabb, hogy felhőtlenül tölthessük a pihenésre szánt időt. Előfordulhat azonban, hogy bajba kerülünk. Ebben az esetben (és egyébként a hétköznapokban is) hasznos egy jól felszerelt elsősegélydoboz. Segítünk, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket…..
Nyár, nyaralás+strand=napégés. Az egyenlőségjel szinte gondolkodás nélkül elhelyezhető az egyenletben. Még végtelen óvatosság esetén is előfordulhat, hogy az embert „megkapja” a nap. Ilyenkor az első lépés a google-ban való kutakodás otthoni praktikák után. Számtalan hasznos, vagy kevésbé…..
Ez az ismert szabvány tárgyalja azoknak az elsősegély felszereléseknek a tartalmát, a mentőládákkal kapcsolatos táska és tároló doboz követelményeket, melyek rendeltetése, hogy baleset esetén nem szakember is elsősegélyt nyújthasson. Tartalma Az MSZ13553 szabvány 9 tartalmi egységben írja le a…..
Csoportosítás Az elsősegély dobozokat három nagy csoportba oszthatjuk. Az első nagy csoportba tartoznak az MSZ 13553 szabványban meghatározott üzemi, munkahely elsősegély dobozok. Ezek jelölése római számokkal történik. A második csoportba tartoznak a közúti járművekre előírt A típusú elsősegély…..
Az izolációs takarót a NASA Marshall Space Flight Center fejlesztette ki 1964-ben az amerikai űrkutatási program számára. Az izolációs fólia anyaga állhat vékony műanyag lapból (gyakran PET film), ami fémes fényvisszaverő anyaggal van borítva. Az izolációs takaró általában arany vagy ezüst színű,…..