Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thyb

0 bejegyzést írt és 564 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy fotós hónapokig járta a mexikói vágóhidakat, hogy titokban képeket készítsen az ott folyó szabálytalanságokról. Vigyázat, rendkívül felkavaró képek következnek!..
Thyb 2019.02.07 16:15:38
@HgGina: Dolgoztam mint mészáros, hentes és még böllérkedtem is. Dolgoztam lóvágóhídon, ahol tollas jószágon kívül mindent vágtunk. Szóval nem riaszt a valóság, de bunkóval agyonverni a disznókat azért ... Nemcsak embertelen, hanem hülyeség is. NA MOST A FINNYÁSSAK GÖRGESSENEK TOVÁBB!!!
Ha agyonvered a disznót, akkor nem fogod tudni kivéreztetni, ami alapszabály vágásnál, bármit is vágsz. Kivéreztetésnél az a lényeg, hogy az ütőér elmetszésével a szív kipumpálja a lehető legtöbb vért. Így az nem alvad meg a húsokat keresztül kasul átszelő érrendszerben. Szóval a legtöbb képen nem lepődtem meg, de azzal az egyel a manusz rendesen leégette magát. :)
Tijana Dapčević ismertté vált dalának refrénje szerint „Sve je isto, samo njega nema”, ami jelentős mértékben elmondható a mai Szerbiáról, a kilencvenes évek viszonylatában. Ugyanaz a két párt uralja az országot, még ha az egyik időközben nevet is változtatott, a vezérek ugyanúgy szétlopják az…..
Thyb 2019.01.14 15:17:58
@maxval balcán bircaman: Köztudott, hogy Milosevics támogatta mind Arkan-t, mint Kapetan Dragan-t és a többi önkéntes fosztogatót és gyilkos hordát, amelyek sem civilekkel sem foglyokkal nem voltak elnézőek. Mindenki tudta, hogy radikális tisztek a katonai készletekből fegyverezték fel ezeket a mocskokat jó pénzért. Mindezzel Milosevics is tisztában volt, de nem tett semmit. Így közvetve Ő is felelős az elkövetett gyilkosságokért. Egyik tisztjén sem kérte számon tetteit, sem pedig a félkatonai alakulatokon. Köztudott volt már 91-ben, hogy miket követtek el, és sokszor az általuk elkövetett kegyetlenségekért támadtak az ártatlan sorkatonákra.
Szóval Milosevics igenis elárulta a nemzetet, elárulta a sorkatonákat és a tartalékosokat, amiért túl keveset szenvedett!!!
A VMSZ pedig elment kutyába! Bezsebelik és felélik az Orbántól kapott pénzt a szavazat kalapozásért, ugyanakkor azon dolgoznak, hogy a Vajdasági magyarságot eltöröljék, asszimilálják a szerb közeghez.
Elhanyagolt, gazos sír a helyi Dillinka temetőben. 1969-ben váltották ki, jövőre le is jár. Nem gondozza senki, az utolsó véset 2003-as. Azt hihetnénk, hogy akkor temettek ide utoljára, de az igazság más. A sírkő mellett, a földbe szúrva, van egy félig korhadt fejfa, melyen nincs névtábla. Megehette…..
Thyb 2018.09.07 10:50:56
@maxval balcán bircaman: Mindkettő a belső körhöz tartozott. Egyesek próbálják megideologizálni az átkosban játszott szerepüket, de ez csak az arra fogékonyak megvezetésére szolgáló porhintés.
Thyb 2018.09.07 10:56:30
@szekertabor: A 90-94 közötti időszakot arra használta az akkori politikai vezetés, hogy a privatizáció és kárpótlási dömping közepette minél nagyobb vagyont halmozzanak fel. Politikusok alatt pedig mind az akkori aktuális parlamenti tagokat mind pedig a cimboráikat értem akik az átkosban voltak politikai pályán.
A rendszerváltás itt az állami javak magánkézbe kerülését jelentette és semmi mást.
Thyb 2018.09.07 13:44:24
@maxval balcán bircaman: Ha annyira hamis akkor vajon Viktor miért fo**a magát bokán minden egyes alkalommal amikor ezt kérik tőle?!?
Amikor elkezdtük kiépíteni a mezőgazdasági vállalkozásainkat, örültem, hogy közös bizniszbe fogtunk. Nagy terveink voltak, főleg, hogy volt egy használhatónak tűnő rokon, akiről azt hittük, majd a szakmai tudást adja. Pályáztam fiatal gazdaként is, iskolát végeztünk, komoly erőfeszítéseket tettünk…..
Thyb 2018.08.09 14:57:44
@csakférfi: Nem ez a legszomorúbb az egészben, hanem hogy a saját agrár iparágunkat nem volt képes az MSZP megvédeni, amikor elfogadták a cukor és a sertés kvótákat. Az Olaszok simán azt mondták, hogy a sajtjuk a nemzeti étel és az EU-nak kuss beleugatnia a termelési mennyiségbe. Ezt ugyanúgy megjátszották a németek a Franciák a Spanyolok, csak a mieink voltak olyan töketlenek, hogy mindent elfogadtak gondolkodás nélkül.
Megszüntettünk több húzó agrár ágat, de a töredék pénzt nem biztosították az új terményekre való átálláshoz.
Ezért írtam azt fentebb, hogy az összes eddigi kormány azon dolgozott, hogy a mezőgazdaságunkat ellehetetlenítse. Most is csak azért mennek a támogatások, mert felvásárolták a földeket (a vételár forrását most ne feszegessük), s most a támogatásokat is bezsebelik hozzá.
Thyb 2018.08.09 14:59:10
@csakférfi: Részemről a megtiszteltetés. :)
Thyb 2018.08.09 15:17:35
@csakférfi: Az csak elterelés volt. A lényeg az volt, hogy a nagy TSZ korszak után mindenki megundorodjon a termőföld hallatán is. Aztán megjelentek a nagybani felvásárlók akik a mai napig lehúznak mindenkit mert nincs megfelelő érdekképviselet a termelők oldalán, hogy kiharcolja, hogy mennyi max profittal dolgozhassanak a kupecek. Az is igaz, hogy lett volna lehetőség növelni a hatékonyságot, a termelésben, gazdaságosabbá tenni az agrár iparágat, de azt úgy, hogy összeállva komolyabb, nagyobb teljesítményű gépeket venni közösen, de amikor felmerült a szövetkezeti forma, akkor mindenki a TSZ fóbiájából kiindulva hanyatt homlok elmenekült a téma hallatán. Pedig nyugaton is ez a bevett módszer, hogy kisebb rendszeresen használt eszközöket fenntartanak maguknak a gazdák, de nagyobb teljesítményű préseket, abriktereket, speciális kombájnokat közösen vesznek és megegyezés alapján közösen használnak, valamint a szövetkezeti tagdíjból tartanak fenn.
Miért nem írsz? – kérdezte tőlem egyik barátom a minap a Dombos Festen sörözés közben. Válaszoltam persze, ott és akkor, valamit, s ezzel nem is tettünk pontot a téma végére, de a mellemnek szegezett – vagy mondhatnám úgy is: mellbevágó – kérdés arra ösztökélt, hogy írásban is összefoglaljam a…..
Thyb 2018.07.16 16:19:22
@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: Ezzel egyet értek, ugyanakkor, ha egy Magyarországi politikai párt meg is lovagolná szélsőséges indulatokkal, nem biztos, hogy az használna a Vajdasági magyarok érdekeinek, mint ahogy azt már láttuk.
Persze mindehhez hozzá tartozik, hogy a helyi politikusokat addig lehet megfogni, amíg az Uniós csatlakozás célként lebeg előttük. Ha egyszer csatlakoznak, akkor sokkal nehezebb lenne bármit is elérni.
Azzal semmi gond nincs, ha valaki vitatkozik azzal, amit az ember ír, képvisel. A gondok ott kezdődnek, amikor hiába próbálom kérlelni a drága olvasókat, hogy ezt azzal tegyék, ami a cikkben tényleg szerepel, amit egy rendezvény valóban képvisel, ne pedig azzal, amit a saját fantáziájukkal…..
Thyb 2018.07.10 16:50:42
@Ad Dio: Én azt mondom, hogy ne legyünk homofóbok és adjunk nekik egy napot az évben, viszont az lenne a kikötésem, hogy akkor az összes Európai Pride-ot egy napon tartsák (a melegek világnapján) így nem lenne az a helyzet, hogy egész nyáron mást sem csinálnak bizonyos személyek csak utaznak városról városra és felvonulnak. Akkor mindenki a helyi, vagy a számára fontos rendezvényen venne részt és nem sorban az összesen. Ezzel ugye 1 gond van, hogy az adott dátum nem mindig esne szombatra így lehetne minden julius első szombatja.
1930-as évek. A szovjet Vörös Hadsereg sorozóbizottsága előtt..
Thyb 2018.07.09 12:46:02
@maxval balcán bircaman: De nem Székely, hanem vajdasági. :) A kép kommentelő enyhén keveri a dolgokat.
Thyb 2018.07.09 12:51:15
@MAC-Ka: lehet, hogy 2 gépet lőttek le? Amit itt emlegetnek azt föld-levegő rakétával szedték le, és háromszögeléssel lett bemérve. Azzal a technikával egy MIG nem sokat kezdett volna.
Olvass utána!
Thyb 2018.07.09 13:52:22
@Myko: Nekem is, kb 5 generációval ezelőtt, attól még nem székely, mint ahogy mi sem mongolok vagyunk már.
„Ébredjen minden egyházközség arra a tudatra, hogy mindegyik Krisztus családja,s legyen gondja, hogy ne legyen abban a családban senki, aki éhezik, mialatt mások lakmároznak,senki, aki mezítelen, mialatt másnak fölös ruhája vagy lábbelije van.Közelebb kell jutnunk egymáshoz. Meg kell éreznünk mások…..
Thyb 2018.06.06 11:59:36
@czerka: Igen ez is probléma, mint ahogy az is, hogy egyre nehezebb biztos megélhetési munkához jutni odalent a magyar ajkúaknak. Sokkal több magyar tűnik el a süllyesztőben, mert asszimilálódik. A gyerekeket szerb nyelvű iskolába íratják, és folyamatosan csökken a magyarok száma. A bizonytalan gazdasági helyzetben a családvállalási kedv is alább hagyott, így egyre kevesebb a magyar. Orbán vállalkozóknak és politikusoknak juttat milliárdos tételeket, csakhogy ebből a legtöbb rászoruló egy petákot sem lát. Csak azok számítanak akik a Magyar kormány mellett kampányolnak.
A középdöntőre tényleg véget ért az átok: a Virtuózok negyedik adásában immáron teljes hosszában élvezhettük az előadásokat, sőt közös produkció is volt az Amadindával, és mindez csak 15 perccel növelte meg az adásidőt, másfél órán át tényleg komolyzene ment a…..
Thyb 2014.11.09 11:02:29
@lógós versenyszférás és állami dolgozó adócsaló: poénnak jó volt xd minden kornak meg vannak a mesterei és mesterművei. Persze ebbe nem fog bekerülni a Shy guys és egyéb szinpadi bohózatok, de a népzenének, a rocknak, a popnak, a metalnak is vannak olyan alkotói amit mindig is csodálni fog a nagyközönség.
Csütörtökön reggel kiújultak az összecsapások Kijevben a tüntetők és a rendőrök között. Számos forrás számolt be arról, hogy rendőrségi mesterlövészek éles lőszerrel lőttek a demonstrálókra és a sebesülteket szállító mentőkre. A Kossuth Rádió délután 2 órakor…..
Thyb 2014.02.22 00:04:35
Thyb 2014.02.22 00:25:40
@Useless Junk: :D a torkolati sebesség nem fogja a légpuskalövedéket halálos fegyverré változtatni. Erre a kaliber képes. Súlyosbíthat a sebzésen, de halálossá nem fog válni.
Selco egy kisvárosi átlagember, akinek életét teljesen felforgatta a délszláv háború. Tapasztalatait először egy internetes fórumon osztotta meg, majd a nagy érdeklődés miatt végül egy nagyobb terjedelmű írásban összegezte. Ezt az írást fordítottam le magyarra, amit most…..
Románul beszélt, megverték: Gheorge Predut az új Malina Hedvig. Hiába no, kezd beérni a Fidesz-Jobbik tandem nemzetpolitikája, a sok székely zászlón kívül, végre vannak felmutatható eredmények is, lassan, de biztosan megtaláljuk a helyünk a kelet-európai nacionalisták…..
Thyb 2014.01.08 20:52:13
@gotenson: "de itt mi szeretnénk Magyarországhoz tartozni, nemcask lélekben, hanem fizikailag is a szülőföldünkön."
Ezzel kapcsolatban csak 1 kérdésem lenne: mit tennél a betelepített szlovákokkal, románokkal, szerbekkel?!?
Elvégre már a második, harmadik generáció él a régi magyar területeken. 10 jó esélyel 20%-uk beszél magyarul.
Az, hogy én megtanultam rácul, te románul, Ő pedig tótul az egy dolog, mert ez volt a hivatalos, de menyi idő lenne míg az ott élő nemzetiségiek megtanulnának magyarul? Márpedig ha nem kint a földön szántanak akkor bizony ismerniük kell a nyelvet. Akkor addig eltartod őket?
Thyb 2014.01.08 23:22:22
@Csehszlovák Kém: "A Kádár-rendszerben a magyarországi szlovák közösséget "nyírták ki"!" = asszimilálták, mondaná ezt 7-es.
Azt viszont ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy szerbia a második világháborús kollektív bűnösség vádját visszavonta (holott nem is EU tagország) míg szlovákia a mai napig ragaszkodik a Beneš-dekrétum-hoz, holott a háborúért a felvidék lakosságának maximum 2% volt felelős. Valószínűleg fájna a kárpótlási procedúra, de az ilyen kollektív büntetés sem a 21-ik századdal sem az EU-s normákkal nem össze egyeztethető.
Thyb 2014.01.08 23:22:43
@petraeus: Ezzel tökéletesen egyet értek, mert nem a valuta az amely egy nemzetet alkot, hanem a szóhasználat, s ezt leginkább az autonómiában kialakított többnyelvű iskola segíti elő. "Nyelvében él a nemzet" s míg lesznek olyan fiatalkorúak akik szabadon s legalizálva beszélhetik a nyelvet, addig a magyarság is élni fog. Nem a korrupt politika határozza meg a nemzetiséget, hanem öregapáink kultúrája, s ha ezt tovább tudjuk adni, akkor túléljük az összes nehézséget. S itt nem az állampolgárság dönt, amely csak egy gesztus (vagy eszköz a politika kezében), hanem maga a szülői gondoskodás, s a mindenkori társadalom elfogadása a nemzetiségekkel szemben.
Ma hajnalban brutálisan agyonvertek egy magyar fiatalt a délvidéki Óbecsén. A szemtanúk állítása szerint négyen rugdosták és verték, majd kővel is megdobták. A delhir.com értesülései szerint a támadók szerb nemzetiségűek voltak, tehát a gyilkosság hátterében…..
Thyb 2013.03.18 12:01:50
@Fejesrob: Sajnos ellent kell mondanom, mert az ilyen esetek többsége már, 45 óta történnek a délvidéken. Nagyapám Kőbányán született, így neki ebben nem volt része, apám beszaribb volt annál, hogy belemenjen, de nekem kijutott 85-93 között. Nem is a szerbek mint inkább a Montenegróiak akik ellenségesek, persze mindkét nemzetségben vannak különbségek. Ám; amennyiben nem ők, akkor mi kezdeményeztünk. Volt, hogy adtunk s volt, hogy kaptunk. Lent ilyen az élet. Ahhoz, hogy legyen szórakozóhely, ahová kijárhatsz szabadon, beszélhess magyarul meg kellett küzdeni. Attól még nem mentesültek a más helységből átjáró magyarok, mert Ők is kaptak, s mi/én is kaptunk, ha átmentünk diszkóba vagy csajozni. Semmi nem változott, csak páran próbálnak fontoskodni, média toppra jutni a híreikkel/beszámolóikkal. Aki lent kicsit is gyakorlott, az idegen vagy veszélyes területen min. 2-3 fő kíséretében jár.
Szóval mindez nem új keletű dolog, csak a net segítségével most már fel lehet fújni a dolgot.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem sajnálom a srácot, vagy nem ugrik görcsbe a gyomrom a hír olvasatán, de ez is csak azt bizonyítja, hogy lent egyre kevésbé összefogó a magyarság. :(
Magyarországon ma egy egész generáció ismerhette meg, milyen kiszolgáltatottnak, és elnyomottnak lenni - de van egy jó hírem, ez a generáció nem hagyja magát és jelesre vizsgázott szolidaritásból és demokráciából, eddig. Az alternatíva blogere ma egy cikkben lefitymálta a…..
Thyb 2012.12.15 12:25:11
@lecsó kolbász: Itt esztergánál kimondottan a CNC gépekre gondoltam. CNC programozást nagyon kevés szakközépiskolában tanítanak, mert nincs rá lehetőségük. Ez köztudottan a Gépészmérnökök karán van komolyabban oktatva, holott azt nem egy diplomásnak kellene csinálnia, hanem egy szakközépiskolásnak. Utána már egy szakmunkás is tudja az anyagot cserélni a gépben. Van ellen példa, de nagyon kevés. Ezért mondtam, hogy a középoktatást is fejleszteni kell, s akkor ezt is meglehetne lépni, de az ilyen átszervezésekhez nem csak Hofmann és Orbán szürkeállománya kevés, de sajnos a teljes parlamentét is esélytelennek látom. Ez jogi és kommunikációs diplomák tömbkelegével nem kivitelezhető.
Ezt jelenleg ahogy te is írtad sok évnyi tanulás után tudják csak elsajátítani, amire a cégek többsége pedig nem hajlandó várni.
Thyb 2012.12.15 13:09:53
@lecsó kolbász: "Nem tudom mennyire "megy" még, hogy cégek jelentős adókedvezményt
kapnak, ha szakmai gyakorlathoz lehetőséget biztosítanak ipari tanulóknak? " Úgy tudom, hogy erre van még lehetőség, csakhogy a túlfeszített iskolai tanulmányok mellett igen kevés a gyakorlati oktatásra fordítható óraszám. Ezen is módosítani kellene. Mint ahogy a jelenlegi főiskolai végzettség menetén is, mert kinevelik a diplomást de gyakorlati képzésben ott sem részesülnek. Az optimális az lenne, ha a főiskolai képzés is a gyakorlati oktatás felé tolódna el, vagyis a főiskolásnak egy cégnél kellene kb 1 éves gyakorlati tudást összeszednie. Az 1 év alatt a főiskolához kapcsolódó területeken végezhetne gyakorlati munkát, majd ebből írhatná a diploma munkáját is. Nem mellesleg adott lenne egy friss diplomás, aki a cégnél már szerzett elég gyakorlatot ahhoz, hogy önálló munkavégzésre legyen képes. Amennyiben a cég fantáziát lát a "gyakornokban" akár már előre ösztöndíjas szerződést köthetne vele, hogy a tanulmányok után x évre szerződtesse. Így akár a tandíj is megoldódna. Sajnos az egyetemek legtöbbje ezt nem teheti meg hiszen a gyakorlati oktatás nem minden esetben összeegyeztethető az átfogó egyetemi tudásanyaggal.
Kora délután legtöbben még azt várták, hogy Orbán békülékeny lesz, és azt fogja kifejteni, hogy „2012 a konszolidáció, a megnyugvás éve lesz”. Ennek előjeleként értelmezték Lázár interjúját a Népszabadságban, ahol arról beszél, hogy a kétharmados…..
Thyb 2012.02.08 08:51:57
@barli: Ez volt a valamit valamiért lényege. Az állam bár korlátozta a bankok tevékenységét, rájuk dobott némi adót, majd 320-on kivásároltatta a tömeggel a hitelét (akik továbbra is annak az árfolyamnak megfelelő összeget törlesztik majd), s így a bank is és az állam is jól járt, kivéve azt a "félmillió" végtörlesztőt.
Thyb 2012.02.08 11:21:06
@sagia77: hmmm én nem írtam semmit az adókkal kapcsolatban. Nézd meg pls ki is posztolt. A célnak nem annak kellene lennie kit lehet lehúzni, kit lehet még jobban "meglopni", hanem hogy az elmaradott térségekben munkahelkyet teremteni. Segíteni lehetne a piackutatásban és azokat a vállalkozókat akik hajlandóak átállni s munkahelyeket teremteni, azoknak juttani a Széchényi hitelekből, s nem úgy mint legutóbb, hogy a hozzánk közeli holdudvart tömjük meg állami vagyonnal.
Boldog új évet, jó estét, jó reggelt, jó szurkolást, jó tüntetést, kedves olvasóink! Furán éreztük magunkat a hétfői tüntetésen, az Operaház és a tüntetők közé szorulva – mármint gondolatilag. Pedig a tüntetők egy része a Balettintézetnél olyannyira megijedt a…..
Thyb 2012.01.04 17:58:02
@Szamiz67: Majdhogynem mindenben egyetértek veled. A legnagyobb gond, ha azok a feltételezések amik a héten felröppentek (miszerint valszeg hozzányúlnak a valutaalaphoz), az sajnos abba az irányba tereli a gazdaságot, hogy fedezet nélkül marad a forint s akkor a hiperinflációt senki sem tudja majd megállítani.
Az a baj, hogy igazán kompetens pártot jelenleg nem látok, akik a közjó érdekében cselekednének szakszerűen és hozzáértően, ha megkapnák az esélyt, de az biztos, hogy jelenleg a Fidesz a 2006-os választási bakijait messzemenőleg alulmúlta, csakhogy ez most már sajno a mi bőrünkre megy.
Vitézy Dávid a BKK vezérigazgatója négy olyan 2020-ig megvalósuló fejlesztésről beszélt a Heti Válasz mai konferenciáján, melyeket itt jelentett be először, s melyekre már rábólintottak Fellegiék is a Nemzeti fejlesztési Minisztériumban. Gyorsan idesorolom őket, a…..
Thyb 2011.11.29 20:37:28
@don-kanyar: Igy van! Ugyanakkor az Etele végi megállóval rendesen rácsaptunk a barnabüdösre, mert a reggeli csúcs alól abszolútt nem mentesíti a várost, hisz aki el akarja érni a metrót, annak be kell jönnie vagy az egérúton, vagy az 1-7-es közös bevezetőn végig. Akkor lett volna értelme, ha földfelszínen kivitték volna a Budaörsi bevásárló központig. Ott P+R-nek is bőven lenne hely. Szerintem a Délinek az eladásából az egészet meg lehetne oldani egy hipermodern nemzetközi vasútállomással együtt.
(1924-2011) Ante Marković nem egész három évig, 1989 márciusától 1991 december végéig volt Jugoszlávia miniszterelnöke, és az utóbb szétesett ország mérsékelt, józanul gondolkodó lakosainak szemében ő volt az utolsó remény arra, hogy egyrészt sikerül a második…..
Az IMF és a kormány közeledés kapcsán felmerül a kérdés, hogy kommunikációs szempontból hogyan kezelhető az új helyzet? Egyesek szerint belpolitikai katasztrófa, hogy új megállapodásra törekszik a kormány az IMF-fel, mások szerint csak az a kérdés, hogy mikor mond le Orbán…..
Thyb 2011.11.18 11:00:12
Nagyot akart a szarka, csak nem bírta a farka.

A gond nem ott van, hogy visszalép az IMF-hez, hanem az, ahogy az IMF-et előzőleg minősítette. Széllel szemben meg lehet próbálni h...ozni, de ...
Sajnos kishazánk messze nem olyan önnálló gazdaságilag, mint ahogy ezt V vélni vélte. Mindezek mellett saját magunk ellenségei is vagyunk. Viktor hozott egy intézkedés sort, amelyben adókat emeltek/csökkentettek, átcsoportosítottak, eltüntettek hiányokat és összegeket egyaránt.
Én nem csodálkozom azon, hogy megpróbálta kiebruválni az IMF-et, hiszen az IMF szerződés feltételekhez kötött, nem utolsósorban egy tiszta és érthető költségvetéstervhez ami mint tudjuk nem minden esetben jó, egy kormánynak.
Most jön majd az, hogy az eddigi szigorítások és emelések megmaradnak, viszont a tett engedményeket vissza kell vonni, így megint csak egy érdekes évnek nézünk elébe.
azon sem csodálkoznék, ha ez előre így lett volna megtervezve.
Mindezen túl b kell látni, hogy sok választása nem volt. A hazai ipar nem kis mértékben függ a külföldi beszállítóktól, s ilyen deviza árfolyamok mellett teljesen ellehetetlenítene egy nagy ralkás céget. Ez pedig csak továbi negatív spirált gerjesztene a hazai költségvetésben és államháztartásban. Az, hogy milyen feltételekkel fognak záródni a tárgyalások sok mindenen múlnak, legfőképpen azon, hogy Viktor mennyire lesz képes végre józan fejjel gondolkodni és érvelni, ami eddig nem igazán jött össze.
Reméljük az IMF nem ugyanugy kezd el tárgyalni, mint ahogyan V szólt be nekik, mert akkor ...
Thyb 2011.11.18 11:33:24
@DillingerEscapePlan: a devizahiteleket én nem kötném egyértelműen Gyurcsányékhoz. Ha visszagondolsz a lakásvásárlási program 2001-2002-ben indult be a 3 gyerekes szlogennel, és mindenki svájci frank alapú hitelt vett fel amire az állam vállalt garanciát. Remélem rémlik a sztori, ha már abban az időben is figyelted a gazdaság alakulását. Persze akkor még a 2010-es EUR bevezetés mellett szónokoltak.
Gyurcsány sem volt jobb politikus, s ez tagadhatatlan, ugyanakkor rosszabb sem mint V. Annyi különbség viszont van, hogy sokkal kevésbé volt önfejű, valamint sokkal kevésbé arrogánsabb mint Viktor.
Lehet Viktort védeni, de ha visszagondolsz (na nem azért mert jó lett volna a jelenlegi arány) Gyurcsányék igazán egyetlen tervezetet sem tudtak átverni a szvazásokon, mert nem volt meg az az előnyük ami most a Fidesznek. Így esélyük sem volt arra, hogy önálló politikai irányzatba fogjanak, mert minden bebukott, már a szavazás során. Viktorék keze messze ennyire nincs megfogva. Ha akarnának akkor bármit bevezethetnének (s lássuk be ezt meg is teszik), az egy másik dolog, hogy inkompetens intézkedésekkel nem lehet a helyzeten javítani.
Thyb 2011.11.18 13:28:28
@csabakirályfi: Ferkó is átkotorta Gordonnak a sz..rt. Bár mondjuk az önkéntesség elég erős "társadalmi ráhatással" köszöntött be nála.
Proszektúra Új csillag született 2011.04.26 17:22:00
Húsvét hétfőjén Budaházy után immáron egy újabb nagyszerű hazafi vált médiasztárrá, a kempóbajnok Eszes Tamás úr személyében. Felmentették az Egri Városi Bíróságon a garázdaság szabálysértésének vádja alól, s ma már azt is megtudhattuk róla, hogy indul a…..
Thyb 2011.04.27 09:52:34
@kertészrobi: Részben egyet értek, részben nem. Meg kell fékezni a romákat, ez nem vitás, csakhogy egy véderő féle megfélemlítés visszafelé is üthet, hisz az este 4 az utcán sétáló embert támadtak meg. Ezek lehettek volna akár a te szüleid is, s a rendőrség lépéseiről kevésbé sem vagyok meggyőződve, hogy egy újabb ilyen esetnek gátat tudnak szabni. Remélem érted, hogy mire gondolok. Amíg az ilyen cselekményekből nem csinálnak egy precedens elrettentő pert, addig az ilyen atrocitások nem lesznek megfékezve. Igen, egyébként ilyen a cigány becsület, 100-an 4 ellen. Van akkora termetem, hogy 3-4 roma sem próbál belém kötni, és az is biztos, hogy drágán adnám a bőröm, de mi van az idősekkel, gyerekekkel, gyengébbekkel? Nekik miért kellene rettegésben élni. A Gyöngyöspatán történtek az egész országra kihatással vannak, s nem lehet mindenhová lerendelni 20-30 véderőst lerendelni, hogy megvédjék az esetleneket. A törvényeken kellene módosítani.
Gyöngyöspatán nem volt ott senki az esetnél? Hmmm, akkor minden 16 életévét betöltött személyt le kell csukni. Ismerve a romákat a rácsok mögött meg fog eredni a nyelvük, s egymás ellen kezdenek majd vallani. Akit ilyen bűncselekményért lecsuknak, attól és családjától pedig meg kell vonni minden támogatást.
Nagyon gyorsan kiderülne ki volt az a 100 ember (vagy fogalmazzunk úgy, hogy bűnöző?).
Thyb 2011.04.27 10:23:19
@mement: az, hogy újra szerveződnek és felállnak ezek a csoportok, az csak azt támasztja alá, hogy a nép így érzi magát biztonságban, s a magyar társadalomnak a jelen belügyi szervek impotenciális működése mellett szüksége van (sajnos) ilyen jellegű szervezetekre/szerveződésekre. Nem értek egyet mindennel amit csinálnak, de menj le vidékre és nézz körül. Olvasd el Moldovának a "Ha az Isten hátranézne" (www.libri.hu/konyv/ha-az-isten-hatranezne-1-2-kotet.html) című könyvét és akkor kicsit jobb rálátásod lesz a dolgokra.
A romák integrációját soha sem sikerült megoldani. A valamikori próbálkozások mind kudarcot vallottak, hisz mindig is a saját törvényeiket követték, amíg a Rákosi rendszer (félvén a roma szervezettségtől) le nem rombolta a Vajdák hierarchiáját. Ez azt eredményezte, hogy a legtöbb roma kivonta magát az addigi belső roma törvények alól, ugyanakkor a rendes törvényeket sem hajlandóak elfogadni, így megmaradtak renegátoknak az országon belül. A többi roma (mármint a rendesebbek, mert van ilyen, mondjon ki mit akar) sajnos félelmükben (félnek a véderő féle szerveződésektől, másfelől a renegát romák bosszújától), inkább meghúzzák magukat és néma szereplőként figyelik az eseményeket.
Szóval itt nem az a kérdés, hogy van-e jogossága a szélsőjobbnak, hanem mi vezetett ahhoz, hogy egyáltalán annak igénye felmerüljön.
Nem szerettem volna húsvétkor dühöngeni, szép az ünnep, szép az idő, a kislányom izgatottan várja a nyuszit. A rossz hírek azonban utolértek. A gyöngyöspatai történetről van szó. Hosszú és sok elemében érthetetlen eseménysor végén most megint ott tartunk, mint oly sokszor az…..
Thyb 2011.04.23 22:13:26
Kicsit visszás ez a dolog. Az adott térségekben nincs elég rendőr/körzeti megbízott, mert senki sem szeretne munkát vállalni úgy, hogy ha ki kell menni valahová, akkor vasvellával rá nyugodtan támadhatnak, míg Ő nem védekezhet, mert keresztre lesz feszítve.
Így nem csoda, hogy az arra hajlamos romáknak (nem véletlenül írtam így, mert tudom, hogy nem mindenki folyamodik ilyen eszközökhöz)kinyílt a csipája. A gond ott van, hogy helyben nincs aki megfékezze Őket, a roma társadalom pedig kiáll mellettük, mert ezek az egyedek Őket nem fogják bántani, ugyanakkor az általánosítással élő szélső radikálisok őket talán még jobban inzultálják mint az adott bűnözői kört.
A liberális oldal jön a megélhetési bűnözéssel, na de azt a kisnyugdíjast akinek az utolsó 5 tyúkját viszik el azzal mi lesz kérdem én. Ő miből fog holnap élni? Mit fog enni? Ezen is el kellene gondolkodni. Azt, hogy a Tescobol lopnak el ezt azt tojok rá (nem mintha az nem lenne bűncselekmény), mert észre sem veszi, de a magánszemélyek ellen elkövetett hasonló bűncselekményekért sokkal szigorúbban járnék el, ami sajnos most pont fordítva történik.
Lehet, hogy bennem van a hiba, s lehet, hogy rosszul állok a dolgokhoz, de nekem egyértelműnek tűnik, hogy a kormány a választások idején beígért bűnözés felszámolás ellenére, most inkább arra törekszik, hogy mint EU elnökség ne valljon szégyent, s tojik a valós problémákra. Azt hazudni a nagy médiába, hogy húsvéti család látogatásra mentek ...
Az a szomorú, hogy ilyesmivel egyáltalán megpróbálkoznak, mint inkább az, hogy olyan törvényeket és feltételeket teremtsenek amelyekkel ezek az események megelőzhetőek lennének. Mármint nem a kiképzőtábor nyitás, hanem, hogy az azt megkövetelő előzmények eddig fajuljanak.
Thyb 2011.04.24 06:51:18
@képzelt valaki: A rend hol kezdődik? Azzal, hogy meggátolom, hogy miután megütöttek valaki felemelje a hangját? Mert míg az első valós pofon volt, az arra érkezett reakció, csak egy felemelt kéznek minősíthető, hisz ott senkit nem csaptak meg.
S talán nem a Jobbikot kellene mindezért elővenni, hanem a 2/3-os többséggel bíró kormányt, aki az első ütésre füle botját sem mozgatta.
Két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Stohl András színész-műsorvezetőt az általa okozott közlekedési baleset miatt indított büntetőperben csütörtökön első fokon a Budakörnyéki Bíróság. Az ítélet nem jogerős.Blogunk korábban már foglalkozott a…..
Thyb 2011.03.31 20:52:53
@Bikli néni: Részben igazad van, de nem mindegy, hogy valaki úgy okoz halálos közlekedési balesetet, hogy hullafáradtan vezet, vagy valaki ittasan, drog hatása alatt, visszaesőként. Szerencse, hogy az eddigi baleseteinél nem halt meg valaki, s az akkori büntetésre fittyet hányva ismét vétkezett, ráadásul cserbenhagyás vétsége mellett. A 2 év 4 hónapot amennyiben harmadolják, akkor kb 1,5 évet lesz bent. Szerintem ez annyira nem sok egy olyan ember esetében aki ilyen dolgokban ludas.
Sokan azt hozták fel, hogy képzeljük magunkat az Ő helyébe, s mi lenne, ha Ők képzelnék el magukat az áldozat helyébe?