Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spectroli

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az internet nem felejt, ezúttal Bochkor Gábor 26 évvel ezelőtt készített interjúja bukkant elő, a rádiós-tévés riporter a budapesti koncertjére készülő Guns N’ Roses gitárosával beszélgetett, Slash a kínos témákat érintő kérdésekre is válaszolt...
Spectroli 2018.05.24 19:01:41
@ételizésítő: Azt nem tagadom hogy a Zep hatalmas hatású, viszont dalszerzőként nem volt egy kiemelkedő tagja se.

Tizenöt éves koromban imádtam őket, de azóta beláttam hogy vannak fontosabb zenekarok is a rockzenében, amikben igazi dalszerzők is voltak (pl. a VU, ami a teljes rocktörténelem legfontosabb együttese).

Ui.: Page és Bonham viszont a legjobbak közé tartoznak.
Spectroli 2018.06.16 16:49:31
@aranyláz: A Velvet Underground több zenei stílus alapjait is lerakta, nélkülük nem létezne többek között punk, goth, glam, noise, grunge, shoegaze, indie stb... Megmutatták azt, hogy meddig lehet elmenni a torzítás használatában és elsőként írtak művészileg is értékelhető szövegeket.

A Radiohead, a Sex Pistols, a Ramones, Iggy Pop, Bowie, a Strokes, a Jesus Lizard, a JAMC, a My Bloody Valentine, a Smiths, Patti Smith, a Television, a Pixies, a Sonic Youth, az R.E.M., a Nirvana, a Soundgarden, a Pearl Jam, az Alice in Chains, a Clash, Jack White, a Slowdive, a Ride mind a legfőbb hatásaik között említi, de még Cliff Burton és John Frusciante is a rajongójuk. Szóval tehát, azok akik szerint a Metallica nem készítette volna el a Lulut ha Burton még élne, nagy valószínűség szerint tévednek.

Mick Jagger szerint a Stray Cat Bluest zeneileg a Heroin ihlette.

A Velvet Underground hatása messze túlmutat a LZ-en, de valószínűleg még még a Beatlest is veri.
Spectroli 2019.02.09 18:29:15
@aranyláz: Szerintem zseniálisak voltak, a banános lemezt a hatvanas évek legjobb albumának tartom, bár a nagy adag gitár- és brácsazaj miatt csak ritkán tudom teljesen végighallgatni.
Lepa Bevallom, nekem nagyon sokáig tartott, hogy megértsem, mit kajálnak ennyien a Radioheaden, mert számomra túl művészkedő és nehezen befogadható volt, affektál az énekes, és még sorolhatnám. Hogy lehet – gondoltam – hogy az alapjában véve melódiabarát emberi lények…..
Spectroli 2019.01.16 22:17:32
@aranyláz: A Kid A mindenképpen megér egy teljes meghallgatást, zseniális lemez.
Phil Anselmo, a Pantera volt énekese páros lábbal beleszállt a Metallicába, miután Lars Ulrich dobos azt nyilatkozta, hogy a Load című lemezük grafikai munkája a személyes kedvence...
Az Eaglemoss aztán tud időzíteni. Egy újabb képregénysorozat lát hamarosan napvilágot, ami nem mást, mint Batman legendáját hivatott nagyobb közönség elé tárni...
50. LENNY KRAVITZ I Belong To You http://youtu.be/ucvLuGgsGS8 If You Can't Say No http://youtu.be/uxm11aSfSR8 It Ain't Over Til It's Over http://youtu.be/TmENMZFUU_0   49. THE POLICE Roxanne http://youtu.be/3T1c7GkzRQQ Message In A Bottle http://youtu.be/MbXWrmQW-OE Wrapped Around Your…..
Spectroli 2019.01.03 23:06:50
@Flea30: Szeretem Scaruffi rocktörténelmi írásait, nagyon sok experimentális zenét ismertem meg neki köszönhetően, de a Beatlesről írásában szerepel néhány tudatos ferdítés is, mint amikor azt írja, hogy a Revolution 9 válasz volt a Goin' Home című Stones számra. A Beatlesnél nem képes objektíven gondolkodni.
Spectroli 2019.01.03 23:08:45
Sokan úgy emlékeznek a Holiday Specialra, hogy ez volt George Lucas 1978-as karácsonyi ajándéka a Star Wars-rajongó gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek. Holott az észak-amerikai tévétörténelem legszörnyűbb kétórás műsora, valójában már a hálaadás előtt nem sokkal, november 17-én adásba került a…..
Spectroli 2019.01.01 21:27:09
@maxval balcán bircaman: Értem én, hogy a trollkodás az életed, de ez még tőled is sok!
A rockzene, ezen belül a heavy metal és társtílusai, például a punk, a lázadásból születtek. Ez a lázadás szólhatott a fennálló társadalmi rend, a szülők középosztálybeli életstílusa, a vallás, az oktatás, azaz bármilyen bevett, intézményesült szokás vagy berendezkedés ellen. A gitáralapú…..
Spectroli 2018.10.19 20:09:24
@Duplaxiii:

"A "kakukkfióka" Water...
Igen a mostani szuper koncertjén remek a Pigs, már aki gender aktivista és gyűlöli Trumpot...
De ez a szerzemény úgy Waters-é, hogy megoszlik az emlékezet, mivel egyik részen Wright a szöveg írója, Waters a zeneszerző. Másik helyen meg csak Water...
Ugyanakkor a Floyd másik "politikai" dala az Us and Them, Waters - Wright szerzemény, azaz a szövege nem Watersé..."

Tévedésben vagy, 1973 és 1983 között az összes Pink Floyd szöveget Waters írta.
Spectroli 2018.10.19 20:10:54
@Tom Bradley:

Bocsi, de egy rockzenekar milyen legyen, ha nem baloldali? Mióta a fehér gyerekek átvették a feketéktől, azóta másról sem szól, minthogy a liberálisok provokálják a konzervatívokat, és ez így van jól.
Pár évvel ezelőtt olvastam egy vicces öszeállítást, amiben azt összegezték, hogy egy rockegyetemen ki mit tanítana. Ha jól emlékszem, olyan képzeletbeli kurzusok indultak, mint a Hogyan éld túl a hetvenes éveket? Ozzy Osbourne-nal vagy a Hogyan szántsd fel a színpadot hetven felett? Mick…..
Augusztus 20-a, Szent István ünnepe, nemzeti ünnepünk, de a rock rajongók ünnepe is. A műfaj egyik ikonja, a Led Zeppelin énekese, Robert Plant holnap lesz 70 éves. 7 kihagyhatatlan Zeppelin dallal köszöntjük őt...
Lepa Ez egy klasszikus metalalbum a „new wave of British heavy metal” alműfaj hőskorából, az egész stílusirányzatot meghatározó zenekartól. Az első szám a tőlük megszokott vad riffelgetéssel indul, és benne van minden, amit szerethetnek a Maiden-rajongók a zenekarban. A…..
Pocsék zenék mindig voltak, igénytelenség mindig is létezett. A kilencvenes évek második felétől azonban olyan folyamat indult a fősodratú könnyűzenében, ami teljesen átalakította az addig ismert popműfajt. Korábban a nagyközönség előtt valamiféle zenei tudással és/vagy tartalommal felvértezve…..
Spectroli 2018.05.17 18:15:38
A héten elkezdjük a kilencvenes évek feltárását, kanonizálását. Cikksorozatunkban tárgyaljuk a különböző műfajok (rock, pop, hip-hop stb.) történetét, toplistákat közlünk az utolsó igazán forró zenei évtizedről (noha jó muzsikák bőven akadnak ma is). Hogy a kielencvenes dekádot árnyaltan bemutassuk,…..
Spectroli 2018.05.07 10:27:30
@Evel Knievel: Persze, mert egy zene csak akkor lehet jó, ha a gitárjáték folyamatos shredding. Igaz?
Spectroli 2018.05.07 10:35:18
@Reptér77: Én is hasonlóan gondolom, a 90-es évek elején végre visszatért a minőség a mainstream rockzenébe szerintem.
A 80-as évek popkultúráját sokan lenézik. A diszkó kultúra és divat mai távlatból már inkább ciki, mint menő; a klasszikus rock bandák már kihaltak; a punk túljutott a csúcsán; a new wave-et sokan nem tudják értékelni, a sok szintetizátor miatt, illetve mert nem elég extravagáns és slágeres. Mégis…..
Dönci Az R.E.M. első olyan lemeze, amelyik nagy kiadónál készült a nyolcvanas évek végéről Kurt Cobain egyik kedvenc albuma volt. Ez még önmagában lehet, hogy nem sokat jelent, azt azonban el kell ismerni, hogy olyan erősek a dalok, ami miatt teljesen érthető, ha valaki a kedvencei…..
Spectroli 2018.05.05 12:58:43
Az Action Comics #1000 nemsokára, vagyis április 18-án már elérhető lesz a képregény boltok polcain, és ahogy az lenni szokott, most is válogathatunk, hogy milyen borítóval szerezhetjük majd be magunknak! Nem aprózzák el a dolgokat a DC-nél, mikor az Action Comics #1000-ről van…..
Mindenki kapaszkodjon, amibe csak tud! Egy nagyon komoly különkiadás kerülhet idén a boltok polcaira!..
Spectroli 2018.02.03 17:53:42
Spoilermentes kritika Örülök, hogy a Filmworlds blog pontosan most két éves "fennállásának" évfordulóján és éppen az 50. poszt megjelenésekor én írhatok a legújabb Star Wars filmről, melynek címe: Az utolsó Jedik. Gyerekkorom óta nagy rajongója vagyok ennek az űreposznak és minden részt vagy…..
Spectroli 2018.01.07 21:04:36
Sajnos nincs olyan év, mit év, hónap, hogy ne kelljen beszámolnunk egy-egy kedvencünk halálhíréről. Ez alól ez az év sem volt kivétel, bőven volt sajnos, akit átigazoltatott az Öreg Csuklyás az Égi Zenekarba. Róluk emlékezünk meg a lenti összeállításban, időrendi sorrendben...
Spectroli 2017.12.28 16:03:11
Dönci Sokak szerint Lennon és McCartney utolsó igazi közös szerzeménye. Mások szerint a legjobb közösük. Mindegyikben van igazság szerintem. Kimagasló teljesítmény '67-ből, főleg a ritmus- és hangulatváltással a közepén. Megint azzal játszanak, mint a We Can Work It Out-ban:…..
A Rock and Roll Hall of Fame hivatalosan is bejelentette azt az öt bandát, akiket a rajongók a legjobbnak tartottak idén, így részt vehetnek az áprilisi ceremónián. A több mint 800 zenekar közül közönségszavazat alapján kerültek ki a győztesek...
Spectroli 2017.12.13 21:53:09
Spectroli 2017.12.14 16:09:26
@Rugovicsvalagba: A Moody Blues jó csapat, szerintem szégyen hogy ilyen későn kerültek be.
A Music Radar és a Total Guitar megszavaztatta olvasóit: kiket tartanak a világ jelenlegi legjobb rockgitárosainak. A 16-os listán Brian May végzett az első helyen, a Queen-legenda tehát a XXI. században is tovább íródik...
Spectroli 2017.12.13 21:51:22
Lepa Maradunk '65-ben, és megint egy vicces témájú nóta. Elég lokálpatrióta nézetű a szöveg, „a magyar lányok a legszebbek” frázis amerikai/kaliforniai verziója. Kíváncsi vagyok, mit szólt volna a BB a magyar csajokhoz '65-ben, ha idejöhettek volna. Amúgy a Boogie Mamma nevű…..
Dönci Hű, de nagyon felértékelem majd ezt (is). Az egyik legjobb Beatles-lemezről (avagy dupla EP-ről) való, kellőképpen pszichedelikus, utazósan nosztalgikus és melankolikusan szép szerzeményről beszélünk. Ha el is felejtjük, hogy milyen kísérleti hangzás volt ez '67-ben (és azért a mai fülnek is…..
Piros betűs ünnepként írtam be a naptárba október 27-ét, hiszen azon a napon jelent meg világszerte az Assassin's Creed sorozat legújabb része, az ókori Egyiptomba kalauzoló Origins. Aki régebb óta követi a blogot, az tudhatja, hogy imádom az Ubisoft ezen szériáját, a Rogue és a…..