Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pukci

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az új nemzeti burzsoázia tagjai közül a legtöbben identitás-hiányuk következtében viselkedési minta hiányban is szenvednek, így azután a legrosszabb hagyományokat követve, régi dzsentrik módjára bánnak  a „pórnéppel. Legújabb példa erre Tiborcz István tegnap éjjel óta taxis körökben keringő…..
Pukci 2016.07.16 01:49:31
@László Rudits: Ne haragudj, de ezzel nem értek egyet. A cikk vélhetően nem megalapozott, hanem csak egy hangulatkeltő hülyeség. Erre van pro és kontra érvelés, mindenki lát belőle, amit helyesebbnek ítél meg.
A helyzetnek, ha meg is történt egyáltalán, minimum két szereplője volt.
Amiről én írtam és amit én véleményeztem, az nem maga a helyzet, mert nem voltam ott. De egész egyszerűen azzal a tartalommal szinte kizárt, hogy ez meg tudott történni, mert a büdös életbe nem mond ki olyat egy taxis a száján, hogy XY helyen nem áll meg, amíg a másik kiszáll, mert megbűntetik. Ez kb. olyan szintű állítása a cikk írójának, mint hogy a föld lapos lenne.

Ami a politikát érinti, annak talán ehhez a cikkhez sincs semmi köze. Nem egy politikusról szól, bár tény, az erő dominál arról az oldalról, ez köztudott.
És? A politika és a vezetői rétegek egy szovjet mintára felépített rendszerben is folyamatosan demonstrálták, hogy az erő dönt, amihez forrás szükséges, ezt pedig a rendszer teremti meg sok apró dolgos kéz és szabályozás által, a vezetők pedig ebből építkeznek részint saját maguk és környezetük, de jó esetben a köz részére is.

Remélem Te is egyet értesz abban, hogy a vezetéshez hatalom, ahhoz pedig pénz kell. Ennek a megteremtése történhet szép és kevésbé szép eszközökkel. Ami egy taxis szolgáltatói rendszer tökéletlensége, a folyamatos piti átverés és a nagypolitika játéka között érdemi különbség az az erő- és a tőke koncentrációja.
Ma itthon nagyon kevesen döntenek nagyon súlyos pénzekről, ellenben sok száz taxis követel jogokat egyesével és mutatja magát demokratikus szervezetnek, holott ők is erőből, sokszor fizikai erőből szereznek saját érdeküknek igazat.

Most a kérdés inkább az lett, legalábbis én ebbe az irányba vittem el - és természetesen nem az én véleményem létezik egyedül, tehát ha másnak más a fókusz, azt is elfogadom - de számomra az lett a fókusz, hogy végre ... ha netán valami hasonló megtörtént, akkor valaki rendre tudta igazítani a taxist erőből, ahogy más esetben ők is teszik azt.

Ki-kinek mit ártott? Hát nem tudom, szerintem senki senkinek, de ismételve önmagam: a cikk életszerűtlen tartalmat jelenít meg, ami ha részint mégis megtörént, esetleg kapott egy lebaszást egy taxis.
Puff... de nagy dolog. Könnyeket ne ejtsünk miatta?

Majd akkor megsajnálom, ha visszafizetik azt a sok mellébeszélést, amit nekem kellett kiköhögnöm, amíg ketyegett az óra... ha korrekt lenne a rendszerük, akkor nem volna semmi bajom, de egy mocskos, lehuzós, lenyomó, erőből letoló rendszer a taxis, amikor az utcán keménykedik, mert övé a sáv, a mindenki elévágás joga, ott áll meg, ahol akar, stb..... szóval ne védjük már őket, ugyanolyan egyszerű csirkefogók, mint sokan mások.
A különbség a méret, és most talán a nagyobb mondta meg, hogy merre van előre.

Ez akkora sztori, hogy mélypolitikai hasonlatokat kell felhozni?
Ugyan már.... pattintok egy sört és lefekszem, mert jól esik ennek ellenére a pihenés itthon, szeretett hazámban.
Pukci 2016.07.15 13:03:26
@mamaleon: Sajnos abban egyet kell értsek utólag, hogy én is sok vagyok természetre, de hát istenem, ilyen a reakcióm.
Ettől függetlenül igen, egy utolsó szar népnek tartom az összes taxist, mert lehúznak, simliznek és nyiltan átbasznak akkor is, amikor kéred, hogy ne tegye.
Tisztelet a kivételnek, én még sajnos azzal nem találkoztam.

Amúgy meg sokat jattolok mindenhol, tudom mit jelent pénzt keresni, én is olyan szakmából vagyok való, ahol a pénz néha csak úgy magától jön be az ajtón, de az még nem jelenti azt, hogy hülyének kell néztem az utast kerülőutakkal, mert a 10 percig várakozós szondáztatásba belefutással.... tudta jól, hogy ott szondáztatnak, előtte is mondta, mégis arra ment, pedig kértem, hogy ne.

Mit is mondhatnék?
Kijár a taxisoknak egy jó nagy adag kiigazítás, mert undorítóan kezelik az embereket.
Pukci 2016.07.15 13:06:27
@László Rudits: Nem kell annak lennem, elég elkölteni egy zsák pénzt taxisokra és érteni fogod a kritikám okát. Ez nem szépség kérdése, hanem alázat, tisztelet, ami a taxisokban nincs, de ha beugatsz mehetsz a faszba, vagy netán még körbe is állnak 5-10 kedves haverukkal.... megvetem a taxis szakmát.
Nem a taxit, nem a szolgáltatót, hanem azt a mocskos, hájjal megkent réteget, amelyik azt hiszi ő az utcák ura és egyedüli döntéshozó minden sávon és azok között is.