Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ashes to Ashes

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Történelem az NHL-drafton: szlovák 1/1-es és 1/2-es..
Ashes to Ashes 2022.08.07 12:21:38
@DominiKing: szerintem @marcstaal hozzászólásának a lényege arról szólt, hogy sokan nem (csak) tudáshiánnyal vannak, hanem csak mint megélhetésként vannak bent a rendszerben (ismerős/slepp).
Nem tudom, hogy ez mennyire igaz, mennyire általánosan igaz, de sokkal több gyerek van, mint korábban, hosszú évek óta, de kiugrás nincs. Más országokban pedig van. S ott is van okostelefon stb...
Felszerelésekben sztem közel vagyunk, tehát marad az edzői stáb.
Szerintem az edz
Jégkorong komment blog Off topik 2010.11.16 12:06:00
A 22-es csapdájától az élet értelméig...
Ashes to Ashes 2022.03.09 20:43:46
@oldalas: ha azt mondják nincs kieső, akkor tőlünk nézve még nem, s remélhetőleg nem tart ez a helyzet évekig...
Ashes to Ashes 2022.08.07 12:12:49
@rikkitikki: vidéki klub környékéről hírek:
- jégbérlet +25%
- buszok (csapatok utaztatása) - eddig +20/25%
- felszerelések ára rendesen ugrott - elég csak EUR árfolyamra gondolni
- egyes támogatások még nem érkeztek meg
Egy, két, hár’ – miénk a nyár!..
Ashes to Ashes 2022.07.14 13:29:53
@KCs: touché

Ez nagyon jó.
Ryan McDonagh a Nashville-ben folytatja..
Ashes to Ashes 2022.07.14 13:12:16
Továbbjuthat a DEAC és az FTC-Telekom..
Ashes to Ashes 2022.03.09 20:40:52
@1885*: Van hiányzó a másik oldalt is: Daleczky, Turcotte, s most már Berta is, + ugye Hári, de ő már régóta nincs:(
Ashes to Ashes 2022.03.10 23:22:03
@1885*: A végén többet tettetek a győzelemért. Azért én bízom a DEAC-ban plusz szeredai játékosok jóslatában: "jövünk mi még Debrecenbe ebben a szezonban"
Három év után lehet újra kupagyőztes a Fehérvár..
Ashes to Ashes 2022.01.23 19:39:54
A DEAC sem utazik el az erdélyi túrára..
Ashes to Ashes 2022.01.15 19:54:53
@manga2: „Készültünk az erdélyi túrára és a romániai szabályozások miatt teszteltük a keretet, ekkor derült ki, hogy többen is hordozzák a vírust. Meglepődtünk, mert mindegyikük tünetmentesen produkálta a pozitív mintát. Aznap indultunk a Titánok elleni mérkőzésre, így volt nagyjából egy órám, hogy a juniorkeret néhány tagját csomagolásra bírjam." - György József nyilatkozata
Úgy ondolom, mivel az U21-nek 2 komoly meccse is volt az időszakban (január 5., január 9.) nem jöttek szóba tartalékként.
Sean Simpson: Miért ne lehetne magyar hokis is az NHL-ben?..
Ashes to Ashes 2022.01.02 22:12:29
@KCs: 20-30 évet mondott Svájc esetében, akkor ha egy kicsit lassababk is vagyunk nem is biztos h nagyot téved...
       Boldog Salkaházi Sára nem a keresztény kultúrát akarta megvédeni. Ő a zsidókat akarta megvédeni a nyilasoktól és ezért megölték. A keresztény kultúra védelmezése Magyarországon azt jelenti, hogy nemcsak a zsidókat kell Dunába lőni, hanem a Salkaházi Sárát is, és amikor aztán boldoggá…..
Ashes to Ashes 2020.12.17 13:35:51
@Trespass: ez ütött :)
       Nekem most nincs semmiről mondanivalóm. Ezt kell elolvasni. TGM írását Szőcs Gézáról. Ebből valamit meg lehet érteni a világunkról. Valami keveset, mert mindig csak keveset lehet megérteni a világból, ami soknak látszik az mindig hazugság.     Választottam hozzá egy Szőcs Géza verset.…..
Ashes to Ashes 2020.11.15 19:20:52
@jotunder: Nem, nekem Erdélyről egyáltalán nem ők jutnak eszembe. Sőt, az "erdélyi írók", de még a "Magyarországra költözött erdélyi írók" kifejezés hallatán sem.
      A budapesti költségvetés:        (1) Budapest Főváros Önkormányzatának Közgyűlése(a továbbiakban: Közgyűlés) a Budapest Főváros Önkormányzata 2020. évi összevont költségvetésének (a továbbiakban: költségvetés)a) költségvetési bevételeit 284 099 688 ezer Ft-ban,b) költségvetési kiadásait 408…..
Ashes to Ashes 2020.09.15 13:12:35
@velőtanya: az index-es cikket ráadásul egy igen érdekes, egyesek szerint pszichopata fószer írta, aki a nem-lesz-fideszes-az-index.hu szellemében a Médiaworks-től érkezett, magyarhírlapos és nagyonkorai Heti Válaszos múlttal.
  "It can't be common for four hours of Chekhov in Hungarian to bring a Western audience to its feet, but such was the case July 13 at ' 'Three Sisters,'' performed by Hungary's Katona Jozsef Theater at the Old Vic. The five-minute standing ovation honored a production of rare emotional richness…..
Ashes to Ashes 2020.09.11 15:22:16
@jotunder: A "vicces Csányi" kapcsán: életem egyik legnagyobb színházi élménye a Lukáts Andor rendezte Liliom a Főiskolán: Csányival, Hámori Gabival, Bodó Viktorral. Akkoriban elég intenzív színházbajáró voltam, de ami ott történt, attól - már amikor nem röhögtem a hasamat fogva - leesett állal hüledeztem, mint tanyasi gyerek az állatkerti zsiráf előtt... ("De hát ilyen állat nincs is!"). Bodóról pedig számomra ott bizonyosodott be, hogy ő is egyike azon köztünk járó, emberi külalakot viselő földönkívülieknek, akikkel a Jóisten mutatja meg néhanapján, hogy csak rosszkedvében gyúrta meg az embert ilyen gyatrának, holott ha akar, tud ő prémium minőségben is dolgozni.
         Ez nem a politikáról szól, hanem a művészetről. Nem Orbánról, nem az ellenzékről, hanem Csehovról és a Tápszínházról, a Kaukázusi Krétakörről és a Portugálról,  ez a hét óra hét percről szól.        Ezeknek a srácoknak semmi esélye, ez nem 1968, ez nem Párizs, nem mintha de Gaulle-ék nem…..
      Szövetségi ügyészek tartóztatták le Steve Bannon.  Balról a második a képen. Előadást is tartott Budapesten. Ő volt Trump agya, a nemzetközi populista mozgalom ideológiai vezére. Csalás vádjával tartóztatták le.       ..
Ashes to Ashes 2020.08.21 16:06:14
@velőtanya: "Ez mind nagyon szép, de közben Trump jön fel mint a talajvíz, és egyre valószínűbb, hogy marad a lidércnyomás:( (Nehéz ezt ép ésszel megérteni..."
Vannak, akik ezt a Gerorge Floyd halála után kirobbant tüntetések azon részével magyarázzák, ahol a szobordöntés, a tulajdonviszonyok markáns átalakítását célzó boltlátogatások, vagy csak az öncélú rombolások voltak a főbb vezérelvek, illetve azzal, hogy számos Uncle Ben's szósz-vásárló szembesült azzal, hogy ő valójában egy rohadt szemét fajgyűlölő rasszista náci.
Ashes to Ashes 2020.08.21 17:19:00
@jotunder: Félre ne érts, a legkevésbé sem kívánom Trump győzelmét (bár ez a Biden sem tűnik épp optimális választásnak), viszont közvélemény-kutatásokra és előrejelzésekre sem alapozok, ha komolyabb politikai választásokról van szó.
        Az a hipotézisem, hogy Bodolai László valójában meg akarta menteni az Indexet Orbánéktól. Ő nem Orbánék embere, hanem beszorult Orbán kutyái és a szerkesztőség közé. Azokból az információmorzsákból, amit össze tudtam szedegetni, és ami hihetetlenül távol van bármiféle teljes tudástól, nem…..
Ashes to Ashes 2020.07.26 22:06:34
@seol: "Azt meg, mi lesz az indexből, meglátjuk. Van elég állástalan nemfideszes újságíró."
Ők épp most kapják meg a 444 tévedhetetlen és objektív komment-szekciójától a magukét, így látatlanban, előre:
disqus.com/home/discussion/444hu/bodolai_azt_mondja_folyamatosan_kapja_az_oneletrajzokat_tovabb_mudkotetne_az_indexet/

@ámbátor: "Annyit még hozzátennék az összképhez, hogy az index szerkesztősége (az a 90 ember) jó eséllyel benne van az ország legtájékozottabb 5000 emberében. Jó eséllyel sokkal több mocskot láttak már mint amennyi hozzánk eljut a sajtón meg a pletykákon át."
Lehet, nem leszek népszerű, de el kellene felejteni azt a fantazmagóriát, hogy az Index szerkesztőségében minden egyes ember azonos tudású / felkészültségű / értékű / képességű, ezáltal ők egy homogén, egységes szellemi tömböt képeznek. A szerkesztőségben voltak kiváló újságírók, akik érdemi cikkeket/tudósításokat gyártottak, de voltak olyanok, akiket messze nem neveznék újságírónak, mert a külföldről / más hazai forrásokból átvett hírek lényegének összefoglalása (nagyon sokszor ráadásul rosszul, hibásan, hiányosan), vagy a "kisszínesnek", viccesnek, szórakoztatónak szánt "tartalmak" előállítása nem újságírói munka, különösen, ha azt elég látványosan alacsony szintén teszik. Az arányokat most nem tippelném meg, de szerintem utóbbiak vannak (voltak) többen...

@libernyák: "Van olyan kormányhoz köthető szereplő, aki normálisan nyilvánult meg, ezt nem vártam volna: mandiner.hu/cikk/20200725_remelem_lesz_masik
A kommentekben be is indult a zsidózás és a buzizás..."
Nagyon találó kifejezés a "normálisan" erre az megnyilatkozásra, de a jelek szerint ez senkit nem zavar: nem csak a mandineren, de a 444-nél is szinte kizárólag a fikázás az, amit kiváltott a kommentelőkből. Úgy látszik, ennyire futja.
disqus.com/home/discussion/444hu/vitezy_david_maskepp_alakult_volna_minden_ha_nincs_index_remelem_lesz_masik/
Ashes to Ashes 2020.07.27 10:30:02
@seol: Legyen így ;-)
       Kádár Barnabás, jövőkutató, adatelemző, a Momentum alapítója, aki a mesterséges intelligencia kihívásait vizsgálja anélkül, hogy tudná miről van szó (ennek bazmeg még lesz jelentősége), a Facebookon elmélkedett arról, hogy a nyugdíjasoknak talán nem kellene szavazniuk.       Próbálom…..
Ashes to Ashes 2020.07.19 14:54:28
@vajdasagi: "minden balfaszságul ellenére nincs náluk jobb alternatívánk."
Ahogy @morph on deer is, jómagam is felteszem a kérdést: valóban alternatíva a Momentum?
- a népszavazási kezdeményezésükkel hivatalos felmentést adtak OV-nak az olimpia-rendezés alól, miközben az olimpia-rendezéshez építési beruházások szépen sorra megvalósulnak, de a határidő-mulasztás, azaz a nyilvános botrány veszélye nélkül;
- ezt követően időről időre csinálnak valami olyat (romániai választásoknál az ottani magyar pártok helyett a liberálisok ajánlása a szavazóknak, most pedig ez a nyugdíjas-ellenes nyilatkozat), amit a 2022-es választások előtt a zemberek orra alá dörgölni: ezt akarjátok, Katinkák?
Ezek a dolgok egyelőre csak a fidesznek hasznosak. Az olyan akciókra, mint a mostani balatoni mészárosozásra már van egy Kétfarkúnk, így az ilyesmiért felesleges egy politikai pártot fenntartani.
Ashes to Ashes 2020.07.20 14:27:52
@vajdasagi: Ilyen szempontból abszolút megértelek, a jelenlegi "ellenzékben" egyetlen olyan párt sincs, amelyikben meg lehetne bízni, illetve akit meg lehetne bízni kormányalakítással. (A Kétfarkúak nem párt, még ha hivatalosan azzá lettek is, egy ország működtetése, neadjisten fejlesztése komplexebb feladat annál, mint hogy néhány jópofa, ötletes és intelligens ember ezt sikeresen végezze.) Viszont az sem megoldás, hogy helyettük csak azért bökjünk a Momentumra, mert ők "hátha mások", miközben minden arra mutat, hogy nem, egyáltalán nem jobbak a már bizonyítottan rosszabbaknál.
Ashes to Ashes 2020.07.20 16:43:12
@arthurthedent: ott kb. ment az álmos, tesze-tosza, széthulló látszatkormányozgatás, a kisstílű mutyizások, a cucilizmusban megszokott uram-bátyámkodás, ahol a többség megváltásként várta a pozitív változást. Most van helyette egy rendkívül célirányos, több nagyságrenddel hatékonyabb és jóval átfogóbb átszervezése Mária Országának, valaki más országává, ahonnan már most is nehéz elképzelni, hogy belátható időtávon bárminemű pozitív változás bekövetkezzen. 2-6 év múlva pedig meg már nemhogy lehetőségünk, de kedvünk se lesz azon morfondírozni, hogy lesz-e valaha jobb e kicsiny hazában.
        Holnap délelőtt a Színművészeti Egyetem hallgatói Első figyelmeztetés címmel énekelve fognak tüntetni az ellen, hogy Orbán Viktor átadja az egyetemet Vidnyánszky Attilának.        Nagyon fiatal voltam, amikor Hirtling/Mácsai/Funtek vizsgaelőadását láttam az Ódry Színpadon, a Teaház az…..
Ashes to Ashes 2020.07.04 14:55:30
@velőtanya: Köszönöm. Akkor most nyilvánosan meglepődöm - még ha valóban az általad írt ok miatt nincs is rajta.
Egy énekes visszaemlékezése Az 50 évvel ezelőtti woodstocki fesztivál egyik fellépői között szerepelt Country Joe McDonald is, aki egy korábban írt dalával itt tudta leginkább megérinteni a közönséget. Ez volt a Fixin’-to-Die-Rag, mely a mai napig a korszak egyik legismertebb háborúellenes száma.…..
Új helyszínre tette át a Wizz Air a csomagméricskélést a 2A oldalon Ferihegyen. A szigor nem változott, majdnem zéró tolerancia van érvényben. Már nem a karámban meózza a Wizz földi kiszolgálója a csomagokat, hanem még a fő terminálban. Amikor az utas elindul a kapuhoz, még az automata kiengedőkapu…..
Ashes to Ashes 2019.02.23 22:33:14
@randomgenerator: No ez az, hogy ma már nincs "szabványbőrönd". Egyszer ráérő időmben körbejártam a váróban, és megnéztem, hogy a különböző légitársaságok kinn hagyott kalickái közül melyikbe fér bele a bőröndöm. Gyakorlatilag mindegyik elérő méreteket tüntetett fel. A WizzAir-es asszisztenstől akkor (kb. 1 éve) megkérdeztem, kóser-e így, hogy kilóg a fogantyú, ő azt mondta, náluk a bőröndtestnek kell beférnie, a kilógó alkatrészekkel nem foglalkoznak.

@Fillér B. Gusztáv: ez mennyire biztos infó?
Ashes to Ashes 2019.02.23 22:47:43
@randomgenerator: nem én ordítok, hanem a Wizz:

14.1.3. A FEDÉLZETRE ÖN UTASONKÉNT KIZÁRÓLAG EGY DARAB
KÉZIPOGGYÁSZT VIHET FEL, AMELYNEK MEG KELL FELELNIE AZ
ALÁBBIAKNAK: A KÉZIPOGGYÁSZ MÉRETE NEM LEHET NAGYOBB MINT
40X30X20 CM (A KEREKETET ÉS FOGANTYÚKAT NEM SZÁMOLVA (DE
MAXIMUM 5 CM KERÉK ESETÉN. AMENNYIBEN POGGYÁSZA MÉRETE
NAGYOBB, MINT A FENTI KORLÁTOZÁSOK, AZT FELADOTT
POGGYÁSZKÉNT SZÁLLÍTJUK MEGHATÁROZOTT DÍJ (TÚLMÉRET DÍJ)
MEGFIZETÉSE ELLENÉBEN, MELYNEK MÉRTÉKÉRŐL A HONLAPON
TÁJÉKOZÓDHAT. A JELEN 14.1.3 PONTBAN MEGHATÁROZOTT MÉRETEKBE
BELESZÁMÍTANAK A KÜLSŐ ZSEBEK IS.
14.1.4. BIZONYOS VÁLASZTHATÓ WIZZ AIR SZOLGÁLTATÁSOK MEGVÁSÁRLÁSA
ESETÉN ÖN A FENT MEGHATÁROZOTT KÉZIPOGGYÁSZON KÍVÜL,
DÍJMENTESEN EGY EXTRA FEDÉLZETI POGGYÁSZT (MELYNEK MÉRETE
NEM HALADJA MEG A 55X40X23 CM-T VALAMINT SÚLYA A 10 KG-OT A
KEREKETET ÉS FOGANTYÚKAT NEM SZÁMOLVA (DE MAXIMUM 5 CM
KERÉK ESETÉN) VIHET FEL A REPÜLŐGÉP UTASTERÉBE.
„Biztos, hogy nem vagyunk normálisak!” – hallottam a mögöttem lihegő lány hangját, miközben tíz kilós homokzsákokat cipeltünk a hegynek fölfelé. Bevallom, amikor mint egy ámbráscet próbáltam kimászni egy sárgödörből, magam is ezt gondoltam. De ha ez így van, és minden rendes állampolgár vasárnap…..
Ashes to Ashes 2017.10.28 16:47:24
@Kelly és a szexi dög: Jól mondod, divat. De a posztból legalább megtudtam, miért végeznek nálam 20-25 évvel fiatalabb Spatrtan Race-pólós lányok mögöttem az utcai futóversenyeken. Elmennek egy ilyenre, mert milyen jól mutat az itt készülő kép a fészbukon, (az ugye nem derül ki, hogy a lehetséges legkönnyebb versenyt választottuk, ahogy természetesen a posztoló is), amihez még odaírhatunk valami oravecnórás-paulókolhós eszmefuttatást, mélyfilózófiainak szánt mondanival (ahogy a posztoló is).
Holott egy ilyen versenytől még senki nem lesz jobb ember, sőt, ha komolyan veszem, még a saját határaimat sem tudom megbízhatóan felmérni - mindkettő jóval több erőfeszítést igényel, amit természetesen már az ilyen divatgézák nem szívesen reszkíroznak meg.
Ashes to Ashes 2017.10.28 22:14:46
@I Love Buda: A poszt alján: "Nyitókép: Illusztráció".