Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Schmidt Gergő

34 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hírességek is csatlakoztak ahhoz a 800 emberhez, akik Londonban demonstráltak az Oroszországban letartóztatott Greenpeace-aktivistákért. Az Orosz Parti Őrség lefoglalta a szervezet Artic Sunrise nevű hajóját, és letartóztatta az olajfúrások ellen tiltakozó aktivistákat. A…..
Az orosz hatóságok fogva tartják a Greenpeace aktivistáit akiket kalózkodással vádoltak meg miután nemzetközi vízeken tiltakoztak a Gazprom sarkvidéki fúrásai ellen. "Fogalmam sincs, hogyan fog ez végződni, és meddig tart. A bizonytalanság megőrjít"  — írja…..
Schmidt Gergő 2013.10.04 18:23:26
@csepke: de fog: FRISS: Az Arctic Sunrise hajónk lobogó szerinti állama, Hollandia az imént bejelentette, hogy bírósági eljárást kezdeményez Oroszország ellen az ENSZ tengerjogi egyezményének megsértése miatt.
Schmidt Gergő 2013.10.04 18:24:46
@doggfather: A chicagói Northwestern University nemzetközi jogi professzora 2013. szeptember 25-én, „Oroszország kalózkodási vádjai a Greenpeace ellen megalapozatlanok és törvénysértőek” címmel közzé tett egy kommentárt, amelyben kijelenti:

„A Greenpeace akciója egyértelműen nem kalózkodás, számos okból sem.”

„A kalózkodás megvalósításához „erőszakot vagy fogvatartást” kell alkalmazni. A Greenpeace-aktivisták csupán egy transzparenst helyeztek el a fúrótornyon. Ez nem minősül erőszaknak.” „A Greenpeace aktivistái nyilvánvalóan birtokháborítást követtek el, de kalózkodást nem.”

„Valójában Oroszország volt az, aki egészen egyértelműen megsértette az ENSZ tengerjogi egyezményét azzal, hogy elkobozta a hajót a legénység szabálysértése miatt. A hajók letartóztatása szigorúan tilos „még nyomozás esetében is” (97. bekezdés, 3. pont)
Schmidt Gergő 2013.10.04 19:51:05
@doggfather: Viszont van olyan,hogy nemzetközi jog, és ha tetszik, ha nem vonatkozik Oroszországra is, a fogvatartottak többsége nem orosz, a hajó pedig holland, az akció pedig nemzetközi vizeken történt.
A Greenpeace tegnap egy bátor és bonyolult akciót hajtott végre a Forma-1 Shell Belga Nagydíjon: a földön, a lelátókon és a levegőben szembesítette a Shell VIP ügyfeleit és a világot a vállalat piszkos sarkvidéki terveivel.  A Greenpeace nem magát a Forma-1-et támadta: úgy…..
Schmidt Gergő 2013.08.27 17:05:51
@cradbox: Én is így támogatom a Greenpeace-t, ha te úgy érzed, hogy ez nem jó, az szíved joga. Ajánlanál esetleg más módszert amivel az emberek egyszerűbben tudják támogatni a szervezetet? Mert nyilván senki sem akar havonta a postára járni pénzt küldeni, h rendszeres támogató lehessen.
Schmidt Gergő 2013.08.27 17:26:44
@irongrass: A Huffington Post sem jelentős a maga 25 milliós olvasótáborával?
,,Before the race, protesters from the environmental group Greenpeace staged a brief demonstration against race sponsor Shell's plans to drill in the Arctic.

Two paragliders flew over the circuit, trailing a banner, and others then climbed onto the grandstand roof and unfurled a 20-meter long banner that read "ARCTIC OIL? SHELL NO!""

www.huffingtonpost.com/huff-wires/20130825/car-f1-belgian-gp/?utm_hp_ref=green&ir=green
A világ minden részén jut feladat az önkénteseknek, nincs ez másként az olyan paradicsomi helyeken sem, mint a Kanári-Szigetek. Így amikor a magyar szervezettől búcsút vettem, és családommal ide költöztem nem kellett sokáig kutatnom a helyi Greenpeace aktivista csoport után. Ők…..
Az Amnesty International itthon is aláírásgyűjtésbe kezdett  egy olyan fegyverkereskedelmi egyezményért, amely megakadályozza, hogy olyan országokba, térségekbe adjanak el és szállítsanak fegyvert, ahol azokat nagy valószínűséggel tömeges emberi jogi jogsértések vagy…..
Nem nagyon szoktunk celebekkel foglakozni, de Schobert "update" Norbi egy olyan tökéletes vázlatot nyújtott arról, miként működik az üzleti lobbi, és hogy nem csak hasra van lefogyva, hogy nem tudunk szó nélkül elmenni 5 csillagos teljesítménye mellett. Kezdjük is rögtön Norbi…..
Általában ritkán írok magyar reklámokról, de most több okból is kivételt teszek. Az első, hogy kifejezzem elismerésem annak a csapatnak – élén Sós Bálinttal – akik múlt héten a cannes-i Young Director Awards versenyen harmadik helyezést értek el. A második apropó pedig maga…..
Schmidt Gergő 2012.06.27 13:46:37
Az amerikai agytröszt új plakátkampánya összekapcsolja Oszama bin Ladent, és más terroristákat azokkal, akik figyelmeztetnek a globális felmelegedés veszélyére.   Tényleg nehéz eldönteni hol is kezdjem, talán a legjobb lesz, ha azzal a kérdéssel, hogy: Mi a fene járt a…..
Schmidt Gergő 2012.05.22 13:45:37
@kronstadt: lehet, hogy a libertariánus párt nagyon távol áll ettől, de én ahogy azt már írtam inkább a 2 nagy pártot érdemes számításba venni, ha ketté akarjuk választani a jobb és a bal oldalt. A republikánusok „big government, big business”-ét félreérted.
A republikánusok társadalmi kérdésekben konzervatívabbak, gazdasági téren liberálisabbak. mint a Demokrata Párt. Hisznek az egyén felelősségében, a kisebb kormányzatban és a magánvállalkozásokban. Szoros szálak fűzik őket mind a nagyvállalatokhoz ("Wall Street"), mind a helyi, kis cégek tulajdonosaihoz ("Main Street"). Az 1981-es elnöki beiktatási beszédében Ronald Reagan így foglalta össze nézeteit a kisebb kormányzatról: "A jelenlegi válságban nem a kormány a megoldás a problémákra; maga a kormány a probléma."
Először egy utcai támogató toborzóval való beszélgetés miatt csatlakoztam a Greenpeace-hez. Mindig is úgy gondoltam, hogy az embereknek egytől egyig szerepet kell vállalniuk a bolygónk védelmében. Ez nem csak a mi érdekünk, a minket követő generációkért is ezt kell tennünk.Az…..
Paul Francois francia farmer neurológia problémákban szenved a biotechnológiai óriás Lasso nevű gyomirtójának belégzése miatt mondta ki a francia bíróság. Az súlyos ítélet újabb kérdéseket vet fel a növényvédő vegyszerek egészségügyi hatásaival kapcsolatban.   A 47…..
A rossz ötletek történelemkönyvében előkelő helyen fog szerepelni a terv, hogy adjuk vállalatok kezébe annak jogát, hogy kedvükre cenzúrázzák az internetes tartalmakat. Pedig ez lenne a hatása annak a két törvénytervezetnek, aminek a tárgyalására az amerikai kongresszus…..
A világ egyik legsúlyosabb ipari balesetéért felelős Dow Chemical mérgező öröksége fenyegeti a Londoni Olimpia hírnevét.          Az eddigi legfenntarthatóbbnak tartott 2012-es Londoni Olimpiai Játékok jó hírét teszi kockára azzal,…..
Aggasztó az ipari lobbi ereje az idei klímakonferencián, az Egyesült Államok pedig kitér mindenfajta előremutató kezdeményezés elől. Magasan a sétány fölött remek kilátás nyílik Durban híres déli strandjára, ahol az ENSZ Klímakonferencia alkalmából közel 20.000 ember…..
Schmidt Gergő 2011.12.12 13:16:31
Sz@pandava: Biztos, hogy nagyobb az összeg, de itt valószínűleg inkább cégenként kell érteni az összeget, és a lobbi részre nem vonatkozik az utolsó kijelentés.
Tehát csak klíma vagy környezetvédelmi PR-ra, azon belül is a közvélemény formálására (reklámok stb.),ráadásul cégenként a több 10 millió dolláros összeg reális lehet.
Van még valaki, aki azt hiszi, hogy egy ember nem képes megváltoztatni a világot? Ann Novek svéd Greenpeace aktivista a bizonyíték rá, hogy mindenki képes rá.Ann egyike a Greenpeace cyberaktivistáinak, aki mindig is aggódva figyelte az indonéziai őserdők helyzetét, ahol a szervezet…..
Nekem jutott a megtiszteltetés, hogy gratuláljak Daniel Beltranak, a Greenpeace fotósának, aki október 20-án elnyerte az év természetfotósa nemzetközi díjat. A győztes fotót a Greenpeace számára készült, egy madár-mentési akció során. Az olajjal átitatott tollú pelikánokat…..
A Greenpeace kampányosa Von Hernandez, - aki a toxikus anyagok szakértője a Fülöp-szigeteken- elnyerte a Goldman Environment Prize-t (Goldman Környezetvédelmi Díj) fáradhatatlan munkájáért a fejlődő országokban terjedő szemétégetők megállításában. A Goldman díjat minden…..
A veterán kampányos és egykori ökológus Joss Garman beszélt nekünk a munkája során elért sikerekről és a tapasztalatairól.  Mi volt az eddigi legsikeresebb kampányod?   Van két kampány, amiben különösen büszke vagyok arra, hogy részt vehettem. Az első a…..
Tíz Greenpeace-aktivistát ítélt egy-egy hónap felfüggesztett börtönre egy belga bíróság a napokban. Mert részt vettek 2009 decemberében egy, a klímavédelem jegyében tartott akción. Az ítélet súlyos és aránytalan, az ügyben fellebbezést nyújtottunk be.   Nagyon…..
Az igazi változások ritkán jönnek el olyan gyorsan, mint ahogy azt szeretnénk – ez az egyik visszatérő tanulsága a környezetvédelmi kampányoknak. Azonban, mikor végül siker koronázza a küzdelmünket, akkor olyan felemelő eredményekkel büszkélkedhetünk, mint amilyen az…..
Mint ahogy azt valószínűleg sokan tudjátok, a Rainbow Warrior egy tengerjáró hajó, ami évtizedek óta a Greenpeace szolgálatában áll. Ez idő alatt sok a szó átvitt és konkrét értelemben vett csatát megvívott már a világ különböző pontjain, és fokozatosan a Föld…..
Schmidt Gergő 2011.04.22 20:19:03
@ET-nick: sajnos csak azokat lehet elérni, akik maguktól is érdeklődnek kicsit iránta, én mindig a Greenpeace aktuális zöld IT listája alapján veszek számítástechnikai terméket
Lotti Rutter, a Greenpeace és a Climate Rush aktivistája a nemzetközi nőnap 100. évfordulója kapcsán a nők aktivizmusban betöltött létfontosságú szerepéről osztotta meg gondolatait. Idén, a nemzetközi nőnap 100. évfordulóján csalódottan értesültem, hogy Leona Lewist, a brit…..
 Az előző bejegyzésben láthattuk, mekkora a potenciálisan felajánlható összeg és mennyit ajánlunk fel valójában civil szervezeteknek. A mostani ábra csak a különbséget mutatja éves bontásban, azt a részt, amit gyakorlatilag "elvesztünk". Ne számolj, elárulom,…..
 Szombat reggel, internetezés közben, szokás szerint eljutottam a Greenpeace Hungary Facebook oldalunkra is, és érdekes felfedezést tettem. Megláttam ugyanis a véletlenszerűen megjelenő, 6 rajongót megjelenítő panelben Dominic Monaghannak – a Gyűrűk Ura és a Lost c.…..
Tündéri rövidfilm a kanadai Greenpeace-től: egy olajbárónő és a környezetvédelmi miniszter szerelmének igaz története.Ha nem látod a magyar feliratokat, jobb alul kattints a cc ikonra, elvileg segít.   ..
Az ipari szennyezés mértékére hívta fel a figyelmet a Greenpeace Kínában. A kínai ruhanemük dömpingjét mindenki ismeri. Az ország az utóbbi évtizedekben számos vállalat termelésének központjává vált. A Greenpeace jelentést készített a rendkívül nagy szennyezéssel…..