Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chiccbp

0 bejegyzést írt és 216 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ami a Színház- és Filmművészeti Egyetem körül zajlik, a civil kurázsi és a hatalmi arrogancia csatája. Az esélyek természetesen nem egyenlők, hiszen a hatalmas médiagépezettel rendelkező Orbán-kormány nincs kényszerhelyzetben akkor sem, ha a hallgatók ellenállása és a tanárok jelentős részének…..
Ahogy hetekre előre meghatározta a koronavírus-járvány első hullámának végét, úgy jóval a hivatalos bejelentés előtt Orbán Viktor belengette a második hullám, illetve a vele járó korlátozó intézkedések bevezetésének időpontját is. A miniszterelnök minden híreszteléssel ellentétben nem rendelkezik…..
Ismét bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor és köre óriási üzleti lehetőséget lát Magyarországban. A politikai hatalom képviselői és a gazdasági térnyerésben jeleskedő oligarchák kéz a kézben építik a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, amely lassan olyan éhes szörnnyé változik, amelyik mindent elnyel,…..
Ugyan a Fidesz egyre nagyobb szeletet hasít ki a magyar médiapiacból, a pártpreferenciák változását vizsgálva nem tűnik igazolhatónak az a feltételezés, hogy ez népszerűségnövekedést is hoz a kormánypártnak. Ha ez így van, akkor a kormány feleslegesen vállal belföldi konfliktusokat és kínos…..
Nagyon úgy tűnik, hogy Orbán Viktor újabb bűvészmutatvánnyal szeretné elkápráztatni a világot és saját választóit, ám a siker kulcsa most nem az ő kezében van. Ha azonban meg tudja őrizni azt a látszatot, hogy Magyarországon a koronavírus-járvány messze nem okozott olyan gazdasági problémákat, mint…..
Amikor a közös bajt arra használja valaki, hogy a saját pecsenyéjét sütögesse, a közösség tagjainak össze kell fogniuk, és kiközösíteniük az illetőt. Ez lenne logikus lépés az EU részéről is, amikor a tagállamok vezetői azt látják, hogy Orbán Viktor a kormánya ellen folyó jogállamiságot vizsgáló…..
Chiccbp 2020.07.16 22:14:13
Úgy lett egy kicsi magyar településnek nemzetközi kupában induló focicsapata, hogy annak költségeit túlnyomórészt a magyar adófizetők állták. Az Orbán-rezsim cinizmusát jelzi, hogy pénzt és energiát nem kímélve végül olyan magasra emelte a pöttömnyi Felcsút csapatát, hogy az rövidesen nívós külföldi…..
Egyre aggasztóbb hírek érkeznek a magyar sajtóban uralkodó állapotokról, ugyanakkor nyílt háborúba kezdett az ellenzéki vezetésű önkormányzatok ellen az Orbán-kormány. Úgy tűnik, a Fidesz úgy szeretne nekifeszülni a 2022-es parlamenti választások kampányának, hogy nem maradjon a színen egyetlen…..
E rovatot a kommunikáció szakos diákok számára kezdtem írni. Nem beszélhettünk meg mindent a szűkre szabott szemináriumi keretek között, és ha az újságírói felkészültség került szóba, óhatatlanul szóba került Orbán Viktor. Olyan országban élünk, ahol majd’ minden körülötte forog, és aligha árt…..
Chiccbp 2020.06.17 10:12:25
@Zöldi László: kötelezően meghívott. még talán ez áll legközelebb a valósághoz.
ugye az interjú célja, hogy készítői az interjú alanyától információkat nyerjenek egy meghatározott témakörben

ez az ATV-n nem jellemzően sikerül.

a riport nem elemez, hanem szubjektíven állást foglal, megjelenhet benne az újságíró.

na ez, ez bizony zajlik ezerrel az ATV-n.

értem én, hogy melyik mire való, csak ugye az ATV volt itt a példa, és én is abból indultam ki :)
A legutóbbi napokban Orbán Viktor maradványozott, Varga Judit menekültezett, Vona Gábor gyurcsányozott, Ungár Péter függetlenkedett, Tamás Gáspár Miklós pedig csak egy kicsit fasisztázott.   A Fidesz örök és megbonthatatlan vezetője. (Föld S. Péter újságíró Orbán Viktorról, HírKlikk.hu, június…..
Az előző nemzeti konzultációk bugyuta, irányított kérdéseihez hasonlítva akár konstruktívnak és hasznosnak is nevezhetnénk a legújabb kormányzati kérdéssort, ám a látszat ezúttal is csal. A lényeg ugyanis ezúttal is az, hogy egyrészt utólag igazolja a kormánynak a járvánnyal kapcsolatban meghozott…..
Chiccbp 2020.06.12 13:08:09
@math0: ugye az EP-ről gondolhatjuk azt, hogy gittegylet, kb nulla hatáskörrel, mert ugye ami lényeges, azt a kormányfők vagy miniszterek tanácsában döntik el. egyébként a világon nincs olyan, hogy a tartózkodókat nem számolják, csak az EP-ben. és még egy apróság: az Unió úgy futott neki a járványnak, mint kunhalmi az ajtónak: agyatlanul és felkészületlenül. ezzel a mai formájában kb el is temette magát.
Chiccbp 2020.06.12 13:28:45
@math0: persze, gondolhatjátok, de azt, hogy igaz-e, nem te fogod eldönteni.

a linkelt cikkben pedig ez a lényeg: "Sargentini eközben bejelentette: jövőre nem jelölteti magát újra az Európai Parlament képviselőjének. "Elegem van az eredmény nélküli vitákból" - mondta." kiemelem neked a legfontosabbakat: nem jelölteti magát (maga is szégyelli a munkáját), és eredmény nélküli viták. ez az EP, imádatod tárgya. trágya :)
Chiccbp 2020.06.12 22:56:12
@math0: külföldön. de itthon választják meg. ennyike.
A megyei sajtóban június 10-én figyelemre méltó cikk jelent meg ezzel a címmel: „A politikai furkósbottá vált Facebook is legyőzhető”. A budapesti (központi) szerkesztőségből érkezett a kormánypárti kézben lévő vidéki napilapokhoz, amelyek mintegy 300 ezer példányban látnak napvilágot. A névtelen…..
A szocialista politikusok egyre kínosabban magyarázkodnak. Mondván, hogy Korózs Lajos az egyik legjobb szakpolitikus, bár elképzelhető, hogy ezúttal elmulasztotta a magát mentősnek kiadó asszonyság ellenőrzését, különben sem ő tehet a botrányról, a kommunikációs stáb tagjai is közreműködtek a kissé…..
Chiccbp 2020.06.12 09:26:03
@Netuddki.: kevered a jó ellenzék és a szerinted jó ellenzék fogalmát. én objektíven értem a jót: konstruktív, versenyképes, szóba jöhető, valódi alternatíva. aki ma az ellenzékre szavaz, az az ország ellen szavaz, és nem feltétlenül azért, mert nem a nemzet részei, hanem mert senki nem akarhatja őszintén, hogy pl . egy Korózs kormányközelbe kerüljön bármikor.
Chiccbp 2020.06.12 11:51:32
@Térdfigyelő Kamara /TÉKA/: egyrészt írnak, másrészt az nem érinti annyira a hazai valóságot, mint a Korózs-kamuügy. ugyanakkor az is igaz, hogy Amerikában pont ilyen hisztéria volt az utcákon 2015-ben, Obama és Biden vezetése idején, csak ugye ezt nem népszerű híresztelni, legalábbis a balra húzó médiában. és mivel ha a mostaniról írnak, akkor előkerül az is, óvatosak.
A 444 szerkesztőségében az ügyeletes fölfigyelt egy bejegyzésre. Hajdúböszörményben országgyűlési képviselő látogatott idős emberekhez, két helyi vállalkozó élelmiszer-csomagjait osztotta szét közöttük. Erről maga a honatya, Dr. Tiba István számolt be a fészbukon. Mellékelt néhány fényképet is,…..
2020 február 26-án a Jövő TV által szervezett eseményen jártam. A két meghívott vendég, Schiffer András ügyvéd, volt LMP társelnök és Kádár Barnabás jövőkutató, a Momentum alapítója annak apropóján beszélgettek és vitatkoztak egymással, hogy a YouTube nemrégiben letiltotta a Pesti Srácok csatornáját…..
Felcsútról (Hatvanpusztáról, a Budai Várból) határozták meg a választási stratégiát, de felvidéki magyarok jelentős része beintett, és etnikai pártok helyett a korrupt Smer-kormány leváltásra szavazott. Így se parlamenti képviselet, se kormánytagság nem jut a szlovákiai magyar pártoknak. ..
Most már végleg betelt a pohár, elég volt a balkáni, embertelen viszonyokból!  Kedves Praxis Blog!   Lehet, hogy kicsit összeszedetlen leszek, de fel vagyok zaklatva, az Orosházi Kórházban uralkodó  felháborító, embertelen viszonyokból már rettentően elegünk van! 69 éves édesanyám sokadjára…..
Erre még doktor Göbbels is elégedetten csettintene...
Chiccbp 2020.02.27 10:26:31
@morpho: Dunaújváros elszigetelt jelenség, plusz semmi tétje nem volt, ellenzéki helyett kellett választani.
olyan az a hely is, mint Pest: sokan nem tanulnak vagy gyorsan felejtenek, de szerencsére az ellenzék tesz róla, hogy visszatérjen az emlékezet :D lásd metrólégkondi
Chiccbp 2020.02.27 15:42:23
@vanRob: objektív tájékoztatást sehol nem találsz a világban, nem létezik. jó reggelt!

egyébként ha kormánypárti nyer, most az sem esemény, mivel a kétharmad megvan, és nincs veszélyben, nem kell több képviselő. megfordítva: nyert az ellenzék fogcsikorgatva Dunaújvárosban, csak értelme nem volt azon kívül, hogy szagolták egymás bűzét.

te egyébként hol élsz?
Charles de Gaulle (1890-1970) a XX. századi európai történelem egyik legkiemelkedőbb alakja, sőt Napóleon hírnevéhez méltó kultikus figurája, akinek életét mindenki ismeri Franciaországban a kisgyermekektől egészen az aggastyánokig. A fiatal korától katonai karriert választó, majd Franciaország…..
2020. február 12-én 1 euro 340,01 Ft-ot ért. Ennek számos oka lehet, de a legfontosabb következménye az, hogy kevesebbet ér a fizetésünk, nyugdíjunk, mint néhány hónapja. A kormány és a jegybank a szokásos flegma stílusában reagált a történésekre, bár a hivatalos megszólalásokból érezhető volt, hogy…..
Chiccbp 2020.02.17 08:30:35
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: és csődben volt az ország mellett sok háztartás is. és? az árfolyam csak egy szám. ha most a magasabb árfolyam mellett sokkal többet keresek euróra átszámolva is, mint akkor, akkor nem pont leszarom az árfolyamot?
A veterán újságíró amerikai állomáshelyéről hozott haza egy beszélgetős műsort. Többnyire előre fölvett interjúval kezdi, tegnap Kiszelly Zoltánt szólaltatta meg. A politológus ugyanis a Mozgástér nevű blogon elmarasztalta a „külföldről pénzelt”, „álcivil” szervezeteket, amelyek „demokratikus…..
Szinte hetente jönnek útvonalas bejelentések, ezek feldolgozásával kissé lemaradtunk, most pótoljuk. A legnagyobb horderejű változás a Wizz hirtelen kivonulása Frankfurtból, de az sem kispálya, hogy ezer év után újra lesz fapados összeköttetés Budapestről a horvát tengerpartra. Mikonosz pedig kissé…..