Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Grafit Macsek

0 bejegyzést írt és 4456 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     1976-ban mutatták be a Szakonyi-Gogol féle Holt lelkek-et a Madách Színházban.    Ilyen volt Dózsa László Nazdrjov földbirtokosként, a Csicsikovot játszó Haumann Péterrel és  a zseniális karakterszínész Gyenge Árpáddal, aki Mizsujevet játszotta.  Ezt a darabot nemrég láttam a Sufniban,…..
Bejárta az ellenzéki sajtót a humorista mondása: „Három fasiszta jellegű kormánypárti televízió van: az M1, a Hír TV és az Echo TV.” Ezt mondta ki november 22-én a negyedikben, a Duna TV-ben. Persze csak vicceltem. Ha komolyan venném Fábry szavait, akkor bizony így kellett volna folytatni az…..
Grafit Macsek 2018.11.29 08:53:01
@jatagán9: akkor nem vagyok egyedül.
Kinek rossz a szomszédja, annak sok a gondja. A népi bölcsességben rejlő igazságot valószínűleg mindenki megerősíti, aki nem a Hortobágy vagy egy erdő közepén lakik magányosan, hanem a véletlen sorsolta embertársakkal körülvéve, tőlük legjobb esetben is max. egy kerítéssel elválasztva. Bár egy…..
Nagyon rég volt már hogy itt rockoltunk, és nekem erősen hiányzik, nektek nem? Hátha sikerül kicsit megmozgatni benneteket itt egy jó nóta: http://www.youtube.com/watch?v=s4s1bJ-z-Qo ..
7. FEJEZET. «CSENDET kérek!» — kiáltotta a felügyelő. « «Folytassuk a kihallgatást. Kit látott Ön a strandon és a folyóparton?» — ismételte Olivér felé fordulva. «Hát Mókus Mikit láttam a parton,» — felelte az Elefánt, — «és Cininét, meg a gyerekeket a strandon……..
Azt kívántam  a születésnapomra a tagtársaktól hogy szerezzék meg nekem ajándékba a Road énekesét a Mátét. ÉÉÉÉÉÉÉÉS meghalgattatott. A szülinapomon Zalaegerszegen nyomja a ROAD Briguszkának a heppibörsztdéjt! Nakija boszorkány? Kéretik velem örülni!   ..
Grafit Macsek 2009.10.01 21:14:55
@Kisangyal:
@Mormogi Papa: Nagyon köszönöm!:))))
Ha az ember kisétál az utcára, vagy becsoszog a boltba vagy az übermarketbe, akkor akarva-akaratlanul hírdetésekbe, reklámokba botlik. Ezekből az ajánlatokból állítottam össze egy postravalót. Iskolakezdési akciók: SÖRVÁSÁR!!! Jó tanács: Mai menü: Ennyi pénzért... És…..
Grafit Macsek 2009.09.02 20:49:28
@Kisangyal: : a brokkolit szétszeded, nagy, erős, vastag szárakat rózsákról levagdalod. Sós vízben megfőzöd, de nem széthullósra, lecsöpögteted.
Egy jénait vagy egyéb sütőbe való edényt kivajazol, jól megszórod prézlivel.Belerakosgatod a brokkolit, megsózod, ha nem elég sós. Szórsz rá megint prézlit, pici vajdarabokat szórzs rá, aztán nyakonöntöd a következő cucccal:
egy nagy tejfölbe keversz egy-két tojássárgáját, sót, szerecsendiót, reszelt füstölt és nem füstölt sajtot. Tehetsz bele egy pici fokhagymát is.
Ezt a cuccot jól összekevered és leöntöd vele a brokkolit. Aztán vagy 20 percig sütöd, hogy ez a cucc kicsit megpiruljon a tetején.
Isteni
Grafit Macsek 2009.09.02 20:50:28
@havajj: neeem, az eljárást híjják annak, ami ilyen cucc alatt sül.
Kifőzde Gyümölcsrizs 2009.08.22 05:00:00
  A gyümölcsrizs nem egy bonyolult étel, édes tejberizs és gyümölcs vagy kompót keveréke. De mint mindent, ezt is sikerült kissé megvariálnom, mert a spájzban találtam egy doboz kókusztejet, amit felhasználtam a tejberizshez. A tejberizst sokféleképpen megfőzhetjük. A neten…..
Grafit Macsek 2009.08.23 10:01:08
@Nadine: igen, Debrecenben volt épp negyvenedszer virágkarnevál...és az uram pedig az egyik szervező volt .. tehát ezért volt meló..ami 19-én derült ki, hogy mennem kéne mégis...
Grafit Macsek 2009.08.23 10:01:58
@Nadine: lehet, hogy nem jól központoztam, de olvasd el még egyszer. nem a melót vártam, hanem, h legyen egy kommentnyi időm.
Grafit Macsek 2009.08.23 14:44:45
@Mormogi Papa: Olvastam, hogy Csík-rajongó lettél... végre megért valaki...:))))
bagzómacska Vicces 2009.08.17 09:27:00
Aszongyahogy én kezdem itt, a tagtársak pedig tessenek kommentbe folytatni! :)A nap tesztje: - Mondj három vodka márkát!- Absolut, Stolicnaja, Finlandia.- Mondj három óvszer márkát!- Durex, Rákó, LifeStyle.- Mondj három talicskamárkát.- Ööööö...- Na látod! Inni meg b@szni tudsz,…..
Grafit Macsek 2009.08.17 11:21:19
Hozzávalók:   . 100 g füstölt lazac hajszálvékonyra szelve . 2,5 dl görög joghurt . 1 ek. nagyon apróra vágott friss kapor . 1 db kisebb kovászos uborka (v. ecetes csemege) . só, bors   Ne sajnáljuk a pénzt a kicsit drágább, de jobb minőségű, „igazi”…..
Grafit Macsek 2009.08.17 10:59:55
Szevasztok!
@fiam: én is ugyanezzel a kórsággal kűzdök. Semmi erőm, tea- és ropimérgezésem van meg egyfolytában émelyeg a gyomrom.
Még szerencse, hogy nem szeretem a halat, nem kívántam meg legalább Toma szendvicsét.
bagzómacska Nyereményjáték 2009.08.10 15:18:00
Ma egy benzinkutas shop gyorsétel reklámplakátjával ismerkedhetünk meg. Kérjük a lovaginákat, tippeljék meg a reklámfelirat pontos jelentését, majd értelmezzék azt! A megfejtéseket a lovagok értékelhetik, a legjobban teccő beküldője 2személyese-szembics meghívást kap az…..
  A hagymás paradicsomsaláta az egyik kedvencem ilyenkor nyáron. Most is ez volt a kiindulópont és nem a hús. Szerintem akkor a legjobb egy paradicsomsaláta, ha minél többféle paradicsomból készül. Érdemes beszerezni a húsosabb fajtákból, mint a Góliát, San Marzano és a…..
... Egy asszony szájából:    - Frappáns ötlet volt Drágám, hogy a koszos zokniaidat az asztal közepén tárolod. Így mindig szem előtt van, és biztosan nem felejtem el kimosni. - Milyen kedves Tőled, hogy felhajtva hagyod a WC ülőkét, így megspórolsz nekem 1 mozdulatot,…..
Kifőzde Ratatouille 2009.08.04 05:00:00
  A ratatouille-nak sokféle receptváltozata létezik, hasonlóan a mi lecsónkhoz. Többnyire cukkini és padlizsán az alapja, de ezúttal csak az előbbit tettem bele, mert most a kertemben fellelhető alapanyagok alapján főztem, és padlizsán nem terem nálam. Először a…..
Ha néztél már tükörbe tudod, az eredmény nem mindig tetszetős… Na de ezt még meg is öregíteni az öreggévalóságnak??? Elrettentés következik… Békés családi idill:   A jó ízlés csúcsa:   Az igazi hazafi és leány:   Science Fiction a…..
Grafit Macsek 2009.08.03 11:37:22
@havajj: végülis hiányoltam, mert jó csaj azért. Rendes meg okos. Most elment a Vodához ügyet intézni épp. Jó itt lenni, szeretek mindenkit, csak ne kéne dógozni.
Grafit Macsek 2009.08.03 12:00:47
@Mormogi Papa: akkor már jobb, ha ma. Akkor csak a mai nap van oda, nem a holnapi is.
Érdekes felhívást szedett sorokba Erdőfalva pletykás sajtója: "Ha foltos már az örvényférgek szemfoltja, ha a kukacnak kisimult a bélfodra, ha kilyukadt a mérgespókok hálója, ha aszott lett a házilegyek potroha, ha kihullott a pörölycápa szemfoga, ha megőszült a…..
Grafit Macsek 2009.07.31 11:45:13
@Nadine: Hú, ez nagyon gáz helyzet. Ezzel tényleg nincs mit kezdeni.
Én most indulok akkor Tarpára és Beregdarócra,a Kenderes Napokra, mert az uram ott lép fel a zenekarával!:)) Jók legyetek!
Már régóta érlelődött bennem a dolog, de csak a Campus fesztiválon, a fény nevű vodkás szörnyital bódéja előtt lett belőle kvázi döntés: tesót/játszópajtást/pofozógépet kaphat Mötley az egyéves lánymacska, mégpedig egy koromfekete, kissé kerek fejű fekete macskafiú…..
bagzómacska Kefíres lángos 2009.07.27 21:45:00
Ahogy Macsek csinálja: Hozzávalók:50 dkg liszt fél cs élesztő, tejben felfuttatva fél dl olaj 2 dl ( kicsi) kefir teáskanál só 1 tojás 1-2 főtt krumpli összetörve, kihűtve Mindent összekeversz,jól kidolgozod, és egy beolajozott zacskóba behajítod a hűtőbe. Annyit…..
Grafit Macsek 2009.07.28 19:19:50
@Briguszka: és egy kis tejfölt, reszelt sajtot, fokhagymát?
  Szándékosan nem „mézes-mustárost” írtam, mert arról mindig az a bugyuta reklám jut az eszembe, amin folyton felbosszantom magam, ahányszor csak látom. Nem tudok elképzelni olyan élethelyzetet, amiben egy értelmes ember azt a förmedvény kész szószt használná, tele…..
Grafit Macsek 2009.07.28 18:46:59
@Bombadil Toma: Szia, Toma! Lesz a ratatouille-dből post? Ha igen, megvárom.
bagzómacska Szüreti szabályok 2009.07.23 11:56:00
Kedves Paraszttársak!Tombol a nyár, a lányok köldöke kiláccik, pisimeleg a balaton. Mindannyian tudjuk mit jelent ez, még pár hónap és eljön a várva-várt szüret ideje! A felkészülést nem lehet elég korán kezdeni, ezért következzen itt néhány fontos szabály, a súlyos…..
Grafit Macsek 2009.07.27 20:17:01
@Kisangyal: kérsz lángosreceptet?
@Mormogi Papa: méled van!:)))
Grafit Macsek 2009.07.27 21:27:23
@Kisangyal: minnyá mekkeresem az enyémet! az a neve, hogy
Kefíres lángos
50 dkg liszt
fél cs élesztő, tejben felfuttatva
fél dl olaj
2 dl ( kicsi) kefir
teáskanál só
1 tojás
1-2 főtt krumpli összetörve, kihűtve

Mindent összekeversz,jól kidolgozod, és egy beolajozott zacskóba behajítod a hűtőbe. Annyit szakítasz és sütsz ki olajban, amennyire szükséged van. Vagy kisütöd az egészet, ha többen vagytok. De egynél, max 2-nél többet nem lehet belőle megenni, főleg, ha sajtos-tejfölös. Nagyjából tenyérnyire vagy annál kicsit nagyobbra szoktam nyújtani, és nagyon forró olajban kisütni. Tejföl, só, reszelt sajt! Utána valami szénsavasat kell inni, mert egyébként meg sem tud mozdulni az ember lánya órákig!
Nemrég beugrottam a Metróba pár dologért, amit csak ott kapni. „Vesztemre” nem tudtam megállni, hogy be ne nézzek a húskamrába. Rögtön horogra is akadtam a marhahúsos polcnál, amikor megláttam a gyönyörű, érlelt, argentin marhahúsokat. Szépen, guszta szeletekben,…..
Grafit Macsek 2009.07.26 09:31:15
Sziasztok!
@Zuzuka: Most vizsgázhatnak a magyar traumatológusok! Biztosan felépül, fiatal meg jó orvosok kezébe került!
Grafit Macsek 2009.07.27 09:54:43
@Nadine: Bocsika! tegnap hacienda-program varázsolódott délutánra, azért nem tudtam válaszolni!:))gyomláltam, mint állat!