Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egészség Adatok

35 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az interneten böngészve rengeteg információt találhatunk manapság az egészséges életmódról, egészségről, betegségekről, kockázati tényezőkről, mozgásról, táplálkozásról és még sorolhatnánk, de számtalan újság, cikk, ismeretterjesztő kiadvány, szórólap, reklám is foglalkozik ezzel a témával. Mégis…..
Az idő elérkezett - jelentette ki Lantos Gabriella, a Róbert Károly Magánkórház operatív igazgatója az egészségügy finanszírozásának újragondolása kapcsán a kedden ismertetett reprezentatív kutatás eredményeinek ismertetésén. A magánkórház a Szinapszis Kft-t bízta meg,…..
A Szinapszis Kft. friss kutatása annak járt utána, hogy mely pontokon lenne javítható az egészségügyi ellátás annak érdekében, hogy minél több beteg kezelése legyen sikeres. Daganatos megbetegedések esetén a kiszámíthatatlan, elhúzódó betegút, a kivizsgálások és diagnosztikai eljárások időigénye…..
Egy nemrégiben elkészült hazai kutatás alapján van még mit tennünk az egészséggel kapcsolatos tudásunk fejlesztése érdekében, hiszen minden második magyar embernek problémás az egészségértése. Magyarországon a megkérdezettek az összes mutató esetében rendkívül alacsony arányban értek el kiváló…..
“Bimbózik? Robban!” – írta egy évvel ezelőtt a Forbes az akkor elérhető 2014-es adatokra alapozva a magán egészségügyi szolgáltatók térnyeréséről. A Szinapszis Piackutató legfrissebb felmérése szerint 2014 és 2016 között is jelentősen bővült a piac, és sokat romlott az állami egészségügy megítélése.…..
A hazai magán egészségügyi szektor 12 meghatározó szolgáltatója összefogott, és április 25-én közös sajtótájékoztató keretében hivatalosan is bejelentette a Primus Magán Egészségügyi Szolgáltatók Egyesületének megalapítását. Az Egyesület legfontosabb célja az, hogy képviselje a magán egészségügyi…..
A Primus Magán Egészségügyi Szolgáltatók Egyesülete infografikát készített annak érdekében, hogy bemutassa a magán és államilag finanszírozott egészségügyi ellátás megítélését a betegek körében. Az állami és magán ágazatokat vizsgáló kutatásokat a Szinapszis Kft. végezte a betegbiztonság, a magán…..
A 2014 augusztusában 524 orvos online megkérdezésével készült kutatás eredményei alapján a szakma szempontjából releváns, érdemi újszerű információ átlagosan az orvoslátogatások 34%-ában hangzik el. Az esetek 44%-ában inkább a korábban már átadott üzenet ismétlése történik, míg 22%-ában kizárólag…..
Fontos lenne, hogy az elsősegélynyújtás természetes és rutinszerű feladat legyen mindenki számára. Ennek érdekében, minden évben ősz elején tartják az Elsősegényújtás Világnapját. Idén szeptember 13-án számos városban lehet elsajátítani a legalapvetőbb segítségnyújtási fogásokat, legyen szó…..
A felmérés eredményei szerint a megkérdezettek 16%-a soha, 79% csak a tünetek súlyosbodása esetén fordul akut panaszokkal orvoshoz annak ellenére, hogy a konzultációt elhagyók több mint háromnegyede tart az esetleges szövődményektől. A középkorúak (36 és 55 év között) egyötöde soha nem megy el…..
A gyógyulási folyamat támogatói elsődlegesen a szakorvosok A daganatos betegségben érintettek 83 százaléka szerint a szakorvos, a család és a barátok járulnak hozzá leginkább kezelésük eredményességéhez, és a nővérek, asszisztensek szerepét is fontosnak tartják a gyógyulási folyamatban. Fontos…..
A felmérés eredményei szerint a megkérdezettek 16%-a soha, 79% csak a tünetek súlyosbodása esetén fordul akut panaszokkal orvoshoz annak ellenére, hogy a konzultációt elhagyók több mint háromnegyede tart az esetleges szövődményektől. A középkorúak (36 és 55 év között) egyötöde soha nem megy el…..
Az orvosok 96%-a hálapénzmentes egészségügyben szeretne dolgozni, de 60%-uk szerint pusztán a béremelések hatására a hálapénzrendszer nem fog eltűnni. Más eszközök bevezetésére is szükség van – derül ki a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (ReSzaSz) és a Szinapszis Kft. közös kutatásából,…..
A diagnózis felállításáig 3 emberből 2 tájékozódik az internetről A lakosság csaknem kétharmada tájékozódik egészségügyi problémáival, illetve a lehetséges vizsgálatokkal kapcsolatban, mielőtt felkeresné kezelőorvosát. Az információk beszerzésének legfőbb terepe az internet – derül ki a Szinapszis…..
A kutatásban 130 orvos, köztük nőgyógyász, sebész, kardiológus, reumatológus is részt vett. Az eredmények rávilágítottak arra, hogy 10 külföldön munkát vállaló orvosból 7 nem kíván visszatérni Magyarországra. A külföldi munkavégzés legfőbb pozitívumaként 51% az anyagi biztonságot, megbecsülést…..
A magyar lakosság táplálkozási, étkezési szokásait vizsgáló felmérés szerint a megkérdezettek nagy része a napi háromszori étkezést követi (56%), a naponta ötszöri étkezők aránya 25%, és ez utóbbiak jelentős része nő. A válaszadók 19%-a ugyanakkor teljesen…..
A Szinapszis a Ventiv közreműködésével 2016-ban is elkészítette Látogatói Jelentés című kutatását, regisztrált gyógyszer- és GYSE ismertetők körében reprezentatív mintán. A kutatás célja, hogy a látogatók szemszögéből láttassa az orvosi kommunikációban végbemenő változásokat, és bemutassa, ők hogyan…..
A hazai felnőtt lakosságnak már kétharmada fogyaszt valamilyen édesítőszert - derült ki a Szinapszis friss, 500 fős, a hazai felnőtt lakosságot tekintve életkorra, nemre és régióra vonatkozóan reprezentatív kutatásából. Az édesítőszerek ismertségének és népszerűségének növekedése elsősorban az…..
A patikai vásárlási szokások néhány jellemzője A válaszadók 81 százalékáról mondható el, hogy az esetek többségében ők intézik a család vény nélkül kapható gyógyszereinek beszerzését, és több mint 60 százalék legalább havi rendszerességgel vagy még gyakrabban fordul meg patikában. A vásárlási…..
A betegek mindennapjai: tájékozódás és költségek A krónikus betegek problémájukkal kapcsolatban jellemzően háziorvosuktól (64%), kezelőorvosuktól (52%) tájékozódnak, de igen magas az internetről érdeklődők aránya is (internetes kereső: 45%, betegportálok: 34%). Új gyógyszerekről hasonló forrásokat…..
Milyen magán orvosi ellátást vesznek igénybe, és mennyit költenek erre a háztartások? A legnépszerűbb magán orvosi szolgáltatást – a fogorvosi kezelést – az elmúlt 1 évben a megkérdezettek csaknem fele igénybe vette. Átlagosan három alkalommal látogattak el fogorvosukhoz, amire egy év alatt közel…..
Évente több mint 25 ezer forintot költünk gyógyszerre fejenként Egy magyar háztartás egészségüggyel és egészséggel összefüggő kiadásai meghaladják az évi 180 ezer forintot, aminek harmada gyógyszerkiadás – derül ki a Szinapszis Piackutató és Tanácsadó által készített kutatásból. Valamivel több,…..
Előző heti bejegyzésünket folytatva, ma a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet által indított Egészségkommunikációs felmérés című kutatás iskolások által adott eredményeit osztjuk meg olvasóinkkal.   ..
Az Egészségadatok blog azzal a céllal jött létre, hogy az EgészségPanel.hu kutatási eredményeit kitöltőinkkel is meg tudjuk osztani. Ma azonban, egy olyan kutatás eredményeit szeretnénk bemutatni az adatkedvelőknek, mely a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet felmérése alapján készült a felnőtt és…..
Életünk során számtalan egészségügyi vizsgálaton, beavatkozáson esünk át, és sokszor felmerül a kérdés, magán vagy állami intézményben kezeltessük magunkat?  Az elmúlt évek tendenciái alapján, egyre többször veszünk igénybe magán egészségügyi szolgáltatókat, bízva a minőségű kiszolgálásban,…..