Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mamasan

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A macskák alapvetően tiszta állatok, ez abból is látszik, hogy életük nagyjából egyharmadát tisztálkodással töltik. Így, ha a macska az almon kívül máshova is űrit vagy pisil, az biztosan jelent valamit. Ha a macska például az ágyunkra vizel, vagy a szoba közepén a szőnyegre űrit, akkor valamit…..
Mamasan 2021.08.28 20:09:16
Üdvözlöm! Segítséget szeretnék kérni, mert már saját kútfőből kifogytunk.
Kettő MC cicám van. Fél év különbséggel kerültek hozzám 6 évvel ezelőtt. Az egyik egy kisebb termetű a fél évvel később érkező nagytestű. Az elején idilli volt minden, gyorsan összebarátkoztak. Aztán történt valami, nem tudom mi, onnantól már csak elviselték egymást. 3 éve új házba költöztünk, ez is rendben lezajlott. Nemrég a kisebb termetű cicát el kellett vinni orvoshoz, mert elkezdett mellépiszkítani az alomnak, de csak kaksit. kb fél óra múlva haza is értünk. Kinyitottuk a hordozót és az otthonlévő nagytestű cica olyan hangokat adott ki és ment volna neki a másik cicának, hogy megrémültem. Először arra gondoltunk, hogy érzi az "orvos szagot", és majd lecseng ez rövid idő alatt. Én még ilyet nem láttam, hallottam. Mint egy vadállat. Még szerencse, hogy nem egyedül voltam, így sikerült a két cicát két felé terelni. A nagytermetű cicát egy másik helyiségbe elzártuk, de nem teljesen elzárt ajtóval, hanem gyorsan összeszereltünk egy hálós ajtót, hogy azért ne legyen teljesen elzárva tőlünk. Úgy gondoltuk hogy szép lassan elkezdjük az újra összeszoktatást, ahogy eddig hallottuk hogy kell. Egymáshoz átvittünk textilt, ajtó két oldalán etetés egyidőben. Mivel már szépen működött a fent felsorolt dolog, úgy gondoltuk hogy kinyitjuk az ajtót és játszunk párhuzamosan a két cicával és utána párhuzamosan egymástól nem túl távol etetés is volt. Ez napi kb 30-40 perc volt amit együtt töltöttek. Szépen működött. A kicsi - gondolom a korábbi rossz tapasztalatok miatt - időnként fújt, morgott, de csak tessék-lássék módon. Tegnap is ez zajlott, minden szépen működött is, de egy szempillantás alatt a nagy ráugrott a kisebbre, közben sikítva üvöltött. A másik próbált menekülni, védeni magát, de a nagy újra ráugrott ordítva. Párnákkal próbáltuk szétválasztani őket. Repkedtek a szőrcsomók. A kicsi végül elbújt egy szekrény mögé, a nagyot több nagy párnával próbáltuk szeparálni, majd visszaterelni a másik helyre, ahol az elmúlt időben lakott. Ez az összeszoktatás próbálkozás kb 1 hónapja zajlik. Próbáltuk fokozatossá tenni. Tanácstalan vagyok. Emberekkel mindketten nagyon cukik, kedvesek, nem agresszívek. A kisebb testű félősebb, hogyha idegen jön, ő elbújik. Ő egyébként is olyan kis finom, érzékeny lélek, kis királylány. A másik mozgásában is sokkal erőteljesebb, nem csak termetében :-) kis buldózer. Elefánt a porcelánboltban típus.
Ebben szeretném a segítséged kérni, hátha tudnál olyan ötletet adni, amit még nem próbáltunk, vagy valamit nem jól próbáltunk.
Köszönöm előre is
Mamasan 2021.08.28 20:15:35
@Mamasan: ami még eszembe jutott, hogy a nagyobb termetű cica úgy érkezett a tenyésztőtől, hogy nagyon butának tűnt. Valami nem stimmelt. Nem ismert játékokat, csak ült bámulta ahogy a másikkal játszunk. Szinte engem nem is vett tudomásul. Csak a másik cicával volt hajlandó barátkozni. kb 5 évembe telt, míg megölelhettem. Hosszú utat jártunk be együtt az ő tempójában. Most úgy érzem, hogy nagyon ragaszkodik hozzám, állandóan jön utánam, mindig hozzám akar érni. Mondjuk ölbe nem lehet venni :-)
PROGRAMÁLLÁSBA ÁLLÍTANI:: Rising (mosás) (Ha DESCALING-ot ír) -Rising Machine-----> várni kell még kiírja, hogy Finished Ha működik ----> Ready ..Use.. Lehet választani a forró víz vagy gőz gombbal---> Rising--> gőz+forróvizet mosatja                      …..