Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hajnal Pappa

226 bejegyzést írt és 304 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Másképp képzeltem el, ahogy egy örökkévalóság után meghallgatom a szeretett Limp Bizkitem új albumát. Régebben volt, hogy lógtam főiskoláról, hogy meghallgathassam, vagy munka után jártam a boltokat, hogy a nagy EU-s országban mégis hol lehet kapni még zene cd-t, mikor az másutt már napok óta…..
Hajnal Pappa 2021.11.07 11:07:36
Köszi a részletes kritikát, már nagyon vártam. Teljesen egyet tudok érteni a nézőpontoddal, én mégis inkább arra hajlok, hogy imádom az új anyagot. Leírom, hogy miért.
A Csokitól felfele mindig félni lehetett, hogy merre változik majd a banda, mert a stílusuk egyedi, minden porcikáját imádom, de valamerre tartani kell. Igazából, hogy lerövidültek a dalok, bármennyire is rossz, a legkevésbé fájdalmas változás. Eltelt 20 év, ez a zenei recept már nem működik, a fiataloknál tuti nem, és érdemes épitkezni feléjük is, hiába “jó vásárló erő” a 30+os apuka. Én azt mondom bátor vállalás volt, és egy csomó dalnak még jól is áll, ha valamin változtatnék, az nem a meglévők hossza, hanem, hogy csapjanak hozzá még 2-3 hasonló struktúrájú tételt. Wes írta, hogy jönnek még zenék, hát úgy legyen! Nekem ez a lépés sokkal jobban bejön mint mondjuk a Papa Roach mostani vergődése. A korábbi kislemezes dalok egyébként szerintem azért sem férhettek rá, mert teljesen megtörte volna a koncepciót, plusz más kiadónál jöttek ki. Pozitív még számomra, hogy maga a tempó is felpörrgött, bármennyire is csípem a Cobrát, nagyon lassúak voltak rajta a dalok. Talán egy kivétel van, ami ráadásul simán beleillik a mostani koncepcióba, és az a Why Try. Kitérnék még Fredre, nehéz dícsérni, és okolni lehet sok mindenért, de szerintem nagyon odatette most magát. A hangja szinte semmit sem változott, változatosan énekel, jól rappel, sokat hozzátesz a dalokhoz, jó példa erre az Out of Style, amit instrumentálisan hallhattunk két éve, mennyivel másabb lett. Eddig is működött, de most úristen! Az akkusztikus daloknál pedig én is felhúztam a szemöldököm, de még mindig jobbak mint a Mary-n, elvagyok velük. Nekem ezek az interlude dalok, úgy fogom fel, kis pihenő a gyors tételek között.
Meglepődnék, ha 1-2 dalnál többet játszanának élőben, eddig se tették, néhány gyorsabb dalt pedig el sem tudnának jól, szerintem nem is ezért készült ez a lemez. Az hogy nincs lényegében promóció, nem zenekari döntés kéne, hogy legyen, erre van a kiadó. Totál rejtély számomra, miért így csinálják, amit csinálnak, minek kellenek akkor egyáltalán a zenekarnak. De biztos vagyok benne, hogy azért kaptunk a nagy csend után ilyen “hirtelen” lemezt, mert köze van hozzá egy új dealnek. Egy biztos, a stream listákat elnézve kíváncsiak rájuk még az emberek, van igény új dalokra, jó lenne ha a koncertlátogatókon is látszódna, mert azért adnak nosztalgiabulit, mert erre van igény.
Hajnal Pappa 2021.11.07 16:39:02
@freddyD: Köszi a választ. Lehet rosszul fogalmaztam, a marketing részét egyáltalán nem értem, és akármennyire is van már önmenedzsment minden zenekarnál, ha van kiadó, kellene ebbe munkát tennie. A producerek neve is csak youtube creditekből van meg… Nekem nem rémlik sok egyébként a Pt.1 promójából, csak annyi, hogy senki se tudta, mi ez pontosan, Wes van sztán nincs, stb. Az az egy klip 3 fix kamerával a stúdióban meg nem igazán nevezhető klipnek. Mintha onnantól szaródott volna el minden
Unmute Gallery grand opening // Fat Heat - Gratitude of Solitude solo exhibition from ALL CAPS Collective on Vimeo...
Nemzetközi graffiti-fesztivál, már negyedszer mehettem! Köszönöm a bizalmat! !!ALLCAPS!!..
Legnagyobb kedvencem jelenleg, a Dorothy zenekartól a Papírhajó. Viszonylag könnyű volt az alapötlet, mert egy sztori nélküli, metálos klippet szerettek volna a lányok, de kevés, ha elmegyünk egy elhagyatott épületbe. Ezért került bele ez a "testcserés" szál, de szigorúan image-keretek között.…..
Bigmeket nagyon régről ismerem, Mankival ő volt az első, aki bizalmat szavazott nekem videoklippre. Tavaly visszatért szólóban, de már talán évekkel ezelőtt volt egy klipötlete, amire nagyon rápörögtem, főleg, hogy szarásig lehet benne lassítani. Végre elkészült egy olyan dal, amire azt mondtam,…..